X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze w perspektywie kilku dni, te pare godzin różnicy nie zrobi ;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie znalazłam coś takiego: "W necie znalazłam coś takiego:TTest ciążowy uważa się za dodatni, jeżeli stężenie HCG wynosi > 25 mIU/ml. Ciążę natomiast można wykluczyć, jeżeli ilość jednostek HCG nie przekracza 5 mIU/ml. Jeżeli wynik mieści się w granicach 5-25 mIU/ml, uznaje się go za wątpliwy i badanie należy powtórzyć.est ciążowy uważa się za dodatni, jeżeli stężenie HCG wynosi > 25 mIU/ml. Ciążę natomiast można wykluczyć, jeżeli ilość jednostek HCG nie przekracza 5 mIU/ml. Jeżeli wynik mieści się w granicach 5-25 mIU/ml, uznaje się go za wątpliwy i badanie należy powtórzyć."

Nastawiam się na złą wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, nie czytaj, bo tylko sie denerwujesz. Wynik powyżej 5 moze swiadczyc o sczesnej ciazy, co by sie zgadzalo, bo wykonalas test wczeznie. Dopiero, gdy zobaczysz przyrost, bedziesz miała pewność. Wczesniej nie ma co sie nastawiac na cokolwiek.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej niedzielnie u mnie dzis znowu 37.1

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie jest wiele rzeczy którymi można zaśmiecać sobie głowę. Ale rozumiem Cię bo ja też bym wszystko na ten temat czytała. Ale przeważnie w necie piszą źle. Kup dziś testa i zrób o jakiejkolwiek porze. A może kreska będzie mocniejsza i się uspokoisz? A co do bety uważam ze parę godzin nic nie znaczy.wazne by zrobić po dwóch dniach po prostu.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, pare groszy na sikacza. Kup sonie inny, jazawsze potwierdzam testem innej firmy, nigdy nie bazuje na jednej, ;)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię i dam znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 10:17

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, ten lekarz to naprawdę trochę pochopnie wyrokuje. Wynik jest wątpliwy co nie znaczy, że nie może to byc ciąża. Czekamy więc na powtórke i sie nie denerwuj za bardzo.

• fuksja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, nie czytaj tych głupot w internetach. Sama czytałam i wpędzałam się w doła - w tym cyklu odstawiłam testy owulacyjne, mierzenie temperatury i inne takie - bo okrutnie mnie to stresowało i chyba przez to się zablokowałam.

Może spróbuj w kolejnym cyklu na luzie? Ja wiem, że łatwo się pisze - ale też jestem po poronieniu i wiem jak bardzo zależy Ci na dziecku (tak, mnie też). Tylko im więcej o tym myślę i czytam Wasze historie, tym bardziej przekonuję się o tym, że to jedna wielka loteria i jeśli ma się udać, to uda się i bez testów owu, bez mierzenia temp.

A "diagnozy" lekarskie w internecie są bardzo wątpliwe. Postaraj się dzisiaj czymś zająć głowę, a jutro po prostu powtórzyć betę. Jak nie w tym cyklu, to w następnym... trzymam kciuki!

tysiaa93 lubi tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• messy99 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort głowa do góry, myśl pozytywnie każdy organizm jest inny. Trzymam kciuki! :)

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doszły bóle krzyża jak chodzę, żyłka pękła na piersi. @ dalej nie ma.

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i uczucie wilgotności dużo białego śluzu wodnistego.

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam wlasnie bobo test strumieniowy. No i czekam ale chyba negatywny wynik :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 minuty

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie niewidoczny cień. Naprawdę trzeba się wysilić żeby ją ujrzeć :-( Trzeba się dobrze przypatrzyć żeby coś zobaczyć :-(

• Asmee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest i to najwazniejsze. ;)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2yvl1xy.jpg

2ymfxg0.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro termin @

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,ja tez widze ten cien. Badz dobrej mysli Prima. A jak sie czujesz ogolnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    Kurcze,ja tez widze ten cien. Badz dobrej mysli Prima. A jak sie czujesz ogolnie?
    Ogólnie lekko rozpalona od 2 dni ale gorączki nie mam. Zawroty głowy a tak to ok

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ