X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć koleżanki :) Postanowiłam przed pracą zajrzeć do Was :) U mnie nowości, dziś 32 dc, spodziewałam się @ dwa dni temu. Piersi meeega wielkie nie mogę po schodach schodzić ale daję radę w pracy :P Dziś sobie zrobiłam test owulacyjny bo mi zostało trochę i jakież moje zdziwienie kiedy po minucie pokazała się druga kreska. Co prawda blada ale spokojnie widoczna :D W zeszłym miesiącu zrobiłam to nie było jej przed @. Sądzę, iż to taki żart więc się nie nakręcam :) A co u Was staraczki?

nzjdgzu33y143688.png
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze wszystkimi:) To mam jeszcze jedno pytanie....może "mało inteligentne" :P czy bhcg powinno wzrastać o jaką wartość przy następnym badaniiu? O tą pierwsza 1,2? Czy ostatni wynik 3,83 powinien się wzrosnąć 2 razy (czyli mógłby być wartości ok 10-11)?

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po zakupach. Ubrałam się za ciepło i niedługo poszalałam. Nic nie kupiłam :( Nic mi się nie podobało. Ale w drodze powrotnej zahaczyłam o cukiernię i kupiłam sobie rożki z kremem w czekoladzie i omleta z winogronami i bitą śmietaną :) Kocham łakocie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Wiecei dlaczego OF zaznacza owulację czasem linią ciągłą a czasem przerywaną?
    "Jeśli owulacja zaznaczona jest na wykresie linią ciągłą oznacza to, że nie ma żadnych wątpliwości co do terminu wystąpienia owulacji, gdyż została ona potwierdzona przez dostateczną ilość wskaźników płodności. Na przykład oprócz skoku temperatury w dniach okołoowulacyjnych wystąpił dodatkowo śluz płodny.

Może się zdarzyć, że OvuFriend zaznaczy na Twoim wykresie owulację linią przerywaną (owulacja niepotwierdzona) co oznacza, że niedostateczna ilość wskaźników potwierdziła jej wystąpienie lub wystąpił czynnik który zakłócił tę interpretację. Na przykład, pomimo odnotowania skoku temperatury, wystąpiła niepłodna pozycja szyjki macicy lub negatywny test owulacyjny. W takiej sytuacji OvuFriend może podejrzewać, że owulacja wystąpiła (temperatura na to wskazuje), ale nie może jej potwierdzić (inne czynniki zaprzeczają tej interpretacji)."

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Cześć koleżanki :) Postanowiłam przed pracą zajrzeć do Was :) U mnie nowości, dziś 32 dc, spodziewałam się @ dwa dni temu. Piersi meeega wielkie nie mogę po schodach schodzić ale daję radę w pracy :P Dziś sobie zrobiłam test owulacyjny bo mi zostało trochę i jakież moje zdziwienie kiedy po minucie pokazała się druga kreska. Co prawda blada ale spokojnie widoczna :D W zeszłym miesiącu zrobiłam to nie było jej przed @. Sądzę, iż to taki żart więc się nie nakręcam :) A co u Was staraczki?
    A nie lepiej zrobić test ciążowy? Skoro okres Ci się 2 dni już spóźnia??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga wrote:
    Witam się ze wszystkimi:) To mam jeszcze jedno pytanie....może "mało inteligentne" :P czy bhcg powinno wzrastać o jaką wartość przy następnym badaniiu? O tą pierwsza 1,2? Czy ostatni wynik 3,83 powinien się wzrosnąć 2 razy (czyli mógłby być wartości ok 10-11)?
    Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli np. jak ja miałam wczoraj BETA HCG 5,94 to powinnam mieć coś koło 12 w poniedziałek

JaJaga lubi tę wiadomość

• messy99 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort pewnie, że lepiej tak jak mówiłam jestem przed pracą coś mnie podkusiło żeby sobie zrobić owu więc nie omieszkam przed pracą zajechać do apteki :) Chociaż nie wiem czy jest sens czy jeszcze poczekać ze dwa dni dla pewności. W sumie już po takim czasie przestałam wierzyć w cuda.

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam przed chwilą jeszcze jednej firmy jakiś firmy aptecznej najtańszy jaki był i też wyszedł cień drugiej kreseczki.
    Dobra koniec z tymi testami na dziś :P

Ale się u mnie gorąco zrobiło :D
    Zaraz biorę się za obiadek bo mąż za dwie godziny wraca z pracy :)
    No i się zastanawiam co by tu porobić. Hmm... Może do kina pojedziemy. Chociaż nie wiem czy coś grają u nas fajnego i czy w ogóle mam ochotę na kino. Najchętniej to bym zjadła coś grila!!! A właściwie wszystko z grila :P Kocham grila !!! <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    PrimaSort pewnie, że lepiej tak jak mówiłam jestem przed pracą coś mnie podkusiło żeby sobie zrobić owu więc nie omieszkam przed pracą zajechać do apteki :) Chociaż nie wiem czy jest sens czy jeszcze poczekać ze dwa dni dla pewności. W sumie już po takim czasie przestałam wierzyć w cuda.
    Testy owulacyjne nie wykazują ciąży. Dlaczego będąc a aptece nie kupiłaś testu ciążowego?

• messy99 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam w aptece :) ja mam testy owulacyjne, które kupiłam ze trzy miesiące temu :)

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę posiedzieć troszkę na balonie :P surówkę już konstruuję, schaby mam rozbite więc troszkę relaksu mi się należy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Nie byłam w aptece :) ja mam testy owulacyjne, które kupiłam ze trzy miesiące temu :)
    To idź do apteki. A z resztą zrób ja uważasz :)

• messy99 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem, czytałam że beta HCG krzyżuje się z LH co daje prawdopodobieństwo ale ja nawet się tym nie sugeruję. Po prostu zdziwiłam się czemu wogóle taki wynik się pokazał może testy się zepsuły :D

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort nie każdy ma aptekę pod nosem :) Zajadę przed pracą, a dziś taka pogoda piękna idealna na odpoczynek a nie pracowanie ..

PrimaSort lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy testy owulacyjne wychodzą pozytywne jeśli jest się w ciąży :)
    Sprawdzałam kilkukrotnie i kreska testowa wychodzi od razu i jest zdecydowanie ładniejsza od kontrolnej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 12:54

messy99, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey o tym słyszałam właśnie, a dzisiaj w nocy to wogóle mnie taki jakiś skurcz silny przebudził i nagle zniknął. Do tej pory mam spokój,odpukać, bo @ mam baaaardzo bolesne. I w sumie tylko dwie IBUM mi pomaga.

Monkey lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję mojej bratowej bo jej 3tyg zostały do porodu, a w taki upał z dużym brzusiem to ciężko się chodzi :)

nzjdgzu33y143688.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy to może odstaw póki co te ibumy i nospę łykaj :)
    U mnie ta mocna testowa krecha na ovu wyszła jakoś 5-6 dni po terminie także póki co u Ciebie ma prawo być jaśniejsza :)
    Planujesz zrobić zwykły teścik?

PrimaSort lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey gratulacje

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ