Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałabym Wam coś mądrego doradzić ale niestety ani nie znam się na klinikach do polecenia ani nie kojarzę testu viola 😔 w ogóle zdałam sobie sprawę z tego że ogólnie mam małe pojęcie w tych tematach bo nigdy się nie zagłębiałam w to. Dla mnie to jest czarna magia i choćbym chciała coś napisać to nie wiem co 🤷♀️ przepraszam dziewczyny 😘
Za kogo jutro trzymamy kciuki ? 🍀
Majuna lubi tę wiadomość
-
Majuna wrote:@Prezesoowa gorzej, jak się nie powiedzie, więcej pomysłów nie mam! 😆
Fit karpatka? Możesz przepis podesłać? Zjemy po naszym poście od słodkiego. 😁
@elektro96 ja wierzę moc stylu życia, supli, diety, skoro androlog i gin nie mówią o beznadzieji to myślę, że tak jest. Te forum dużo już widziało. Chodzicie do jakiegoś dobrego androloga? Ja bym chyba rzeczywiście lokowała swoje siły w Waszej sytuacji w dobrych andrologów, a póki co nie w klinikę. Chyba, że w klinice znajdziecie dociekliwego lekarza.
@ezra super, że jest! Pewnie o dziwo się cieszysz z 🐒 masz jakiś plan działania na najbliższe miesiące?
@Miś zdecydowanie, lekarz do którego ma się zaufanie to konieczność. Życzę Ci byś na takiego trafiła. 😊
@Gregorka czy była jakaś podstawa do stymulacji, czy to taka praktyka w klinice? Masz swoje owulacje, jak rozumiem poza stymulacją?
Wyrobię sobie jakąś opinię dopiero po kontroli. Wtedy będzie wiadomo czy diagnoza była trafna… 🙄Majuna lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ogólnie to ja mam rossmana i aptekę do 50m od domu… więc kupuję po jednym/ dwa, ale i tak się czuję jak agent na misji testy, bo co chwilę kogoś znajomego w tym Rossmanie spotykam… i wiecie czasami idę po testy i wychodzę bez…
Myślałam, że tylko ja tak mam. Przeważnie zamawiam testy przez Internet. A jeśli muszę kupić stacjonarnie, to cichaczem i na kasie samoobsługowej kasując test w ciągu ułamka sekundy i pakując go na dno torby na zakupy 🫣
Teraz w Rossmannie przenieśli testy na półkę przy kasach i widać z każdej strony jak się je bierze. Wkurza mnie to. Nie da się cichaczem 🫣Prezesoowa, Majuna, pp2018 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Ja jestem w Gamecie,ale ceny niestety powalają i zalamuja,dokladnie jak @ Majunia pisze to jest swietny biznes, zarabiaja na naszych pragnieniach... Zdecydowałam się ze względu na panią doktor, która pomogła mojej siostrze zajsc, prowadziła ciaze,rodzila w szpitalu,gdzie pani doktor pracuje, codziennie do niej przychodziła, sis czula sie zaopiekowana przez caly personel,Siostra wszytskie wyniki konsultuje z nią na whastappie, od razu ma odpowiedź, recepty-wiecie taki lekarz z powołania
elektro96, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:@Prezesoowa gorzej, jak się nie powiedzie, więcej pomysłów nie mam! 😆
@elektro96 ja wierzę moc stylu życia, supli, diety, skoro androlog i gin nie mówią o beznadzieji to myślę, że tak jest. Te forum dużo już widziało. Chodzicie do jakiegoś dobrego androloga? Ja bym chyba rzeczywiście lokowała swoje siły w Waszej sytuacji w dobrych andrologów, a póki co nie w klinikę. Chyba, że w klinice znajdziecie dociekliwego lekarza.
@ezra super, że jest! Pewnie o dziwo się cieszysz z 🐒 masz jakiś plan działania na najbliższe miesiące?
@Miś zdecydowanie, lekarz do którego ma się zaufanie to konieczność. Życzę Ci byś na takiego trafiła. 😊
@Gregorka czy była jakaś podstawa do stymulacji, czy to taka praktyka w klinice? Masz swoje owulacje, jak rozumiem poza stymulacją?
Jest bez cukru, możecie w trakcie postu
Robię bez żelatyny, jestem anty-żelatynaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 20:34
Majuna lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Rachelka23 wrote:Myślałam, że tylko ja tak mam. Przeważnie zamawiam testy przez Internet. A jeśli muszę kupić stacjonarnie, to cichaczem i na kasie samoobsługowej kasując test w ciągu ułamka sekundy i pakując go na dno torby na zakupy 🫣
Teraz w Rossmannie przenieśli testy na półkę przy kasach i widać z każdej strony jak się je bierze. Wkurza mnie to. Nie da się cichaczem 🫣
Też tak mam i to jest dla mnie dziwne. Zastanawiam się, z czego to wynika, bo to przecież żaden wstyd. Wstydziłam się kupując w aptece pierwszy test mając lat 18 i trafiłam na taką starszą panią farmaceutkę, która strzeliła mi kazanko, że powinnam się uczyć, a nie chłopców tykaćMajuna, Rachelka23, Monk@, pp2018, LaBellePerle lubią tę wiadomość
O rany, to brzmi pysznie 🥰
Prezesoowa lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Prezesoowa wrote:Też tak mam i to jest dla mnie dziwne. Zastanawiam się, z czego to wynika, bo to przecież żaden wstyd. Wstydziłam się kupując w aptece pierwszy test mając lat 18 i trafiłam na taką starszą panią farmaceutkę, która strzeliła mi kazanko, że powinnam się uczyć, a nie chłopców tykać
Zapomniał wół, jak... Cielęciem był. Ja jak mieliśmy po 19-20 lat to wysłałam chłopa mojego, wtedy to miałam stracha. 🤣🤣🤣 Ale dzielnie mi kupił. Ja teraz zazwyczaj dorzucam sobie testy do zamówień internetowych. Aktualnie moja szafka staraczki jest bogata w testy owu, a ciążowy leży tylko zestawik 1 z pinka.
Za przepis dziękuję, teraz poczekam aż przyjdzie motywacja na gotowanie. 😀Prezesoowa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
@Gregorka czy była jakaś podstawa do stymulacji, czy to taka praktyka w klinice? Masz swoje owulacje, jak rozumiem poza stymulacją?Majuna lubi tę wiadomość
-
Przepraszam za żale i smęty. Mam jakiś trudny czas i dużo myśli w głowie.
I dziękuję za wszystkie merytoryczne rozmowy i wsparcie 😊
Umówię nas od razu na wizytę u dietetyczki, bo mam jedną na oku od dłuższego czasu, a myślę, że trochę się czeka na termin.Majuna, Monk@, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
I dziękuję za wszystkie merytoryczne rozmowy i wsparcie 😊
Umówię nas od razu na wizytę u dietetyczki, bo mam jedną na oku od dłuższego czasu, a myślę, że trochę się czeka na termin.
Za nic nie przepraszaj, po to tu jesteśmy, żeby się wspierać. Razem śmiać i płakać :*elektro96, Gregorka, notsobadd, Monk@, pp2018 lubią tę wiadomość
@Gregorka rozumiem, dzięki za odpowiedź. Też słyszałam o tej zwiększonej skuteczności. Podobno szanse mogą wzrosnąć nawet 3 razy 🤯
Gregorka, elektro96, pp2018 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Haha, uśmiałam się z tego kupowania testów. Myślałam, że tylko ja dorosła baba tak mam 😁Czuje totalnie jakbym je kradła, albo miała 16 lat. Ostatnio kupiłam 3 w Rossmanie oddalonym od mojego miejsca zamieszkania o 30km i bałam się, że ktoś zobaczy.
Również nie doradcze w sprawie klinik i nawet lekarzy. Bardzo mi przykro dziewczyny, że musicie się z tym mierzyć. To na pewno duży stres.pp2018, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
elektro96 wrote:Tego właśnie się boję, ze niestety nikt się nami nie zainteresuje jeśli nie bierzemy pod uwagę innych metod 🙄 A nie mam zupełnie nikogo znajomego, kto korzystałby z takich klinik, żeby spytać jak to wyglądało.
Mam ostatnio mętlik w głowie, bo powiem szczerze że dopóki nie korzystałam z forum nie do końca zdawałam sobie sprawę jak złe są wyniki mojego męża. Tym bardziej, że ani moja ginekolog, ani androlog nie powiedzieli że totalna beznadzieja i bez in vitro nic z tego nie będzie. Wręcz przeciwnie - androlog pół żartem, pół serio powiedział, że może przed tą kontrolą uda się doprowadzić do ciąży. I sama już nie wiem w co wierzyć… czy tak faktycznie może być, czy to tylko takie czarowanie… Jedyna opcja to po prostu poczekać na kontrolny wynik i zobaczyć czy jest jakakolwiek poprawa… chociaż stresuje mnie już sama myśl o tym…
Dziewczyny, a z jakich klinik korzystałyście ? W tym momencie najbliżej mi do Invimedu w Poznaniu. Macie jakąś styczność z tą siecią ?
Myślę, że możesz też podpytać na tej części forum "starając się z pomocą medyczną", tam pewnie więcej dziewczyn będzie z doświadczeniem:)elektro96 lubi tę wiadomość
-
Co do testów, to w drogerii jakoś nie mam problemu, ale w aptece już tak 🤡 jeszcze jak synek był mały, miał może z pół roku? Miałam jakieś takie dziwne objawy, no jak nic ciążowe, wiadomo. Ale nie planowaliśmy wtedy, więc poszłam do apteki z tym wózkiem i czułam się jak jakaś patola, ledwo jedno urodziła, a już kolejna ciąża. A potem sobie pomyślałam, że no halo! Przecież masa par chce mieć jak najmniejszą różnice wieku i nikt przecież nie wie, że nie planowaliśmy 🤦🏼♀️ no ale mimo wszystko w tej aptece, to o ten test trzeba poprosić i jakoś tak mniej komfortowe to, tym bardziej, jakby się chciało wybrać któryś z nich, obejrzeć, jak czułe itd. 🤡
Majuna, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Ja też myślałam, że tylko ja tak mam z tym stresem podczas kupowania testów🙈
Ja od dłuższego czasu kupuje online, rzadko mi się zdarzy stacjonarnie. Ale online też się stresuje bo skąd wiedzieć czy ktoś znajomy nie pracuje przy pakowaniu akurat mojej paczki 😂😂
a takie ilości na raz zamawiam że aż wstyd haha
Ja się obraziłam na moją temperaturę w tym cyklu i koniec z tym, będzie co ma być. Po objawach owulka była, tylko mam bardzo małe objawy(biały śluz i bardzo delikatny ból piersi). A temperatura żyje własnym życiem więc cały czas nie jestem pewna, wykańcza mnie to więc już nie mierze. Uznaje te wszystkie wyniki za błąd pomiaru 🙈
Dzisiaj też raz jakiś śluz rozciągliwy na papierze ale w środku biały i jeszcze bardziej mnie to zmyliło, już sama nie wiem. Boję się że to bezowulacyjny i dlatego tak wszystko dziwnie wygląda.
Nie podoba mi się ten cykl, jest niejasny. Już wolałam poprzedni bo przynajmniej miałam skok i widać było kiedy była owulacja, a teraz strzelam że w ogóle była, a co dopiero kiedy dokładnie 🤦🏻♀️ nawet jakbym chciała sprawdzić progresteronem to nie wiem kiedy miałabym iść, żeby trafić w 7dpo 🙄
(Właśnie miałam rozkmine wczoraj i nawet szukałam dlaczego nie ma testow na progesteron 😂 i okazuje się że są jakiś za 600zl, ciekawe co to i dla kogo i czy to ten progesteron, czy jakiś inny. Nie patrzyłam dokładnie bo jescze nie oszalam żeby kupować taki drogi 😂 ale mogliby zrobić takie łatwo dostępne jak na LH i HCG 🤪)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 21:55
-
Mnie dopadł jakiś spadek nastroju. Siedzę pod kocykiem z pustym pudełkiem po lodach. Płakać mi się chce. Chyba faktycznie zbliża się 🐒. Już się odzwyczaiłam od tych emocji 😂 tak wspominałam mężowi dziś, że kiedyś przy 🐒 zajadałam się czekoladą i popijałam winkiem, a teraz niezbyt mogę 🥴
Chyba chwilę poczytam i lecę wcześniej spać, padam na twarz 🥴 -
Monk@ wrote:Mnie dopadł jakiś spadek nastroju. Siedzę pod kocykiem z pustym pudełkiem po lodach. Płakać mi się chce. Chyba faktycznie zbliża się 🐒. Już się odzwyczaiłam od tych emocji 😂 tak wspominałam mężowi dziś, że kiedyś przy 🐒 zajadałam się czekoladą i popijałam winkiem, a teraz niezbyt mogę 🥴
Chyba chwilę poczytam i lecę wcześniej spać, padam na twarz 🥴Monk@ lubi tę wiadomość
-
Miś wrote:My też nie bierzemy pod uwagę tych metod. Obecnie jestem w jednej klinice niepłodności i specjalnie wybrałam lekarza który leczy a nie proponuje in vitro, ale po kilku wizytach jednak stwierdzam że to nie to. Brak planu i zlecanie badań, które potem nie są omawiane. Teraz jeśli się nie uda, będę szukać innego lekarz tylko nie wiem gdzie... byłam też w innej klinice to lekarz powiedział, że albo robimy in vitro albo trzeba wdrożyć leczenie (dając do zrozumienia że jak leczyć to nie tu).
Raczej teraz poszukam lekarza ale nie w klinice.
A no właśnie tak to bywa. Choć czasem z planami i omawianiem wyników też nie idzie się dogadać.
Bliska mi osoba jeździła 2-3 lata do takiej kliniki do Białegostoku i nic, potem powiedzieli im, że na pewno się źle odżywiają i lekarz proponowali dodatkowe i bardzo kosztowane konsultacje u swojej żony dietetyk...
Ostatecznie Asia trafiła na lekarza, który zaproponował taka metodę:
- najpierw sprawdzić czy są pęcherzyki
- potem czy rosną
- potem czy pękają.
U Asi okazało się, że są, rosną, ale nie pękają. Dostała w 2 miesiącu leczenia lek i w kolejnym była już w ciąży. Do tego samego lekarza się udali, gdy był problem z poczęciem drugiego dziecka. Historia się powtórzyła:)Majuna, Miś, Prezesoowa lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA