X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealnie :D ja wytrzymam jeszcze dwa dni :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie ma problemu. Nie mam w domu żadnych testów :P kupię dopiero w środę po pracy ;)

Czekam na czwartek, ale dziwnie spokojna jestem. Nie wiem, co tam się dzieje, ale nie chcę nic przewidywać. Co ma być to będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    100krotko dzięki za kciuki :) ogólnie mój wykres wygląda dobrze :P najładniejszy z dotychczasowych, chociaż bardzo pokręcony :P tempki wysokie, ale skok owulacyjny kiepski. Pewnie dlatego, że kiepski też progesteron :/ jednak mam nadzieję, że jutro tempka jeszcze urośnie ;)

My będziemy malować całe mieszkanie, trzeba zatrzeć ślady poprzednich mieszkańców :P

100krotko dlaczego nie pojedziecie nad morze? Szkoda, trochę jodu by Wam się na pewno przydało.

Skoro wyglada dobrze to mam nadzieje ze wszystko skonczy sie pomyslnie :) i ze zostaniemy ciociami :)<3

Kochane moje jeszcze doonca nie wiem co i jak z tym wyjazdem ale glownie chodzi o finanse :( teraz wydalismy sporo na naprawe samochodow bo oba sie popsoly :( w sierpniu mamy chrzciny u siostry i tydzien pozniej u meza kolegi i strasznie bym chciala jak najszybciej odnowic ten pokoj dokupic meble i sie wkoncu przeniesc bo to bieganie po schodach powoli mnie wykancza:( ale pociesza mnie ze maz i tak obiecalze pojedziemy nad jeziorko biale :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Na razie nie ma problemu. Nie mam w domu żadnych testów :P kupię dopiero w środę po pracy ;)

Czekam na czwartek, ale dziwnie spokojna jestem. Nie wiem, co tam się dzieje, ale nie chcę nic przewidywać. Co ma być to będzie ;)

Ja pamietam ze gdzies w glebi serca czulam ze musze zrobic test i nie moglam sie doczekac poniedzialku :)i tez czulam taki spokoj :)

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amcia wspolczoje Ci tych niedziel :( ja strasznie nie lubilam w niedziele pracowac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie tez takiej nie znam :)

A ile wydatkow;/ mysdle ze nachrzciny do mza kolegi po prostu nie pojdziemy...jego zona to ta dziewczyna co kiedys wam o niej pisalam kontaktsie urwal i jakos za nimi nie przepadam...moze i bede niemila ale wole jechac na urlop :) a meza siostra powiedziala mi dzis ze jeszcze nas wyciagnie nad to morze:)

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie macie z nimi stałego dobrego kontaktu, to też bym nie szła na chrzciny. Przy okazji to zawsze jakiś grosz zaoszczędzony ;)

Idę się myć i spać.
    Dobranoc Kochane <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:50

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Ja dziś podekscytowana bo w końcu znalazłam lekarza, który przepisał mi lek na stymulację! I od następnego cyklu startujemy. Nie wiem czy dobrze robie ale jak nie zacznę działać to zeświruję i zamiast na położnictwo trafię do psychiatryka ;)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little tak trzymam kciuki za teściora, aż mnie rozbolą po prostu. Musi być dobrze!

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Trochę napisalyscie, dopiero po omacku przeczytałam. Rozwalilam telefon ale mam już nowy. Przeniosłam numer i dopiero w środę będę mogła korzystać bo tel ma simlocka. Ale zadowolona jestem a mąż kupił mi tableta samsung tab 10. Nawet nie myślałam o tablecie a tu ttaka niespodzianka. Ale urodzin jeszcze nie mam :P

100 krotko czy morze czy jeziorko ważne ze razem.

Am, to wylot juz niedługo. Nie boicie się terrorystów? Kolega proponował nam Chorwacje ostatnio ale zcykorzylam się...

Trzymam kciuki za wasze testy wykresy hormony i co tylko.
    ja juz uciekam bo szykujemy się na film a czuje się okropnie padnięta bo niedawno zrobiłam sobie mordercze bieganie i mordercze tempo :/ Ale jest moc!
    Dobranoc.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko fajny prezencie Ci mąż zrobił:-) my kilka miesięcy temu też kupilismy tableta chciałam innego ale ten też jest ok:-) masz rację nie ważne gdzie ważne że razem :-)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny fajny :) Jak samopoczucie 100krotko?

Little, jak tak czytam Twoje wpisy przypomina mi się jak ja z byłym urządzałam nasze mieszkanie. To był fajny czas, wszystko tylko Twoje, nasze :) i to urzadzanie, ja każdy grosz na to wydawałam. A z obecnym tu jak robilismy górę to już był malarz i dotykaliśmy sie tylko do porządków. Już mnie to nie bawiło, wolałam gotowe i fachowo zrobione. A jakie kolorki łączysz? Ja tak mam w 2 pokojach.

img-2014062101101130.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sarenko ;) My chcemy wszystko jak najtaniej, wiec malarz nie wchodzi w grę ;) Jeden pokój będzie chyba tylko dwukolorowy: trzy ściany jasny brąz/beż (nie do końca umiem określić ten kolor :P ) a czwarta ściana będzie w tej samej tonacji, ale trochę ciemniejsza ;)

Jeszcze tylko kolory będą się łączyć kuchnia-przedpokój, bo nie ma tam drzwi. Kuchnia będzie delikatnie żółta, a przedpokój popielaty ;) tylko musimy wymyślić jakieś fajne przejście, ale nie możemy się w tej kwestii dogadać :P

A co myślicie o błękitnej sypialni? Mój mąż koniecznie chce błękit a według mnie ten kolor nie pasuje do sypialni. Wolałabym jakiś delikatny fiolet ;) Tu też nie możemy się na razie dogadać :P
    Płatek szkarłatny wrote:
    Hej dziewczynki!
    Ja dziś podekscytowana bo w końcu znalazłam lekarza, który przepisał mi lek na stymulację! I od następnego cyklu startujemy. Nie wiem czy dobrze robie ale jak nie zacznę działać to zeświruję i zamiast na położnictwo trafię do psychiatryka ;)

Mnie też dobijała bezczynność. Dlatego poczytałam trochę o moich (nadal nie potwierdzonych, ale bardzo prawdopodobnych) schorzeniach i od początku cyklu zaczęłam brać niepokalanka, a ok. 2 tygodnie temu wprowadziłam sobie nową dietę - bezcukrową. I nie wiem co pomogło, ale doczekałam się pierwszej owulacji w karierze staraczki :D

Także Płatku głowa do góry i do dzieła. Ważne, że biorąc stymulanty będziesz pod opieka lekarza ;) Trzymam kciuki i dziękuję za kciuki trzymane za mnie :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 08:45

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! W przerwie na robienie dżemy z malin wpadłam Was poczytać :) Little 3mam kciuki do czwartku, obyś mogła zrobić prezent swojemu lubemu :) a jeśli chodzi o kolory w sypialni...mi też się podobał taki delikatny fiolecik, wrzosowy, lawendowy...zwał jak zwał...są różne odcienie...ale mój M nie chciał takiego koloru.. mamy więc kolory łączone: kawa z mlekiem i na jednej ścianie taki ładny prawdziwy brązik, do tego pościel kawa z mlekiem w białe grochy... :)wygląda ładnie :) no i oczywiście na tym ciemniejszym brązie ramka z naszym slubnym zdjęciem.

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, fajne kolorki. Ja w sypialni mam 2 ściany b. ciemny fiolet, a 2 taki właśnie popielaty. Komponuje się super. A w salonie(jest b.duży) i dlatego dobrze to wygląda z czego jedna ściana ta pomalowana na inny jest lekkim skosem burgund ciemniejszy, tez nie umiem określic tonacji :P a reszta ścian śmietankowa jasna. Tu wygląda rewelacja. A trzeci wrzosowy, przedpokój jasny. Powiem Ci że ja bym się na błękit do sypialni nie zdecydowała ponieważ to zimny kolor, powinien być w ciepłych tonacjach w sypialni.

img-2014062101101130.png
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko :) kiedyś wspominałaś, że masz już upatrzony wózek dizecięcy. Można wiedzieć jaki? Ja na punkcie wózków miałam już świra chyba w liceum :) do dziś jestem zorientowana w tym temacie i co jakiś czas przeglądam modele :)jestem specem od wózków i moje bratowe i przyjaciółki "brały" mnie do wybierania :) hehe może kiedyś otworzę jakiś sklepik i zacznę handlować... :P

mnie osobiście podobają się niektóre modele Rafpol na allegro, ale on ma słabiutkie opinie...a szkoda, bo wózki naprawdę ciekawe.. A Ty co tam myślisz?? :)

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Powiem Ci że ja bym się na błękit do sypialni nie zdecydowała ponieważ to zimny kolor, powinien być w ciepłych tonacjach w sypialni.

No własnie, ale mój mąż jest uparty jak osioł :P Lubie takie odważne połączenia kolorów :)

Wiecie, nie chcę @. Wiem, że to mało prawdopodobne, żebym przy takim wyniku proga była w ciąży, ale bardzo bym tego chciała. I chociaż ostatnio byłam spokojna, to dzisiaj zaczęłam najzwyczajniej w świecie się bać :/ Testuję w czwartek, więc praktycznie został mi jeden dzień oczekiwania.

Z drugiej strony bardzo się cieszę, że owulka była ;) to pierwsza jaką kiedykolwiek świadomie miałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:39

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:

Little ładne kolory wybraliście :) A co do sypialni też bym była za fioletem, lub za popielem i za fioletowymi akcentami :)

no jak tu:
    351bxmv.jpg

Podoba mi się bardzooo :) muszę pogadać z mężem :D

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :) ciekawe czy się zgodzi :P

Kurcze, nie wytrzymam do czwartku :/ spokój mnie opuszcza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 10:21

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Little nie myśl o tym :) Poczekaj cierpliwie :*

Biję się z myślami :( Mam dziś wolne, bo idę do dentysty i mam za dużo czasu na myślenie.

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ