X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaaa wrote:
    hej Wam :) powiedzcie mi czy w 19dc temperatura wieczorem 37,5 jest normalna?
    Temperatura w fazie lutealnej (jeśli u ciebie 19 dc to ta faza) podwyższa się. Bywało, że miałam taką zarówno przed okresem jak i wtedy kiedy zaszłam w ciąże, ale nie robię tego regularnie, więc pewnie dziewczyny powiedzą Ci więcej. Pozdrawiam

• Olaaa Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meleficent ja tez nie mierze regularnie własnie ;p

Ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent tak faktycznie jest,że człowiekowi wydaje się że odstawi się antykoncepcję i odrazu w pierwszym cyklu zajdzie się w ciążę:)) nic bardziej mylnego-są oczywiście wyjątki-dziewczyny które sobie wymyślą że na wakacjach np. zajdą i zachodzą:)

Płatku nie stresuj się stymulacją ja właśnie jestem w pierwszym cyklu stymulowanym i czekam do niezieli na efekty:) czuję się dobrze i to nic strasznego:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh wrote:
    Maleficent tak faktycznie jest,że człowiekowi wydaje się że odstawi się antykoncepcję i odrazu w pierwszym cyklu zajdzie się w ciążę:)) nic bardziej mylnego-są oczywiście wyjątki-dziewczyny które sobie wymyślą że na wakacjach np. zajdą i zachodzą:)

Płatku nie stresuj się stymulacją ja właśnie jestem w pierwszym cyklu stymulowanym i czekam do niezieli na efekty:) czuję się dobrze i to nic strasznego:)

Tak jak mówisz Ania,jedne mają lepiej drugie gorzej i niech mają pod warunkiem, że to normalne kobiety, niesprawiedliwość na tym świecie ogromna, albo jak nie chcą to zachodzą i na odwrót,kobiety mogące stworzyć ciepły i kochający dom mają problemy a inne hop bzyk i narobi dzieciorów..ile to się najeździłam na interwencję do patusów a tam baby w zaawansowanej ciąży z petem w ustach pociągające browara, a ja bym zaraz pałą przez łeb taką, ale przecież dziecka niewinnego szkoda.. najchętniej to bym takiej jajniory wycięła, żeby dzieci w przyszłości nie cierpiały ale cóż, życie nierzadko sprawiedliwe jest.

JaJaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent dokładnie tak:))wyciąc takim jajniory:))

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Olaaa Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy dziewczyny orientujecie sie z ta temperatura?;p

Ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepszy numer, ostatnio pojawiła się u nas petentka z ponad 2 promilami w krwi, naćpana heroiną w 7 miesiącu, ostro co? sory, że tak ciągle o robocie ale nawinął się temat. Ewidentnie jajniory do wycięcia!! :P

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja temperatur nie mierzę, ale jeśli masz cykle ok 30dniowe, to może jesteś już po owu i stąd ten wzrost :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 08:34

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym księdzem to zobaczymy :) Mąż wierzy i chodzimy razem do Kościoła- z tym nie ma problemu. Ale nie popada w skrajność- a do tej sprawy nie jest przekonany. Ale czas pokaże...jak będę po wizycie, to dam znać :)

littleladybird lubi tę wiadomość

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas burza waliła w nocy...błyskawice szalały jak nie wiem... trzeba było pozamykać okna i momentalnie zaduch się w domu zrobił :/ ale teraz rano jest przynajmniej chłodne powietrze :)

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i życzę udanego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 08:37

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety nie padało...
    A temperature mierzę od paru lat :) Już się przyzwyczaiłam :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Little, diagnoza to już połowa sukcesu. teraz wiadomo co robić. Ja czasem na podtrzymanie nadziei oglądam galerię wykresów ciążowych i jest tam dużo takich, gdzie jest zaznaczone PCOS. To ty pewnie będziesz miała taka stymulację jak ja bo clo chyba przy PCOS też się stosuje. Ja tez jestem z Tobą całym sercem i wierzę, że w końcu się uda.

Dziękuję <3 też często oglądałam galerię, ale dobrze, że skończył mi się abonament. Chyba bardzo mnie to nakręcało ;) za 5 tygodni wizyta u gina i zobaczymy co będzie. Szkoda tylko, że moje wyniki będą już trochę "stare" :/

Życzę Ci by jak najszybciej udało się Wam zafasolkować <3

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, temperatura normalna. Nie doszukuj się bo jeszcze za wcześnie. Kiedys gdy i ja mierzyłam miałam podobnie. Temperatura na wieczór zawsze wzrasta (tym bardziej w II fazie cyklu) poza tym nie zapomnij o przegrzanku-temp. wczoraj była wysoka.

Maleficent, jak w morde strzelił racja z tymi patolami. U mnie to samo. Przejeźdżam przez taką wylęgarnię mamutów, a tam dziewczynka z wózkiem z boku 4 dzieci od najmniejszego do największego (pewnie odstęp rok) i 5 w wózku... Oo
    A brzuch, faj w ustach i browar w kieszeni to tam podstawa. Nikt na to nie uważa a dzieci jak dzwony się rodzą. Albo klitka 20metrów, brud smród i ubóstwo, kasy brak, chyba że jakies 300 zł/msc, troje dzieci, podłoga sie lepi, garów dookoła, ciuchy wiszą nad garem z zupą i śmierdzą a dzieci ida jedno po drugim. Ale nikt nie mówił że bedzie sprawiedliwie. Dziwne tylko że ludzie którzy mogą dziecku dac naprawdę wszystko, miłość i dobrobyt bujają się latami ze zrobieniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:35

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dzis już przyjmuję większą dawkę euthyroxu, 75. Za miesiąc powtórzę i się zobaczy.

Little mi abonament wygasł 2 cykle temu i już nie zamierzam kupować ;)

Albo sytuacja-byłam u 18 letniej mamuni, dziecko 2 miesiące i przykry obowiązek zajmowania się nim. Dzieciak na kolanach, telefon w ręku i fejs, jak ją karmiła mówiła żryj i rzucała w nią butelką z mlekiem gdy nie chciała jeść.

img-2014062101101130.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    A ja od dzis już przyjmuję większą dawkę euthyroxu, 75. Za miesiąc powtórzę i się zobaczy.

Little mi abonament wygasł 2 cykle temu i już nie zamierzam kupować ;)

Albo sytuacja-byłam u 18 letniej mamuni, dziecko 2 miesiące i przykry obowiązek zajmowania się nim. Dzieciak na kolanach, telefon w ręku i fejs, jak ją karmiła mówiła żryj i rzucała w nią butelką z mlekiem gdy nie chciała jeść.

Brak słów :(

Abonamentu też nie mam zamiaru kupować ;D nie jest mi potrzebny, te śmieszne detektory nic nie dają. Wystarczy mi to, co dają bez niego;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka straszne to co piszesz... No życie nie jest sprawiedliwe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Sarenka tak to właśnie w tym życiu jest, człowiek się napatrzy na takie coś i puka się w głowę, no ale my jesteśmy szczególnie na to wyczulone mając na codzień styczność z ludźmi naprawdę różnego pokroju, a już przy staraniach widząc takie coś mocniej się nad tym zastanawiamy jak tak może być.
    U mnie intensywny dzień, byłam na zakupach kupiłam sobie trochę ciuszków, swoja drogą Sarenka widzę, że Ty lubisz dbać o siebie, ja natomiast nie pamiętam kiedy pomalowałam paznokcie (u nas jest bezwzględny zakaz w pracy), zawsze sobie mówię - bezsensu, pomaluje na 2 dni i będę musiała zaraz zmyć, do fryzjera rzadko chodzę, przyzwyczaiłam się do kucyka i farby drogeryjnej, chyba też ze względu na pracę.. kiedyś lubiłam te modowe wojaże, teraz nie poświęcam temu czasu, choć nie chodzę zapuszczona jakaś :D mimo, że po zimie zostało mi trochę kg do zrzucenia, ale oczywiście odkładam dietę z racji na starania, jeszcze rok temu regularnie biegałam, ćwiczyłam z Ewką mimo tego, że byłam sceptycznie nastawiona do jej ćwiczeń i wogóle jej fenomenu, ale spróbowałam programu killer poleconego przez znajomą (fajną laskę) i ciałko miałam mega fajne po kilku miechach ćwiczeń :P za to teraz ciężko mi dupę ruszyć :(
    Pozatym odwiedziłam koleżankę, ma dwuletnią córeczkę, kiedy stwierdzili z mężem, że czas na dziecko, postanowili się nie zabezpieczać (może praktykować stosunek do końca, bo wcześniej stosunek przerywany przez dwa lata) mając podejście jak będzie to będzie i pach w pierwszym cyklu zaciążyła, teraz ma śliczną, zdrową córę i myślą o kolejnym. A teraz wzięłam się za obiad, mój zaraz wraca, piekę ziemniaczki w piekarniku i zrobię dorsza,wogóle gotowanie mnie odpręża :D no i test owu kreska testowa tłusta jak trzeba, więc zobaczymy co wyniknie z tego cyklu.

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam przez neta resztę badań. I co mnie najbardziej interesowało prolaktyna w normie-8,845. Czyli wszystko gra oprócz tsh na to wygląda.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent, o tak lubię dbać :) Az przesadnie. U nas tez bezwzględny zakaz na pomalowane pazury, więc chodze do kosmetyczki i mam french ciągle. A tak mi się podobają te neonowe kolory... :( i czerwony. Moge tylko szaleć z nogami. U nas w ogóle kierownik się buntuje jeśli chodzi o makijaż, juz nie raz kazał mi zmywać i wpisał uwagę w odprawę ;) Ale stawiam na swoim, tylko jemu to nie pasowało. Odpuścił. A co do ćwiczeń, ja tylko od półtora roku regularnie biegam. Mam bieżnię i na niej sie wyżywam i więcej nie potrzeba. A jeśli chodzi o dietę-nie mam, rzadko jem słodycze, często nie mam czasu w ogóle jeść i biorę tabsy na zmniejszenie wchłaniania tłuszczu.
    Tez ostatnio szalałam z ciuchami. To mi poprawia humor perfekcyjnie.

Również czekam na męża, już jedzie a ja spadam się ogarnąć.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj czerwienie na pazurkach, super sprawa a Twój kiero odpuścił, bo z babą się nie wygra! mój mi zawsze zwracał uwagę, że telefon mi wystaje z kieszeni na odprawie, mam schować, ale w każdej innej coś miałam, a to klucze od radiowozu w innej notatnik i długopis, tą jedną miałam wolną i mi się w niej nie rysował wyświetlacz,pozatym muszę mieć tel. pod ręką, kiero nie wygrał, ale bardzo wporzo gość z niego :D co do prolaktyny jaki masz zakres wartości w laboratorium? Spróbowałaś ,,podreperować'' tarczycę dietą, witaminy z jodem łykasz? bo u ciebie ile te tsh wynosi i czy przeciwciała robiłaś? mi endo zalecił jeść orzechy brazylijskie jak kiedyś wspomniałam i właśnie dużo jodu, tarczyca zleciała i trzyma tą normę poniżej 1,5, ale przede wszystkim powiedział, że wysoka prolaktyna podnosiła tsh.
    Strasznie tu pusto dziś.

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ