X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    O rany, ja chyba potrzebuję jakiegoś solidnego kopa w tyłek… mam dzisiaj jakiś dzień na nie 🤣
    Moje cycki mają chyba zamiar dzisiaj eksplodować 💥 🤯

Kopa w tyłek funduję! a cyckom oddaj wolność :) ponoć cycki lubią też boleć od niedoborów jodu :)

elektro96, Anonim1992 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Podczytuję was dzisiaj, ale chyba i mnie dopadło jakies przesilenie wiosenne. Nie mam ochoty na nic, jestem zrezygnowana, zniechęcona i nie wiem co jeszcze 😅 cycki flaczki, bol w dolnej części pleców i totalny zjazd energii. Mam dzisiaj taki nastrój, że nawet smucić mi się nie chce 🤣 dobra już nie smęce, po prostu sobie zniknę na chwilę 😏

Smęć smęć, po to tu jesteśmy, razem na dobre i złe :* mam nadzieję, że jutro dzień będzie dla Ciebie lepszy :)

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiłam się w stronach... jasna cholewcia. Albo jak to moje dzieci mówią niech to tost.....

Prezesowa przykro mi z powodu taty..... 😪

Tak poprowadzę kwietniowy miesięczny. Ale prezesowa nie chcesz prowadzić żadnego? Ja się tam pchać nie muszę..... zaproponowalam jakby nikt inny nie chciał 😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziękujemy za motywacje ❤❤🍀
    Od mediów się odcięłam i czytam tylko nasze forum bo to Wy poprawiacie humor 🥰

Szczerze, to też odkąd jestem na forum to mniej przeglądam SM. Po prostu już nie mam tyle czasu na scrollowanie tego 😅

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
    Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔
    Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀

Przytulam Cię Kochanie :* szukanie pomocy to nic złego. Rozumiem też Twój strach.. Do wizyty już niedługo, będziemy Ci towarzyszyć w oczekiwaniu, zobaczysz wszystko będzie super dobrze :*

Pati2804 lubi tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle laski.... tak jestem zła wściekla że siedze i płacze od godziny. Tak jestem zła że aż mi się sikać chce. Ktoś tez tak ma że z nerwów się sikać chce? 🤣🤣🤣

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    No i uj bombki strzelił… ostatnio maniakalnie próbuję ogarnąć się w rozpoznawaniu szyjki więc chwilę temu też próbowałam i co? Jedyne co rozpoznałam to zaczynającą się 🐒 od grudniowej nie miałam takiego kryzysu jak teraz po jej przyjściu… normalnie siedzę i wyję, kot już przeze mnie cały mokry… jest mi tak zajebiście źle, choć w zasadzie nie wiem na co liczyłam, skoro przedwczoraj test poraził mnie bielą. Nawet nie mam mocy by powiedzieć sobie, że „padłaś, powstań! Popraw koronę i zasuwaj!”, zamówić suple na kolejny cykl i przygotować się do niego. Czuję się źle, czuję się winna. Ta podwyżkowa akcja w robocie (aktualnie odechciało mi się w ogóle starać, bo po co), teraz @ wbiła z buta. No jak strzał w pysk… wybaczcie mi te smęty, ale no… staremu mogę płakać, mamie mogę płakać, przyjaciółce mogę płakać, a i tak nikt tego nie zrozumie… 🥺

Pozwól sobie na dzień albo dwa słabości. To też jest ważne, jakoś musimy się zregenerować po tych zawiedzionych nadziejach.. Przytulam Cię bardzo mocno :*

KejtKa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    U mnie lekki stres bo niby 6+3 ale zarodka dziś na wizycie nie było widać.
    Z tym że test wyszedł te teoretycznie 16dpo- w 31dniu cyklu. Czyli późno. Może jest wcześniej i dlatego jeszcze nie ma zarodka.
    A może i będzie inne zakończenie?

No nie wiem.
    Staram się nie zamartwiać na zapas ale też nie czuję radości i ekscytacji, na którą tak czekałam.
    Zamiast tego potrzebowałam troszkę "jojania" i głaskania po główce 😄

Mąż oczywiście mówi że jest wszystko super i mam dać na luz, bo za kilka dni będzie już widoczne.

No
    To taki poniedziałek 😄

Będzie wspaniałe zakończenie, zobaczysz :* trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo :*

Paima lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, czy tylko ja mam od jakiegoś czasu bardzo suche i szczypiące usta? Naczytałam się już o różnych przyczynach i sama nie wiem.
    Może ostatnio mniej wody piję... Muszę się bardziej pilnować.

Ja też tak mam ostatnio, ale właśnie mało piję. Supli ostatnio też tak nie pilnuję jak ostatnio :/

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kopa w tyłek funduję! a cyckom oddaj wolność :) ponoć cycki lubią też boleć od niedoborów jodu :)
    Zanotowane! Do sprawdzenia 😁

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 marca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Pogubiłam się w stronach... jasna cholewcia. Albo jak to moje dzieci mówią niech to tost.....

Prezesowa przykro mi z powodu taty..... 😪

Tak poprowadzę kwietniowy miesięczny. Ale prezesowa nie chcesz prowadzić żadnego? Ja się tam pchać nie muszę..... zaproponowalam jakby nikt inny nie chciał 😅

To jak Ty miesięczny to ja będę ogarniać zbiorowy :)

Pati2804, PaulaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    W ogóle laski.... tak jestem zła wściekla że siedze i płacze od godziny. Tak jestem zła że aż mi się sikać chce. Ktoś tez tak ma że z nerwów się sikać chce? 🤣🤣🤣

Ja tak mam. I chodzę i sikam po kropelce, a chce mi się jakbym miała popuścić w gacie...

Apropo gaci to założyłam dziś majtki na lewą stronę. W sensie strona, która powinna byc na zewnątrz była w środku :P

Rachelka23, Anonim1992, Leśneintro, Pati2804, KejtKa, PaulaG, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja tak mam. I chodzę i sikam po kropelce, a chce mi się jakbym miała popuścić w gacie...

Apropo gaci to założyłam dziś majtki na lewą stronę. W sensie strona, która powinna byc na zewnątrz była w środku :P

To i tak lepiej ode mnie mnie ,,bezszwowe,, się rozkleiły i polowa sobie klapala 🤣🤣

Prezesoowa, elektro96, Pati2804, Dropsik, Rachelka23, CoffeeDream, PaulaG, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Paima Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Haha coś dziś naprawdę jest nie tak z tym dniem 😂

Ja gacie miałam na dobrą stronę..
    Ale robiłam zdjęcie do dowodu.
    Nie pytajcie 😂

Wyglądam jak terrorysta... i to z nadwagą.
    Na granicy bym nie przepuściła 😂😂

elektro96, Prezesoowa, notsobadd, Pati2804, Dropsik, Liyss🧚🏻, KejtKa, CoffeeDream, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

To na szczęście ! 🍀 😁

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 marca 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u taty i to jest takie trudne patrzeć jak on bardzo chce żyć, a to wszystko idzie nie tak.. Wiem za to, że zostaje na sali sam, więc możemy zrobić święta u niego i nie będziemy nikomu przeszkadzać :)

A jeszcze mąż mnie tak wyprowadził z równowagi, że gdyby stał przy mnie to nie wiem co by było. Wie dobrze, że jestem zmiażdżona psychicznie sytuacją z tatą, do tego jestem przed okresem i serio dzisiaj aura jest jakaś niekorzystna to on sobie jeszcze tak pozwala. Jeszcze przyszedł do domu i ma pretensje, że nic nie zrobił źle. Zobaczymy, też mu takim tekstem zajade jak będzie miał nerwowy czas :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    To i tak lepiej ode mnie mnie ,,bezszwowe,, się rozkleiły i polowa sobie klapala 🤣🤣

Hahahaha uczucie musiało być niepowtarzalne :D

• Paima Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Byłam u taty i to jest takie trudne patrzeć jak on bardzo chce żyć, a to wszystko idzie nie tak.. Wiem za to, że zostaje na sali sam, więc możemy zrobić święta u niego i nie będziemy nikomu przeszkadzać :)

A jeszcze mąż mnie tak wyprowadził z równowagi, że gdyby stał przy mnie to nie wiem co by było. Wie dobrze, że jestem zmiażdżona psychicznie sytuacją z tatą, do tego jestem przed okresem i serio dzisiaj aura jest jakaś niekorzystna to on sobie jeszcze tak pozwala. Jeszcze przyszedł do domu i ma pretensje, że nic nie zrobił źle. Zobaczymy, też mu takim tekstem zajade jak będzie miał nerwowy czas :/

Chłopaki też sobie grabią widzę w ostatnich dniach 🙈

Anonim1992, Prezesoowa, Pati2804, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

🫂🫂 trzymaj się mocno 😘 zawsze to jakiś plus tej całej smutnej sytuacji z tatą że możecie być razem. Trzymam mocno za Ciebie kciuki

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Faceci… jak ja słyszę to „ale co ja zrobiłem? ale o co Ci chodzi?” to automatycznie liczę w myślach do 10 🙈 Chyba żaden z nich nie ma jakiegoś instynktu samozachowawczego, żeby się czasami ugryźć w ten głupi język 😌

Kiedyś słyszałam, że „jak się człowiek uprze żeby żyć to i medycyna jest bezsilna” ;) Z przymrużeniem oka oczywiście. Jeśli tata chce walczyć to naprawdę ogromny sukces i szansa na powodzenie. I cudownie, że będziecie mogli spędzić z nim czas w święta 😊

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ