X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, dziwna ta Twoja cena :D Oni płacili w tamtym i tym roku po 4000 tys ale za 2osoby łącznie, hotel full opcja w tym, ale dojazd samochodem (bo chcieli coś tam zwiedzać :/) I chodziło mi o Chorwację, pomyliłam się z tą Turcją. Powiedz jak lot, lubię wygody to też bym leciała :) W każdym razie wracajcie cali i zdrowi i bawcie się super.

Truskaweczko, opis Twojego męża zabrzmiał nie obraź się, jak opis jakiegoś dziecka :/ Myślę że powinnaś ponownie zrobić hormony, 3 lata to b.długo i dużo mogło się zmienić. U mnie np. zmieniło się na przełomie kilku miechów.

Little, dobrze że wiesz na czym stoisz. Tera możesz wygrać. Sama wiesz że stymulacja pomaga. Tego Ci życzę.

O 3 skończyłam pracę. A dziś na 22.... ble. Ale przynajmniej jest wesoło w robocie, lato dziadostwo lata, szkoda tylko ze już nie mam czasu na odpoczynek i znowu wszystko do góry nogami... eh.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko przykro mi bardzo:(( ale nie poddawaj się...fajnie,że masz już córeczkę bo to znaczy że nie wszystko jednak jest nie tak:)
    fajnie,że są takie fora, bo wszyscy mówią właśnie- nie stresuj się, nie myśl, nie czytaj a będzie dobrze-a tu przynajmniej można się wygadać i być zrozumianym przez osoby które mają podobne problemy:))
    Ja pamiętam jak przez tyle lat brałam tabletki i nieraz się tak martwiłam,że może jestem w ciąży a jak przyszedł czas staran to okazuje się to wcale nie takie proste:)
    pozdrawiam Was wszystkie cieplutko weekendowo i trzymam kciuki:))

• Olaaa Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh my też kiedyś tabletki i inne zabezpieczenia a teraz jak chcemy to niestety nie ma :( wszystko na opak ! W każdym bądź razie nie dziękuję Wam żeby nie zapeszyc ! I wam również kochane powodzenia !;*

Ola
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko.... nie mogłam uwierzyć w to, co napisałaś. Oczywiście nie mam zamiaru w żaden sposób tego oceniać. Zdziwiłam się tylko, że Twoja mama ma taki duży wpływ na tak intymne sprawy między Tobą i mężem jak planowanie rodziny. Pewnie trudno musi Ci być.

Pewnie, że jesteś jeszcze młoda i na drugiego bobasa nie jest za późno :)3mam kciuki, aby Wam się udało :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga wrote:
    Truskaweczko.... nie mogłam uwierzyć w to, co napisałaś. Oczywiście nie mam zamiaru w żaden sposób tego oceniać. Zdziwiłam się tylko, że Twoja mama ma taki duży wpływ na tak intymne sprawy między Tobą i mężem jak planowanie rodziny. Pewnie trudno musi Ci być.

Pewnie, że jesteś jeszcze młoda i na drugiego bobasa nie jest za późno :)3mam kciuki, aby Wam się udało :)

No niestety... to kwestia wychowania w naszej rodzinie, ale i harakteru - ona ma silny przywódczy, ja uległy, poddający się
    Babcia też taka była, też nie wolno jej było mieć zaraz drugiego dziecka, jak zaszłą w ciąże to ze strachu ją usunęła :/
    To smutne, co niektórzy swoim gadaniem, ośmieszaniem itd potrafią zrobić z życiem innych.
    Pamiętam jak moja córka miałą ze 2 latka, a ja myślałam ze w ciąże zaszłam....Boże co ja przeżyłam, opóźnił mi się @ o ok 6 dni, u lekarza byłam po luteinę pod język, żeby wywołać @
    Modliłam się, żebym już nigdy w ciąży nie była ze strachu przed mama....
    Bóg mnie wysłuchał, już 13 lat po ślubie i nadal w ciąży nie jestem...choć bardzo chcę i staram się o nią ze wszystkimi możliwymi wspomagaczami ;)
    Ja się czuje jakbym miała 53 lata tyle co mama, a ona schudła ok 35kg,zmieniła fryzurę, styl ubierania, zrobiła pilota wycieczek, dostałę niezłą emeryturę i naprawde żyje po raz drugi na nowo, mówi, że czuje się na tyle lat co ja. To nasze role się zamieniły.
    Ja mam problemy z pracą, problemy z zajściem w ciążę i jej utrzymaniem, problemy finansowe, lekkie problemy z mężęm, eh...
    A mamy słucham bo jestem też zależna od niej, mieszkam w domu dziadków - oni go budowali, wykończyli, zapisali wujkowi, który zmarł i spadek dostała mama, wiec mieszkam w jej domu i jestem zależna czy mi go zapisze...
    Kiedyś mieszkałam w jej domu (sama budowała) wykańczałam wszystko, całe nasze piętro, łązienki, kuchnie, kostkę wszystko, potem się tu przeprowadziłąm, znó kończyłąm piętro, jeszcze do tej pory mam długi, bo kuchnie dopiero teraz zrobiliśmy jak należy, płacę tu podatki, ubezpieczenia, dbam o dom, bede dach wymieniać na nowy, a póki co to jest mamy, i ona mówi, że jak nie to to sprzeda weźmie kupe kasy a ja wrócę do niej spowrotem....
    Mąż się złości, bo wkłądamy tu kasę całego naszego życia a nie wiadomo jeszcze na 100% jak bedzie.
    Brat ma dom bo mama mu wybudowała w mieście, piękny z nowoczesnych, super lokalizacja, wykończony, wiec mu nie jest potrzebny mój na wsi w brzydkim otoczeniu (sąsiedzi hodują świnie), ale nigdy nic nie wiadomo...

JaJaga lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nawiedziła wczoraj @ w 23 albo 24dc. Ha ha. Zupełnie sie nie spodziewałam jej teraz, bo ogólnie to mnie nie zdziwiło. Normalnie bym powiedziała zaczęłam nowy cykl, ale powiem tylko zaczął mi się okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:30

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw się sarenko< nowy cykl to nowe nadzieje:) ja też przeżywam zawsze ale to trwa kilka dni a potem znów narasta nadzieja:) pozdrawiam

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawa, w takim razie 3mam kciuki, aby w Twoim życiu się trochę uspokoiło :) Może właśnie ta sytuacja życiowa gdzieś w podświadomości ma duży wpływ na Twoją/Waszą płodność... Nic nie doradzam, bo wcale nie jest łatwo...

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko ja też trzymam kciuki. Niech Ci się życie poukłada tak, jak Ty chcesz :*

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie martwie się, a hasło nowy cykl nadaje się do kosza ;) Martwi mnie tylko to że może coś jest nie tak znowu ze mną skoro @ 23dc. Mogę nie zachodzić w ciążę, ale chciałabym byc zdrowa. Już naprawdę mi wszystko jedno.

A co tu tak licho? Nikt się nie odzywa. Ja mam alibi, bo miałam 3 noce z rzędu :) Ale humora mam poprawionego, wczoraj malowałam włosy i zakupy. I jestem tak jakoś nastawiona optymistycznie, nawet w robocie. A 5 sierpnia idziemy na wesele kolezanki z pracy i juz myślę o kreacji i fryzurze :)

Co u was?

100krotka:), JaJaga lubią tę wiadomość

img-2014062101101130.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    U mnie też optymizm pełną parą :) ogarniam mieszkanie i przygotowuję kolejne ściany pod malowanie ;) na nadmiar czasu nie narzekam :P

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że już skończone. Ja też na nadmiar czasu nie narzekam. Szczerze to ledwo na oczy patrzę :)

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja wam mogę dać trochę mojego czasu...mam go aż za dużo...czekam aż mąż skaczy mini remont i będę sprzatac przenosić i układać:-) a tym czasem nic mi nie wolno...:-\ ugruntować malować najlepiej by było jak bym się ewakuowała z domu...a ją sobie kupilam okularki maseczki i po co...

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Myślałam że już skończone. Ja też na nadmiar czasu nie narzekam. Szczerze to ledwo na oczy patrzę :)

Nam wszystko idzie bardzo mozolnie, bo męża nie ma od poniedziałku do piątku i malujemy tylko w weekendy. W ten weekend nie zdążyliśmy pomalować nic, bo w sobotę wylądowałam na SORze z jakimś paprochem w oku, który poharatał mi rogówkę i powiekę od spodu :/ a w niedzielę szukaliśmy okulisty, który by mi go wyjął :/

100krotko, Twoim najważniejszym zajęciem jest dbanie o Fasolę ;) pewnie z Twoją pomocą remont poszedłby szybciej, ale spokojnie. Pomalutku wszystko mąż zrobi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ale tylko leżeć też nie mogę lekarz powiedział mi że mam żyć normalnie tylko uważać nie forsować się a tu nic nie mogę robić...jeszcze trochę to mi z łóżka nie pozwolą wstac

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można przegiąć w żadną stronę. Ciąża to nie choroba, tym bardziej, że rozwija się prawidłowo ;) nie daj się przywiązać do łóżka. Tłumacz, że dziecko tego nie chce ;) a Ty wiesz najlepiej czego maluch chce, a czego nie ;) w końcu u Ciebie w brzuchu siedzi :D

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :)

Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam. Ale byłam w rodzinnych stronach z mężem na kila dni. Potem dostałam nagły telefon od mojego dyrektora, że mam na mailu skierowania na badania medycyny pracy i ruszyłam z samego rana następnego dnia do Poznania (ponad 200 km) aby zrobić je w wyznaczonej przychodni i nie rozpakowując nawet toreb prosto z pod przychodni pojechaliśmy nad morze :)
    Taki maraton :P
    Nad morzem było ekstra. Już nie wspomnę jak się opaliliśmy i jak poszaleliśmy m.in. na wesołym miasteczku - ledwo to przeżyłam :P

Dziś byłam pierwszy dzień w pracy. Nie panuje tam miła atmosfera... I koledzy i koleżanki nie witali mnie z uśmiechem na twarzy... ale dam radę jakoś... Muszę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jak ja tam jutro w takiej atmosferze tyle godzin wytrzymam.
    Pół roku siedziałam w domu a teraz nagle tyle obowiązków itd.

Nie wiem czy dam radę Was nadrobić, ale się postaram :)

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, nareszcie! :D ja tam lubię takie maratony, dobrze, że się wyszaleliście :) w pracy musisz dać radę. pokaż im wszystkim, że Ty się cieszysz i ich miny wcale Cię nie ruszają ;) Pamiętaj: bądź miła dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie wkurzy ;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Prima, nareszcie! :D ja tam lubię takie maratony, dobrze, że się wyszaleliście :) w pracy musisz dać radę. pokaż im wszystkim, że Ty się cieszysz i ich miny wcale Cię nie ruszają ;) Pamiętaj: bądź miła dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie wkurzy ;)
    Dziękuję za dobrą radę! Tak też będę robić chociaż mam też kilka rzeczy od nich egzekwować wiec jestem górą :-P

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ