X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko super :-)

100krotka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy była burza, potem cały dzień chłodno i wietrznie a teraz znów robi się ciepło.
    Byłam dziś u kosmetyczki i zapisałam się na manicure hybrydowy i pedicure ze zwykłym malowaniem aby jakoś prezentować się nad morzem :-P Więc w środę o 18 zaczynam pełen relaks u kosmetyczki :-P
    Wyjeżdżamy w sobotę koło 4-5 rano i jedziemy w ciemno bez rezerwacji wcześniejszej. Zawsze tak robimy i szybko coś znajdujemy :-)

littleladybird, Amelia San, 100krotka:) lubią tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas niby popadało nad ranem, słońce za chmurami, ale i tak skwar z nieba się leje :/ dobrze, ze u nas pod blokiem uruchomili fontannę, przynajmniej powietrze jest przyjemniejsze :)

Wakacje z odrobiną ryzyka :D fajna sprawa :) tym razem na pewno też coś znajdziecie ;)

A ja jutro w końcu idę do fryzjera :D może będę znów wyglądać jak człowiek, a nie jakaś czarownica :P

Amelia San, PrimaSort, 100krotka:) lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 15 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasencje :-P

littleladybird, Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpaski już kupiłam i wkładki na wyjazd :-)
    Ale mam dziś smutny dzień :-( mój wykres wygląda tak samo jak w zeszłym cyklu identycznie, więc wiem, że z ciąży nici :-(

ja już chyba przestaje mieć nadzieję na dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc miało przyjść na świat moje dziecko :-( nie wiem jak przeżyje date jego urodzin :-( date której nie będzie :-(

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima kochana, głowa do góry <3 wiem, że jest Ci ciężko, chociaż nie wiem jak bardzo. Dasz radę <3 straciłaś dziecko - przetrwałaś najgorszą rzecz, jaka może spotkać kobietę. Przetrwasz każdy smutny dzień.
    Nie myśl o tym za dużo, rozkoszuj się urlopem ;)

Ja ostatnio też przestaję wierzyć, że się uda. A jeśli się kiedyś uda, to pewnie jeszcze długa droga przed nami :(

Prima, damy radę? Musimy <3

PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

• Olaaa Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich :) od ponad roku staramy się z mężem o dziecko, niestety nie idzie po Naszej myśli. Pierwsze badania jakie wykonałam była prolaktyna, która niestety wyszła za wysoka ,bo norma była do 23 ja miałam 40. Dostałam więc od lekarza receptę na bromergon, który zażywam do tej pory, najpierw brałam dwie tabletki na dzień,później jedną ,a teraz pół rano. Dawka została zmniejszona tylko dlatego ,że po kontrolnych badaniach poziomu prolaktyny wyszła za niska-poniżej poziomu normy bo 0,4.. W tym miesiącu robiłam wszystkie badania hormonalne-estradiol,tsh,testosteron,dhea,progesteron i prolaktynę. Dhea wyszła mi za wysoka bo norma do 9,5 mam 10,8 progesteron od 1,7 mam 1,61 czyli za niska a prolaktyna jest do 23 mam 22. Co myślicie o tym progesteronie? Czy niski poziom może być jakąś przyczyną?Z miesiąca na miesiąc poddaję się.. :(

Ola

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola progesteron jest różny w zależności od fazy cyklu. W którym dniu cyklu badałaś?

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko super:) nie mogę się napatrzeć na te twoje zdjęcia :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

• Olaaa Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird robiłam w 23dc :)

Ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az mi tak teraz glupio ze ja wam sie tu chwale swoim dzieckiem a wy tracicie nadzieje:( Kochane nie poddawajcie sie wiem ze jest wam trudno i ciezko ale warto jest sie starac...sama juz nie wiem co mam wam napisac zeby podniesc was na duchu...

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaaa wrote:
    littleladybird robiłam w 23dc :)

W 23dc powinien być dużo wyższy, dwucyfrowy. Kiedy masz zazwyczaj owulkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Prima kochana, głowa do góry <3 wiem, że jest Ci ciężko, chociaż nie wiem jak bardzo. Dasz radę <3 straciłaś dziecko - przetrwałaś najgorszą rzecz, jaka może spotkać kobietę. Przetrwasz każdy smutny dzień.
    Nie myśl o tym za dużo, rozkoszuj się urlopem ;)

Ja ostatnio też przestaję wierzyć, że się uda. A jeśli się kiedyś uda, to pewnie jeszcze długa droga przed nami :(

Prima, damy radę? Musimy <3
    Postaram się

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Az mi tak teraz glupio ze ja wam sie tu chwale swoim dzieckiem a wy tracicie nadzieje:( Kochane nie poddawajcie sie wiem ze jest wam trudno i ciezko ale warto jest sie starac...sama juz nie wiem co mam wam napisac zeby podniesc was na duchu...

100krotko, w porządku :* tez swoje przeszłaś. Zasłużyłaś na zdrowego, ślicznego bobasa :) ja to mam takie huśtawki, są dni kiedy mi wcale nie zależy, albo takie kiedy mam wiarę i nadzieję i optymistycznie patrzę w przyszłość, ale są też takie, kiedy tracę nadzieję ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc

• Olaaa Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm miesiąc temu tak ok 14 dc - robiłam test owulacyjny, w tym miesiącu test wychodził mi negatywny..

Ola

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Prima <3

Ola może trafił Ci się cykl bezowulacyjny, bo zakładam, że raczej owulujesz co miesiąc normalnie? Czasem tak się zdarza. A progesteron jest za niski żeby wskazać na przebytą owulację :/ taka wartość to raczej w czasie okołoowulacyjnym jest.

Chyba, że ciałko żółte Ci nie domaga i nie produkuje progesteronu tyle by zapłodnione jajeczko się zagnieździło i utrzymało w macicy.

Tak naprawdę ciężko cokolwiek stwierdzić, możemy co najwyżej gdybać. Dobry lekarz powinien pomóc.

• Olaaa Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wlasnie bede dzwonic do lekarza zeby zapisac sie na przyszly tydzien,wezme wszystkie wyniki i zobaczymy co powie.. ale jak jedno sie wyreguluje to znowu nastepny jakis hormon jest nie tak i tak w kolko :(

Ola
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ