X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Skierko :)
    Dzięki i wzajemnie :D

Skierka lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, poniekąd Cię rozumiem. Jak byłam z byłym to moja eks teściowa i teść też ciągle pytali i nalegali iedy i kiedy. Wtedy jeszcze nie chciałam miec dziecka i sie nie staraliśmy, ale wnerwiało mnie to ciągłe "kiedy" strasznie i te spojrzenia gdy mówiłam że chce JEDNO dziecko. Oni w rodzinie mieli max po 5, najmniej 2... Dasz radę, powiedz co masz powiedzieć suczko ;)

Little, zrób tego testa. Wrrr. Spojrzałam na wykres, b.mocno Ci się wahają te temperatury. Jak nie bedziesz w ciąży to musisz iść do gina po jakies tabsy na wywołanie @. Temp w ciąży nie powinna spadać do linii podstawowej :/

PrimaSort lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam małe zakupy na allegro i kupiłam m.in brelok skórzany z metalowym owczarkiem :D do kluczy samochodowych :D :D

PrimaSort lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png

Wysłany: 30 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Little, zrób tego testa. Wrrr. Spojrzałam na wykres, b.mocno Ci się wahają te temperatury. Jak nie bedziesz w ciąży to musisz iść do gina po jakies tabsy na wywołanie @. Temp w ciąży nie powinna spadać do linii podstawowej :/

Namówiłaś mnie :P Zrobię jutro, ale mam tylko takie z allegro i będzie to 10dpo, więc prawdopodobnie i tak będzie negatywny. Czekam jeszcze tydzień, jak się @ nie pojawi, dzwonię do gina.

Moje tempki tak skaczą, bo nie mam owulki i w tym cyklu pewnie też jej nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra decyzja z tym testowaniem! :)

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadam śniadanko i wybiorę się do apteki po siemię lniane, bo mi się skończyło i po pojemnik na mocz, żeby móc zatestować poza domem. Mąż powiedział, że na stacji się gdzieś zatrzymamy w drodze powrotnej to zrobię test żeby nie czuć się niekomfortowo, albo tak wyjedziemy żeby o 21 być w domu i zatestuję w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 09:49

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, dobry pomysł :) Ja na 14 jestem umówiona na pazury. Właśnie umyłam włosy i sie maluję. Zamierzam dzis się ubrać w sukienke albo spódnice i wygladac jak milion $ B)

littleladybird, PrimaSort, 100krotka:) lubią tę wiadomość

img-2014062101101130.png

Wysłany: 30 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Prima, dobry pomysł :) Ja na 14 jestem umówiona na pazury. Właśnie umyłam włosy i sie maluję. Zamierzam dzis się ubrać w sukienke albo spódnice i wygladac jak milion $ B)

Ja to nie pamiętam kiedy tak wyglądałam. Blada twarz, włosy w nieładzie i w "domowych" ciuchach. Z domu nie wychodzę :P Jak tylko wyzdrowieję do końca to na pierwsze wyjście z domu też się zrobię na bóstwo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    To jest myśl :)
    To ja ubiorę sukienkę skórzaną w kształcie litery A z krótkim rękawem, usta umaluję na czerwono, pazur na jakiś delikatny kolor a'la french i do tego włosy albo upięte do góry i okulary z czarnymi oprawkami (bo mam takie do noszenia, słabo widzę z daleka), albo włosy rozpuszczone i pokręcone lokówką (jestem brunetką, włosy za łopatki).

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zacznę kręcić włosy, tylko muszę lokówkę odnaleźć :/ A potem 2 godziny z życia wycięte :P Tyle czasu mi kręcenie zajmie ;)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima dobra myśl :) Ja jeszcze nie wiem co załoze a włosy własnie zakręciłam u nasady na moje termowałki :) Żeby się podniosły i robie messy bun :P I też chciałam usta na jakiś wyraczaaaasty kolor :)

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokówkę znalazłam, teraz kąpiel w wannie i golenie nóg :D Potem kręcenie, ale będę tu zaglądała co 10-15 minut :P

Wysłany: 30 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś mega imprezka się szykuje :D

Amelia San lubi tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dopiero. Przebierałam się, wymyślałam aż w końcu dresy moro za kolano, czarna bokserka i jasny dzins kurteczka przed pępek :) Nic mi się dziś nie podobało. Włos zrobiony, na 14 ide na pazury :)

A jak reszta? :)

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy dzisiaj piękne :-) to tylko ja tak na domowi hmmm a nawet nie mam się w co wystroic bo u mamy mam tylko takie wygodne ubranka:-\ ale jak umyje włosy to może siostra mi wymodeluje bo sama nie mam siły a tez mam takie za łopatki:-D i strasznie dużo ich.

Miłego dnia wam życzę:-)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pazurach i po zakupach. Pogoda jest cudna, jest gorąco :)

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, widzę że zakupy udane :) Jedzonko tez dobre, lubię czasami. Dobrze, relaks się przyda i spacerki. Ja tez dzis zakupowo, ale na allegro. Jutro męża zaciągnę do H&M i NewYorkera.

U mnie dziś znowu gotowała teściowa :). Ale mam kolejne przepisy i chyba jutro dłubne w tym :) Jak bedzie ok to wam podeślę, mam na kotleta i sos, ale taki zielarski sos :)

Ale tu pusto. My w domu, dopijam herbate i jedziemy na zakupy bo do tego gotowania pare rzeczy mi bedzie potrzeba.

img-2014062101101130.png

Wysłany: 30 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, super, że zakupy się udały :)
    Sarenko, ja też chętnie przygarnę przepis :D

Nie było mnie prawie cały dzień, bo spędzałam czas z mężem :) albo w kuchni :/

Jutro jedziemy do moich rodziców (w końcu wyjdę z domu! :D ) i pewnie też mnie nie będzie :) chyba, że zdążę coś skrobnąć rano :)

Dobranoc dziewuszki moje <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) My właśnie wróciliśmy :-) test owulacyjny wykonałam przed wyjazdem i jak mąż zobaczył pozytywny test to zaraz to wykorzystał i zaciągnął mnie do łóżka :-) potem dopiero pojechaliśmy :-P
    Jutro będę testowała o stałej porze. Wypiję jeszcze siemię i idę spać. Jutro się odezwę :-)

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 maja 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę o poranku :D

O 4:30 obudziło mnie parcie na pęcherz i nie było już odwrotu :/ Zdążyłam jeszcze tylko złapać termometr i sprawdzić tempkę. Zmierzona godzinę za wcześnie, więc niemiarodajna :/ Testu nie zrobiłam, zanim zorientowałam się, że mam łapać mocz do kubeczka, popłynął rurami do morza (zrządzenie losu?). Widocznie miałam go nie robić :D Tak naprawdę nie byłam do tego przekonana. Jeśli faktycznie miałam owu to była 35dc, dziś jest 45dc, czyli 10dpo - za wcześnie na test z moczu.

Właśnie zajadam śniadanko :D Już nie usnęłam, godzinę kręciłam się w łóżku i stwierdziłam, że to bez sensu, więc wstałam. Umyję włosy, skoczę do kościoła i wyjeżdżamy na wieś :D

Prima, nie musisz robić więcej testów :) pod uwagę bierze się tylko pierwszy pozytywny ;) teraz po prostu działajcie. Podoba mi się reakcja Twojego męża na pozytywny test owu :D Powodzenia <3

Miłego dnia <3

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ