X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Właśnie odebrałam przez neta resztę badań. I co mnie najbardziej interesowało prolaktyna w normie-8,845. Czyli wszystko gra oprócz tsh na to wygląda.
    Ojaa, ale super niska prolaktyna. Ja miałam 20. Może to za duzo...:(

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 22 i dlatego wcinam niepokalanka ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej panie :)

Maleficent a widzisz, a mój w porzo nie jest. Ale co wyprawiał/bedzie wyprawiał mogę napisac tylko na priv :/ Doszło do tego że muszę go nagrywać. Dlatego teraz troche przysiadł bo o tym wie i się boi. Co nie znaczy że dał mi spokój. To się nazywa-MOBBING!
    Wartości w moim lab dla prl to, 6,00-29,90. Tsh wyszło 5,30, witamin z jodem nie łykam ale właśnie chyba powinnam zacząć. Dziś se kupię, a jakie miałaś? Ft3 i ft4 w normie-zawsze to miałam w normie. A co do diety. Babka mi ciągle mówi że mam jeść suszone morele, o orzechach czytałam i jadłam nerkowce bo podobno każde dobre. Prawda to?
    Płatku nie wiem jakie normy u Ciebie, ale z deka chyba za wysoka. Poza tym liczy się też dc w którym była robiona, bo wysokość się zmienia.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja ;) Sarenka jakbyś miała ochotę i czas pisz na priv, możemy pogadać o robocie, bo to temat rzeka, a nie będziemy tu dziewczyn zanudzać naszymi perypatiami w polish formation zbrojen ;P Prolaktynę masz ładną, spróbuj brać jodid może, te tsh faktycznie masz wysokie, mój gin przy wartości 2,53 chciał mi go dać, ale stwierdził, że nie mam go aż tak dużego i chciał zobaczyć czy jak zbije prl to spadnie tsh dodatkowo kazał brać polecane przez niego witaminy dla ciężarnych i starających się Vita min plus mama - Olimp Labsu, mówił, że to wystarczy ponieważ wystarczająco w nich jodu. Nakazał też wzbogacić dietę właśnie w selen ze wskazaniem na orzechy brazylijskie 3 szt dziennie (wysoka zawartość selenu - niby dwa dziennie pokrywają już zapotrzebowanie całkowicie na ten składnik), plus rybki i wypady nad morze, ryby lubię, często kupuje świeżego dorsza a nad morzem jestem często co najmniej raz w tygodniu więc już jakiś +. O morelach nie słyszałam. Tsh spadło do 1,3 trzyma się na tym poziomie a brazylijki jakoś tak weszły mi w krew, że dwa dziennie zawsze pochłaniam. Ft 3 i Ft4 też miałam w normie, japończyk wykluczony, a strasznie się bałam ponieważ widziałam u siebie objawy niedoczynności.

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No heja :) A gdzie kupujesz te orzechy? Zaopatrzę się w nie. Moje tsh teraz jest już naprawdę niskie, bo w "szczytowej" formie miałam prawie 12. Tylko też robiłam badania po 12godz. nocy, niewyspana, zmęczona, zestresowana. Potem samo spadło do 6.5 bez brania leków no i teraz dalej spada ale powoli. Nie wiem tylko czemu mam tak nieregularny okres :/ Też stres? Czyli jodid, orzechy, ryby często jem. W lato nad morze jeździmy 1,2x w miesiącu więc tez jakiś plus. Niedawno zresztą wróciliśmy.
    A co do pracy masz rację. Poza tym człowiek który nie pracuje w tej formacji nie jest w stanie sobie wyobrazić co to za bagno, więc koniec zanudzania. Chyba :)

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś upał totalny, mamy wolne, ale jutro zapieprzam od 8-20 a ma być 31 stopni :( Wrrrr. Trzeba zara gdzieś ruszyć.

img-2014062101101130.png
  • MoniGb Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    możecie spojrzeć na mój wykres. Staramy sie od ponad roku, niestety bez owocnych efektów. Czytałam w necie, że implementacja może mieć miejsce między 8-12 dpo. czy spadek temp który u siebie zauważułam własnie w 12dpo może świadczyć o implenetacji.

starania od 2014
    3 cykle z CLO
    problem nieokreślony - niepłodność pierwotna
    Hashimoto
    01.02.2016 HSG - oba jajowody drożne
    03.03.2016 1 IUI :(
    30.04.2016 2 IUI :(
    05.2016 zdiagnozowane Hashimoto - Letrox 50
    27.07.2016 3 IUI

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Implantacja ;) kochana ponoć spadek na zagnieżdżenie to mit ;) często dziewczynom spada tempka na jeden dzień ok. 5-6dpo i jedne były w ciąży a inne nie. Nikt nie udowodnił, że to jest spadek na zagnieżdżenie. Kiedy testujesz? ;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• MoniGb Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włśnie nie wiem, wg moich analiz średnia długość fazy lutelnej to 14 dni. Skoro ovu było w 16 dniu to @ powinna przyjść w 31 dc - niedzielę.
    ale.... zawsze jest to ale... jeżeli jutro będzie nadal powyżej 37 to z porannego :)

starania od 2014
    3 cykle z CLO
    Hashimoto
    27.07.2016 3 IUI

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli coś jest to powinno już wyjść z porannego moczu ;)

• MoniGb Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boshe jak zliczę ile pieniędzy wydałam na testy to aż płakać się chce :P

littleladybird, PrimaSort lubią tę wiadomość

starania od 2014
    3 cykle z CLO
    Hashimoto
    27.07.2016 3 IUI
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam 1dniowe spadki gdy mierzyłam temp. Nie wiem czy to mit czy nie, ale wykresy ciążowe i nie ciążowe sa b.podobne. Na koniec cyklu spadek oznacza @, to jest prawda najprawdziwsza z prawdziwych.
    Moni mam radę, nie kupuj testów przed @, ale gdy się spóźni. Wtedy jest sens, a tak... dalej leci kupa kasy na testy jak kiedyś u mnie.

img-2014062101101130.png

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ostatnio też miałam spadek tempki, w dniu 9dpo i w tym dniu też miałam ostry ból brzucha. Zagnieżdżenie jak w mordę strzelił a w ciąży nie jestem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniGb wrote:
    boshe jak zliczę ile pieniędzy wydałam na testy to aż płakać się chce :P

skąd ja to znam:)) ja jednak wytrzymuję do niedzieli, bo zawsze jak robiłam test to za kilka godzin przychodziła @:)))
    a że jestem na stymulowanym cyklu to też nie powinno się robić zbyt wczesnie bo może być fałszywy wynik:)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczynam stymulowany z luteiną, więc wszystko pewnie będę miała zafalszowane, łącznie z temperaturą.

Jesli chodzi o ciążę, to można ją podejrzewać, gdy wyzasza temperatura utrzymuje się min. 18 dni. U mnie zawsze spada w 16 lub 17 i @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Praca mnie pochłoneła. I dlatego nie zaglądałam tutaj. Już cały tydzień przepracowałam :-)
    Starania odkładam. Jak się przytrafi to bedzie. Nie zabezpieczamy się ale seks raz czy dwa w miesiącu i to niekoniecznie w dni płodne. Na forum też już mniej zagladam bo poswiecilam się pracy - jestem pracoholikiem i pracuję nawet w domu :-)

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima jeśli Tobie to pasuje to ww porządku ;) jednak odwiedzaj nas czasem ;)

Płatku trzymam kciuki za owocną stymulację, oby jeden taki cykl wystarczył ;)

Sarenko, orzechy brazylijskie są na pewno w rossmanie, a ostatnio nawet widziałam w biedronce ;)

Maleficent, a czy można "przedawkować" te orzechy. Przyznam szczerze, że odkąd je spróbowałam, to mogłabym jeść cały dzień na okrągło :P

PrimaSort, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Prima jeśli Tobie to pasuje to ww porządku ;) jednak odwiedzaj nas czasem ;)

Płatku trzymam kciuki za owocną stymulację, oby jeden taki cykl wystarczył ;)

Sarenko, orzechy brazylijskie są na pewno w rossmanie, a ostatnio nawet widziałam w biedronce ;)

Maleficent, a czy można "przedawkować" te orzechy. Przyznam szczerze, że odkąd je spróbowałam, to mogłabym jeść cały dzień na okrągło :P
    Pasuje nie pasuje ale mam wreszcie zajęcie a tak to co przyszła miesiączka to plakałam 3 dni i seks na zawołanie był bo dni płodne, bo temperatura, bo śluz... Ja już na głowę dostawałam. No ile można. Tym bardziej że w styczniu straciłam dziecko i ciężko znoszę ciążowe niepowodzenia. Za to Wam wszystkim życzę dystansu bo naprawdę kochane to w niczym nie pomaga jak tak się mocno spinamy. Kocham Was wszystkie! I czekam na informację o kolejnych ciazach!!!! 3>

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima założę się że teraz jak już odpuściłaś to się uda i to bardzo szybko:))

• avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę was o pomoc w ocenie - napisałam w innym dziale ale nie zainteresowałam nikogo :(

W 11 tj. wtorek, (okres 11 lipca, cykle 28-29 dniowe) dniu cyklu byłam na usg -
    endo - 7 mm
    pęcherzyk -14 mm

Dziś podobna wizyta już na nfz (tamta dr ma urlop do pon), szybka wizyta, dr powiedział, że pęcherzyk ma 17 mm - wydruku nie dostałam, tyle, że inf - owu nie było.
    Jest jeszcze szansa na owulacje, jak tak wolno rośnie? tak już jestem zmęczona tymi staraniami, już etap cieszenia się z "tworzenia" dziecka mam za sobą. To był mój pierwszy monitoring

Ogólnie w lipcu minął 12 cykl starań, wcześniej nawet nie myślałam, że w ciągu 12 cs nie zaciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 14:44

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ