X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Właśnie odebrałam przez neta resztę badań. I co mnie najbardziej interesowało prolaktyna w normie-8,845. Czyli wszystko gra oprócz tsh na to wygląda.
    Ojaa, ale super niska prolaktyna. Ja miałam 20. Może to za duzo...:(

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 22 i dlatego wcinam niepokalanka ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej panie :)

Maleficent a widzisz, a mój w porzo nie jest. Ale co wyprawiał/bedzie wyprawiał mogę napisac tylko na priv :/ Doszło do tego że muszę go nagrywać. Dlatego teraz troche przysiadł bo o tym wie i się boi. Co nie znaczy że dał mi spokój. To się nazywa-MOBBING!
    Wartości w moim lab dla prl to, 6,00-29,90. Tsh wyszło 5,30, witamin z jodem nie łykam ale właśnie chyba powinnam zacząć. Dziś se kupię, a jakie miałaś? Ft3 i ft4 w normie-zawsze to miałam w normie. A co do diety. Babka mi ciągle mówi że mam jeść suszone morele, o orzechach czytałam i jadłam nerkowce bo podobno każde dobre. Prawda to?
    Płatku nie wiem jakie normy u Ciebie, ale z deka chyba za wysoka. Poza tym liczy się też dc w którym była robiona, bo wysokość się zmienia.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja ;) Sarenka jakbyś miała ochotę i czas pisz na priv, możemy pogadać o robocie, bo to temat rzeka, a nie będziemy tu dziewczyn zanudzać naszymi perypatiami w polish formation zbrojen ;P Prolaktynę masz ładną, spróbuj brać jodid może, te tsh faktycznie masz wysokie, mój gin przy wartości 2,53 chciał mi go dać, ale stwierdził, że nie mam go aż tak dużego i chciał zobaczyć czy jak zbije prl to spadnie tsh dodatkowo kazał brać polecane przez niego witaminy dla ciężarnych i starających się Vita min plus mama - Olimp Labsu, mówił, że to wystarczy ponieważ wystarczająco w nich jodu. Nakazał też wzbogacić dietę właśnie w selen ze wskazaniem na orzechy brazylijskie 3 szt dziennie (wysoka zawartość selenu - niby dwa dziennie pokrywają już zapotrzebowanie całkowicie na ten składnik), plus rybki i wypady nad morze, ryby lubię, często kupuje świeżego dorsza a nad morzem jestem często co najmniej raz w tygodniu więc już jakiś +. O morelach nie słyszałam. Tsh spadło do 1,3 trzyma się na tym poziomie a brazylijki jakoś tak weszły mi w krew, że dwa dziennie zawsze pochłaniam. Ft 3 i Ft4 też miałam w normie, japończyk wykluczony, a strasznie się bałam ponieważ widziałam u siebie objawy niedoczynności.

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No heja :) A gdzie kupujesz te orzechy? Zaopatrzę się w nie. Moje tsh teraz jest już naprawdę niskie, bo w "szczytowej" formie miałam prawie 12. Tylko też robiłam badania po 12godz. nocy, niewyspana, zmęczona, zestresowana. Potem samo spadło do 6.5 bez brania leków no i teraz dalej spada ale powoli. Nie wiem tylko czemu mam tak nieregularny okres :/ Też stres? Czyli jodid, orzechy, ryby często jem. W lato nad morze jeździmy 1,2x w miesiącu więc tez jakiś plus. Niedawno zresztą wróciliśmy.
    A co do pracy masz rację. Poza tym człowiek który nie pracuje w tej formacji nie jest w stanie sobie wyobrazić co to za bagno, więc koniec zanudzania. Chyba :)

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś upał totalny, mamy wolne, ale jutro zapieprzam od 8-20 a ma być 31 stopni :( Wrrrr. Trzeba zara gdzieś ruszyć.

img-2014062101101130.png
  • MoniGb Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    możecie spojrzeć na mój wykres. Staramy sie od ponad roku, niestety bez owocnych efektów. Czytałam w necie, że implementacja może mieć miejsce między 8-12 dpo. czy spadek temp który u siebie zauważułam własnie w 12dpo może świadczyć o implenetacji.

starania od 2014
    3 cykle z CLO
    problem nieokreślony - niepłodność pierwotna
    Hashimoto
    01.02.2016 HSG - oba jajowody drożne
    03.03.2016 1 IUI :(
    30.04.2016 2 IUI :(
    05.2016 zdiagnozowane Hashimoto - Letrox 50
    27.07.2016 3 IUI

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Implantacja ;) kochana ponoć spadek na zagnieżdżenie to mit ;) często dziewczynom spada tempka na jeden dzień ok. 5-6dpo i jedne były w ciąży a inne nie. Nikt nie udowodnił, że to jest spadek na zagnieżdżenie. Kiedy testujesz? ;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• MoniGb Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włśnie nie wiem, wg moich analiz średnia długość fazy lutelnej to 14 dni. Skoro ovu było w 16 dniu to @ powinna przyjść w 31 dc - niedzielę.
    ale.... zawsze jest to ale... jeżeli jutro będzie nadal powyżej 37 to z porannego :)

starania od 2014
    3 cykle z CLO
    Hashimoto
    27.07.2016 3 IUI

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli coś jest to powinno już wyjść z porannego moczu ;)

• MoniGb Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boshe jak zliczę ile pieniędzy wydałam na testy to aż płakać się chce :P

littleladybird, PrimaSort lubią tę wiadomość

starania od 2014
    3 cykle z CLO
    Hashimoto
    27.07.2016 3 IUI
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam 1dniowe spadki gdy mierzyłam temp. Nie wiem czy to mit czy nie, ale wykresy ciążowe i nie ciążowe sa b.podobne. Na koniec cyklu spadek oznacza @, to jest prawda najprawdziwsza z prawdziwych.
    Moni mam radę, nie kupuj testów przed @, ale gdy się spóźni. Wtedy jest sens, a tak... dalej leci kupa kasy na testy jak kiedyś u mnie.

img-2014062101101130.png

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ostatnio też miałam spadek tempki, w dniu 9dpo i w tym dniu też miałam ostry ból brzucha. Zagnieżdżenie jak w mordę strzelił a w ciąży nie jestem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniGb wrote:
    boshe jak zliczę ile pieniędzy wydałam na testy to aż płakać się chce :P

skąd ja to znam:)) ja jednak wytrzymuję do niedzieli, bo zawsze jak robiłam test to za kilka godzin przychodziła @:)))
    a że jestem na stymulowanym cyklu to też nie powinno się robić zbyt wczesnie bo może być fałszywy wynik:)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczynam stymulowany z luteiną, więc wszystko pewnie będę miała zafalszowane, łącznie z temperaturą.

Jesli chodzi o ciążę, to można ją podejrzewać, gdy wyzasza temperatura utrzymuje się min. 18 dni. U mnie zawsze spada w 16 lub 17 i @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Praca mnie pochłoneła. I dlatego nie zaglądałam tutaj. Już cały tydzień przepracowałam :-)
    Starania odkładam. Jak się przytrafi to bedzie. Nie zabezpieczamy się ale seks raz czy dwa w miesiącu i to niekoniecznie w dni płodne. Na forum też już mniej zagladam bo poswiecilam się pracy - jestem pracoholikiem i pracuję nawet w domu :-)

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima jeśli Tobie to pasuje to ww porządku ;) jednak odwiedzaj nas czasem ;)

Płatku trzymam kciuki za owocną stymulację, oby jeden taki cykl wystarczył ;)

Sarenko, orzechy brazylijskie są na pewno w rossmanie, a ostatnio nawet widziałam w biedronce ;)

Maleficent, a czy można "przedawkować" te orzechy. Przyznam szczerze, że odkąd je spróbowałam, to mogłabym jeść cały dzień na okrągło :P

PrimaSort, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Prima jeśli Tobie to pasuje to ww porządku ;) jednak odwiedzaj nas czasem ;)

Płatku trzymam kciuki za owocną stymulację, oby jeden taki cykl wystarczył ;)

Sarenko, orzechy brazylijskie są na pewno w rossmanie, a ostatnio nawet widziałam w biedronce ;)

Maleficent, a czy można "przedawkować" te orzechy. Przyznam szczerze, że odkąd je spróbowałam, to mogłabym jeść cały dzień na okrągło :P
    Pasuje nie pasuje ale mam wreszcie zajęcie a tak to co przyszła miesiączka to plakałam 3 dni i seks na zawołanie był bo dni płodne, bo temperatura, bo śluz... Ja już na głowę dostawałam. No ile można. Tym bardziej że w styczniu straciłam dziecko i ciężko znoszę ciążowe niepowodzenia. Za to Wam wszystkim życzę dystansu bo naprawdę kochane to w niczym nie pomaga jak tak się mocno spinamy. Kocham Was wszystkie! I czekam na informację o kolejnych ciazach!!!! 3>

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima założę się że teraz jak już odpuściłaś to się uda i to bardzo szybko:))

• avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę was o pomoc w ocenie - napisałam w innym dziale ale nie zainteresowałam nikogo :(

W 11 tj. wtorek, (okres 11 lipca, cykle 28-29 dniowe) dniu cyklu byłam na usg -
    endo - 7 mm
    pęcherzyk -14 mm

Dziś podobna wizyta już na nfz (tamta dr ma urlop do pon), szybka wizyta, dr powiedział, że pęcherzyk ma 17 mm - wydruku nie dostałam, tyle, że inf - owu nie było.
    Jest jeszcze szansa na owulacje, jak tak wolno rośnie? tak już jestem zmęczona tymi staraniami, już etap cieszenia się z "tworzenia" dziecka mam za sobą. To był mój pierwszy monitoring

Ogólnie w lipcu minął 12 cykl starań, wcześniej nawet nie myślałam, że w ciągu 12 cs nie zaciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 14:44

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ