WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża. Tylko mało czasu od owu minęło.Gdybyś miała np. 4,80 dajmy na to to ciąży nie ma, a Ty masz ponad 5.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z neta: Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji (choć może potrwać nawet 12 dni), to już 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG (wyższe niż 1 mIU/ml).

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)

Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml

10 DPO —- 5 - 50

12 DPO —- 10 - 100

14 DPO —- 20 - 200

Myślę Prima że bedzie dobrze. Koniecznie powtórz test za dwa dni a jutro zrób quixa i zobacz czy krecha mocniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:40

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Z neta: Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji (choć może potrwać nawet 12 dni), to już 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG (wyższe niż 1 mIU/ml).

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)

Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml

10 DPO —- 5 - 50

12 DPO —- 10 - 100

14 DPO —- 20 - 200

Myślę Prima że bedzie dobrze. Koniecznie powtórz test za dwa dni a jutro zrób quixa i zobacz czy krecha mocniejsza.
    Jutro zrobię test z siku. A badanie dopiero w poniedziałek czyli za 3 dni :( tyle czekania. No i poniedziałek to termin mojej @

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się. Wiem jak trudno jest czekać, ale dasz rade bo nie masz wyjścia. Jedyne co to rób testy do tego poniedziałku i patrz czy krecha ciemnieje.

PrimaSort lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima dasz rade wytrzymasz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam radę :) Chociaż już znalazłam miejsce gdzie w niedzielę pobierają :) Tylko wynik tak czy siak i tak w poniedziałek. To już wolę w poniedziałek jechać i po kilku godzinach sprawa się rozwiąże

• Asmee Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób sobie sikacze, po kreseczce będzie widać czy beta przyrasta :) Może choć troszkę 'spokoju' Ci to zapewni przez te kilka dni :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Rób sobie sikacze, po kreseczce będzie widać czy beta przyrasta :) Może choć troszkę 'spokoju' Ci to zapewni przez te kilka dni :)
    Racja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy z mężem na pizzę :D Odezwę się wieczorkiem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 17:29

• Asmee Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczcie ją.. dopiero co dwie kreseczki zobaczyła, a już pizzy się zachciało ;D

Miłego popołudnia! :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima zrobiłaś betę przed @ dlatego niska. To ciąża i teraz tylko się cieszyć.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Prima zrobiłaś betę przed @ dlatego niska. To ciąża i teraz tylko się cieszyć.
    No ja się nie znam właśnie na tym. Powtórzę w poniedziałek. Mam jeszcze 2 testy ciążowe to jutro i w niedzielę zrobię. Zobaczę, czy linia ciemnieje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Udanego wyjazdu, macie super pogodę :) Wypocznijcie porządnie przez ten weekend :)
    Też się cieszę, że dziś wolne, bo miałam mnóstwo spraw na mieście do załatwienia ale na szczęście dzięki klimie się nie przegrzałam. :)
    Najgorzej jest ćwiczyć w takie upały ale i tak się rano zmotywowałam. Lepiej się czuję jak poćwiczę. Pierwsze 2kg spadło :D
    Ja wczoraj pierwszy raz od pół roku zrobiłam brzuszki. I to aż 100! :-) a dziś zakwasy :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 19:52

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelio z tą klimą uważaj bo ja jak raz tylko odpaliłam to już gardło bolało. Tez właśnie próbuję się zmobilizować do biegania, zaraz się okazę...

Prima smacznego i pochwal się jutro jak krecha. Jeszcze zdąże przed wyjazdem przeczytać :)

A ja się zdrzemnęłam i niedawno wstałam. Jeszcze musze pakowanie dokończyć.

img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niespodzianki na forum :)
    Prima-już Ci gratuluję:) jeszcze się pewnie boisz a za parę dni będziesz szalała ze szczęścia :) :) :) świetna wiadomość!!!!!

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie Wam zazdroszczę pogody....tak tęsknię za ciepełkiem..... Tu się można normalnie depresji nabawić z powodu braku słońca.
    W sierpniu też jadę tylko z mężem nad morze :) taki egoistyczny,tylko nasz wypadzik. Wiecie,że jeszcze nigdy nie byłam nad polskim morzem? Zawsze tylko góry,które strrrrrasznie kocham :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    No to niespodzianki na forum :)
    Prima-już Ci gratuluję:) jeszcze się pewnie boisz a za parę dni będziesz szalała ze szczęścia :) :) :) świetna wiadomość!!!!!
    To jeszcze nic pewnego. Staram się o tym nie myśleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Amelio z tą klimą uważaj bo ja jak raz tylko odpaliłam to już gardło bolało. Tez właśnie próbuję się zmobilizować do biegania, zaraz się okazę...

Prima smacznego i pochwal się jutro jak krecha. Jeszcze zdąże przed wyjazdem przeczytać :)

A ja się zdrzemnęłam i niedawno wstałam. Jeszcze musze pakowanie dokończyć.
    Możesz na mnie liczyć :-) test zrobię koło 6:30 :-P

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,dobra :) wróżka Martuszka prawdę Ci powie :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cierpię cały dzień....najpierw z rana @,potem migrena....dopiero odpuszcza powoli,uffff

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ