Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nasi Faceci a ciąża
Odpowiedz

Nasi Faceci a ciąża

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemozliwe, kolejna wspolna cecha: moj luby tez z rodziny patyczakow! :-) Jeszcze napisz Dzola, ze Twoj tez [znak zodiaku], to bedzie komplet!
    Powodzenia Ci zycze z calego serducha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 11:30

Dżola lubi tę wiadomość

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, baran! I momentami prawdziwy z niego baran ;) hihihi

biedronka1982 lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Anijka Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. to LEW zresztą ja też :D

"najpiekniejsze kwiaty zakwitaja niespodziewanie"
  • Anijka Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się
    urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że
    chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie
    małe i bezbronne?
    - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla
    ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
    - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic
    innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być
    szczęśliwym?
    - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się
    także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i
    będziesz szczęśliwy.
    - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do
    mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
    - Twój anioł powie ci więcej pięknych i
    słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską
    będzie uczył Cię mówić.
    - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał
    porozmawiać z Tobą?
    - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię
    jak się modlić.
    - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie.
    Kto mnie ochroni?
    - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli
    miałby ryzykować własnym życiem.
    - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę
    Cię więcej widział.
    - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie
    i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej
    ciebie.
    W tym czasie w Niebie panował duży spokój,
    ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
    - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć
    powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
    - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do
    niego wołał: "MAMUSIU"

biedronka1982, Topola lubią tę wiadomość

• Eavonne Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mezus ma niesamowite podejście do dzieci. I już nie mogę się doczekać kiedy będę mu mogla oznajmić cudowna nowine!.. A poza tym wiem ze tez bardzo tego pragnie. Może po nim tego tak nie widać jak po mnie ale to wiem. JAk rano mierze temp a on jest akurat w domu to jest ciekaw jaka mam. Mimo ze staramy się już 7 miesiąc to on nadal nie wie kiedy mam dni płodne-smieszy mnie tym bo już mu pare razy tlumaczylam. A kiedy nadchodzi termin @ a ja się nie odzywam(nie napisze mu rano sms) to od razu pyta czy juz mam..
    W pierwszym cyklu staran kiedy od razu mi się okres spoznil to tak się wkrecilam. No i jego tez mi się udało wkrecic. Tak się przejal,ze kiedy zrobiłam test i wyszedł negatywny to brzuch go rozbolał bo tak się zdenerwowal ze się nie udało! Bardzo mi go wtedy było szkoda:-((

• Anijka Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Mój mąż bardzo mnie wspiera we wszystkim, ale bardzo się stresuje jak mam dni płodne...bo czasem wraca bardzo zmęczony z pracy a tu jak to żartuje "trzeba podołać małżeńskim obowiązkom", chce żeby było tak jak być powinno, żebyśmy oboje nie robili dziecka tak jak to wyżej dziewczyny pisały, ale żebyśmy zwyczajnie się kochali i dziecko mieli z miłości i mnie się wydaje, że ta ogromna chęć zrobienia wszystkiego jak należy czasem go przytłacza (czytaj dni płodne)...poza tym wszystko jest tak jak być powinno :)

Aga_Andzia, te "niektore dziewczyny" to przeciez ja, moglas smialo napisac, nie pogniewam sie. :-)
    Tak czasem bywa, ze nie chce, a musze. Z tym, ze to nie dziala. :-( Dlatego odpuszczam sobie takie dzialania na sile, od jutra tylko sie kochamy! <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Aga_Andzia, te "niektore dziewczyny" to przeciez ja, moglas smialo napisac, nie pogniewam sie. :-)
    Tak czasem bywa, ze nie chce, a musze. Z tym, ze to nie dziala. :-( Dlatego odpuszczam sobie takie dzialania na sile, od jutra tylko sie kochamy! <3 <3 <3

Kochana poprostu nie pamiętałam kto to napisał, a szczerze mówiąc nie chciało mi się szukać (leń) :P

• madzik55 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój na sam widok i opowieści kobiet w ciąży i o porodzie robi sie blady jak ścierka,opiera sie zaraz o ściany i o meble :D Jest tak biedactwo wrażliwy,ze nie wiem co to będzie jak ja bede w ciazy. A wlasnie staramy sie o drugie dziecko...moje drugie,jego pierwsze :) Juz mi zapowiedział,ze on bardzo mnie przeprasza ale nie będzie ze mna przy porodzie - posiedzi sobie na zewnatrz..szpitala..poslucha muzyki..dodam ,ze jest Włochem..cieniasy z tych Włochów :)

f2wlhdgeetnyqlj9.png

l22nha007gsnivdu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko z Wlochow, Polacy tez wymiekaja.
    4 lata temu rodzila znajoma. Jej partner dzwoni spanikowany do mojego lubego i wrzeszczy w sluchawke: "Dobij ja, prosze Cie, niech sie nie meczy! Ja nie moge, za bardzo ja kocham!".
    Luby siup w auto i do szpitala. A tam znajomego bladego jak sciana nogami do przodu wynosza!!!
    Gosciu ma urwany film z tego dnia, nie pamieta nawet, ze na koniec z moim lubym w knajpie wyladowali. W sumie luby nie pamieta nic od momentu wyladowania w knajpie. A znajoma... coz, ona nawet nie pamieta, ze ci dwaj w szpitalu byli!!!

madzik55, Matylda36, Topola lubią tę wiadomość

• madzik55 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahahahaha!hm....yyy...cholera to kto mnie zawiezie do szpitala?..przecież on zemdleje za kołkiem zaraz :D..jakiegoś znajomego muszę sobie przysposobić ;)

f2wlhdgeetnyqlj9.png

l22nha007gsnivdu.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, mój to już nie może się doczekać. Jak widzi kobietę w ciąży to robi do mnie słodkie oczy i mówi: ty też niedługo tak będziesz. Wypytuje mnie czy już mam miesiączkę, czy to teraz mam owulację itp. Widzę, jak bardzo tego pragnie i pamiętam jak bardzo był szczęśliwy, kiedy się udało...
    Oboje bardzo pragniemy dziecka, ale on to już w ogóle- będzie najcudowniejszym tatusiem na świecie!
    Już mi dziś przypominał, żebym temperaturę mierzyła;) A ja jeszcze nie mam jak:P
    Ma 26 lat, ja 22;)

Aga_Andzia lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blysk_kotka wrote:
    Wcale nie, facet w tym względzie nie budzi sie tak łatwo, owszem poranny wzwód jest ale to nie takie proste 20 minut nie wystarczy , jak już to godzina i mocna kawa.

To zalezy od facet, moj z rana sam mnie czesto atakuje kiedy ja jeszcze spie i to samo ja jak wstaje wczesniej do pracy do minuta 8 siadam gdzie trzeba i juz dzien sie robi piekniejszy :P

Anijka, Aga_Andzia lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Eavonne Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mezczyzna uwielbia szybka jazde samochodem i się smieje ze jeśli by trzeba było to mnie na pewno szybciej zawiezie niżeli karetka przyjedzie. Ale ja się na ty grubo zastanawiam.. bo nie chce urodzić w samochodzie!!!

• madzik55 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka gdzie sie znajduje takich facetow??????;)

nutka lubi tę wiadomość

f2wlhdgeetnyqlj9.png

l22nha007gsnivdu.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik- haha! Nie uwierzysz, ale w... seminarium;)

madzik55, ulek lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • madzik55 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! ;D

f2wlhdgeetnyqlj9.png

l22nha007gsnivdu.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, w seminarium? SEMINARIUM?? Tym o którym myślimy???

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest właśnie w takim.;) Tak się życie potoczyło, że mój kochany po 4 latach spotkał mnie, w miesiąc rzucił sutannę, a po niecałym roku się oświadczył!;) A ja na początku uciekałam, bo bałam się, że będzie na mnie(choć przyznam- zakochana byłam po uszy). Ale na szczęście nie odpuścił, bo tak to już drugi rok byłby księdzem, a ja- no cóż, mogłabym po raz kolejny wleźć do tej samej rzeki i miałabym piekło. I dziś już od roku mam najwspanialszego męża na świecie.
    Broń Boże nikogo nie zachęcam do wyrywania facetów seminarium( a już nie daj Boże księży), ale też nie uważam, że zrobiłam coś złego(jak to niektórzy uważają) bo mąż podjął decyzję sam, ja nawet mu powiedziałam, że nie chcę zbyt się z nim zaprzyjaźniać bo wiem, jak może się to skończyć.:) Kiedyś wam opowiem tą historię, jak ładnie poprosicie.:P

ulek, Amaranta, aisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Anijka Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prose :P Ciekawa historia :D Miło się czyta :D Ja tam uważam że tak właśnie być musiało :)

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ