X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima powiem Ci, że jakaś dziwna sytuacja, bo test powinien ciemnieć, ale beta da 100 % pewność co i jak.
    Choć beta powyżej 5 - to już ciążą wiec Ty masz 5,94
    Jutro się wyjaśni.

Powiem Wam dziewczyny, że ja stosuje wszystko aby zajść w ciążę i nic mi nie pomaga!
    1 Stosuje żel concertive (nie wiem czy dobrze napisałąm)
    2 Mąż stosuje już 3 miesiące androvit (badanie nasienia ma w normie)
    3 Ja pije Inofolic (badania mam ok)
    4 Pije zioła Kś Sroki
    5 Biorę wiesiołka (do ovu)
    6 Kwas foliowy
    7 Pije ziółka Mama&Med relax i przyjemność na "zajście w ciążę"
    8 Prowadzę pomiary temperatury
    9. Serduszkuje w dni płodne
    10. Siemie lniane na poprawe śluzu szyjkowego
    11. Testy ovulacyjne
    12. ACC optima ja i mąż w dniach starań.

i

NIc to nie daje!

W obie poprzednie ciążę zaszłam nawet nie wiedząc kiedy!
    Z córką faktycznie przy serduszkowaniu co dzień to nie było trudno, a w drugą ciążę (poronioną w 14 tyg niestety) zachodziłąm 3 lata - nic, przestałam chcieć za 3 miesiące byłąm w ciąży - co najlepsze, nie współżyłąm w dni płodne !!! - tzn ból ovu itd był kiedy indziej, a w ciążę zaszłąm pomimo to!
    Bez starania, bez tych wszystkich wspomagaczy!
    Mam dość, zła jestem, ile można!!!
    Mąż pali, pije piwa co dzień i jeśli los chce to ciążą bedzie, nic innego mi nie pomaga!
    Wszystko mam jak w zegarku - @ co 29dni, hormony, usg, ovu - wszystko, tylko ciąży brak, a córka ma już przeszło 12 lat!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 18:44

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Prima powiem Ci, że jakaś dziwna sytuacja, bo test powinien ciemnieć, ale beta da 100 % pewność co i jak.

Nie bez powodu betę powtarza się po 48h :) Poziom hcg w moczu podnosi się wolniej, a więc wcale nie jest powiedziane, że test tak szybko będzie ciemniał. Moim zdaniem ważne, że kreseczka ciągle tam jest, nie ważne jak blada .

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Choć beta powyżej 5 - to już ciążą wiec Ty masz 5,94
    Jutro się wyjaśni.

Powiem Wam dziewczyny, że ja stosuje wszystko aby zajść w ciążę i nic mi nie pomaga!
    1 Stosuje żel concertive (nie wiem czy dobrze napisałąm)
    2 Mąż stosuje już 3 miesiące androvit (badanie nasienia ma w normie)
    3 Ja pije Inofolic (badania mam ok)
    4 Pije zioła Kś Sroki
    5 Biorę wiesiołka (do ovu)
    6 Kwas foliowy
    7 Pije ziółka Mama&Med relax i przyjemność na "zajście w ciążę"
    8 Prowadzę pomiary temperatury
    9. Serduszkuje w dni płodne
    10. Siemie lniane na poprawe śluzu szyjkowego
    11. Testy ovulacyjne

i

NIc to nie daje!

W obie poprzednie ciążę zaszłam nawet nie wiedząc kiedy!
    Z córką faktycznie przy serduszkowaniu co dzień to nie było trudno, a w drugą ciążę (poronioną w 14 tyg niestety) zachodziłąm 3 lata - nic, przestałam chcieć za 3 miesiące byłąm w ciąży - co najlepsze, nie współżyłąm w dni płodne !!! - tzn ból ovu itd był kiedy indziej, a w ciążę zaszłąm pomimo to!
    Bez starania, bez tych wszystkich wspomagaczy!
    Mam dość, zła jestem, ile można!!!
    Mąż pali, pije piwa co dzień i jeśli los chce to ciążą bedzie, nic innego mi nie pomaga!
    Wszystko mam jak w zegarku - @ co 29dni, hormony, usg, ovu - wszystko, tylko ciąży brak, a córka ma już przeszło 12 lat!!!
    Truskaweczko,a może problem tkwi faktycznie w naszej psychice? Sama po sobie widzisz-odpuściłaś i zaszłaś w ciążę. Przykro mi,że poroniłaś....
    Ja już 10 miesiąc,cykl właściwie, staram się. A o pierwsze dziecko nie starałam się wcale! Ot,i zaraz skończy 6 lat. A jak człowiek się stara ze wszystkich sił,dba i chucha na siebie-to kiszka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam 2 litry wody dzisiaj i sikam co 10 minut

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    Truskaweczko,a może problem tkwi faktycznie w naszej psychice? Sama po sobie widzisz-odpuściłaś i zaszłaś w ciążę. Przykro mi,że poroniłaś....
    Ja już 10 miesiąc,cykl właściwie, staram się. A o pierwsze dziecko nie starałam się wcale! Ot,i zaraz skończy 6 lat. A jak człowiek się stara ze wszystkich sił,dba i chucha na siebie-to kiszka!

Masz rację, ale tak trudno odpuścić, ja się poddałam ponieważ jeden lekarz mi powiedział po badaniach, że jak jest wszystko ok to jest to niepłodność idiopatyczna i moge nawet nigdy już nie zajść a moge nie wiadomo kiedy.
    Poprostu poddałąm się już nie miałam siły się starać, ale to zajęło mi 3 lata - poddanie się!
    A po poronieniu tak strasznie się nakręciłąm, że nie potrafię odpuścić.
    Ciągle mam w głowie "chce dzieciątko"
    Staram się trochę wyluzować, nie nakręcać się, nie załąmywać.
    Ale to trudne bardzo.

Prima - ja też tak sikam, ale im mam wyższą temp - i im jestem bliżej kolejnej @ to bardziej sikam, w nocy minimum 3 razy. Po @ się normuje, a po kolejnej ovu się znów zaczyna i trwa do @.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba @ się zbliża bo byłam w wc i kawałek śluzu było brązowego :-/

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cię rozumiem Truskaweczko. Ja też nie potrafię przestać myśleć o dziecku,dniach płodnych i wszystkim co jest z tym związane. Bogu dziękuję za moją najwspanialszą ,,wpadkę''-córkę.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Chyba @ się zbliża bo byłam w wc i kawałek śluzu było brązowego :-/
    Przykro mi Prima. Mam nadzieję,że wredna @ jednak ominie Cię szerokim łukiem na 9 miesięcy....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do rana nie dostanę @ to pojadę na bete

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima,ja doskonale pamiętam moje plamienie. Wtedy nie planowałam dziecka,nie mierzyłam tempki ani żadnych leków nie brałam. Po prostu czułam,że ze mna jest coś nie tak. Zrobiłam test-pozytywny. Jak ochłonęłam to po dwóch dniach miałam to plamienie. Choć było na tyle obfite,że normalnie się popłakałam....Myślałam,że już po wszystkim. To była naprawdę czerwona krew! Kolejnego dnia znowu zrobiłam test i dopiero poszłam na badanie usg i betę.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także do samego końca bądź optymistycznie nastawiona :)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, ja tez widze to kreskę. Coś tam jest. Masz rację idź na betę. Rzeczywiście jak pisze Marta, niektóre kobiety przez kilka miesięcy maja plamienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wargi sromowe nie powinny przed @ blednąć? Czy coś w tym stylu? Sprawdziłam przed chwilą i mam biały śluz na wejściu do pochwy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia. My już w domu. Zjem kolację i chyba pójdę dzisiaj wcześniej spać. Jutro mam 2 rozmowy o pracę

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobra nie ma co gdybać. Jak ma przyjść to przyjdzie @ a jak nie to nie. Ja już uciekam spać bo robię się nerwowa :-/

• Asmee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie kochana, bez stresu :) Jutro daj znać koniecznie jak tylko będziesz miałą wyniki. Ja ciągle meega trzymam kciuki!

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam :) O 20;30 byliśmy w domu. Jestem pozytywnie zmęczona, będę dzis spała jak kamień :) Pogoda rano na plaży jednak była super, słońce wręcz parzyło! Kąpaliśmy sie w morzu godzinę a zjarani jak murzyni :) Mąż powiedział że za tydzień chyba wracamy w to samo miejsce (na rocznicę). Hotel naprawdę rewelacja. Dwa balkony, dwa pokoje, piękny aneks kuchenny (już chce taką kuchnię) i fajna łazienka. Jadłam ryby, wdychałam jod pełną parą, bawiłam się na wesołym miasteczku-karuzela, samochody i lustra i głupiałam. A potem szalałam na trampolinie. Chyba ludzie myśleli że mąż przyjechał z córką :) Tym bardziej że dają mi 21 lat. Zrobiłam pranie, wykąpaliśmy się i bedziemy się horrorzyć :)

Cały czas was podczytywałam jak miałam chwilę. Prima kreska jest, b.blada ale jest. A co do koloru pochwy, w ciąży powinna byc lekko zasiniona, nie różowa jak normalnie. Chodzi o wejście do pochwy. Nie wiem co się z Tobą dzieje, ale od początku jak zobaczyłam pierwszy test Ci kibicuję. Co do spadku temp to żaden spadek, i tak nie miałaś równej więc sie tak waha. Może jutro znowu podskoczy. Napisz jutro co i jak, ja nadal trzymam kciuki.

Amelio, myślę że Twoja nieobecność jest spowodowana tym że chcesz odetchnąć od forum i tego nakręcania? Myślę że dobrze Ci to zrobi jeśli tak jest.

Pozdrawiam dziewczyny :)

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś mega spadek. 36.61 :-(
    Nie jadę na bete bo wydam tylko 45 zł bez powodu. Czekam na @. Zastanawia mnie tylko ta druga kreska na tescie. Może poroniłam już? Zanim okres dostałam? Albo mam jakąś chorobę?

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, No i chyba nie mam po co powtarzać bety, wczoraj w 31dc przeszedł @. Hmmmm a gdzieś tam głęboko głęboko w środku z wielkimi wyrzutami i obawami, żeby niepotrzebnie się nie cieszyć, tliła się nadzieja....

Nie czytałam jeszcze Waszych weekendowych wpisów, zrobię to po pracy. Miłego Dnia Wszystkim!

PrimaSort lubi tę wiadomość

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na teście ciążowym brak drugiej kreski

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ