Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:Przepraszam za żale i smęty. Mam jakiś trudny czas i dużo myśli w głowie.
I dziękuję za wszystkie merytoryczne rozmowy i wsparcie 😊
Umówię nas od razu na wizytę u dietetyczki, bo mam jedną na oku od dłuższego czasu, a myślę, że trochę się czeka na termin.
Może po suplementacji i lepszej diecie uda się kochana , oby tak było 😊🍀✊elektro96 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Przytulam mocno 🫂😘 czy coś konkretnego się wydarzyło że tak posmutniałaś? Czasami nazbiera się tego tyle do kupy że albo to wypłakać trzeba albo w inny sposób wylądować tą złą energię 😘 mam nadzieję że jutro obudzisz się z lepszym samopoczuciem ❤🍀
A Ty jak się czujesz? Jakieś objawy już się pojawiły? 🤩 -
Ja też mam jakiś zjazd dziś. Wróciłam z pracy o 17, trochę pospalam i cały wieczór leżę. I nie że jestem jakaś zmęczona bardzo, po prostu nie mam motywacji by cokolwiek zrobić. Czekam jutrzejszego dnia, może będę miała większą mobilizację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 22:33
-
Monk@ wrote:Dziękuję 🥰 chyba zbliżający się okres + ciężki dzień, jestem po prostu wykończona. Ale najbardziej obstawiam hormony 🤡
A Ty jak się czujesz? Jakieś objawy już się pojawiły? 🤩
Dzień dobry dziewczyny 😘 kciuki za testujące ✊🍀
Miłego dnia 😊😘Monk@, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
A ja Wam powiem, że normalnie nie mogę się doczekać jutra... Wczoraj jakoś tak dziwnie się czułam i narobiłam sobie nadziei a myślałam, że podejdę do tego chłodno 🤡 nawet oglądałam gondole ma vinted do naszego wozka...
Anonim1992, Prezesoowa, Kornelaa, Leśneintro, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Miłego dnia, kciuki za testy!
Ja zawsze mojego męża wysyłam po testy, u mnie w rossmannie dużo znajomych a nie chce żeby potem mówili i widzieli, że się staramy. Ja ostatnio się śmiałam, że testu wstydzi się kupić to jak z brzuchem będzie chodzić 🤪🤪Gregorka lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dzień dobry! Trzymam kciuki za testy dziś! 🥰
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry z rana,
Trzymam kciuki za testujące ^^ , niech worek z kreskami się posypieAnonim1992, Prezesoowa, KejtKa lubią tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:A ja Wam powiem, że normalnie nie mogę się doczekać jutra... Wczoraj jakoś tak dziwnie się czułam i narobiłam sobie nadziei a myślałam, że podejdę do tego chłodno 🤡 nawet oglądałam gondole ma vinted do naszego wozka...
U mnie Też ten cykl taki był z początku luz a od kilku dni głównie przez objawy których nie miewałam, zatlila się mocna nadzieja 😉 ja jeśli nic się nie pojawi to chyba zrobię dopiero przy odstawieniu proga bo nie ukrywam że ten cykl mnie mocno podłamał że nie pojawił się nawet cień cienia jak wczoraj testowałamHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Hejka 👋🏼
U mnie dziś kolejny dzień ból lewego jajnika. Wczoraj wieczorem czułam choćby miało mi eksplodować całe podbrzusze. Dziś ciut lepiej ale nadal dyskomfort.
W nocy miałam taki sen że aż sama się przeraziłam, taki choćby realny ale nierealny 😳 wydaje mi się że to przez to że oglądam teraz codziennie Lucyfera na netflixie i za mocno mi fabuła weszła 🤪
Właśnie robię drugą kawusie i znów odpalam netflixa.
Później śniadanko. Dzisiaj chill od obowiązków domowych, wczoraj zrobiłam wszystko i dopiero jutro mam prasowanie 😉
Miłego dzionka 😇☕️ -
elektro96 wrote:Trzymam kciuki za Twoje plany. Uważam, że to bardzo dobry pomysł.
Ja uznałam, że chyba jednak ten miesiąc przeżyje na totalnym luzie… bez tempki i testów owu. Niech się dzieje wola nieba.
W kwietniu zobaczymy jak wyniki nasienia, czy w ogóle jest jakakolwiek poprawa… i dalej zadecydujemy o wizycie w klinice niepłodności. Do tej pory tam nie zawitaliśmy. Ja leczyłam się osobno u ginekologa, a mąż u androloga.
Wstyd przyznać, ale do tej pory nie miałam wykonanej drożności ani histeroskopii. Ginekolog w badaniach krwi i monitoringu stwierdziła, że po mojej stronie wszystko wygląda w porządku i że priorytetem jest doprowadzenie do porządku nasienia. Czasem sama nie wiem już co o tym myśleć…
Powiedzcie z własnych doświadczeń, czy kliniki niepłodności w większości sugerują IVF i IUI? Nie ukrywam, że nie bierzemy właściwie tych metod pod uwagę ze względów światopoglądowych… Czy w takich sytuacjach kliniki starają się doprowadzić do ciąży w sposób naturalny?elektro96, pp2018, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Witajcie 🙋♀️ w noedzielę dostalam @ 4 dni wczesniej niż zazwyczaj ostatnio obserwuje u siebie śluz plodny na poczatku cyklu około 8-9 dzień ale tylko jako biały i jest go bardzo mało, a w kolejnych dniach juz sue nie rozciąga, czasem jest uczucie mokro, ale i tak skok temp. mam dopiero okolo 15 dnia, gdy wlasciwie jest juz sucho. Co to moze oznaczać? Wczesniej bez problemu moglam oznaczyć szczyt plodnego sluzu i bylo to wtedy gdy byl tez skok temp. A teraz to sie jakby u mnie rozjeżdża czy kroras z Was tez tak miala i co wtedy pomogło? Myśle o suplementacji fertistim bo czylam dobre opinie, teraz przez dwa cykle na sluz pilam do okolo 12 dnia cyklu olej z wiesiolka ale mi to w ogole nie pomogło👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Anonim1992 wrote:U mnie Też ten cykl taki był z początku luz a od kilku dni głównie przez objawy których nie miewałam, zatlila się mocna nadzieja 😉 ja jeśli nic się nie pojawi to chyba zrobię dopiero przy odstawieniu proga bo nie ukrywam że ten cykl mnie mocno podłamał że nie pojawił się nawet cień cienia jak wczoraj testowałam
A ile jesteś dni po? -
LaBellePerle wrote:A ile jesteś dni po?
Dzis 13dpo na jutro planowo miał być test ale emocje wzięły górę 😔Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Beza27 wrote:Ja też myślałam, że tylko ja tak mam z tym stresem podczas kupowania testów🙈
Ja od dłuższego czasu kupuje online, rzadko mi się zdarzy stacjonarnie. Ale online też się stresuje bo skąd wiedzieć czy ktoś znajomy nie pracuje przy pakowaniu akurat mojej paczki 😂😂
a takie ilości na raz zamawiam że aż wstyd haha
Ja się obraziłam na moją temperaturę w tym cyklu i koniec z tym, będzie co ma być. Po objawach owulka była, tylko mam bardzo małe objawy(biały śluz i bardzo delikatny ból piersi). A temperatura żyje własnym życiem więc cały czas nie jestem pewna, wykańcza mnie to więc już nie mierze. Uznaje te wszystkie wyniki za błąd pomiaru 🙈
Dzisiaj też raz jakiś śluz rozciągliwy na papierze ale w środku biały i jeszcze bardziej mnie to zmyliło, już sama nie wiem. Boję się że to bezowulacyjny i dlatego tak wszystko dziwnie wygląda.
Nie podoba mi się ten cykl, jest niejasny. Już wolałam poprzedni bo przynajmniej miałam skok i widać było kiedy była owulacja, a teraz strzelam że w ogóle była, a co dopiero kiedy dokładnie 🤦🏻♀️ nawet jakbym chciała sprawdzić progresteronem to nie wiem kiedy miałabym iść, żeby trafić w 7dpo 🙄
(Właśnie miałam rozkmine wczoraj i nawet szukałam dlaczego nie ma testow na progesteron 😂 i okazuje się że są jakiś za 600zl, ciekawe co to i dla kogo i czy to ten progesteron, czy jakiś inny. Nie patrzyłam dokładnie bo jescze nie oszalam żeby kupować taki drogi 😂 ale mogliby zrobić takie łatwo dostępne jak na LH i HCG 🤪)
Też się zastanawiałam nad tymi testami na progesteron, ale to już po co by laboratoria były
Może ten cykl jest inny właśnie z jakiegoś konkretnego powodu? 🤞
Monk@ wrote:Mnie dopadł jakiś spadek nastroju. Siedzę pod kocykiem z pustym pudełkiem po lodach. Płakać mi się chce. Chyba faktycznie zbliża się 🐒. Już się odzwyczaiłam od tych emocji 😂 tak wspominałam mężowi dziś, że kiedyś przy 🐒 zajadałam się czekoladą i popijałam winkiem, a teraz niezbyt mogę 🥴
Chyba chwilę poczytam i lecę wcześniej spać, padam na twarz 🥴
Przytulam :* czasem taki dzień jest potrzebny, psychika trochę odpocznie a lody zawsze można polać jakimś sheridansem albo baileysem
Leśneintro wrote:Ja też mam jakiś zjazd dziś. Wróciłam z pracy o 17, trochę pospalam i cały wieczór leżę. I nie że jestem jakaś zmęczona bardzo, po prostu nie mam motywacji by cokolwiek zrobić. Czekam jutrzejszego dnia, może będę miała większą mobilizację
Przytulam mocno :* chyba jest teraz jakieś przesilenie przy tej zmianie pogody, mam nadzieję, ze dzisiaj już będzie lepiej :*
Liyss🧚🏻 wrote:Miłego dnia, kciuki za testy!
Ja zawsze mojego męża wysyłam po testy, u mnie w rossmannie dużo znajomych a nie chce żeby potem mówili i widzieli, że się staramy. Ja ostatnio się śmiałam, że testu wstydzi się kupić to jak z brzuchem będzie chodzić 🤪🤪
Brzuch też mąż nosił będzie, a co on sobie myślał?
Liyss🧚🏻, Leśneintro lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Witajcie, pomimo szarości za oknem, życzę słoneczka w sercu i miłego dnia 😊
Ostatnio pochłonęła mnie praca, mam nadzieję, że teraz już będę miała trochę więcej luzu zeby do Was zaglądaćPrezesoowa, Leśneintro, elektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Dzień dobry dziś pochmurno, ale mam nadzieję, że i tak czeka nas wszystkie dobry dzień 🤞
Czekamy na osikańca @luśki i wczorajszego @drewkowa94
Trzymamy mocno kciuki za @Gregorkę - oby pobyt w szpitalu upłynął szybko, spokojnie, a badania, które Cię czekają przeszły bez komplikacji i naprawiły co mają naprawić :* 🤞LaBellePerle, Malinowysorbet, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Anonim1992 wrote:Dzis 13dpo na jutro planowo miał być test ale emocje wzięły górę 😔
O jeju, u mnie jutro 9 dni po i zamierzam testować także Ty Kochana i tak długo wytrzymałaś 🤣🤣
Ja od wczoraj mam straszne uczucie zimna, takie nachodzace. Dreszcze wręcz. No ale ja w poprzednim cyklu też byłam pewna, że będzie ciąża, bo miałam biały śluz a ja taki miałam tylko w ciąży. Robiłam testy codziennie aż do okresu 🤦🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 07:46
Prezesoowa lubi tę wiadomość