X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Ja już po kontakcie z kadrami :)
    Jeśli chodzi o L4 to jak do 10 do nich dojdzie to przeleją mi wypłatę.

Teraz czekam 12, bo od 12 mój lekarz przyjmuje i dam mu to L4 do poprawienia. Ja tam chodzę do niego prywatnie. Mam nadzieję, że mnie nie skasuje za dzisiejszą wizytę :-/
    Czyli pierwsza dobra wiadomość :) oby teraz było pasmo dobrych wieści :)
    Dobra,jadę z małą do szkoły kobietki,do zobaczenia później :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, no przyszalałaś :) 7dpo to zdecydowanie za wcześnie. Jeśli owu była w tym terminie co pokazuje wykres to dopiero mogło dojść do zagnieżdżenia albo i nie i test by nic nie pokazał ;) Ale znam ten dyskomfort gdy Cię kusi ;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chociaż nastawiam się, że w tym cyklu nic nie będzie i nie będę miała takiego szoku jak @ przyjdzie. Mam 7 dni, aby się z tym pogodzić i zebrać siły na kolejny cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 09:33

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, ma któraś z was kolczyk w pępku?

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pomogę

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przywożą zmywarkę :) Brudne talerze, szklanki i sztućce już czekają :) Ale się
    cieszę :)

Ciekawe jak tam Amelia pierwszy dzień w pracy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 09:35

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dnipo pokazanej owulacji mozna zrobic test?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701 wrote:
    Ile dnipo pokazanej owulacji mozna zrobic test?
    Nie ma reguły. Najlepiej zrobić w dniu spodziewanej @
    Ale niektóre dziewczyny otrzymywały wynik pozytywny 10 dni po owulacji

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina j/w. Po 10 juz wielu dziewczynom wychodziły pozytywy. Ale moim zdaniem najpewniejsza sytuacja gdy masz robiony monitoring i wiesz na 100% kiedy owu była, a tu na dwoje babka wróżyła.

PrimaSort lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tym zagnozdzeniem i zaplodnieniem w dniach?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym to ja się nie znam :-/

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tzn? :) O co konkretnie pytasz?

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra czas się ogarnąć i umyć głowę :P
    Od 12 przyjmuje lekarz to po 12 do niego zadzwonię odnośnie tego zwolnienia i pojadę aby mi to zmienił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Ewelina tzn? :) O co konkretnie pytasz?
    Ewelinie chyba chodzi o to w którym dniu cyklu następuje zagnieżdżenie i zapłonienie tzn. ile od owulacji o ile dobrze zrozumiałam...

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o dni od owulacji.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam
    Jestem tutaj nowa ! Tzn pierwszy miesiąc z ovu staram sie o dzidzie a w sumie juz starania trwają kilka miesięcy ... Jestem juz załamana ... Chce sie z wami poznać lepiej wiec opisze moja sytuacje ... Mam 36 lat i w sumie nigdy nie spodziewałam sie ze bede kiedys w takim kłopocie ... Gdyż mam juz 2 dzieci z byłym mezem ... Pierwsze dziecko chciałam i miałam w pierwszym cyklu drugie nie było planowane i prawie wcale nie sypialam z byłym mezem gdyż miał jak sie pózniej okazało kobietę a ja zaszłam w ciąże !!! Nie dbał o nas a cały trud wychowania spadł na mnie i obiecałam sobie ze juz dzieci nie chce było mi ciezko....
    Teraz od kilku lat jestem ze wspaniałym mężczyzna ktory nie ma własnych dzieci i zaplanowaliśmy razem dziecko... Byłam pewna ze zajdę w ciąże w pierwszym cyklu ...i nic !
    W tym miesiącu zaczęłam od mierzenia temperatur po raz pierwszy ! Po rzekomej owulacji wynikającej z testów i wykresu miałam obrzmiałe piersi żyły 10 dni po owulacji miałam ukłucie w lewym jajniku tak mocne ze myślałam ze zgłupieje wymówiłam sobie ze to ten moment kiedy nowe zycie zaczyna sie we mnie .... Miesiączki mam regularne nawet bardzo byłam taka szczęśliwa bo czułam jakbym zaszła w końcu w wymarzona ciąże i dzis poszłam do ubikacji rano a tam !!! @@@@

Jestem załamana ..... Za każdym razem nie wiem jak powiedziec to mojemu facetowi on sie cieszył myślał ze te obrzmiałe piersi to w końcu .........
    Dodam iż byłam ospała miałam metaliczny posmak w ustach dosłownie czułam ze bede mama !
    Boli mnie to wszystko podwójnie gdyż urodziłam dwójkę dzieci facetowi ktory pozostawił nas i nigdy sie nie interesował naszym losem wiecej a teraz komuś kto jest dla nas cudowny nie mogę dać dziecka ktore tak pragnę
    Boje sie ze nigdy sie to nie stanie ... Szukam bratniej duszy bo nie wiem co robic ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 10:40

Ferrari
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drica78 witaj :)
    A robiłaś jakieś badania? Kiedy byłaś na wizycie u ginekologa?

Rozumiem, że nanosisz na wykresie na ovufriend temperaturę, rodzaj śluzu i wynik testów owulacyjnych?

Przykro mi, że znów kolejny cykl się zawiodłaś. Ja w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę i poroniłam. Od kilku miesięcy staram się bezskutecznie :( Nie mam dzieci :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa umyta a paznokcie się robią na wyrazisty miętowy kolor :) Zara lepiej się czuję :)

• Drica78 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam
    Choć mam nastrój okropny ... Problem w tym ze mieszkam w Anglii oni do wszystkiego podchodzą jestes zdrowa bo masz miesiączki co 28 dni ... ;/( w środę idę do lekarza ponownie zmuszę ich do badań... Powiedziałam mojemu facetowi dzis ze nadeszła @@@ powiedział ze pójdzie ze mna poprosi o testy dla niego tez ... Wiem zycie jedt chore !!!
    Nie wiem nawet o co prosić w tych badaniach bo oni tu maja okropna medycynę .... Zauważyłam u siebie brak śluzu tego typowego płodnego przezroczystego ... U mnie jest cały czas kremowy raz lepki raz jak krem ale nigdy przezroczysty ... Moze tu tkwi kłopot robiłam testy owulacyjne niby przypadały na 14 dzien pozytywne i nic ;/( przykro mi dzis jak cholera

Ferrari
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelko to powodzenia w pierwszym dniu pracy :)

Drica wiem, że jest Ci ciężko, ale musisz być dzielna! Zbadaj TSH i prolaktynę na początek

Amelia San lubi tę wiadomość

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ