X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Marta dziś temp spadła bo mogło to być zagnieżdżenie więc nie spisuj jeszcze tego cyklu na stary bo jeszcze wszystko jest możliwe :) Jutro Ci skoczy do góry :) Powodzenia i trzymam kciuki <3 :)

A u mnie właśnie pojawiło się plamienie więc koniec tematu , @ przyszła.

Odnośnie tego przypadku co napisałaś Marta, mieli ogromne szczęście. Mam nadzieje, ze my tego szczęścia doświadczymy znacznie wcześniej ;)
    Kurde :-/ musiała przyjść ta paskuda? :-/ eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:

100krotko gratuluję pierwszej ciążowej sukienki :) Na szczęście teraz jest taka moda, że będziesz mogła wyglądać dobrze i modnie nawet z brzuszkiem :) Jak się czujesz? Jeśli dobrze zrozumiałam miałaś ostatnio jakieś bóle? Mam nadzieję, że już przeszło :* Mówisz, że endo zwiększył dawkę? To dobrze, zaraz TSH spadnie i wszystko wróci do normy :)

Hej Am to nie taka typowa sukienka ciazowa bardziej plazowa :) dluga do samej ziemi na ramiaczka :) kolorowa :) Czuje sie roznie raz lepiej raz gorzej:/ troszke zle znosze upaly ale nie jest najgorzej :) najbardziej dobijaja mnie te mdlosci czasami potrafia meczyc od rana jak tylko wstane dopóki nie usne;/ bole tez roznie ale da sie przezyc :)

Kochana mam nadzieje ze jak Twoje sprawy sie poukladaja i wszystko bedzie juz dobrze i wrocisz do staran to szybciutko Ci sie uda tego Ci zycze :) <3

Amelia San lubi tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 to znajoma miała szczęscie...

Mnie dzis okropmnie bolał lewy jajnik..aż ciągneło to znak owu?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mielismy jechac do Serocka ale mezowi nie za specjalnie sie chcialo i troche sie balismy bo mamy wyprany dowod od samochodu ale moze niebawem odwiedzimy to miejsce i powspominamy sobie bo tam mielismy sesje weselna :)

A nad Zegrzem w warszawie :) bylismy w czwartek :) kurcze smialam sie do meza ze tak blisko mieszkamya ja tam bylam ze dwa razy hihi obiecal ze bedziemy jezdzic czesciej :)

Dzisiaj bylismy u nas nad takamala struga :) najpierw dlugi spacer zeby tam dojsc pozniej lezakowanie na kocyku i powrot do domku myslalam ze mi nogi odpadna :) hihi a juz planujemy za tydzien jechac nad liwiec na caly dzien:)

Amcia ja tez jestem ostatniozakrecona jak ruski traktor :) hihihi (tak mowi zawsze moj tatus) i zgodze sie z Toba ze upaly nie wspieraja myslenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem :-D przez chwilkę mnie brzuch jak leżałam w wannie zabolał lekko jak na @ ale przeszło po 2 minutkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:28

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam juz chyba wszystkie możliwe wypowiedzi, odpowiedzi... znowu sie nakręcam. :(

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima z tą temperatura jest tak, że nie jest wcale stała na poziomie 37 stopni. To nie reguła i nie wyznacznik. Temperatura musi byc wyższa od Twojej podstawowej stale na podobnym poziomie w fazie lutealnej, gdy spada na koniec cyklu (ja nie mam złudzeń) będzie @ lada chwila. Co innego gdy np. mówimy o temp. w trakcie implantacji-jest spadek ok, ale dalej podkreślam że nie może być to spadek do linii podstawowej, choć pewnie wyjątki są. Ale na zmianę temp. wpływa bardzo wiele czynników. A żeby znać swoją podstawową temp. przed owu musiałabyś mierzyc kilka cykli, ale zapewne już wiesz jaka ona jest ;)

Am, przykro mi z powodu @, ale bedzie dobrze i ja bede trzymała kciuki! Wiem, to tylko słowa, ale BĘDZIE. Mam nadzieje że w pracu jutro będzie fajnie i niezbyt cięzko :) A byłam na horrorze Poltergeist. My horrory uwielbiamy, ale sama ich nie oglądam bo się boję ;) Z mężem strugam kozaka :D

Mama po 20 pojechała, spędziłam z nią super czas i bardzo ciekawie, bardzo... Ogólnie czuję się na tym zwolnieniu zajebiście.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Marta witaj :-) mam nadzieję że zostaniesz na dłużej :-)

Ja właśnie wróciłam z biedronki i kupiłam jakieś kapsułki do kąpieli argan i wanilia i zaraz zrobię sobie kąpiel w pianie :-D a potem wracam do Was zrelaksowana. Mam nadzieję, że będziecie na forum :-) ?
    Och. Ja z przyjemnoscia tu sobie z Wami posiedze kochane :-D :-D :-D
    Bardzo mi przykro PrimaSort z powodu Aniołka... w koncu los sie do nas usmiechnie ;-) Tesciowa mi ciagle powtarza, ze wszystko w swoim czasie przyjdzie I ze najwidoczniej na GÓRZE mają inne plany. Ale czlowiek jest tylko czlowiekiem.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 mądrze powiedziane, ja też twierdze - widocznie tak miało być...ale człowiek chyba szczególnie My kobiety lubimy sie nakręcać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:57

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    A jaka temperatura świadczy o ciąży i nieciąży tak w ogóle?
    Czytałam że jak ciąża to temperatura po owulacji >37 stopni a jak niższa to prawdopodobnie nie ciąża
    Podobno nie jest ważna jak wysoka temperatura. Ważne jest, aby była wyższa niż w pierwszej fazie cyklu i utrzymała się przez min. 18 dni. wtedy jesli @ nie przyjdzie jest szansa, że to ciąża.

Stresuję się tym monitoringiem jutrzejszym. To o tyle wyjątkowa sytuacja, że owulka miała być z lewego jajnika a ja już myślałam, że on nie działa bo te potwierdzone zawsze miałam z prawego.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,to prawda. Wlasnie zajrzalam na Twoj wykres Ewelino. Moze ten ciagnacy jajnik tto faktycznoe oznaka owulki. Oby wszystko poszlo Ci dobrze ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę się rozbudziłam :-) Mąż się zmartwił bo zaplanował urlop na 15 lipca a ja jak pójdę do pracy to urlopu nie dostane. Z jednej wypłaty nie wyżyjemy więc jak w ciąży nie będę to do pracy iść muszę. A cały rok czekaliśmy na urlop :-(

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, ciągle to sobie powtarzam-nie można mieć wszystkiego... Takie życie, ale kiedyś się poukłada. A co do temp to ktoś wyżej napisał troche za dużo dpo. 16 dpo gdy temp jest ciągle wysoko może to już wskazywac na ciążę. Ale i tym bym sie tak bardzo nie sugerowała, cykl zawsze może sie wydłużyć, ale gdy jest nadzieja... :)

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Wstałam dziś wcześniej jak na dobrą żonę przystało i zrobiłam mężowi żarło do pracy :)
    Sarenka ma rację-wszystko się poukłada Prima,zobaczysz sama :)
    Brzuch mnie już boli na @,ale najfajniejsza jest niespodzianka na moim ryjku-dorodna oprycha na środku ust :) no to poniedziałkowy poranek taki u mnie :)

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana....Zaznaczylo mi owu na 5 czerwca..yyyy a serduszkowanie bylo 3....

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701 wrote:
    Witam z rana....Zaznaczylo mi owu na 5 czerwca..yyyy a serduszkowanie bylo 3....
    Super,że była owulacja :) no i przytulanka też w zasadzie w dobrym dniu :) bądż dobrej myśli!

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialamm silny ból jajnika a 2 dni wczesniej delikatny czy to swiadczylo o pęknieciu jajeczka? i czy plemniczki dotrwaly? musze czekac co?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz czekać,chyba tylko monitoring cyklu mógłby Ci odpowiedzieć na te pytania.

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie....czekac...to czekanie mnie wykończy.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo się już starasz o dzidzię Ewelina? Cierpliwość w naszym staraczkowym przypadku to absolutnie podstawa :)

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ