X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówi moja mama trafiła jak ślepa kura na ziarno czy coś takiego :-)

Prima właśnie pokaz :-)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    :D Ja tak naprawdę cieszę się ze wszystkiego co wpada w posiadanie mojego królestwa :D Nawet z głupich sztućców czy czegokolwiek :D

Też tak mam :P

Amelia San lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja tylko na chwilę. Strasznie się nudzę. Mąż ogląda jakiś głupi film :-) wiec postanowiłam was znowu trochę poczytać.
    100 krotko zależy jaki paralizator. Jesli taki z latarka to możesz. Jest bardzo bolesny ale tto badziew szczerze. Lepszy i skuteczniejszy byłby gaz.
    Prima wy jedziecie, my wracamy. Tyle że już pogody nie ma więc za bardzo nie poszalejeta:-) My mieliśmy tylko 3 dni upału ale jesteśmy czarni! Wczoraj cały dzień leżeniena pplaży i kąpiele w morzu a dziś zakupy. Cropp house Medicine. Jutro powtórka bo nie zdążyłam wszystkiego oblecieć.
    No i dziś na wieczór ulewa i burza. I Prima powiem Ci ze my zawsze rezerwujemy w. Sezonie. Raz pojechaliśmy bez rezerwacji i nie było NIGDZIE NIC. Nocowalismy 70 km dalej gdzie było w dodatku wesele. Ale dobrze się bawiliśmy bo zlamalismy nogę od łóżka :P Teraz było to samo, wszystko zajęte ale rezerwacja była. Niedługo jedziemy na 2 dni do zamku w Giżycku.
    Little nie myśl tak o ciąży. Wiem łatwo mówić ale już wiem o czym mówię. Nie mysle juz w ogóle, nie zależy mi. Dzieci brzuchy nie robią na mnie wrażenia. W sumie nic nie myślę i czuje się z tym mega szczesliwa. Wreszcie się z tego wyleczylam i juz zapomniałem jakie to miłe uczucie :-) Ale Lubie z wami pisać i was czytać:-)
    Dobra spadam. Papierosek ząbki i film :-) pa

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko, nie chcę myśleć, ale nie potrafię tego zwalczyć :P większą krzywdę sobie robiłam, gdy na siłę udawałam, że mi nie zależy. Teraz nie udaję i jest w miarę w porządku (od czasu do czasu jest gorzej). A jak faktycznie przestanie mi zależeć, to już nie będę musiała z tym walczyć :P i problem będzie z głowy. Póki co żyję z tym dalej.
    Widzę, że urlopik się udał :) Prima nie bój żaby, pogoda dla Was też będzie ;)

Amelia San, PrimaSort, dżelka lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama na takie dolegliwości zawsze brała ziołowe tabletki "validol" i mi to też pomagało. Wystarczy jedna tabletka, mają miętowy posmak. No i ja piję litrami herbatę miętową :D

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam tylko doraźnie jedną tabletkę :) to są tabletki do ssania i nie są drogie ostatnio kupowałam to kosztowały ok. 7-8zł za opakowanie ;)

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) działają uspokajająco na żołądek również :) ale ja brałam je też gdy czułam taki niepokój i lekki ucisk w piersiach, wiedziałam, że to nerwy. Wtedy też pomagało.

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Ja też czuję ucisk w piersiach, myślisz, że to przez nerwy?
    A tak ogólnie to dziękuję Ci kochana <3

Bardzo możliwe. Przy nerwach często też żołądek ma rewolucje. Jedna tabletka Ci na pewno nie zaszkodzi ;) a mam nadzieję, że pomoże <3 na mnie działają ;)

Nie ma za co, zawsze do usług ;)

Uciekam, czas wziąć się ostro do pracy, bo mam już niezłe tyły w papierach :P

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3

P.S. Lubię pomagać :D

PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja się przed chwilą złamałam i poszłam do apteki po test i wynik - negatywny :P
    Teraz idę do sklepu po podpaski jakieś fajne cienkie na wyjazd :)

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zrobiłaś :P w 10dpo test zrobiony po południu nie jest wiarygodny :P podpaski kup, nie mają terminu przydatności, mogą leżeć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Jednak zrobiłaś :P w 10dpo test zrobiony po południu nie jest wiarygodny :P podpaski kup, nie mają terminu przydatności, mogą leżeć :P
    Dla mnie jest wiarygodny na 100% :P

Nie jestem i już. Może innym razem. Już mnie to tak nie dołuje, aż sama jestem zdziwiona... Chociaż troszkę pochodzę w tych ciuchach, które sobie kupiłam na wyprzedażach :P
    Jak przestanie padać to idę do sklepu się zaopatrzyć :)

Od kolejnego cyklu nie będę mierzyła temperatury i testów owulacyjnych też nie będę robiła. Bo zwariuję... A tego nie chcę :P
    Pójdę do pracy i wreszcie moje myśli skupią się na czymś innym niż pranie, sprzątanie, gotowanie i całodobowy temat: dziecko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 13:49

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:

Nie jestem i już. Może innym razem. Już mnie to tak nie dołuje, aż sama jestem zdziwiona... Chociaż troszkę pochodzę w tych ciuchach, które sobie kupiłam na wyprzedażach :P

Od kolejnego cyklu nie będę mierzyła temperatury i testów owulacyjnych też nie będę robiła. Bo zwariuję... A tego nie chcę :P
    Pójdę do pracy i wreszcie moje myśli skupią się na czymś innym niż pranie, sprzątanie, gotowanie i całodobowy temat: dziecko...

:) tak trzymaj <3 bardzo dobre podejście :D

Aaa, ale z forum nie znikasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 13:57

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie :) Teraz na urlop zniknę ale później jak wrócę to się odezwę :)
    A jak będę chodziła do pracy to wieczorem będę wpadała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 15:16

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laleczki :-) co tam słychać? Ja u mamy obiadek robimy:-) buszowalam dziś po sklepach :-)

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, będziemy na Ciebie czekać :)

Hej 100krotko ;) ja muszę w końcu zrobić coś do jedzenia dla męża. Jest już w drodze do domu :D

Am, jak te mdłości? Przeszły?

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:

ja też mam już dośc - cholernie dość!
    5 lat starań, badań, po drodze ciąża - poroniona :(
    już psychicznie wysiadam.
    to mój mam nadzieję też ostatni cykl z mierzeniem temperatury.
    każda temperatura mnie albo rozczaeowuje, albo daje mi nadzieję, - to się nie skończy póki nie przestanę jej mierzyć.
    zawsze wiem kiedy mam ovu - przez ten ból, te kilka miesięcy mierzenia mi to potwierdziły, wiec reszta w rękach losu :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja porada na dziś od ovu:
    "Załóż, że staranie się o dziecko to proces a nie zdarzenie. Spośród wszystkich par aktywnie starających się o dziecko tylko 30% par zachodzi w nią w pierwszym cyklu. Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par, po 6 cyklach 80%, po 12 cyklach 85%, a w przeciągu 4 lat zajdzie w ciążę około 95% wszystkich starających się par. Około 5% par będzie starało się o dziecko dłużej niż 4 lata"

ja jestem ten ostatni - po 4 latach, a i tak poronienie :(

iv09roeqjdjavel4.png
  • lenia Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 witaj w klubie, mamy podobną historię starań, nie mierzę już temperatury, nie kupuję żadnych testów owualacyjnych a tym bardzie ciążowych, ból okołoowulacyjny rozpoznaję od lat (potwierdzony monitoringiem) ehh ciężko jest ale jednak żyje się dalej... Ściskam Cię mocno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:11

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenia wrote:
    Truskaweczka83 witaj w klubie, mamy podobną historię starań, nie mierzę już temperatury, nie kupuję żadnych testów owualacyjnych a tym bardzie ciążowych, ból okołoowulacyjny rozpoznaję od lat (potwierdzony monitoringiem) ehh ciężko jest ale jednak żyje się dalej... Ściskam Cię mocno :)

witam :)
    a starsz się dalej?
    ja też ściskam mocno <3

iv09roeqjdjavel4.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ