X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziś mamy grila wieczorem u znajomych, ale pogoda nie sprzyja. No fatalnie jest! :/ Muszę się zaraz ogarnąć bo po tym wyjeździe wyglądam jak miotła, a włosy suche od tego słońca i wody jak siano... a w domu jaki kurz to nie wspomnę.

Little czy ty bierzesz niepokalanka?

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little uwierz że ja tez z cykorów a to jest naprawde mega zabawa :) 3 lata temu pływałam taką co miała 550 koni i dałam rade, Ty też byś dała ;)

img-2014062101101130.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dałabym radę, bo lubię prędkość. Mam cieżką nogę i jesli droga pozwala to sobie czasem wcisnę pedał gazu i zawsze marzył mi się motor :D ale na tej motorówce to największy strach przed upadkiem do wody :P umiem pływać, ale bardzo często się krztuszę :/

Tak, od tego cyklu wcinam niepokalanka :D

100krotka:) lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie umiem pływać i bardzo boję się wody ale daję radę :) A prędkość na drodze... hmm tez bardzo lubię :P Pytałam-nikt jeszcze nie wypadł, nawet ja. Grunt żeby się trzymac i tyle :)
    I co czujesz jakąś różnicę na niepokalanku? Ja też go biorę od tego cyklu. Kupiłam jeszcze chyba przed @, gdy przyszła po rozmowie z ginem mówię nie bedę brala tego bo i po co, ale skoro już miałam to biorę. Ja nie czuję nic i nie widze różnicy. Mój mąż nawet go bierze codziennie, bo to i dla facetów. W cudowne właściwości juz nie wierzę. Jak skończy się to już nie biorę.

img-2014062101101130.png

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnej różnicy też nie czuję. Ponoć bierze się go co najmniej 90 dni i wtedy już cykle powinny się regulować. U mnie różnicę widać na wykresie :D po dzisiejszej tempce OF wyznaczył mi owulkę :D Niby prolaktyny nie miałam za wysokiej, ale na początku cyklu była w górnej granicy normy, dużo się stresuję, więc PRL pewnie sobie u mnie skacze jak szalona. Niepokalanek naturalnie obniża prolaktynę.
    Już wczoraj zaczęłam się zastanawiać co się dzieje: 6 dni i tempka na tym samym poziomie... może to niepokalanek, a może dieta bezcukrowa, którą stosuję od tygodnia, ale tego się pewnie nie dowiem :P

Jutro lecę do szpitala zbadać progesteron, ciekawe czy owulka faktycznie była :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 09:12

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się faktycznie okaże, że prog wysoki i owulka była, to będę wyć ze szczęścia :)

Amelia San, 100krotka:), PrimaSort lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    A u mnie Mount Everest :P he he

Spadek przed owulką? ;)

• Sarenka2015 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, cieszę się i trzymam kciuksy :)

littleladybird lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Chyba jeszcze za wcześnie ;) zmierzyłam za wcześnie może dlatego. Ale śmiesznie to wygląda na wykresie ;)

Można by na nartach śmigać z Twojej góry :D

Amelia San, PrimaSort lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Dokładnie :D :P Tylko uwaga bo ostre zbocze ;) :P

Dla doświadczonych narciarzy :D nie amatorów ;)

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój mąż to pewnie nie amator ;) Twoje góry i zbocze zna na pamięć :P

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, i po grilu. Odwołali jak zwykle w ostatniej chwili. Bardzo się kłócą i często. Jak tak można żyć. Boże. Chyba zrobimy wypad do Warszawy :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) będzie grill innym razem.
    A ja uciekam na przerwę :D do później <3

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaaa wrote:
    no cóż są takie co zajdą po dwóch/trzech/czterech cyklach a są takie co dłużej.. nic z tym nie zrobimy. musimy czekać na swoją kolej !
    Dziewczyny ja za pierwszym razem staralam się 16 cykli a po poronieniu tylko 1 wiec to chyba zależy od szczęścia ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Truskaweczko jak problem leży w głowie, to żadne preparaty nic nie dadzą.

100krota to ładne zakupy :) Ja też sie i wczoraj jeszcze obkupiłam, takie promocje że musiałam skorzystać. Też szukałam sukienki a kupiłam śliczną różowiutką spódniczkę, rozkloszowana jest. A i pare stron temu odpisałam Ci na temat gazu.

Te moje zakupy to jak nie zakupy :) czekam az maz zabierze mnie do wawy wtedy poszaleje aczkolwiek teraz robie sie niewyiarowa...:P czytalam czytalam narazie mam gaz sasiad unika nas jak diabel swieconej wody wiec paralizator odpuscilam a raczej maz bo to on sie stresuje ze cos sie stanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh widze ze kolezanki maja dzis dobre humorki :) to prosze mnie zarazic bo mojsie cos dzis popsol :/

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko dopóki można nie wchodzic sobie w drogę. A gaz się przyda, wal prosto w oczy :) Przydusi się i przyślepnie na parę dobrych minut ;)

A ja właśnie sprzątam i już mi się nie chce. A tu jeszcze 2 pokoje czekają i schody. A potem ruszamy odkurzać fury bo mam odkurzacz samochodowy i jeszcze nie był próbowany.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am to chyba przez to ze dzis sie kiepsko czuje:/ obudzilam sie z silnym bolem glowy ktory towarzyszy do teraz, wydrapalam sie z lozka o 12 chyba ledwo co sie ubralam i pojechalam do sklepu gdzie myslalam ze udadne wiec szybko zlapalam toco mi potrzebne i do domu...wlasnie zjadlam maly obiadek ale nie wiem czy to cos pomoze;/

Sarenko ja go nie zaczepiam i nie mam zamiaru tego robic moja rodzina tak samo a co on zrobi to nie mam pojecia chodzi pijany caly czas po drodze zdazy wejsc i juz wychodzi...dzisiaj przyszko do mnie jakies pismo z sadu ze musieli go wypuscic bo sie jakies przepisy zmienily...i ooo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 14:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bo mam taki balagan w domu ze az mi sie plakac chce :/

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, bałagan nie zając nie ucieknie i nie jest ważniejszy od Twojego samopoczucia. Nim się nie przejmuj. Ja dziś późno z pracy wróciłam. Dopiero weszłam do domu tak naprawdę. Kupiłam farby a teraz lecę zrobić jakiś szybki obiad, bo mąż już wraca, a w garach pusto :P

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ