WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze w perspektywie kilku dni, te pare godzin różnicy nie zrobi ;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie znalazłam coś takiego: "W necie znalazłam coś takiego:TTest ciążowy uważa się za dodatni, jeżeli stężenie HCG wynosi > 25 mIU/ml. Ciążę natomiast można wykluczyć, jeżeli ilość jednostek HCG nie przekracza 5 mIU/ml. Jeżeli wynik mieści się w granicach 5-25 mIU/ml, uznaje się go za wątpliwy i badanie należy powtórzyć.est ciążowy uważa się za dodatni, jeżeli stężenie HCG wynosi > 25 mIU/ml. Ciążę natomiast można wykluczyć, jeżeli ilość jednostek HCG nie przekracza 5 mIU/ml. Jeżeli wynik mieści się w granicach 5-25 mIU/ml, uznaje się go za wątpliwy i badanie należy powtórzyć."

Nastawiam się na złą wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, nie czytaj, bo tylko sie denerwujesz. Wynik powyżej 5 moze swiadczyc o sczesnej ciazy, co by sie zgadzalo, bo wykonalas test wczeznie. Dopiero, gdy zobaczysz przyrost, bedziesz miała pewność. Wczesniej nie ma co sie nastawiac na cokolwiek.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej niedzielnie u mnie dzis znowu 37.1

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie jest wiele rzeczy którymi można zaśmiecać sobie głowę. Ale rozumiem Cię bo ja też bym wszystko na ten temat czytała. Ale przeważnie w necie piszą źle. Kup dziś testa i zrób o jakiejkolwiek porze. A może kreska będzie mocniejsza i się uspokoisz? A co do bety uważam ze parę godzin nic nie znaczy.wazne by zrobić po dwóch dniach po prostu.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, pare groszy na sikacza. Kup sonie inny, jazawsze potwierdzam testem innej firmy, nigdy nie bazuje na jednej, ;)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię i dam znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 10:17

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, ten lekarz to naprawdę trochę pochopnie wyrokuje. Wynik jest wątpliwy co nie znaczy, że nie może to byc ciąża. Czekamy więc na powtórke i sie nie denerwuj za bardzo.

• fuksja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, nie czytaj tych głupot w internetach. Sama czytałam i wpędzałam się w doła - w tym cyklu odstawiłam testy owulacyjne, mierzenie temperatury i inne takie - bo okrutnie mnie to stresowało i chyba przez to się zablokowałam.

Może spróbuj w kolejnym cyklu na luzie? Ja wiem, że łatwo się pisze - ale też jestem po poronieniu i wiem jak bardzo zależy Ci na dziecku (tak, mnie też). Tylko im więcej o tym myślę i czytam Wasze historie, tym bardziej przekonuję się o tym, że to jedna wielka loteria i jeśli ma się udać, to uda się i bez testów owu, bez mierzenia temp.

A "diagnozy" lekarskie w internecie są bardzo wątpliwe. Postaraj się dzisiaj czymś zająć głowę, a jutro po prostu powtórzyć betę. Jak nie w tym cyklu, to w następnym... trzymam kciuki!

tysiaa93 lubi tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• messy99 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort głowa do góry, myśl pozytywnie każdy organizm jest inny. Trzymam kciuki! :)

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doszły bóle krzyża jak chodzę, żyłka pękła na piersi. @ dalej nie ma.

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i uczucie wilgotności dużo białego śluzu wodnistego.

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam wlasnie bobo test strumieniowy. No i czekam ale chyba negatywny wynik :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 minuty

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie niewidoczny cień. Naprawdę trzeba się wysilić żeby ją ujrzeć :-( Trzeba się dobrze przypatrzyć żeby coś zobaczyć :-(

• Asmee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest i to najwazniejsze. ;)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2yvl1xy.jpg

2ymfxg0.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro termin @

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,ja tez widze ten cien. Badz dobrej mysli Prima. A jak sie czujesz ogolnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    Kurcze,ja tez widze ten cien. Badz dobrej mysli Prima. A jak sie czujesz ogolnie?
    Ogólnie lekko rozpalona od 2 dni ale gorączki nie mam. Zawroty głowy a tak to ok

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ