X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2 dni nie piłam. Zawsze piję szklankę dziennie a Ty Amelko ile?

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drica, albo po prostu idź do rodzinnego, niech da ci skierowanie na wszystkie badania hormonów, zapłać i już. Wiem jak lekarze do tego podchodzą, w PL często jest to samo.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drica, ja też miałam juz męża. Teraz mam drugiego i jest cudowny, jedyny w swoim rodzaju. Z tamtym nigdy sie nie staraliśmy o dziecko, chociaż były o tym rozmowy. Kiedy on już był zdecydowany bo mielismy prace i mieszkanie ja się wycofałam (na szczęście) i teraz też nie mogę dac dziecka swojemu obecnemu mężowi którego kocham ponad świat. Wszystkie Cię tu dobrze rozumiemy, każda ma podobnie lub tak samo z tym zachodzeniem i odczuciami. I tak właśnie jest gdy się czegoś mocno pragnie, czas nagli a tu dalej nic. Doskonale Cię rozumiem.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, do zagnieżdzenia dochodzi około 7-10 dpo. Z zapłodnieniem też się troche schodzi bo zanim plemniki dotrą, zanim się któryś przebije, zanim komórka dotrze do macicy i się zagnieździ itd.

img-2014062101101130.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam wszystkim ale mam nastrój !!!!
    A musze iść do pracy i troche oderwać mysli choć jest mi z każdym nieudanym cyklem gorzej ... Miałam badania hormonalne podobno spoko ! Boże najchętniej zostałabym w domu w łożku czytając wasze posty ale musze iść do pracy
    Dziekuje za wskazówki poproszę o te badania
    Jem drugi cykl olej z wiesiołka do owulacji ( rzekomej) podobno widać efekt w 3 mies brania no wiec próbuje .. Słyszałam o jakis środkach typu oliwki ktore wprowadza sie Wew ... Hummm
    Sarenka 2015 trzymam kciuki za Ciebie i Was wszystkie
    Jezeli ten brytyjski dr wskaże mi jakieś cenne wskazówki zaraz sie mimi podzielę z wami ale znając ich pierw ja musze sie dokształcić w medycynę i wtedy zacząć z nimi rozmowe

Ferrari
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się i ja :-) w końcu udało mi się wyjść z łazienki ciekawe na jak długo?

Witam nowe koleżanki :-) trzymamy za was kciuki i wiem ze to banalne ale ja jak odpuscilam zajęła głowę czymś innym to mi się udało:-)

Am powodzenia pierwszego dnia :-)

Amelia San, MARTIII lubią tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drica78,przykro mi z powodu Twojej sytuacji. Ja też mieszkam w UK,o dziecko staramy się intensywnie 9 miesiąc. Ale znajac tutejszych lekarzy czekam do sierpnia,wtedy mam urlop i wszystkie badania zrobię sobie w Pl.
    Dobrze,że bierzesz wiesiołek,ja też myslałam że nie mam tego śluzu płodnego a już w pierwszym cyklu z wiesiołkiem był piękny :) Co do oliwek to bym nie próbowała chyba....nie ryzykuj....
    Jak pójdziesz już do GP to musisz nagiąć sytuację. Tzn powiedz że starasz się np od 1,5 roku,nie zbyje Cię tak łatwo wtedy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz troszkę lepiej :-) zastanawiam sie co kupić sobie do jedzenia...

Marta29 lubi tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie wróciłam z apteki zrobiłam test owu-100% pozytyw. Druga krecha aż bije po oczach :D Ale musze czekać do 22 aż mąż wróci z pracy.

PrimaSort lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko,masz pierwsze zachciewajki? Super :) :)
    A ja mam do Was pytanie z innej beczki. Teraz pracuję od 8.00 do 16.30-luzik. Ale właśnie staram się to zmienić i moja nowa zmiana to 22.00-3.00 (5 godzin tylko :) no i zastanawiam się,o której wtedy mierzyć temperaturę? Powiedzmy że o 3.20 jestem w domu,przed 4.00 już śpię ale tylko do 7.00 (potem budzę małą do szkoły). Dosłownie 3 godzinki...mogę o tej 7.00? Potem znowu się walnę do łóżka i tak pewnie pośpię do 14.00 ale to już nie to samo co ranek...

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, mierz co najmniej po 3 godz. nieprzerwanego snu zawsze o tej samej porze, odchył może być do 30 min.

No i oddałam się zakupowemu szaleństwu jak zwykle. Kupiłam perfumuy Guess Seductive-są boskie! Jakbym była facetem to by mnie kręciły ;) szorty ombre i sukienke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:56

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki płakać mi się chce:-[ pojechała do sklepu wychodze z niego patrzę a tu samochód przytarty:'(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniknęłam na troszkę, ale już jestem :) Byłam u lekarza. L4 poprawione i wysłane kurierem. Na jutro będzie dostarczone i firma wypłatę powinna przelać w terminie :)

Resztę opowiem jak się troszkę ogarnę, bo dopiero weszłam do domu i wezmę się za obiad i ogarnięcie mieszkania bo między 16 a 21 mają przywieź zmywarkę :)

Marta29 lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sarenko,to zostanę przy 7.00 :)
    100krotko-bardzo przytarty? i w jakim miejscu?

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

Cześć kochane <3

100krotko, to jest tylko samochód, ja ostatnio zbiłam lampę w naszym i też się przeraziłam na początku, ale stwierdziłam, ze nie będę się tym martwić, bo nie to jest najważniejsze ;) głowa do góry <3

Mam pierwsze wyniki :)

Test obciążenia glukozą (75g):
    na czczo - 90,59 mg/dl (70-99)
    po 1 godz. - 110,62 mg/dl
    po 2 godz. - 92,94 mg/dl

Insulina po obciążeniu (75g glukozy):
    na czczo - 8,4 µIU/ml (2-25)
    po 1 godz. - 26,2 µIU/ml
    po 2 godz. - 23,8 µIU/ml

FSH - 3,82 mIU/ml
    faza folikularna 3,03 - 8,08 mIU/ml
    środek cyklu 2,55 - 16,69 mIU/ml
    faza lutealna 1,38 - 5,47 mIU/ml
    po menopauzie 26,72 - 133,41 mIU/ml

LH - 4,39 mIU/ml
    faza folikularna 2,39 - 6,60 mIU/ml
    środek cyklu 9,06 - 74,24 mIU/ml
    faza lutealna 0,90 - 9,33 mIU/ml
    po menopauzie 10,39 - 64,57 mIU/ml

Estradiol - 16,97 pg/ml
    faza folikularna 21 - 251 pg/ml
    środek cyklu 38 - 649 pg/ml
    faza lutealna 21 - 312 pg/ml
    po menopauzie 10 - 28 pg/ml

DHEA-S - 413,14 µg/dl (95,8 - 511,7)

Znacie się na tym? :P

Dziś mój pierwszy dzień w pracy po L4. Po prostu masakra, głowa mi pęka :/ ledwo przeżyłam. Dużo naskrobałyście i przeczytałam wszystko, ale nawet nie mam siły Wam odpisać :(

100krotka:) lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co teraz mi temp powinna rosnąć az do @ czy może sie utrzymywać tak jak teraz? zgłupiałam.

Piersi mnie boła masakra.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701 wrote:
    To co teraz mi temp powinna rosnąć az do @ czy może sie utrzymywać tak jak teraz? zgłupiałam.

Piersi mnie boła masakra.

Pewnie jeszcze trochę urośnie, a potem powinna trzymać jeden poziom :) krotko przed @ spada.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littel z wynikami nie pomoge:-( a co do samochodu masz racje:-) i tak będziemy go zmieniać:-)

Marta bardzo lewy przedni zderzak i błotnik :-\ ale trudno się mówi:-\

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, hej :) Masz za nisko estradiol. W jakiej fc jesteś?

100krotko jeśłi mieliby tam monitoring, to wszystko jasne.

A ja się zdrzemnęłam 2,5h. Teraz jem warzywa z patelni. Jajniki zaczęły mnie boleć czyli biorąc i test pod uwage jest bardzo dobrze :)

img-2014062101101130.png

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faza folikularna. Badania robiłam w 3 dc. Sarenko wiesz może co oznacza za niski estradiol?

Znalazłam w necie:
    Niski poziom estradiolu może wskazywać między innymi na:
    niedoczynność przysadki mózgowej
    zespół policystycznych jajników

Widmo PCOS coraz bardziej realne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 16:58

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ