X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Am. Będzie ciężko, ale dam radę. Teraz już muszę lecieć do dentysty ;) Miłego dnia :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobrt cioteczki :)

Sarenko samopoczucie hmm raz lepiej raz gorzej :) nie wiem od czego to zalezy :P dzis calkiem dobrze:)

Little nie tylko nie blekitny nie do sypialni nie nie i jeszcze raz nie...ja mam w sypialni jasny blekit nie pasuje mi do mebli jest brzydki...
    bardzo mocno trzymam kciuki za jutrzejszego testa :P <3

JaJaga ja tez mam bzika na punkcie wozkow :D upatrzylam sobie dwie firmy na alegro taki:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-adamex-pajero-alu-3w1-12xgratis-i5177095286.html model 44M

Awswiecie dziecka firmy Camaerlo odcienie szarosci i szarosci z bezem :D
    Ogolnie oba sa podobne do siebie roznia sie kolorystyka i cena :P podobne tez do tych co Ty pisalas tylkoze mi strasznie podobaja sie takie okragle gondole :)

Am tez bym chciala taka sypialnie jak na zdjeci ale w obecnym moim miejscu zamieszkania to niemozliwe:/
    Maz ma za zadanie poinformowac kolege ze nie przyjdziemy, a co do morza to bardzo bym chciala ale jak sobie pomysle ze mogli bysmy 5 dni byc tylko sami :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, właśnie taki mam fiolet w sypialni co Am wkleiła foto. Ten gdzie jest podwieszany sufit. Nie jest za ciemno, jest nastrojowo. Ale zrobiłam kontrast na tej scianie, bo mam meble przewaga białego i niektóre dodatki na meblach tak ciemne jak te na focie, więc pasi. Po jednej stronie okna mam tez zasłonę w kolorze tego fioletu.

100krotko hormony ;)

Aha Little, wiem że latwo pisać, ale to dlatego że calkowicie zmieniło mi się podejście. Nie rób testu. Powiem szczerze że nie czytam zbyt dokładnie waszych wpisów na tematy ciąży itp bo już mi ciśnienie przeszło, szczerze wam kibicuję, ale przestałam sie tym nakręcać. Czytam te "głupotki" babskie :) Bo tak logicznie-co Ci da test? Rozczarowanie gdy bedzie I kreska. Gdy bedziesz w ciaży to bedziesz, jak kazda z nas. Jest sens gdy okres się spóźni, wtedy można cos tam gdybać, podejrzewać. A sama wiesz jak to jest z tymi hormonami, jak płatają figle. Ja nie kupiłam w tym cyklu żadnych owu, zadnych ciążowych, conseive leży gdzieś, nie wiem kiedy była owu, czy była w ogóle, bzykaliśmy się wtedy kiedy była chęć, nie patrzyłam na śluz, kompletnie nic. Kolega przed wyjazdem nad morze zapytał to co jedziecie robic dziecko-a ja się zaśmiałam i powiedziałam już nie. I nie drążył tematu. Ogólnie nawet juz nikt mnie nie pyta o dziecko itp. Mąż tylko mocno na wyjeździe przeżywał wszystkie dzieci co mu się plątały pod nogami i pytał kiedy nasze tak bedzie biegało. Nie odopwiadałam kompletnie nic. Nie istnieje to dla mnie. Serio wam mówię. Little, wiem trzeba zmienic totalnie podejście, to nie łatwe ale za to po przekroczeniu tej granicy jest łatwo. Radzę testa nie robić, tylko czekać na rozwój sytuacji. Juz u każdej z nas było takich mnóóóóóstwo, praktycznie co miesiąc. Strata nerwów i kasy.

A ja po bieganiu, po prysznicu, zrobiłam zupe grochową i musze tylko wstawic drugie-ala zapiekanka.

PrimaSort lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesten rozdarta pomiedzy tym atym ze sklepu dobrze ze mamy jeszcze troche czasu do namyslu :) Siostrzeniec/siostrzenica bardzo nie lubi jak mama kicha i smarka nosa;/ dzis podczas smarkania tak mnie zakulo ze az podskoczylam ;/ a tak ogolnie to dobrze :) dziekujemy :)

Jada wszyscy meza mama 3 siostry brat siostrzenica :) jak pojedziemy wszyscy to 10 osob :) czy zostaniemy w domu czy pojedziemy nad jezioro to bedziemy sami :)bo oni nie chca jechac nad jezioro ) Am tez cos zuje ze wyladujemy nad morzem chyba ze pogoda sie nie poprawi

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, 5 dni sam na sam to kusząca propozycja :D i jeziorko ;) ale rodzinny wypad nad morze to też fajna sprawa :)
    wózek super ;) też taki chcę :D
    100krotka:) wrote:
    bardzo mocno trzymam kciuki za jutrzejszego testa :P <3

Dziękuję, ale trzymaj tak do czwartku, bo testuję w czwartek :)

Sarenko, dzięki za rady ;) doceniam je, ale test zrobię tak czy owak :P wracając od dentysty kupiłam dwa w rossmanie. A zrobię tylko dlatego, że pomagam w malowaniu mieszkania i jeśli jestem w ciąży, to nie chcę narażać fasola na wdychanie oparów farby. Z racji tego, że pierwszy trymestr jest praktycznie najważniejszy. Wiem, że szansa jest jak jeden do miliona, ale jest ;) nie chcę potem mieć wyrzutów sumienia. Gdyby nie to, poczekałabym na rozwój wypadków i zatestowała dopiero po terminie @
    littleladybird wrote:

Kurcze, nie wytrzymam do czwartku :/ spokój mnie opuszcza :(

Nerwy przeszły, to był chyba stres związany z wizytą u dentysty. Znów czuję spokój i nigdzie mi się nie spieszy :D źle odczytałam sygnały :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:02

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, zrobisz jak uwazasz, to tylko Twoja decyzja. To były tylko propozycje :P
    Osobiście nadal palę, biegam tyle ile mi się podoba i tej myśli a co jeśli???? pozbyłam sie również. Mordowałam się z tym co jeśli???? rok :) i zawsze nic.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33 stopnie??? Co? :( A ja od soboty wracam do pracy. Ehhh. Chociaż dziś ciepło i słońce.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam. To nie wiem jaką ja pogodę oglądam bo mi pokazuje ciągle zimno, czyli 22 23.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj zimno;/ az sie nie chce wychodzic z domu;/

Zobacze jak bedzie z tym wozkien bo moj maz sie jeszcze nie wypowiada bo za wczesnie:P

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Little, zrobisz jak uwazasz, to tylko Twoja decyzja. To były tylko propozycje :P
    Osobiście nadal palę, biegam tyle ile mi się podoba i tej myśli a co jeśli???? pozbyłam sie również. Mordowałam się z tym co jeśli???? rok :) i zawsze nic.

Widocznie ja jeszcze nie jestem na tym etapie :) Ogólnie zmieniłam podejście w tym cyklu, trochę wyluzowałam i czekałam na @, byłam pewna, że nie będzie owulacji. Jednak gdy pojawiła się na wykresie linia owulacyjna (sam moment owulki przegapiłam :P ) i razem z nią realna szansa na ciążę, to wróciłam do początku ;) i nie jest mi z tym źle. Testy czekają i wcale mnie nie kusi, jeden zrobię w czwartek, a drugi jeśli czwartkowy wyjdzie negatywny, zrobię dopiero 2-3 dni po terminie @, której spodziewam się w piątek, jeśli oczywiście @ nie będzie :)

Am, zawsze kupuję dwa :P tak już mam :)

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :D

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przebijam, kupowałam 5. Oo
    Little, a byłaś na monitoringu?

img-2014062101101130.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam. U mnie monitoring był bez sensu. Owulacji nie było, pęcherzyki słabo rosły i nie pękały. Wystarczyło spojrzeć na wykres i lekarz wszystko wiedział. Przy PCOS monitoring ma sens dopiero podczas stymulacji lekami. Miałam USG ok. 20dc w jednym z cykli i nie było dominującego pęcherzyka, na każdym jajniku pełno małych pęcherzyków-cyst.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie co znalazlam :D
    http://allegro.pl/pajacyk-dla-mlodego-dzentelmena-62-inne-kolory-i5536745472.html

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie uzaleznilam codziennie znajduje cos nowego innego :)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little, chyba mam ten problem co ty, bo tez zaczynam za dużo myslec o testowaniu. A u mnie to jeszcze dłuuugo.

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny
    czemu długo? to już 10 dpo, jakie długie masz cykle? ovu była, wiec wszystko ok.

dziewczyny mnie przynajmniej 1 raz skusi testowanie w cyklu, a kupuje od razu po 10 testów z allegro po 1zł lub 2 zł, zawsze mi się sprawdzały :)
    była ciąża to test wychodził dodatni (nawet 6 testów) a nie było jej to ze 100 testów negatywnych :/
    w jednym cyklu, w którym wszystko wskazywało na ciążę zrobiłąm ich aż 4 szt
    w tym ostatnim 1 szt, jak mi temp skoczyła do góry, oczywiśnie nic z tego, @ przyszła w terminie, wiec wniosek prosty - jak się opóźnia = testujemy.
    ale to nie takie proste w praktyce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 20:14

PrimaSort lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, myślę że nie bez sensu bo tylko moni jest w stanie w 100% stwierdzić czy owu była czy nie. Nie namawiam oczywiście to tez Twój wybór ;) ale to najskuteczniejsza metoda by sprawdzić czy owu jest. Bo skoro nie widac jej na usg to tym bardziej jak polegać na naturalnych metodach. Chodzi jedynie o Twoją sytuację., bo piszesz o pcos.

Spadam się kąpać. Pa.

img-2014062101101130.png
  • Olaaa Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) wróciłam od lekarza,na początku mnie przestraszyl,bo podejrzewał polivystyczne jajniki,ale zrobił mi usg I dochodzi do jajeczkowania i dostałam duphaston i zobaczymy jak to będzie !

Ola

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Little, myślę że nie bez sensu bo tylko moni jest w stanie w 100% stwierdzić czy owu była czy nie. Nie namawiam oczywiście to tez Twój wybór ;) ale to najskuteczniejsza metoda by sprawdzić czy owu jest. Bo skoro nie widac jej na usg to tym bardziej jak polegać na naturalnych metodach. Chodzi jedynie o Twoją sytuację., bo piszesz o pcos.

Spadam się kąpać. Pa.

No i tu dla mnie monit to strata czasu, nerwów i pieniędzy. Po co mam iść, żeby dowiedzieć się, że pęcherzyki nie rosną? A nawet jeśli, to przy moich długich cyklach musiałabym chyba z 10 wizyt mieć :/ ile razy w tym cyklu musiałabym iść na monitoring, żeby się dowiedzieć, że 31dc była owulka? Wolę mierzyć tempkę i 7dpo zrobić progesteron za 20zł. I wszystko wiem, seksu pod owulację nie muszę planować. Nigdy tego nie robiliśmy i nigdy nie będziemy tak robić ;)
    A czy przy monitoringu nie ma więcej nakręcania się? Z każdą wizytą zastanawiałabym się czy już tam się coś dzieje, czy znowu się rozczaruję. A po wizycie byłby smutek, że znów nic się nie ruszyło :( i myślami byłabym już w dniu kolejnego USG. I tak w kółko. Nie jest mi to potrzebne. I chodzi jedynie o moją sytuację, bo mam PCOS :P
    U kobiety normalnie owulującej lub przy stymulacji monitoring ma sens.

Hej Olaaa, PCOs to nie wyrok, ale skutecznie utrudniają życie :/ więc dobrze, ze to nie to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:23

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ