X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, o tej. Też bym tak chciała, w ogóle bym chciała!
    Myślę że przez leki, bo juz raz na pierwszym cyklu z duphastonem okres spóźnił się 4 dni, teraz 3 i w ogóle rewelacje się dzieją, bo cykl jest inny zupełnie niż wszystkie inne. Chciałam już sobie nawet wpisać @ by nie patrzeć już na ten bezużyteczny wykres :)

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma opcji ale dzięki za ciepłe słowa ;) Lecisz do pracy Am?

img-2014062101101130.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko, życzę Ci byś okazała się takim samym przypadkiem co ta koleżanka :) różne cuda sie w życiu dzieją :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne z tymi testami ale ja tez juz gdzies czytałam o takich przypadkach.
    a ja dzis potwierdziałam termin sono hsg na piątek bo wynik wyszedł dobry.
    Mam wziąć dwie tabletki przeciwbólowe. Mam nadzieję że wytzymam. Oby wybik wyszedł dobry i efekt w postaci brzuszka był to wszystko jakos zniosę :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatku trzymam kciuki, oby jak najmniej bolało i żebyś była zdrowa. A potem opowiedz nam jak było :*

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatku, będzie dobrze. Oby nie bolało za bardzo <3

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Little. Jak tam? :)

img-2014062101101130.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam, kochane jesteście :)

Little senność jest przy niedoczynności tarczycy ale może teraz taka pogoda...

• Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,mam pytanie ,bo lekarz nie kieruje mnie na żdane badania i postanowiłam sama zrobić,tylko nie wiem od czego zacząć,bo moje staranie sie o dziecko trwa juz 20 miesiecy bezskutecznie .

Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marzenia! U ginekologa pewnie miałaś USG transwaginalne, to podstawa. A jak twoja owulacja? Miałaś jakieś monitoringi?
    powinnaś zrobić badanie hormonów - LH, FSH, prolaktyna, progestron na początek i tsh - hormon tarczycy.
    Bardzo ważne też, żeby twój partner zrobił badanie nasienia.
    A kolejne badania to juz bardziej skomplikowane, powinnas zacząć od tych podstawowych badań jeśli jeszcze nic nie robiłaś.

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Hej Little. Jak tam? :)

Ogólnie nie za dobrze :( nie mogę zarejestrować się do żadnego z endokrynologów w moim mieście :/ Chciałabym nie chcieć dziecka :(

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z endokrynologami to wszędzie chyba jest kłopot :(. Prywatnie też kolejki?
    Też czasem chciałabym nie chcieć ale pomyśl jakie to będzie szczęście jak po tych wszystkich trudach, bólach i łzach w końcu przytulimy swoje dzieciątko!
    Bo przytulimy, musi tak być :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, wiem jak jest. U mnie to samo ale mi wszystko znajomi lekarze załatwiają i w tydzień mogę iść. O kolejkach słyszę masakrycznych. Wiem jakie to trudne gdy chce się coś zrobić, zadziałać a tu nie można.

Ja już gotowa i nie mam co ze soba zrobić. Za pół godz. jade do pracy. No tak mi się nie chce. Dobrze że tylko do 6 ale jutro znowu noc na 20. Zaczęła mnie przytłaczać ta praca i to bardzo. Zwolnienie 30 dni to stanowczo za mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 21:11

img-2014062101101130.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cięzko tak pracować w nocy :(. Kiedys też trochę tak pracowałam ale teraz już nie i nie wyobrażam sobie tego. chociaż wiem, że to trzeba po prostu taki rytm złapać.
    Ja prywatnie na pierwszą wizyte u endokrynologa czekałam pół roku.

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu juz nawet nie chodzi o noc, choć wiadomo że wolałabym ją spędzić w łóżku z mężem a nie z durnymi kolegami ale o samą ta pracę. "Wynormalniałam" przez ten miesiąc jak dawniej i teraz naprawdę muszę sie starać by się nie denerwować i nie dac się zdenerwować.

img-2014062101101130.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pracę, to naprawdę cie podziwiam. to musi byc strasznie trudne. Mam kolegę policjanta, więc trochę sie naslucham. A co ty tak konkretnie w nocy robisz?

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudne hm nie wiem czy to dobre słowo. Na pewno upierdliwa praca, bardzo stresująca i niszcczaca psychicznie i fizycznie. W nocy robie to samo co i w dzień. Pracuje w ogniwie patrrolowo intterwencyjnym. Najgorsze co może być. Interwencje legitymowania osób i kontrolę pojazdów. Czasami roboty jest dużo czasami nic tak jak dziś. Ciężko opisać ta prace w kilku słowach. Jest dla mocnych psychicznie ludzi i nie wpływowych. Nie jest na pewno taka jak ludziom się wydaje.

img-2014062101101130.png
  • Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Hej Marzenia! U ginekologa pewnie miałaś USG transwaginalne, to podstawa. A jak twoja owulacja? Miałaś jakieś monitoringi?
    powinnaś zrobić badanie hormonów - LH, FSH, prolaktyna, progestron na początek i tsh - hormon tarczycy.
    Bardzo ważne też, żeby twój partner zrobił badanie nasienia.
    A kolejne badania to juz bardziej skomplikowane, powinnas zacząć od tych podstawowych badań jeśli jeszcze nic nie robiłaś.

Miałam robiony monitoring,owulacja wystepuje,pecherzyk peka. wiec to jest oo. A jak zrobię te badania hormonów to iśc z nimi fdo gina czy do innego specjalisty?

Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena1988 wrote:
    Miałam robiony monitoring,owulacja wystepuje,pecherzyk peka. wiec to jest oo. A jak zrobię te badania hormonów to iśc z nimi fdo gina czy do innego specjalisty?

Cześć Marzena :)

Na początek do gina, jeśli będzie coś nie tak z hormonami tarczycy to do endokrynologa.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pusto :-( nikogo nie ma :-(

Jak wam mija dzien? U mnie Leniuchowo hehe prawie jak codzien:-D jesteśmy po drugim sjadanku czekany na tel od tatusia i chyba coś podzilamy w domku:-) na sobotę i niedzielę szykują się goście trzeba zrobić obiad tylko brak pomysłu:-(

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: