Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Marta dziś temp spadła bo mogło to być zagnieżdżenie więc nie spisuj jeszcze tego cyklu na stary bo jeszcze wszystko jest możliwe :) Jutro Ci skoczy do góry :) Powodzenia i trzymam kciuki <3 :)

A u mnie właśnie pojawiło się plamienie więc koniec tematu , @ przyszła.

Odnośnie tego przypadku co napisałaś Marta, mieli ogromne szczęście. Mam nadzieje, ze my tego szczęścia doświadczymy znacznie wcześniej ;)
    Kurde :-/ musiała przyjść ta paskuda? :-/ eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:

100krotko gratuluję pierwszej ciążowej sukienki :) Na szczęście teraz jest taka moda, że będziesz mogła wyglądać dobrze i modnie nawet z brzuszkiem :) Jak się czujesz? Jeśli dobrze zrozumiałam miałaś ostatnio jakieś bóle? Mam nadzieję, że już przeszło :* Mówisz, że endo zwiększył dawkę? To dobrze, zaraz TSH spadnie i wszystko wróci do normy :)

Hej Am to nie taka typowa sukienka ciazowa bardziej plazowa :) dluga do samej ziemi na ramiaczka :) kolorowa :) Czuje sie roznie raz lepiej raz gorzej:/ troszke zle znosze upaly ale nie jest najgorzej :) najbardziej dobijaja mnie te mdlosci czasami potrafia meczyc od rana jak tylko wstane dopóki nie usne;/ bole tez roznie ale da sie przezyc :)

Kochana mam nadzieje ze jak Twoje sprawy sie poukladaja i wszystko bedzie juz dobrze i wrocisz do staran to szybciutko Ci sie uda tego Ci zycze :) <3

Amelia San lubi tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 to znajoma miała szczęscie...

Mnie dzis okropmnie bolał lewy jajnik..aż ciągneło to znak owu?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mielismy jechac do Serocka ale mezowi nie za specjalnie sie chcialo i troche sie balismy bo mamy wyprany dowod od samochodu ale moze niebawem odwiedzimy to miejsce i powspominamy sobie bo tam mielismy sesje weselna :)

A nad Zegrzem w warszawie :) bylismy w czwartek :) kurcze smialam sie do meza ze tak blisko mieszkamya ja tam bylam ze dwa razy hihi obiecal ze bedziemy jezdzic czesciej :)

Dzisiaj bylismy u nas nad takamala struga :) najpierw dlugi spacer zeby tam dojsc pozniej lezakowanie na kocyku i powrot do domku myslalam ze mi nogi odpadna :) hihi a juz planujemy za tydzien jechac nad liwiec na caly dzien:)

Amcia ja tez jestem ostatniozakrecona jak ruski traktor :) hihihi (tak mowi zawsze moj tatus) i zgodze sie z Toba ze upaly nie wspieraja myslenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem :-D przez chwilkę mnie brzuch jak leżałam w wannie zabolał lekko jak na @ ale przeszło po 2 minutkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:28

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam juz chyba wszystkie możliwe wypowiedzi, odpowiedzi... znowu sie nakręcam. :(

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima z tą temperatura jest tak, że nie jest wcale stała na poziomie 37 stopni. To nie reguła i nie wyznacznik. Temperatura musi byc wyższa od Twojej podstawowej stale na podobnym poziomie w fazie lutealnej, gdy spada na koniec cyklu (ja nie mam złudzeń) będzie @ lada chwila. Co innego gdy np. mówimy o temp. w trakcie implantacji-jest spadek ok, ale dalej podkreślam że nie może być to spadek do linii podstawowej, choć pewnie wyjątki są. Ale na zmianę temp. wpływa bardzo wiele czynników. A żeby znać swoją podstawową temp. przed owu musiałabyś mierzyc kilka cykli, ale zapewne już wiesz jaka ona jest ;)

Am, przykro mi z powodu @, ale bedzie dobrze i ja bede trzymała kciuki! Wiem, to tylko słowa, ale BĘDZIE. Mam nadzieje że w pracu jutro będzie fajnie i niezbyt cięzko :) A byłam na horrorze Poltergeist. My horrory uwielbiamy, ale sama ich nie oglądam bo się boję ;) Z mężem strugam kozaka :D

Mama po 20 pojechała, spędziłam z nią super czas i bardzo ciekawie, bardzo... Ogólnie czuję się na tym zwolnieniu zajebiście.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Marta witaj :-) mam nadzieję że zostaniesz na dłużej :-)

Ja właśnie wróciłam z biedronki i kupiłam jakieś kapsułki do kąpieli argan i wanilia i zaraz zrobię sobie kąpiel w pianie :-D a potem wracam do Was zrelaksowana. Mam nadzieję, że będziecie na forum :-) ?
    Och. Ja z przyjemnoscia tu sobie z Wami posiedze kochane :-D :-D :-D
    Bardzo mi przykro PrimaSort z powodu Aniołka... w koncu los sie do nas usmiechnie ;-) Tesciowa mi ciagle powtarza, ze wszystko w swoim czasie przyjdzie I ze najwidoczniej na GÓRZE mają inne plany. Ale czlowiek jest tylko czlowiekiem.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 mądrze powiedziane, ja też twierdze - widocznie tak miało być...ale człowiek chyba szczególnie My kobiety lubimy sie nakręcać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:57

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    A jaka temperatura świadczy o ciąży i nieciąży tak w ogóle?
    Czytałam że jak ciąża to temperatura po owulacji >37 stopni a jak niższa to prawdopodobnie nie ciąża
    Podobno nie jest ważna jak wysoka temperatura. Ważne jest, aby była wyższa niż w pierwszej fazie cyklu i utrzymała się przez min. 18 dni. wtedy jesli @ nie przyjdzie jest szansa, że to ciąża.

Stresuję się tym monitoringiem jutrzejszym. To o tyle wyjątkowa sytuacja, że owulka miała być z lewego jajnika a ja już myślałam, że on nie działa bo te potwierdzone zawsze miałam z prawego.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,to prawda. Wlasnie zajrzalam na Twoj wykres Ewelino. Moze ten ciagnacy jajnik tto faktycznoe oznaka owulki. Oby wszystko poszlo Ci dobrze ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę się rozbudziłam :-) Mąż się zmartwił bo zaplanował urlop na 15 lipca a ja jak pójdę do pracy to urlopu nie dostane. Z jednej wypłaty nie wyżyjemy więc jak w ciąży nie będę to do pracy iść muszę. A cały rok czekaliśmy na urlop :-(

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, ciągle to sobie powtarzam-nie można mieć wszystkiego... Takie życie, ale kiedyś się poukłada. A co do temp to ktoś wyżej napisał troche za dużo dpo. 16 dpo gdy temp jest ciągle wysoko może to już wskazywac na ciążę. Ale i tym bym sie tak bardzo nie sugerowała, cykl zawsze może sie wydłużyć, ale gdy jest nadzieja... :)

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Wstałam dziś wcześniej jak na dobrą żonę przystało i zrobiłam mężowi żarło do pracy :)
    Sarenka ma rację-wszystko się poukłada Prima,zobaczysz sama :)
    Brzuch mnie już boli na @,ale najfajniejsza jest niespodzianka na moim ryjku-dorodna oprycha na środku ust :) no to poniedziałkowy poranek taki u mnie :)

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana....Zaznaczylo mi owu na 5 czerwca..yyyy a serduszkowanie bylo 3....

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701 wrote:
    Witam z rana....Zaznaczylo mi owu na 5 czerwca..yyyy a serduszkowanie bylo 3....
    Super,że była owulacja :) no i przytulanka też w zasadzie w dobrym dniu :) bądż dobrej myśli!

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialamm silny ból jajnika a 2 dni wczesniej delikatny czy to swiadczylo o pęknieciu jajeczka? i czy plemniczki dotrwaly? musze czekac co?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz czekać,chyba tylko monitoring cyklu mógłby Ci odpowiedzieć na te pytania.

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie....czekac...to czekanie mnie wykończy.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo się już starasz o dzidzię Ewelina? Cierpliwość w naszym staraczkowym przypadku to absolutnie podstawa :)

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ