Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Wam coś mądrego doradzić ale niestety ani nie znam się na klinikach do polecenia ani nie kojarzę testu viola 😔 w ogóle zdałam sobie sprawę z tego że ogólnie mam małe pojęcie w tych tematach bo nigdy się nie zagłębiałam w to. Dla mnie to jest czarna magia i choćbym chciała coś napisać to nie wiem co 🤷‍♀️ przepraszam dziewczyny 😘

Za kogo jutro trzymamy kciuki ? 🍀

Majuna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Prezesoowa gorzej, jak się nie powiedzie, więcej pomysłów nie mam! 😆
    Fit karpatka? Możesz przepis podesłać? Zjemy po naszym poście od słodkiego. 😁

@elektro96 ja wierzę moc stylu życia, supli, diety, skoro androlog i gin nie mówią o beznadzieji to myślę, że tak jest. Te forum dużo już widziało. Chodzicie do jakiegoś dobrego androloga? Ja bym chyba rzeczywiście lokowała swoje siły w Waszej sytuacji w dobrych andrologów, a póki co nie w klinikę. Chyba, że w klinice znajdziecie dociekliwego lekarza.

@ezra super, że jest! Pewnie o dziwo się cieszysz z 🐒 masz jakiś plan działania na najbliższe miesiące?

@Miś zdecydowanie, lekarz do którego ma się zaufanie to konieczność. Życzę Ci byś na takiego trafiła. 😊

@Gregorka czy była jakaś podstawa do stymulacji, czy to taka praktyka w klinice? Masz swoje owulacje, jak rozumiem poza stymulacją?
    Dziękuję, Majunko 🥹 Wiesz, na znanym lekarzu ma dobre opinie, ale my na razie żadnych konkretnych wniosków nie mamy. Mąż miał dopiero dwie wizyty. Fakt, że USG miał zrobione, żylaki wykluczone, lekarz zlecił badania hormonalne i po tym stwierdził, że wlasnie hormony są winne tym złym parametrom nasienia.
    Wyrobię sobie jakąś opinię dopiero po kontroli. Wtedy będzie wiadomo czy diagnoza była trafna… 🙄

Majuna lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 4 marca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Moja szafka wstydu ma jeden test… oby to był ten szczęśliwy.

Ogólnie to ja mam rossmana i aptekę do 50m od domu… więc kupuję po jednym/ dwa, ale i tak się czuję jak agent na misji testy, bo co chwilę kogoś znajomego w tym Rossmanie spotykam… i wiecie czasami idę po testy i wychodzę bez…

Myślałam, że tylko ja tak mam. Przeważnie zamawiam testy przez Internet. A jeśli muszę kupić stacjonarnie, to cichaczem i na kasie samoobsługowej kasując test w ciągu ułamka sekundy i pakując go na dno torby na zakupy 🫣
    Teraz w Rossmannie przenieśli testy na półkę przy kasach i widać z każdej strony jak się je bierze. Wkurza mnie to. Nie da się cichaczem 🫣

Prezesoowa, Majuna, pp2018 lubią tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w Gamecie,ale ceny niestety powalają i zalamuja,dokladnie jak @ Majunia pisze to jest swietny biznes, zarabiaja na naszych pragnieniach... Zdecydowałam się ze względu na panią doktor, która pomogła mojej siostrze zajsc, prowadziła ciaze,rodzila w szpitalu,gdzie pani doktor pracuje, codziennie do niej przychodziła, sis czula sie zaopiekowana przez caly personel,Siostra wszytskie wyniki konsultuje z nią na whastappie, od razu ma odpowiedź, recepty-wiecie taki lekarz z powołania

elektro96, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:

@elektro96 ja wierzę moc stylu życia, supli, diety, skoro androlog i gin nie mówią o beznadzieji to myślę, że tak jest. Te forum dużo już widziało. Chodzicie do jakiegoś dobrego androloga? Ja bym chyba rzeczywiście lokowała swoje siły w Waszej sytuacji w dobrych andrologów, a póki co nie w klinikę. Chyba, że w klinice znajdziecie dociekliwego lekarza.

@ezra super, że jest! Pewnie o dziwo się cieszysz z 🐒 masz jakiś plan działania na najbliższe miesiące?

@Miś zdecydowanie, lekarz do którego ma się zaufanie to konieczność. Życzę Ci byś na takiego trafiła. 😊

@Gregorka czy była jakaś podstawa do stymulacji, czy to taka praktyka w klinice? Masz swoje owulacje, jak rozumiem poza stymulacją?

IMG-6267.png

Jest bez cukru, możecie w trakcie postu :D

Robię bez żelatyny, jestem anty-żelatyna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 20:34

Majuna lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Myślałam, że tylko ja tak mam. Przeważnie zamawiam testy przez Internet. A jeśli muszę kupić stacjonarnie, to cichaczem i na kasie samoobsługowej kasując test w ciągu ułamka sekundy i pakując go na dno torby na zakupy 🫣
    Teraz w Rossmannie przenieśli testy na półkę przy kasach i widać z każdej strony jak się je bierze. Wkurza mnie to. Nie da się cichaczem 🫣

Też tak mam i to jest dla mnie dziwne. Zastanawiam się, z czego to wynika, bo to przecież żaden wstyd. Wstydziłam się kupując w aptece pierwszy test mając lat 18 i trafiłam na taką starszą panią farmaceutkę, która strzeliła mi kazanko, że powinnam się uczyć, a nie chłopców tykać :D :D

Majuna, Rachelka23, Monk@, pp2018, LaBellePerle lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    IMG-6267.png

Jest bez cukru, możecie w trakcie postu :D

Robię bez żelatyny, jestem anty-żelatyna :P
    O rany, to brzmi pysznie 🥰

Prezesoowa lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 4 marca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też tak mam i to jest dla mnie dziwne. Zastanawiam się, z czego to wynika, bo to przecież żaden wstyd. Wstydziłam się kupując w aptece pierwszy test mając lat 18 i trafiłam na taką starszą panią farmaceutkę, która strzeliła mi kazanko, że powinnam się uczyć, a nie chłopców tykać :D :D

Zapomniał wół, jak... Cielęciem był. Ja jak mieliśmy po 19-20 lat to wysłałam chłopa mojego, wtedy to miałam stracha. 🤣🤣🤣 Ale dzielnie mi kupił. Ja teraz zazwyczaj dorzucam sobie testy do zamówień internetowych. Aktualnie moja szafka staraczki jest bogata w testy owu, a ciążowy leży tylko zestawik 1 z pinka.

Za przepis dziękuję, teraz poczekam aż przyjdzie motywacja na gotowanie. 😀

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:

Tak, mam swoje😊 będę po drożności i histero, żeby zwiększyć szanse z Lametta( szacuje się,że po zabiegu do 3 cykli są większe szanse na zagnieżdzenie)

Majuna lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za żale i smęty. Mam jakiś trudny czas i dużo myśli w głowie.
    I dziękuję za wszystkie merytoryczne rozmowy i wsparcie 😊
    Umówię nas od razu na wizytę u dietetyczki, bo mam jedną na oku od dłuższego czasu, a myślę, że trochę się czeka na termin.

Majuna, Monk@, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 4 marca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Przepraszam za żale i smęty. Mam jakiś trudny czas i dużo myśli w głowie.
    I dziękuję za wszystkie merytoryczne rozmowy i wsparcie 😊
    Umówię nas od razu na wizytę u dietetyczki, bo mam jedną na oku od dłuższego czasu, a myślę, że trochę się czeka na termin.

Za nic nie przepraszaj, po to tu jesteśmy, żeby się wspierać. Razem śmiać i płakać :) :*

elektro96, Gregorka, notsobadd, Monk@, pp2018 lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gregorka rozumiem, dzięki za odpowiedź. Też słyszałam o tej zwiększonej skuteczności. Podobno szanse mogą wzrosnąć nawet 3 razy 🤯

Gregorka, elektro96, pp2018 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, uśmiałam się z tego kupowania testów. Myślałam, że tylko ja dorosła baba tak mam 😁Czuje totalnie jakbym je kradła, albo miała 16 lat. Ostatnio kupiłam 3 w Rossmanie oddalonym od mojego miejsca zamieszkania o 30km i bałam się, że ktoś zobaczy.

Również nie doradcze w sprawie klinik i nawet lekarzy. Bardzo mi przykro dziewczyny, że musicie się z tym mierzyć. To na pewno duży stres.

pp2018, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Tego właśnie się boję, ze niestety nikt się nami nie zainteresuje jeśli nie bierzemy pod uwagę innych metod 🙄 A nie mam zupełnie nikogo znajomego, kto korzystałby z takich klinik, żeby spytać jak to wyglądało.
    Mam ostatnio mętlik w głowie, bo powiem szczerze że dopóki nie korzystałam z forum nie do końca zdawałam sobie sprawę jak złe są wyniki mojego męża. Tym bardziej, że ani moja ginekolog, ani androlog nie powiedzieli że totalna beznadzieja i bez in vitro nic z tego nie będzie. Wręcz przeciwnie - androlog pół żartem, pół serio powiedział, że może przed tą kontrolą uda się doprowadzić do ciąży. I sama już nie wiem w co wierzyć… czy tak faktycznie może być, czy to tylko takie czarowanie… Jedyna opcja to po prostu poczekać na kontrolny wynik i zobaczyć czy jest jakakolwiek poprawa… chociaż stresuje mnie już sama myśl o tym…

Dziewczyny, a z jakich klinik korzystałyście ? W tym momencie najbliżej mi do Invimedu w Poznaniu. Macie jakąś styczność z tą siecią ?
    My byliśmy w Invimed we Wrocławiu u androloga. Mąż miał kiepskie wyniki, więc poszliśmy omówić i na USG. Badanie ok, lekarz kazał jeszcze chwilę poczekać, czy nie da rady naturalnie (jakiś żeby do roku dociągnąć czy jakoś tak), bo z jego doświadczenia często mimo wszystko się udaje. No I faktycznie się udało.

Myślę, że możesz też podpytać na tej części forum "starając się z pomocą medyczną", tam pewnie więcej dziewczyn będzie z doświadczeniem:)

elektro96 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testów, to w drogerii jakoś nie mam problemu, ale w aptece już tak 🤡 jeszcze jak synek był mały, miał może z pół roku? Miałam jakieś takie dziwne objawy, no jak nic ciążowe, wiadomo. Ale nie planowaliśmy wtedy, więc poszłam do apteki z tym wózkiem i czułam się jak jakaś patola, ledwo jedno urodziła, a już kolejna ciąża. A potem sobie pomyślałam, że no halo! Przecież masa par chce mieć jak najmniejszą różnice wieku i nikt przecież nie wie, że nie planowaliśmy 🤦🏼‍♀️ no ale mimo wszystko w tej aptece, to o ten test trzeba poprosić i jakoś tak mniej komfortowe to, tym bardziej, jakby się chciało wybrać któryś z nich, obejrzeć, jak czułe itd. 🤡

Majuna, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, że tylko ja tak mam z tym stresem podczas kupowania testów🙈
    Ja od dłuższego czasu kupuje online, rzadko mi się zdarzy stacjonarnie. Ale online też się stresuje bo skąd wiedzieć czy ktoś znajomy nie pracuje przy pakowaniu akurat mojej paczki 😂😂
    a takie ilości na raz zamawiam że aż wstyd haha

Ja się obraziłam na moją temperaturę w tym cyklu i koniec z tym, będzie co ma być. Po objawach owulka była, tylko mam bardzo małe objawy(biały śluz i bardzo delikatny ból piersi). A temperatura żyje własnym życiem więc cały czas nie jestem pewna, wykańcza mnie to więc już nie mierze. Uznaje te wszystkie wyniki za błąd pomiaru 🙈
    Dzisiaj też raz jakiś śluz rozciągliwy na papierze ale w środku biały i jeszcze bardziej mnie to zmyliło, już sama nie wiem. Boję się że to bezowulacyjny i dlatego tak wszystko dziwnie wygląda.
    Nie podoba mi się ten cykl, jest niejasny. Już wolałam poprzedni bo przynajmniej miałam skok i widać było kiedy była owulacja, a teraz strzelam że w ogóle była, a co dopiero kiedy dokładnie 🤦🏻‍♀️ nawet jakbym chciała sprawdzić progresteronem to nie wiem kiedy miałabym iść, żeby trafić w 7dpo 🙄

(Właśnie miałam rozkmine wczoraj i nawet szukałam dlaczego nie ma testow na progesteron 😂 i okazuje się że są jakiś za 600zl, ciekawe co to i dla kogo i czy to ten progesteron, czy jakiś inny. Nie patrzyłam dokładnie bo jescze nie oszalam żeby kupować taki drogi 😂 ale mogliby zrobić takie łatwo dostępne jak na LH i HCG 🤪)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 21:55

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • luśka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co miesiąc kupuje testy w innym rossmanie 😂 Mam 3 w okolicy i jeżdżę do różnych tak na wszelki wypadek, żeby uniknąć dziwnych spojrzeń 😅

Monk@, pp2018, Majuna, Prezesoowa, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩24👱‍♂️26

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadł jakiś spadek nastroju. Siedzę pod kocykiem z pustym pudełkiem po lodach. Płakać mi się chce. Chyba faktycznie zbliża się 🐒. Już się odzwyczaiłam od tych emocji 😂 tak wspominałam mężowi dziś, że kiedyś przy 🐒 zajadałam się czekoladą i popijałam winkiem, a teraz niezbyt mogę 🥴
    Chyba chwilę poczytam i lecę wcześniej spać, padam na twarz 🥴

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Mnie dopadł jakiś spadek nastroju. Siedzę pod kocykiem z pustym pudełkiem po lodach. Płakać mi się chce. Chyba faktycznie zbliża się 🐒. Już się odzwyczaiłam od tych emocji 😂 tak wspominałam mężowi dziś, że kiedyś przy 🐒 zajadałam się czekoladą i popijałam winkiem, a teraz niezbyt mogę 🥴
    Chyba chwilę poczytam i lecę wcześniej spać, padam na twarz 🥴
    Przytulam mocno 🫂😘 czy coś konkretnego się wydarzyło że tak posmutniałaś? Czasami nazbiera się tego tyle do kupy że albo to wypłakać trzeba albo w inny sposób wylądować tą złą energię 😘 mam nadzieję że jutro obudzisz się z lepszym samopoczuciem ❤🍀

Monk@ lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    My też nie bierzemy pod uwagę tych metod. Obecnie jestem w jednej klinice niepłodności i specjalnie wybrałam lekarza który leczy a nie proponuje in vitro, ale po kilku wizytach jednak stwierdzam że to nie to. Brak planu i zlecanie badań, które potem nie są omawiane. Teraz jeśli się nie uda, będę szukać innego lekarz tylko nie wiem gdzie... byłam też w innej klinice to lekarz powiedział, że albo robimy in vitro albo trzeba wdrożyć leczenie (dając do zrozumienia że jak leczyć to nie tu).

Raczej teraz poszukam lekarza ale nie w klinice.

A no właśnie tak to bywa. Choć czasem z planami i omawianiem wyników też nie idzie się dogadać.
    Bliska mi osoba jeździła 2-3 lata do takiej kliniki do Białegostoku i nic, potem powiedzieli im, że na pewno się źle odżywiają i lekarz proponowali dodatkowe i bardzo kosztowane konsultacje u swojej żony dietetyk...

Ostatecznie Asia trafiła na lekarza, który zaproponował taka metodę:
    - najpierw sprawdzić czy są pęcherzyki
    - potem czy rosną
    - potem czy pękają.
    U Asi okazało się, że są, rosną, ale nie pękają. Dostała w 2 miesiącu leczenia lek i w kolejnym była już w ciąży. Do tego samego lekarza się udali, gdy był problem z poczęciem drugiego dziecka. Historia się powtórzyła:)

Majuna, Miś, Prezesoowa lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ