Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzien dobrt cioteczki
Sarenko samopoczucie hmm raz lepiej raz gorzej nie wiem od czego to zalezy dzis calkiem dobrze:)
Little nie tylko nie blekitny nie do sypialni nie nie i jeszcze raz nie...ja mam w sypialni jasny blekit nie pasuje mi do mebli jest brzydki...
bardzo mocno trzymam kciuki za jutrzejszego testa
JaJaga ja tez mam bzika na punkcie wozkow upatrzylam sobie dwie firmy na alegro taki:
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-adamex-pajero-alu-3w1-12xgratis-i5177095286.html model 44M
Awswiecie dziecka firmy Camaerlo odcienie szarosci i szarosci z bezem
Ogolnie oba sa podobne do siebie roznia sie kolorystyka i cena podobne tez do tych co Ty pisalas tylkoze mi strasznie podobaja sie takie okragle gondole
Am tez bym chciala taka sypialnie jak na zdjeci ale w obecnym moim miejscu zamieszkania to niemozliwe:/
Maz ma za zadanie poinformowac kolege ze nie przyjdziemy, a co do morza to bardzo bym chciala ale jak sobie pomysle ze mogli bysmy 5 dni byc tylko sami -
Little, właśnie taki mam fiolet w sypialni co Am wkleiła foto. Ten gdzie jest podwieszany sufit. Nie jest za ciemno, jest nastrojowo. Ale zrobiłam kontrast na tej scianie, bo mam meble przewaga białego i niektóre dodatki na meblach tak ciemne jak te na focie, więc pasi. Po jednej stronie okna mam tez zasłonę w kolorze tego fioletu.
100krotko hormony
Aha Little, wiem że latwo pisać, ale to dlatego że calkowicie zmieniło mi się podejście. Nie rób testu. Powiem szczerze że nie czytam zbyt dokładnie waszych wpisów na tematy ciąży itp bo już mi ciśnienie przeszło, szczerze wam kibicuję, ale przestałam sie tym nakręcać. Czytam te "głupotki" babskie Bo tak logicznie-co Ci da test? Rozczarowanie gdy bedzie I kreska. Gdy bedziesz w ciaży to bedziesz, jak kazda z nas. Jest sens gdy okres się spóźni, wtedy można cos tam gdybać, podejrzewać. A sama wiesz jak to jest z tymi hormonami, jak płatają figle. Ja nie kupiłam w tym cyklu żadnych owu, zadnych ciążowych, conseive leży gdzieś, nie wiem kiedy była owu, czy była w ogóle, bzykaliśmy się wtedy kiedy była chęć, nie patrzyłam na śluz, kompletnie nic. Kolega przed wyjazdem nad morze zapytał to co jedziecie robic dziecko-a ja się zaśmiałam i powiedziałam już nie. I nie drążył tematu. Ogólnie nawet juz nikt mnie nie pyta o dziecko itp. Mąż tylko mocno na wyjeździe przeżywał wszystkie dzieci co mu się plątały pod nogami i pytał kiedy nasze tak bedzie biegało. Nie odopwiadałam kompletnie nic. Nie istnieje to dla mnie. Serio wam mówię. Little, wiem trzeba zmienic totalnie podejście, to nie łatwe ale za to po przekroczeniu tej granicy jest łatwo. Radzę testa nie robić, tylko czekać na rozwój sytuacji. Juz u każdej z nas było takich mnóóóóóstwo, praktycznie co miesiąc. Strata nerwów i kasy.
A ja po bieganiu, po prysznicu, zrobiłam zupe grochową i musze tylko wstawic drugie-ala zapiekanka.PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJesten rozdarta pomiedzy tym atym ze sklepu dobrze ze mamy jeszcze troche czasu do namyslu Siostrzeniec/siostrzenica bardzo nie lubi jak mama kicha i smarka nosa;/ dzis podczas smarkania tak mnie zakulo ze az podskoczylam ;/ a tak ogolnie to dobrze dziekujemy
Jada wszyscy meza mama 3 siostry brat siostrzenica jak pojedziemy wszyscy to 10 osob czy zostaniemy w domu czy pojedziemy nad jezioro to bedziemy sami :)bo oni nie chca jechac nad jezioro ) Am tez cos zuje ze wyladujemy nad morzem chyba ze pogoda sie nie poprawi -
100krotko, 5 dni sam na sam to kusząca propozycja i jeziorko ale rodzinny wypad nad morze to też fajna sprawa
wózek super też taki chcę
100krotka:) wrote:bardzo mocno trzymam kciuki za jutrzejszego testa
Dziękuję, ale trzymaj tak do czwartku, bo testuję w czwartek
Sarenko, dzięki za rady doceniam je, ale test zrobię tak czy owak wracając od dentysty kupiłam dwa w rossmanie. A zrobię tylko dlatego, że pomagam w malowaniu mieszkania i jeśli jestem w ciąży, to nie chcę narażać fasola na wdychanie oparów farby. Z racji tego, że pierwszy trymestr jest praktycznie najważniejszy. Wiem, że szansa jest jak jeden do miliona, ale jest nie chcę potem mieć wyrzutów sumienia. Gdyby nie to, poczekałabym na rozwój wypadków i zatestowała dopiero po terminie @
littleladybird wrote:
Kurcze, nie wytrzymam do czwartku spokój mnie opuszcza
Nerwy przeszły, to był chyba stres związany z wizytą u dentysty. Znów czuję spokój i nigdzie mi się nie spieszy źle odczytałam sygnałyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:02
-
Little, zrobisz jak uwazasz, to tylko Twoja decyzja. To były tylko propozycje
Osobiście nadal palę, biegam tyle ile mi się podoba i tej myśli a co jeśli???? pozbyłam sie również. Mordowałam się z tym co jeśli???? rok i zawsze nic. -
nick nieaktualny
-
Sarenka2015 wrote:Little, zrobisz jak uwazasz, to tylko Twoja decyzja. To były tylko propozycje
Osobiście nadal palę, biegam tyle ile mi się podoba i tej myśli a co jeśli???? pozbyłam sie również. Mordowałam się z tym co jeśli???? rok i zawsze nic.
Widocznie ja jeszcze nie jestem na tym etapie Ogólnie zmieniłam podejście w tym cyklu, trochę wyluzowałam i czekałam na @, byłam pewna, że nie będzie owulacji. Jednak gdy pojawiła się na wykresie linia owulacyjna (sam moment owulki przegapiłam ) i razem z nią realna szansa na ciążę, to wróciłam do początku i nie jest mi z tym źle. Testy czekają i wcale mnie nie kusi, jeden zrobię w czwartek, a drugi jeśli czwartkowy wyjdzie negatywny, zrobię dopiero 2-3 dni po terminie @, której spodziewam się w piątek, jeśli oczywiście @ nie będzie
Am, zawsze kupuję dwa tak już mam -
Nie byłam. U mnie monitoring był bez sensu. Owulacji nie było, pęcherzyki słabo rosły i nie pękały. Wystarczyło spojrzeć na wykres i lekarz wszystko wiedział. Przy PCOS monitoring ma sens dopiero podczas stymulacji lekami. Miałam USG ok. 20dc w jednym z cykli i nie było dominującego pęcherzyka, na każdym jajniku pełno małych pęcherzyków-cyst.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Płatek szkarłatny
czemu długo? to już 10 dpo, jakie długie masz cykle? ovu była, wiec wszystko ok.
dziewczyny mnie przynajmniej 1 raz skusi testowanie w cyklu, a kupuje od razu po 10 testów z allegro po 1zł lub 2 zł, zawsze mi się sprawdzały
była ciąża to test wychodził dodatni (nawet 6 testów) a nie było jej to ze 100 testów negatywnych
w jednym cyklu, w którym wszystko wskazywało na ciążę zrobiłąm ich aż 4 szt
w tym ostatnim 1 szt, jak mi temp skoczyła do góry, oczywiśnie nic z tego, @ przyszła w terminie, wiec wniosek prosty - jak się opóźnia = testujemy.
ale to nie takie proste w praktyceWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 20:14
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
Little, myślę że nie bez sensu bo tylko moni jest w stanie w 100% stwierdzić czy owu była czy nie. Nie namawiam oczywiście to tez Twój wybór ale to najskuteczniejsza metoda by sprawdzić czy owu jest. Bo skoro nie widac jej na usg to tym bardziej jak polegać na naturalnych metodach. Chodzi jedynie o Twoją sytuację., bo piszesz o pcos.
Spadam się kąpać. Pa. -
Sarenka2015 wrote:Little, myślę że nie bez sensu bo tylko moni jest w stanie w 100% stwierdzić czy owu była czy nie. Nie namawiam oczywiście to tez Twój wybór ale to najskuteczniejsza metoda by sprawdzić czy owu jest. Bo skoro nie widac jej na usg to tym bardziej jak polegać na naturalnych metodach. Chodzi jedynie o Twoją sytuację., bo piszesz o pcos.
Spadam się kąpać. Pa.
No i tu dla mnie monit to strata czasu, nerwów i pieniędzy. Po co mam iść, żeby dowiedzieć się, że pęcherzyki nie rosną? A nawet jeśli, to przy moich długich cyklach musiałabym chyba z 10 wizyt mieć ile razy w tym cyklu musiałabym iść na monitoring, żeby się dowiedzieć, że 31dc była owulka? Wolę mierzyć tempkę i 7dpo zrobić progesteron za 20zł. I wszystko wiem, seksu pod owulację nie muszę planować. Nigdy tego nie robiliśmy i nigdy nie będziemy tak robić
A czy przy monitoringu nie ma więcej nakręcania się? Z każdą wizytą zastanawiałabym się czy już tam się coś dzieje, czy znowu się rozczaruję. A po wizycie byłby smutek, że znów nic się nie ruszyło i myślami byłabym już w dniu kolejnego USG. I tak w kółko. Nie jest mi to potrzebne. I chodzi jedynie o moją sytuację, bo mam PCOS
U kobiety normalnie owulującej lub przy stymulacji monitoring ma sens.
Hej Olaaa, PCOs to nie wyrok, ale skutecznie utrudniają życie więc dobrze, ze to nie toWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:23