X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża. Tylko mało czasu od owu minęło.Gdybyś miała np. 4,80 dajmy na to to ciąży nie ma, a Ty masz ponad 5.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z neta: Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji (choć może potrwać nawet 12 dni), to już 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG (wyższe niż 1 mIU/ml).

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)

Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml

10 DPO —- 5 - 50

12 DPO —- 10 - 100

14 DPO —- 20 - 200

Myślę Prima że bedzie dobrze. Koniecznie powtórz test za dwa dni a jutro zrób quixa i zobacz czy krecha mocniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:40

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Z neta: Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji (choć może potrwać nawet 12 dni), to już 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG (wyższe niż 1 mIU/ml).

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)

Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml

10 DPO —- 5 - 50

12 DPO —- 10 - 100

14 DPO —- 20 - 200

Myślę Prima że bedzie dobrze. Koniecznie powtórz test za dwa dni a jutro zrób quixa i zobacz czy krecha mocniejsza.
    Jutro zrobię test z siku. A badanie dopiero w poniedziałek czyli za 3 dni :( tyle czekania. No i poniedziałek to termin mojej @

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się. Wiem jak trudno jest czekać, ale dasz rade bo nie masz wyjścia. Jedyne co to rób testy do tego poniedziałku i patrz czy krecha ciemnieje.

PrimaSort lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima dasz rade wytrzymasz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam radę :) Chociaż już znalazłam miejsce gdzie w niedzielę pobierają :) Tylko wynik tak czy siak i tak w poniedziałek. To już wolę w poniedziałek jechać i po kilku godzinach sprawa się rozwiąże

• Asmee Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób sobie sikacze, po kreseczce będzie widać czy beta przyrasta :) Może choć troszkę 'spokoju' Ci to zapewni przez te kilka dni :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Rób sobie sikacze, po kreseczce będzie widać czy beta przyrasta :) Może choć troszkę 'spokoju' Ci to zapewni przez te kilka dni :)
    Racja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy z mężem na pizzę :D Odezwę się wieczorkiem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 17:29

• Asmee Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczcie ją.. dopiero co dwie kreseczki zobaczyła, a już pizzy się zachciało ;D

Miłego popołudnia! :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima zrobiłaś betę przed @ dlatego niska. To ciąża i teraz tylko się cieszyć.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Prima zrobiłaś betę przed @ dlatego niska. To ciąża i teraz tylko się cieszyć.
    No ja się nie znam właśnie na tym. Powtórzę w poniedziałek. Mam jeszcze 2 testy ciążowe to jutro i w niedzielę zrobię. Zobaczę, czy linia ciemnieje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Udanego wyjazdu, macie super pogodę :) Wypocznijcie porządnie przez ten weekend :)
    Też się cieszę, że dziś wolne, bo miałam mnóstwo spraw na mieście do załatwienia ale na szczęście dzięki klimie się nie przegrzałam. :)
    Najgorzej jest ćwiczyć w takie upały ale i tak się rano zmotywowałam. Lepiej się czuję jak poćwiczę. Pierwsze 2kg spadło :D
    Ja wczoraj pierwszy raz od pół roku zrobiłam brzuszki. I to aż 100! :-) a dziś zakwasy :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 19:52

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelio z tą klimą uważaj bo ja jak raz tylko odpaliłam to już gardło bolało. Tez właśnie próbuję się zmobilizować do biegania, zaraz się okazę...

Prima smacznego i pochwal się jutro jak krecha. Jeszcze zdąże przed wyjazdem przeczytać :)

A ja się zdrzemnęłam i niedawno wstałam. Jeszcze musze pakowanie dokończyć.

img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niespodzianki na forum :)
    Prima-już Ci gratuluję:) jeszcze się pewnie boisz a za parę dni będziesz szalała ze szczęścia :) :) :) świetna wiadomość!!!!!

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie Wam zazdroszczę pogody....tak tęsknię za ciepełkiem..... Tu się można normalnie depresji nabawić z powodu braku słońca.
    W sierpniu też jadę tylko z mężem nad morze :) taki egoistyczny,tylko nasz wypadzik. Wiecie,że jeszcze nigdy nie byłam nad polskim morzem? Zawsze tylko góry,które strrrrrasznie kocham :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    No to niespodzianki na forum :)
    Prima-już Ci gratuluję:) jeszcze się pewnie boisz a za parę dni będziesz szalała ze szczęścia :) :) :) świetna wiadomość!!!!!
    To jeszcze nic pewnego. Staram się o tym nie myśleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Amelio z tą klimą uważaj bo ja jak raz tylko odpaliłam to już gardło bolało. Tez właśnie próbuję się zmobilizować do biegania, zaraz się okazę...

Prima smacznego i pochwal się jutro jak krecha. Jeszcze zdąże przed wyjazdem przeczytać :)

A ja się zdrzemnęłam i niedawno wstałam. Jeszcze musze pakowanie dokończyć.
    Możesz na mnie liczyć :-) test zrobię koło 6:30 :-P

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,dobra :) wróżka Martuszka prawdę Ci powie :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cierpię cały dzień....najpierw z rana @,potem migrena....dopiero odpuszcza powoli,uffff

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ