X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaaa wrote:
    hej Wam :) powiedzcie mi czy w 19dc temperatura wieczorem 37,5 jest normalna?
    Temperatura w fazie lutealnej (jeśli u ciebie 19 dc to ta faza) podwyższa się. Bywało, że miałam taką zarówno przed okresem jak i wtedy kiedy zaszłam w ciąże, ale nie robię tego regularnie, więc pewnie dziewczyny powiedzą Ci więcej. Pozdrawiam

• Olaaa Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meleficent ja tez nie mierze regularnie własnie ;p

Ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent tak faktycznie jest,że człowiekowi wydaje się że odstawi się antykoncepcję i odrazu w pierwszym cyklu zajdzie się w ciążę:)) nic bardziej mylnego-są oczywiście wyjątki-dziewczyny które sobie wymyślą że na wakacjach np. zajdą i zachodzą:)

Płatku nie stresuj się stymulacją ja właśnie jestem w pierwszym cyklu stymulowanym i czekam do niezieli na efekty:) czuję się dobrze i to nic strasznego:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh wrote:
    Maleficent tak faktycznie jest,że człowiekowi wydaje się że odstawi się antykoncepcję i odrazu w pierwszym cyklu zajdzie się w ciążę:)) nic bardziej mylnego-są oczywiście wyjątki-dziewczyny które sobie wymyślą że na wakacjach np. zajdą i zachodzą:)

Płatku nie stresuj się stymulacją ja właśnie jestem w pierwszym cyklu stymulowanym i czekam do niezieli na efekty:) czuję się dobrze i to nic strasznego:)

Tak jak mówisz Ania,jedne mają lepiej drugie gorzej i niech mają pod warunkiem, że to normalne kobiety, niesprawiedliwość na tym świecie ogromna, albo jak nie chcą to zachodzą i na odwrót,kobiety mogące stworzyć ciepły i kochający dom mają problemy a inne hop bzyk i narobi dzieciorów..ile to się najeździłam na interwencję do patusów a tam baby w zaawansowanej ciąży z petem w ustach pociągające browara, a ja bym zaraz pałą przez łeb taką, ale przecież dziecka niewinnego szkoda.. najchętniej to bym takiej jajniory wycięła, żeby dzieci w przyszłości nie cierpiały ale cóż, życie nierzadko sprawiedliwe jest.

JaJaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent dokładnie tak:))wyciąc takim jajniory:))

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Olaaa Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy dziewczyny orientujecie sie z ta temperatura?;p

Ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepszy numer, ostatnio pojawiła się u nas petentka z ponad 2 promilami w krwi, naćpana heroiną w 7 miesiącu, ostro co? sory, że tak ciągle o robocie ale nawinął się temat. Ewidentnie jajniory do wycięcia!! :P

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja temperatur nie mierzę, ale jeśli masz cykle ok 30dniowe, to może jesteś już po owu i stąd ten wzrost :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 08:34

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym księdzem to zobaczymy :) Mąż wierzy i chodzimy razem do Kościoła- z tym nie ma problemu. Ale nie popada w skrajność- a do tej sprawy nie jest przekonany. Ale czas pokaże...jak będę po wizycie, to dam znać :)

littleladybird lubi tę wiadomość

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas burza waliła w nocy...błyskawice szalały jak nie wiem... trzeba było pozamykać okna i momentalnie zaduch się w domu zrobił :/ ale teraz rano jest przynajmniej chłodne powietrze :)

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i życzę udanego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 08:37

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety nie padało...
    A temperature mierzę od paru lat :) Już się przyzwyczaiłam :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Little, diagnoza to już połowa sukcesu. teraz wiadomo co robić. Ja czasem na podtrzymanie nadziei oglądam galerię wykresów ciążowych i jest tam dużo takich, gdzie jest zaznaczone PCOS. To ty pewnie będziesz miała taka stymulację jak ja bo clo chyba przy PCOS też się stosuje. Ja tez jestem z Tobą całym sercem i wierzę, że w końcu się uda.

Dziękuję <3 też często oglądałam galerię, ale dobrze, że skończył mi się abonament. Chyba bardzo mnie to nakręcało ;) za 5 tygodni wizyta u gina i zobaczymy co będzie. Szkoda tylko, że moje wyniki będą już trochę "stare" :/

Życzę Ci by jak najszybciej udało się Wam zafasolkować <3

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, temperatura normalna. Nie doszukuj się bo jeszcze za wcześnie. Kiedys gdy i ja mierzyłam miałam podobnie. Temperatura na wieczór zawsze wzrasta (tym bardziej w II fazie cyklu) poza tym nie zapomnij o przegrzanku-temp. wczoraj była wysoka.

Maleficent, jak w morde strzelił racja z tymi patolami. U mnie to samo. Przejeźdżam przez taką wylęgarnię mamutów, a tam dziewczynka z wózkiem z boku 4 dzieci od najmniejszego do największego (pewnie odstęp rok) i 5 w wózku... Oo
    A brzuch, faj w ustach i browar w kieszeni to tam podstawa. Nikt na to nie uważa a dzieci jak dzwony się rodzą. Albo klitka 20metrów, brud smród i ubóstwo, kasy brak, chyba że jakies 300 zł/msc, troje dzieci, podłoga sie lepi, garów dookoła, ciuchy wiszą nad garem z zupą i śmierdzą a dzieci ida jedno po drugim. Ale nikt nie mówił że bedzie sprawiedliwie. Dziwne tylko że ludzie którzy mogą dziecku dac naprawdę wszystko, miłość i dobrobyt bujają się latami ze zrobieniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:35

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dzis już przyjmuję większą dawkę euthyroxu, 75. Za miesiąc powtórzę i się zobaczy.

Little mi abonament wygasł 2 cykle temu i już nie zamierzam kupować ;)

Albo sytuacja-byłam u 18 letniej mamuni, dziecko 2 miesiące i przykry obowiązek zajmowania się nim. Dzieciak na kolanach, telefon w ręku i fejs, jak ją karmiła mówiła żryj i rzucała w nią butelką z mlekiem gdy nie chciała jeść.

img-2014062101101130.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    A ja od dzis już przyjmuję większą dawkę euthyroxu, 75. Za miesiąc powtórzę i się zobaczy.

Little mi abonament wygasł 2 cykle temu i już nie zamierzam kupować ;)

Albo sytuacja-byłam u 18 letniej mamuni, dziecko 2 miesiące i przykry obowiązek zajmowania się nim. Dzieciak na kolanach, telefon w ręku i fejs, jak ją karmiła mówiła żryj i rzucała w nią butelką z mlekiem gdy nie chciała jeść.

Brak słów :(

Abonamentu też nie mam zamiaru kupować ;D nie jest mi potrzebny, te śmieszne detektory nic nie dają. Wystarczy mi to, co dają bez niego;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka straszne to co piszesz... No życie nie jest sprawiedliwe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Sarenka tak to właśnie w tym życiu jest, człowiek się napatrzy na takie coś i puka się w głowę, no ale my jesteśmy szczególnie na to wyczulone mając na codzień styczność z ludźmi naprawdę różnego pokroju, a już przy staraniach widząc takie coś mocniej się nad tym zastanawiamy jak tak może być.
    U mnie intensywny dzień, byłam na zakupach kupiłam sobie trochę ciuszków, swoja drogą Sarenka widzę, że Ty lubisz dbać o siebie, ja natomiast nie pamiętam kiedy pomalowałam paznokcie (u nas jest bezwzględny zakaz w pracy), zawsze sobie mówię - bezsensu, pomaluje na 2 dni i będę musiała zaraz zmyć, do fryzjera rzadko chodzę, przyzwyczaiłam się do kucyka i farby drogeryjnej, chyba też ze względu na pracę.. kiedyś lubiłam te modowe wojaże, teraz nie poświęcam temu czasu, choć nie chodzę zapuszczona jakaś :D mimo, że po zimie zostało mi trochę kg do zrzucenia, ale oczywiście odkładam dietę z racji na starania, jeszcze rok temu regularnie biegałam, ćwiczyłam z Ewką mimo tego, że byłam sceptycznie nastawiona do jej ćwiczeń i wogóle jej fenomenu, ale spróbowałam programu killer poleconego przez znajomą (fajną laskę) i ciałko miałam mega fajne po kilku miechach ćwiczeń :P za to teraz ciężko mi dupę ruszyć :(
    Pozatym odwiedziłam koleżankę, ma dwuletnią córeczkę, kiedy stwierdzili z mężem, że czas na dziecko, postanowili się nie zabezpieczać (może praktykować stosunek do końca, bo wcześniej stosunek przerywany przez dwa lata) mając podejście jak będzie to będzie i pach w pierwszym cyklu zaciążyła, teraz ma śliczną, zdrową córę i myślą o kolejnym. A teraz wzięłam się za obiad, mój zaraz wraca, piekę ziemniaczki w piekarniku i zrobię dorsza,wogóle gotowanie mnie odpręża :D no i test owu kreska testowa tłusta jak trzeba, więc zobaczymy co wyniknie z tego cyklu.

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam przez neta resztę badań. I co mnie najbardziej interesowało prolaktyna w normie-8,845. Czyli wszystko gra oprócz tsh na to wygląda.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent, o tak lubię dbać :) Az przesadnie. U nas tez bezwzględny zakaz na pomalowane pazury, więc chodze do kosmetyczki i mam french ciągle. A tak mi się podobają te neonowe kolory... :( i czerwony. Moge tylko szaleć z nogami. U nas w ogóle kierownik się buntuje jeśli chodzi o makijaż, juz nie raz kazał mi zmywać i wpisał uwagę w odprawę ;) Ale stawiam na swoim, tylko jemu to nie pasowało. Odpuścił. A co do ćwiczeń, ja tylko od półtora roku regularnie biegam. Mam bieżnię i na niej sie wyżywam i więcej nie potrzeba. A jeśli chodzi o dietę-nie mam, rzadko jem słodycze, często nie mam czasu w ogóle jeść i biorę tabsy na zmniejszenie wchłaniania tłuszczu.
    Tez ostatnio szalałam z ciuchami. To mi poprawia humor perfekcyjnie.

Również czekam na męża, już jedzie a ja spadam się ogarnąć.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj czerwienie na pazurkach, super sprawa a Twój kiero odpuścił, bo z babą się nie wygra! mój mi zawsze zwracał uwagę, że telefon mi wystaje z kieszeni na odprawie, mam schować, ale w każdej innej coś miałam, a to klucze od radiowozu w innej notatnik i długopis, tą jedną miałam wolną i mi się w niej nie rysował wyświetlacz,pozatym muszę mieć tel. pod ręką, kiero nie wygrał, ale bardzo wporzo gość z niego :D co do prolaktyny jaki masz zakres wartości w laboratorium? Spróbowałaś ,,podreperować'' tarczycę dietą, witaminy z jodem łykasz? bo u ciebie ile te tsh wynosi i czy przeciwciała robiłaś? mi endo zalecił jeść orzechy brazylijskie jak kiedyś wspomniałam i właśnie dużo jodu, tarczyca zleciała i trzyma tą normę poniżej 1,5, ale przede wszystkim powiedział, że wysoka prolaktyna podnosiła tsh.
    Strasznie tu pusto dziś.

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ