Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmcia czasami az chce mi sie cos porobic, na sile krzatam sie po domku i cos tam sobie wymyslam, moj maz coraz dluzej pracuje wiec jak pozno wroci to nie chce obiado-kolacji wiec dla siebie gotuje na dwa dni:) teraz mam auto popsute wiec siedze w domu...do znudzenia takie leniuchowanie a to jeszcze tyle czasu...
Straszni pusto az tak dziwnie -
Tak z tego co wiem to na samym początku cyklu. Oprócz tarczycowych bo to bez znaczenia. Wyslij koniecznie faceta na badanie nasienia.
Sarenko, trzymaj się w tej robocie, oby szybko minęło.
Mnie tez dzis praca zmęczyła a nie umiem o niczym innym mysleć tylko o jutrzejszym hsg.
-
nick nieaktualnyOj juz sie nie moge doczekac tego stycznia
Mam takie przeczucie od kilku dni ze bedzie dziewczynka...strasznie jestem ciekawa czy sie sprawdzi:)
Am nadzieja niech sie tli a wy robcie swoje...:)a moze akurat:) ja czekam na was z niecierpliwoscia bedzie mi razniej :)hihiAmelia San lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej nadrobiłam Was
Sarenko na kiedy masz termin @?
100krotko dzidzia piękna! Moja wyglądała tak samo słodko mimo straty ciąży mam zdjęcia wszytskie i czasami je oglądam.
Mój dyrektor zadzwonił do mnie wczoraj i powiedział że być może utworzy dla mnie etat na atrakcyjnym stanowisku. Na razie jestem na urlopieAmelia San lubi tę wiadomość
-
Hej. Obserwuję forum już od długiego czasu, ale dopiero teraz się witam i opisuję mój problem. Może któraś z Was ma/miała podobne doświadczenia. Staramy się z mężem o dzidzię od około 14 miesięcy. Od dwóch lat zmagam się z nieregularnymi miesiączkami. We wrześniu miałam wywołaną Duphastonem. Zaskoczyło. Potem w styczniu znowu stop.
Zrobiłam komplet badań. Hormony, tarczyca. Wszystko. Wyniki prawidłowe. W maju brałam luteinę, która nie wywołała krwawienia. Dziś byłam u lekarza. Według USG endometrium 5mm, jajniki w normie, nie są policystyczne, ale z tego co zrozumiałam, nie dochodzi do owulacji. Znowu Duphaston. Chcę zajść w ciążę, póki co może zaskoczę bez wspomagaczy. Jeśli nie, lekarz zasugerował stymulację owulacji.
Masę ciała mam prawidłową, dobrze się odżywiam, regularnie ćwiczę. Naprawdę, nie rozumiem swojego organizmu i czasem rozkładam ręce. Przez głowę przechodzą mi różne myśli, nawet takie, że może trzeba będzie oswoić się z myślą, że nie dane mi jest zostać matką...
No to się wygadałam na przywitanie. -
Cześć dziewczyny
Sarenko-u mnie 3 tydzień nocek i dziś już czuję się lepiej (chociaż zaraz idę na drzemkę). Choć świadomość,że zaczynam weekend nie bardzo goni mnie do łóżka...Mam nadzieję,że szybko się wdrążysz. Choć wiem,że to nie tylko o te nocki chodzi....
Prima-extra z tym etatem musisz mieć wspaniałego szefa,rzadko się słyszy o takiej inicjatywie wobec pracownika
Zębowa wróźko-Amelia i Beata mają rację. Nie czekaj do ostatniej chwili tylko raczej konsultuj to z innym lekarzem lub skorzystaj ze stymulacji. Powodzenia we wszystkim -
Płatek szkarłatny wrote:Dziwne z tymi testami ale ja tez juz gdzies czytałam o takich przypadkach.
a ja dzis potwierdziałam termin sono hsg na piątek bo wynik wyszedł dobry.
Mam wziąć dwie tabletki przeciwbólowe. Mam nadzieję że wytzymam. Oby wybik wyszedł dobry i efekt w postaci brzuszka był to wszystko jakos zniosęPłatek szkarłatny lubi tę wiadomość
-
Sarenko,ja już drugi cykl na niepokalanku. W sumie bez zmian ale tak mnie intensywnie podczas owu jajcory bolały jakbym nie wiem co produkowała. Jak nigdy! Może okazą się dla nas te ziółka szczęśliwe?
Dobra,trochę nadrobiłam. Dziś oficjalnie zaczynam weekend więc jak się wyśpię to zajrzę Miłego dnia -
Marta29 wrote:Sarenko,ja już drugi cykl na niepokalanku. W sumie bez zmian ale tak mnie intensywnie podczas owu jajcory bolały jakbym nie wiem co produkowała. Jak nigdy! W sumie jestem 4 dpo i nadal mnie bolą dość wyraźnie. Może okazą się dla nas te ziółka szczęśliwe?
Dobra,trochę nadrobiłam. Dziś oficjalnie zaczynam weekend więc jak się wyśpię to zajrzę Miłego dnia -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
U mnie dziś płaczący dzień mąż w tym miesiącu unika seksu. Nie kochalismy się od miesiąca. Zapytałam dlaczego a on że jego nie stać na dziecko. Jak bede miała umowę na czas nieokreślony albo na minimum 3 lata to tak a tak to nie ma mowy. Strasznie mnie to zabolało bo nie wiadomo za ile lat i kiedy to nastąpi. Moja mama do dziś się takiej nie doczekała a ma już 50 lat. Mąż twierdzi że powinnam szukać dochodowej pracy a nie planować dziecko na które nas nie stać. Teraz siedzę w drugim pokoju i placze a on poszedl sobie spac do sypialni mimo ze dopiero co wstał kilka godzin temu bo dziś ma wolne -
Hej dziewczyny
Ja już 2dc Wczoraj gadałam długo z ginem, zdołowałam się tą rozmową. Nie da mi żadnych leków, kazał jeszcze 2 miesiące zluzować. Dla mnie to strata czasu i to jego gadanie, no ale niech mu bedzie. Zero myslenia o owu, nie robić testow owu tylko cieszyć się sobą bez myśli o dziecku. Tak zawsze robimy no ale niech ma. Kazał się relaksować i zaproponował zwolnienie Tylko to mi sie spodobało. 10 lipca urlop więc po urlopie skorzystam z tej propozycji.
Marta, mnie normalnie tak jajniki bolą w owu Zawsze. -
Prima, nie wiem, co powiedzieć. Może to chwilowe tylko u niego? Na dziecko zawsze znajdą się pieniądze. Tulę Cię mocno, Kochana
Sarenko, z jednej strony nie dziwię sie Tobie, że masz dość czekania. Mam tak samo. Jednak z drugiej, nie dziwię się też lekarzowi, bo skoro wyniki masz dobre, owulujesz co miesiąc, to po co leki stymulujące owulację? Jest ryzyko przesadzenia w drugą stron, można się przestymulować
Zębowa wróżko, jeśli lekarz zalecił stymulację owulacji to ja bym się go słuchała Ja mam podejrzenie PCOS, brak owulki i z niecierpliwością czekam na wizytę u endokrynologa. Zwariuję jeśli będę musiała kolejny miesiąc siedzieć bezczynnie i patrzeć na mój nic nie warty wykres -
nick nieaktualnyPorozmawialiśmy i pogodziliśmy się w łóżku little dziękuję za dobre słowo :-* widzę że też temperaturę mierzysz w tym cyklu bez specjalnego zaangażowania tak jak ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 18:38
littleladybird, Amelia San lubią tę wiadomość