Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, o tej. Też bym tak chciała, w ogóle bym chciała!
Myślę że przez leki, bo juz raz na pierwszym cyklu z duphastonem okres spóźnił się 4 dni, teraz 3 i w ogóle rewelacje się dzieją, bo cykl jest inny zupełnie niż wszystkie inne. Chciałam już sobie nawet wpisać @ by nie patrzeć już na ten bezużyteczny wykres -
Dziwne z tymi testami ale ja tez juz gdzies czytałam o takich przypadkach.
a ja dzis potwierdziałam termin sono hsg na piątek bo wynik wyszedł dobry.
Mam wziąć dwie tabletki przeciwbólowe. Mam nadzieję że wytzymam. Oby wybik wyszedł dobry i efekt w postaci brzuszka był to wszystko jakos zniosę -
Hej Marzenia! U ginekologa pewnie miałaś USG transwaginalne, to podstawa. A jak twoja owulacja? Miałaś jakieś monitoringi?
powinnaś zrobić badanie hormonów - LH, FSH, prolaktyna, progestron na początek i tsh - hormon tarczycy.
Bardzo ważne też, żeby twój partner zrobił badanie nasienia.
A kolejne badania to juz bardziej skomplikowane, powinnas zacząć od tych podstawowych badań jeśli jeszcze nic nie robiłaś. -
z endokrynologami to wszędzie chyba jest kłopot . Prywatnie też kolejki?
Też czasem chciałabym nie chcieć ale pomyśl jakie to będzie szczęście jak po tych wszystkich trudach, bólach i łzach w końcu przytulimy swoje dzieciątko!
Bo przytulimy, musi tak być -
Little, wiem jak jest. U mnie to samo ale mi wszystko znajomi lekarze załatwiają i w tydzień mogę iść. O kolejkach słyszę masakrycznych. Wiem jakie to trudne gdy chce się coś zrobić, zadziałać a tu nie można.
Ja już gotowa i nie mam co ze soba zrobić. Za pół godz. jade do pracy. No tak mi się nie chce. Dobrze że tylko do 6 ale jutro znowu noc na 20. Zaczęła mnie przytłaczać ta praca i to bardzo. Zwolnienie 30 dni to stanowczo za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 21:11
-
Tu juz nawet nie chodzi o noc, choć wiadomo że wolałabym ją spędzić w łóżku z mężem a nie z durnymi kolegami ale o samą ta pracę. "Wynormalniałam" przez ten miesiąc jak dawniej i teraz naprawdę muszę sie starać by się nie denerwować i nie dac się zdenerwować.
-
Trudne hm nie wiem czy to dobre słowo. Na pewno upierdliwa praca, bardzo stresująca i niszcczaca psychicznie i fizycznie. W nocy robie to samo co i w dzień. Pracuje w ogniwie patrrolowo intterwencyjnym. Najgorsze co może być. Interwencje legitymowania osób i kontrolę pojazdów. Czasami roboty jest dużo czasami nic tak jak dziś. Ciężko opisać ta prace w kilku słowach. Jest dla mocnych psychicznie ludzi i nie wpływowych. Nie jest na pewno taka jak ludziom się wydaje.
-
Płatek szkarłatny wrote:Hej Marzenia! U ginekologa pewnie miałaś USG transwaginalne, to podstawa. A jak twoja owulacja? Miałaś jakieś monitoringi?
powinnaś zrobić badanie hormonów - LH, FSH, prolaktyna, progestron na początek i tsh - hormon tarczycy.
Bardzo ważne też, żeby twój partner zrobił badanie nasienia.
A kolejne badania to juz bardziej skomplikowane, powinnas zacząć od tych podstawowych badań jeśli jeszcze nic nie robiłaś.
Miałam robiony monitoring,owulacja wystepuje,pecherzyk peka. wiec to jest oo. A jak zrobię te badania hormonów to iśc z nimi fdo gina czy do innego specjalisty?Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....? -
Marzena1988 wrote:Miałam robiony monitoring,owulacja wystepuje,pecherzyk peka. wiec to jest oo. A jak zrobię te badania hormonów to iśc z nimi fdo gina czy do innego specjalisty?
Cześć Marzena
Na początek do gina, jeśli będzie coś nie tak z hormonami tarczycy to do endokrynologa.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:01
-
nick nieaktualnyAle pusto nikogo nie ma
Jak wam mija dzien? U mnie Leniuchowo hehe prawie jak codzien:-D jesteśmy po drugim sjadanku czekany na tel od tatusia i chyba coś podzilamy w domku:-) na sobotę i niedzielę szykują się goście trzeba zrobić obiad tylko brak pomysłu:-(