Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany boskie jakie ja mam sny… aż nie wiedziałam czy mam wstać z łóżka czy dalej spać 😳 dziwne strasznie.

Dzień dobry dziewczyny 🥰

pp2018, Olo323 lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LaBellerPerle @Fertina kciuki! Jestem dobrej myśli, czekam na Wasze pozytywne testy :)
    @anonim1992 Przykro mi. Tulę 🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 07:37

LaBellePerle, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Mnie nachodzą od jakiegoś czasu takie dziwne myśli, że jeszcze kilkanaście lat wstecz nie było takich problemów z płodnością. A teraz wszędzie... Nawet ze strony męża jest pewna rodzinka, w której jest czwórka rodzeństwa. Najstarszy z nich od kilku lat próbuje i nic. Później dziewczyna - ma jedną córkę i nie może zajść w kolejną ciążę. Kolejny brat starania od kilku lat - bez powodzenia. I najmłodsza dziewczyna - urodziła dziecko, które miało liczne wady genetyczne, zmarło po kilku godzinach. Nie może zajść w kolejną ciążę. I tak po kolei.
    Ja też założyłam sobie, że do 40. mam czas. W wieku 35 lat uznałam, że w sumie to pora na drugie dziecko. Za nami 15 cs i nic. Są owulacje, są pęcherzyki, pęcherzyki pękają i nic. Tłumaczę to sobie stresem. Bo przechodziłam przez duże dolegliwości bólowe z nim związane. Zastanawiam się, czy nie wróci do osteopaty i nie popracować nad nerwem błędnym. Ale koszt 180 zł za każdą 25 minutową wizytę mnie przeraża.

A jeśli chodzi o krwawienie, to moja pierwsza ciąża była prawdopodobnie bliźniacza. 16 lat temu lekarze nie wykonywali tak chętnie i wcześnie na NFZ USG. Na początku ciąży miałam silne krwawienie. Myślałam, że to koniec. A później na USG okazało się, że serduszko bije. Lekarz stwierdził, że to prawdopodobnie była ciąża mnoga. I wyszło jak wyszło.

Dawniej się też tak o tym nie mówiło, ale fakt faktem, że problemy z płodnością to zdecydowanie problem naszych czasów. Nie chcę myśleć co będzie później...
    san95 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki, melduję biel 9dpo, temperatura 37,0°C 🙈 ogólnie wiem, że jeszcze nie wszystko przesądzone, testowałam pinkiem, a one to przecież wybarwiają się niby później. Może na sobotę zakupię facelle. Narazie lekko się sama ostudziłam tą bielą. Wiecie co jest najgorsze? Że ja zawsze patrzę jak się ten test wybarwia i pewnym momencie myślałam, że się udało 😅 ale jednak nie. Ovu przesunęło mi 🐒 na jutro 🤦🏻‍♀️trzymam kciuki za resztę testujących dzisiaj 🤞🏼 niech się zazieleni 🍀❤️

Ovu to czasem różne dziwne rzeczy pokazuje :P trzymam mocno 🤞🏼 za powtórkę :)
    rolka355 wrote:
    Dziewczyny oczywiście wstałam i nie zastestowałam 😂😥. Dzis 28 dc, ostatni tak długi cykl miałam tylko raz w tamtym roku. Czekam na wasze testy 🥂

Oj, będzie bicie po tyłku 😂 nie jesteś sama ciekawa?
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, pierwszy raz mam taką sytuację, że w sumie sama nie wiem :o sikałam o 3 w nocy, bo nie mogłam spać. I wiecie co? Najpierw pomyślałam, że totalna biel, ale po minucie jakby coś prześwituje. Próbowałam zrobić fotę, ale na focie to już w ogóle totalnie nic nie widać. Myślę wtedy, późno jest, zaspana jestem. No ale wstałam rano i wciąż widzę ten cień a raczej cień cienia... Albo to sobie wmawiam albo naprawdę jest coś na rzeczy, no normalnie nie wiem. Zwykle jak było biało to biało a jak miałam kreski w 9dpo to blade, ale na tyle wyraźne, że ja wiedziałam, że one tam są bez doszukiwania się. Za jakieś dwie godziny ubiorę dzieciaki i pójdziemy do rossa po następny test. O ludzie, oby to nie bym fałszywy alarm, bo normalnie serce mi pęknie 🤦
    Aaa i jak robiłam test w nocy to myślę zmierzę temperaturę (w tym cyklu nie mierze o stałej porze, ale pomyślałam wtedy, kurde jak byłam w ciąży to nawet tak z dupy w środku dnia miałam strasznie wysoka) i na termometrze był śluz z różowa krwią 😳

Trzymam mocno kciuki za powtórkę :*
    Anonim1992 wrote:
    Zgłaszam 🙊 😭😭😭

Przytulam Cię kochana :* oby sobie szybko poszła i już w tym roku nie wracała :)

Eniana wrote:
    Taka niepewność jest najgorsza... w takim wypadku chyba njalepsza była by beta bo będzie zero wątpliwości.
    Ale 3mam kciuki za następny test bedzie juz kilka godzin później wiec moze cos wiecej bedzie widać.
    Ja swój zrobię jak wyprawię córkę i męża i będę miała chwilę spokoju. Ale u mnie to tylko formalność. Burzuch boli na @, tempka spadła, nastrój szaleje no wiecej objawów @ w jednym cyklu to chyba nie miałam :(

Dopóki @ nie przyszła to nic nie jest przesądzone :)

LaBellePerle, Rachelka23 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Taka niepewność jest najgorsza... w takim wypadku chyba njalepsza była by beta bo będzie zero wątpliwości.
    Ale 3mam kciuki za następny test bedzie juz kilka godzin później wiec moze cos wiecej bedzie widać.
    Ja swój zrobię jak wyprawię córkę i męża i będę miała chwilę spokoju. Ale u mnie to tylko formalność. Burzuch boli na @, tempka spadła, nastrój szaleje no wiecej objawów @ w jednym cyklu to chyba nie miałam :(

A no pewnie, że najlepiej byłoby iść na betę, ale weź idź jak nie ma Ci kto z dziećmi zostać... :(
    Niby mogłabym do mamy zadzwonić, czy by przyszła na trochę, ale ona by pytała po co a nie chce na razie mówić nikomu, że się staramy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 07:46

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Czekamy nadal na osikańce @Joll213 @luśka - powtarzasz?

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołuję też do odpowiedzi: @MummyYummy @Mikea @Ultramaryna_ @CoffeeDream Dziewczyny co u Was? Wszystko w porządku? Tak zamilkłyście :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 07:53

elektro96, Olo323, CoffeeDream, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów przechodzę kryzys egzystencjonalny chyba 😳
    Mamy trochę problemów i wydatków teraz i ja zawsze się martwię, nie umiem się na niczym skupić, nie mogę spać, myślę co i jak a mój mąż co? Nic kompletnie, wdg niego wszystko będzie dobrze, damy radę, jak będzie miał czas to ogarnie to.. No mnie szlag trafia na prawdę 😟 wczoraj mu wygarnęłam że jest nieodpowiedzialny, założył nową rodzinę i myślałam że będzie wszystko, że się wiele zmieni a nie zmieniło się nic i jest jeszcze gorzej.. Koniec końców powiedziałam że pier… to i ja mam gdzie wracać z moją córką w razie czego. Trochę za mocno, wiem ale już przelała się czara goryczy.
    Do wszystkiego takie podejście ma, do starań o dziecko też. Znajoma mówi „przestań, to dobrze że mówi Ci że będzie dobrze że się w końcu uda niż żeby Cię miał dołować tak jak Ty sama się dołujesz”. Ale to jest tylko takie jego pocieszanie mnie a nie jego świadome zdanie sobie sprawy że może jest problem jakiś..
    Nie wiem gdzie popełniłam błąd..
    Czuje się też mega samotna w tym miejscu gdzie mieszkam, byłam zmuszona się wyprowadzić z rodzinnego miasta, coraz częściej czuję że jestem tutaj tylko dlatego że moja córka ma tu cudowną szkołę która bardzo dużo jej daje przy autyzmie 🥺

Sorry za moje smuty ale mam dziś ogromny kryzys 😟

• Eniana Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cień kuzyna cienia, nie widać na zdjęciu, ale kreska wydaje mi się być szara a nie różowa wiec może to być oszukaniec.

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa wsparcia 😔 chyba mam kryzys staraniowy i odkładam wszelkie pomoce uda się to się uda nie to nie ale przynajmniej nie będę miała wszystkich książkowych objawów ciążowych które będą nie potrzebnie mieszały w głowie i ❤️❤️ nie stanie się obowiązkiem a spowrotem przyjemnoscia

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    A no pewnie, że najlepiej byłoby iść na betę, ale weź idź jak nie ma Ci kto z dziećmi zostać... :(
    Niby mogłabym do mamy zadzwonić, czy by przyszła na trochę, ale ona by pytała po co a nie chce na razie mówić nikomu, że się staramy
    Racja. Zostaje czekać i ja czekam z Tobą. Zostały mi testy z czułością 25 wiec robienienich jest bez sensu skoro na czułości 10 wyszło niewiadomo co.

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • Miś Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    U mnie też cień kuzyna cienia, nie widać na zdjęciu, ale kreska wydaje mi się być szara a nie różowa wiec może to być oszukaniec.

Kiedy będziesz powtarzać? Cień kuzyna ciotecznego wujka daje na pewno większe szanse niż biel więc trzymamy kciuki i nie tracimy nadziei! 🙂

elektro96, Eniana, Prezesoowa, pp2018, Liyss🧚🏻, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Mamy trochę problemów i wydatków teraz i ja zawsze się martwię, nie umiem się na niczym skupić, nie mogę spać, myślę co i jak a mój mąż co? Nic kompletnie, wdg niego wszystko będzie dobrze, damy radę, jak będzie miał czas to ogarnie to.. No mnie szlag trafia na prawdę 😟 wczoraj mu wygarnęłam że jest nieodpowiedzialny, założył nową rodzinę i myślałam że będzie wszystko, że się wiele zmieni a nie zmieniło się nic i jest jeszcze gorzej.. Koniec końców powiedziałam że pier… to i ja mam gdzie wracać z moją córką w razie czego. Trochę za mocno, wiem ale już przelała się czara goryczy.
    Do wszystkiego takie podejście ma, do starań o dziecko też. Znajoma mówi „przestań, to dobrze że mówi Ci że będzie dobrze że się w końcu uda niż żeby Cię miał dołować tak jak Ty sama się dołujesz”. Ale to jest tylko takie jego pocieszanie mnie a nie jego świadome zdanie sobie sprawy że może jest problem jakiś..
    Czuje się też mega samotna w tym miejscu gdzie mieszkam, byłam zmuszona się wyprowadzić z rodzinnego miasta, coraz częściej czuję że jestem tutaj tylko dlatego że moja córka ma tu cudowną szkołę która bardzo dużo jej daje przy autyzmie 🥺

Świetnie Cię rozumiem i mocno przytulam 🫂🫂🫂

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Joll213 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biel. Okropna dołująca biel.
    Smutek straszny.
    😭

Ona 28
    On 31
    Pierwsza ciąża , córeczka w niebie.😇

23.06 ||
    21.02.23 Franek 3130, 54cm 💙

Kwiecień 2024 lekarz mówi że z męża wynikami nie mamy szans. Zapisuje nas na czerwiec na invitro.

24.04.24 cud! Dwie kreski 🫣
    25.04. beta 27,89
    27.04 beta 61,34 💙💙
    7.05 poronienie samoistne 😭

05.06 udana kwalifikacja do invitro
    09.06 🏥 zaczynamy procedurę 💗💙
    27.06 transfer 💜💜
    06.07 beta >0.10 😭
    .....
    20.07 transfer 5.1.1
    24.07 || 😱
    25.07 beta 20.370 🥹🥹🥹 trzymaj się kropeczku ❤️
    27.07 102,800 😱😱🥹🥹
    29.07 409,400 💜🔥
    31.07 986,400 💜
    08.08 USG 🏥 mamy pęcherzyk ❤️
    16.08 26dpt mamy serduszko i 8mm człowieka ❤️❤️

❄️❄️ Czekają na swoją kolej..
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Kiedy będziesz powtarzać? Cień kuzyna ciotecznego wujka daje na pewno większe szanse niż biel więc trzymamy kciuki i nie tracimy nadziei! 🙂
    No właśnie nie wiem czy iść do rosmana i kupic jeszcze jeden i zrobić jutro czy już jutro zrobić ten 25.

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Eniana wrote:
    Na pewno ma też wpływ to że kiedyś o tym nie rozmawiano.. Ktoś nie mógł mieć dzieci to mówił że nie chce... mimo bólu w środku kobiety udawały że wszystko jest ok.
    Oraz to że nie wykrywano ciąż tak wcześnie. Kobiety dowiadywały się że są w ciąży jak okres nie przyszedł i dość mocno się spóźniał, wczesnych poronień prawie wogóle nie zauważały.. ot późniejszy okres...

Słuchajcie, ja znam przypadek, gdzie małżeństwo, które jest razem kilkadziesiąt lat nie ma dzieci, bo nic nie wyszło. Ktoś zapytał czy znają powód. Powiedzieli, że nie i nie chcieli sprawdzać, bo nie chcieli wiedzieć czyja to wina. A może problem nie był jakiś poważny...

Eniana lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

oooj zupełnie rozumiem Twoje podejście. również martwię się zawsze na zapas i za wszystkich. jest to bardzo męczące i frustrujące. jest dopiero 8 rano, życzę Ci by dzień obrócił się o 180stopni 💐

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • Miś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Czemu uważasz że Ty popełniłaś błąd? W każdym związku zdarzają się jakieś nieporozumienia i wiem, że łatwo pisać ale trudniej wcielić w życie, ale warto porozmawiać na spokojnie. A mówiłaś o wszystkich swoich obawach i zmartwieniach? Może on nie zdaje sobie sprawy jak na Ciebie to wpływa? Czasami odnoszę wrażenie że kobiety bardziej się wszystkim martwią niż panowie, bo według panów jakoś to będzie i nie ma co wybiegać na przód i martwić się tym co się może nigdy nie wydarzyć tylko skupić na tym co jest teraz. Ja jestem z tych co się zamartwiają 😉

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Monk@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dalej goście, więc nie mam czasu nadrabiać. Wpadłam tylko napisać, że trzymam kciuki za testujące 🤞🏼
    Anonim, Joll, przytulam 🫂
    San, Eniana, LaBellePerle 🤞🏼🤞🏼
    Perełko, ja zabieram do labu dzieciaka 🙈 no ale z dwójką może być różnie... Niemniej czekam na rozwój sytuacji, pokładam w Twoim cyklu duże nadzieje 😁
    Luśka? Testujesz?

Pięknego dnia, dziewczęta 🤩

Prezesoowa, Olo323 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:

🤞 mocno mocno!

Jeżeli będziesz spokojniejsza to kup test o większej czułości i powtórz jutro :)

Eniana lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joll213 wrote:
    Biel. Okropna dołująca biel.
    Smutek straszny.
    😭

Przytulam Cię mocno :*

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ