X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nauczycielki! Łączmy się :)
Odpowiedz

Nauczycielki! Łączmy się :)

Oceń ten wątek:
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat dla nauczycielek oraz dla tych co chcą sobie pooglądać kwiatki z naszego barwnego życia. Oraz oczywiście gdybanie " co będzie jak zajdę"

Może znajdą się miedzy wami jakieś nauczycielki ;) Geograf z gimnazjum się kłania.
    Jak wasze starania? Kiedy planujecie uciekać na zl po zobaczeniu 2-óch kreseczek?

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, a świetlik może być?;)pracuję w wielkiej świetlicy szkolnej 1-3, jak tylko zobaczę 2 kreski to uciekam:)ładny masz wykres, może zazieleni się pod choinkę;)

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cini wrote:
    cześć, a świetlik może być?;)pracuję w wielkiej świetlicy szkolnej 1-3, jak tylko zobaczę 2 kreski to uciekam:)ładny masz wykres, może zazieleni się pod choinkę;)

No ba że swietlik moze byc! Mam nadzieje ze sie zazieleni! Wtedy dociagne do konca stycznia i w polowie lutego po feriach uciekam na l4.
    W kazdym razoe tez bym uciekala jak najszybciej bo ilosc chorob i tego jak latwo sie zarazic mnie przeraza!

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edukacja wczesnoszkolna :) ostatnio myślałam, że jak teraz zajdę to może do świąt zostanę w pracy:) a w styczniu uciec:)

Aniołek 07.2017
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzieciaki czasem tak irytuja ze nie wiem jak mialabym wytrzymac te kilka miesiecy xD

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona nauczycielek :) Jestem anglistką w zespole szkół, więc w ciągu dnia zdarza mi się obskoczyć przedszkole, podstawówkę i gimnazjum :P
    Na zwolnienie pójdę dopiero po zakończeniu 1 trymestru :P Nie dlatego, że jestem pracusiem, ale jestem po jednym poronieniu i drugą ciąże chcę jak najdłużej utrzymywać w tajemnicy ;) Ale w pierwszej ciąży planowałam iść na L4 jak najszybciej :P
    Kiedy testujecie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Dołączam do grona nauczycielek :) Jestem anglistką w zespole szkół, więc w ciągu dnia zdarza mi się obskoczyć przedszkole, podstawówkę i gimnazjum :P
    Na zwolnienie pójdę dopiero po zakończeniu 1 trymestru :P Nie dlatego, że jestem pracusiem, ale jestem po jednym poronieniu i drugą ciąże chcę jak najdłużej utrzymywać w tajemnicy ;) Ale w pierwszej ciąży planowałam iść na L4 jak najszybciej :P
    Kiedy testujecie??
    też jestem po poronieniu i szybko się wieści niosą p szkole;/ ale u mnie trudne warunki pracy, dużo dzieciaków, hałas i stres i nie zamierzam ryzykować, trudno tajemnicy nie będzie;)dziś mam 10dpo i myślę, że poczekam do terminu @ 2grudnia, bo wcześniej chyba z testu nic nie wyjdzie. Kiedy za Was trzymać kciuki?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Temat dla nauczycielek oraz dla tych co chcą sobie pooglądać kwiatki z naszego barwnego życia. Oraz oczywiście gdybanie " co będzie jak zajdę"

Może znajdą się miedzy wami jakieś nauczycielki ;) Geograf z gimnazjum się kłania.
    Jak wasze starania? Kiedy planujecie uciekać na zl po zobaczeniu 2-óch kreseczek?
    Widzę, że wykresowo jesteś tylko kilka dni do tylu za mną, mam nadzieję, że nam się zazieleni jeden wykres po drugim;) kiedy testujesz? dfa5d1490fc666e31e7ef21a5ee70318.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cini wrote:
    też jestem po poronieniu i szybko się wieści niosą p szkole;/ ale u mnie trudne warunki pracy, dużo dzieciaków, hałas i stres i nie zamierzam ryzykować, trudno tajemnicy nie będzie;)dziś mam 10dpo i myślę, że poczekam do terminu @ 2grudnia, bo wcześniej chyba z testu nic nie wyjdzie. Kiedy za Was trzymać kciuki?:)

Bardzo przykro mi Cini:(
    Zaszłam w ciąże podczas wakacji, a że ciąża się nie rozwija dowiedziałam się tydzień przed rozpoczęciem roku szkolnego, więc nie zdążyłam nikomu w pracy powiedzieć... całe szczęście. Zabieg miałam 1 września. Jak ktoś się pytał dlaczego jestem na zwolnieniu to mówiłam, że nie chcę o tym rozmawiać i nikt się więcej nie dopytywał.

Nie jestem pewna kiedy będę testować, bo w tym cyklu mam monitoring owulacji i jeżeli owulacji nie będzie testowanie jest bez sensu. Jeżeli owulacja będzie robię bhcg 8 dni po owu. Chodzę na aerobik i nie chcę sobie odpuszczać zbyt wielu zajęć lub ryzykować.

Powiedźcie coś o sobie dziewczyny. Jak długo się staracie itp. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 18:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Mnie dzieciaki czasem tak irytuja ze nie wiem jak mialabym wytrzymac te kilka miesiecy xD

Też często tak czuję, ale jak już będę w ciąży to nic mnie w szkole nie zdenerwuje, po prostu będę to miała głęboko w d...:P Taki luz psychiczny, niech się dzieje co chce i tak będę szczęśliwa.

mycha91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Gosia, już się z tym pogodziłam, a Ty jak się czujesz? Zrobiłam test w prima aprilis bo wybierałam się na imprezkę i chciałam iść z czystym sumieniem a tu taki psikus;)zanim zdążyłam się przyzwyczaić było plamienie i kolejne i wszystko bardzo szybko się skończyło.zwolnienie było ze szpitala to info szybko się rozniosła...Teraz to już przeszłość. Mam wielką nadzieję, że to będzie szczęśliwy cykl;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą sytuację wyparłam z pamięci, mało z niej pamiętam. Test zrobiłam w dzień wyjazdu na wakacje - też chciałam z czystym sumieniem zaszaleć. Po powrocie poszłam na USG ale według gin zarodek zbyt mały ale było serduszko. W każdym razie postanowiłam nikomu się nie chwalić. Na następnej wizycie nie było już serduszka.

Do tego pierwszy cykl po zabiegu urosła mi torbiel i lekarz groził mi laparoskopią i wycięciem jajniki. Na szczęście w drugim cyklu na tabletkach anty torbiel się wchłoneła a teraz leci trzeci cykl, mam nadzieję że zielony ;)

Dzisiaj mam monitoring. Ciekawa jestem czy coś urosło bo mam z tym problemy. Pierwsza ciąża była na wspomagaczach (Clostilbegyt + Duphaston).

Trzymam za wszystkich kciuki, aby grudzień dla wszystkich okazał się wyjątkowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam dziewczynki, co się nic nie odzywacie?;) jak wasze postępy?
    dziś powinnam mieć @ ale jej nie ma;)pozytywny test 88% i 80/100 pkt ovu ale test z krwi też negatywny i tak trwam w zawieszeniu i nie wiem czego się spodziewać, nadzieje się rozwiewają...a jak wasze statystyki?:)

MajaK lubi tę wiadomość

• MajaK Nowa

Wysłany: 3 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, a nauczyciele przedszkola mogą być? ;)
    U mnie to dopiero 8cs, więc powoli zaczynam czuć presję. We wrześniu była fasolka i się nie udało :( Szczerze mówiąc to nie mogę się doczekać. Od razu poszłabym na L4 i dbała w końcu o swojego malucha ;) Za 7 dni testowanie i boję się, że i tym razem nic.

Cini, może trzeba powtórzyć betę? Wyniki testu obiecujące ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Maja:) a jak twój wykres i detektor ciąży?:)nie bój się na zapas:)o nie pomyślałam, że <2 to lepiej niż 0, dzięki:)))) też mam presję:) czuję się jak w pierwszej ciąży- ciągle jestem głodna i wstaję w nocy na siusiu jak nigdy;)ale boję się, że to tylko mózg mnie oszukuje i sobie wkręcam tą ciążę:P jutro lub pojutrze spr na domowym teście, trzymam kciuki i za ciebie:)

• MajaK Nowa

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cini, sprawdzałaś już, jak wyniki?

U mnie wykres nawet owulacji nie wykrył, ale to może dlatego, że temperatura u mnie prawie cały czas na tym samym poziomie. Nie wiem, może źle mierzę. :) Wczoraj miałam spadek temp., dzisiaj lekki skok, zobaczymy :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaK wrote:
    Cześć dziewczyny, a nauczyciele przedszkola mogą być? ;)
    U mnie to dopiero 8cs, więc powoli zaczynam czuć presję. We wrześniu była fasolka i się nie udało :( Szczerze mówiąc to nie mogę się doczekać. Od razu poszłabym na L4 i dbała w końcu o swojego malucha ;) Za 7 dni testowanie i boję się, że i tym razem nic.

Cini, może trzeba powtórzyć betę? Wyniki testu obiecujące ;)
    Witaj Maja :)
    Trzymam kciuki za testowanie. Bardzo mi przykro z powodu fasolki :( jesteś na tym wątku trzecią osobą z takimi przejściami, więc dobrze Cię rozumiemy. Cieszę się że grono nauczycielek powoli się powiększa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cini wrote:
    jak tam dziewczynki, co się nic nie odzywacie?;) jak wasze postępy?
    dziś powinnam mieć @ ale jej nie ma;)pozytywny test 88% i 80/100 pkt ovu ale test z krwi też negatywny i tak trwam w zawieszeniu i nie wiem czego się spodziewać, nadzieje się rozwiewają...a jak wasze statystyki?:)

Zazdroszczę Ci tak ładnego wykresu. W środę byłam na monitoringu i obraz USG jajników typowo policystyczny - wiele małych pęcherzyków bez tego dominującego. Gin powiedział, że z tego cyklu nic nie będzie i na początku następnego mam przyjść znów na monitoring i jak jajniki czyste to zaczynam stymulacje CLO. Wiążę z tym duże nadzieję bo moja pierwsza ciąża była właśnie po CLO :)
    Więc na razie grzecznie czekam na @ i liczę, że przyjdzie jak najszybciej.

• arturowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babki, też jestem z tej "branży" ;)
    Staramy się 2,5 roku ale jakoś do tej pory nie myślałam w ogóle o l4, poza zasięgiem. Chociaż pewnie poleciałabym od razu. Panicznie boję się wybuchu ospy, nigdy nie przechodziłam. Cini, jeśli test z krwi w dniu spodziewanej miesiączki jest negatywny to nie wkręcaj nic sobie, szkoda nerwów... A te statystyki z ovf to można sobie o kant du*y rozbić. Sama miałam z dziesięć razy "100%" i guzik. Najlepiej po prostu robić bete w dniu spodziewanej @ i tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 22:30

Foto_Anna, Gosia1989 lubią tę wiadomość

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Arturowa, tego mi bylo trzeba ;)No wlasnie wczoraj @. Chyba oleje wogole wykresy, bo 2 tyg sobie wkrecalam. Oszalec mozna :p. Nawet @ sobie zle ustawilam to i testowalam za wczesnie jak glupia:p dzieki za wsparcie dziewczynki:)

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ