X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, nie wiem co mnie pokusiło i zrobiłam test owu :/ ledwo cień drugiej kreski widać. Głupek ze mnie ;) miałam już nie robić testów owu ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent, z doświadczenia już wiem że stały partner na lata to błąd. Pierwszy (tez gdy stawiałam pierwsze kroki) zakochał się, wyszły z tego straszne głupoty i dziecinada, a to mi nie było potrzebne. Debilna sytuacja totalnie haha. Teraz żyjemy w strasznej złości, ale to dlatego bo zaczął mnie podpier....:) Teraz jeżdże na zmianę, choc nie powiem bo od półtora miecha miałam stały patrol z jednym i też już mamy się dość. Ale od sierpnia już zmiana :) A co do duphastonu, tez miałam po nim mdłości. Miłej imprezki!

Ja po zakupach, uwielbiam ten relaks. Jem też orzechy brazylijskie. Dobre są, mam ochotę na więcej ale jem 2-3 dziennie. Ogólnie to mam baaardzo zły dzień, wczoraj miałam taką noc i dziś dzień. Wiec spadam.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) postanowiłam zajrzeć :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napisałyście dużo! Może jutro w pracy poczytam

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    little, to teraz czekamy, czy będzie wzrost. nie wiem, czy ciało może az tak reagować na temperaturę otoczenia. Jak były upały, to prze owulka miałam ok. 36,6 i nie rosła mi temperatura od tego, że śpie w ciepłym.

A umnie masakra. rozchorowałam się, dostałam gorączki, a jest przed owulacją, więc boję się, że to zaburzy i owulację i temperaturę! Nie wiem już co robić. nie mam też na nic sił, więc nie wiem jak będą wyglądały staranka, chyba na śpiocha ;). A przecież to cykl stymulowany i nie mogę go stracić :(
    Ja też na stymulowanym lamettą i też coś mnie bierze - gardło strasznie boli.. Teraz 20 cykl i było kilka na przeziębieniu - jakoś dacie radę :) Może przeziębienie trochę przesunąć owulacje, ale ważne, żeby była :)
    little i jak temperatura?
    My przed owu, ale właśnie przy tych przeziębieniu to mi się nic nie chce...
    U Was też tak brzydko? Gdzie to słońce?
    Miłego dnia wszystkim życzę :)

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ewelinka :) u mnie temp poszła w górę i niech teraz rośnie :D
    W Wielkopolsce słońce walczy z chmurami i deszczem :P ale chyba zaczyna wygrywać :P jest dość chłodno, ale nie zimno ;)
    Miłego dnia ;)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Hej ewelinka :) u mnie temp poszła w górę i niech teraz rośnie :D
    W Wielkopolsce słońce walczy z chmurami i deszczem :P ale chyba zaczyna wygrywać :P jest dość chłodno, ale nie zimno ;)
    Miłego dnia ;)
    No to super :) No u nas teraz najprzyjemniejszy okres, bo przed owu :) Może taka ładna okrągła liczba cykli staran szczęście przyniesie :P

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    No to super :) No u nas teraz najprzyjemniejszy okres, bo przed owu :) Może taka ładna okrągła liczba cykli staran szczęście przyniesie :P

Trzymam kciuki za owocną owulkę ;)

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :)
    No ja juz od jakiegoś czasu łykam selen, wit. E, olej z wiesiołka, ale może lepeij w sumie orzecha, a nie tabletki brać? Bo migdały na endometrium juz od dawna jem :P
    U nas właśnie wyszło słonko - oby zostało :)

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, nie poznałam Cię :P Dzięki ;) tylko pamiętaj, żeby nie jeść za dużo tych orzechów ;)
    ewelinka wszystko co naturalne lepsze od tabletek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) Amelia jak tam było na wakacjach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w pracy i postanowiłam Was odwiedzić wirtualnie. Już tak aktywnie nie udzielam się ponieważ starania odkładam tzn. nie zabezpieczamy się ale nie zależy nam na dniach płodnych tylko na przyjemności. Nie mierzę temperatury, nie robię testów. Kilka dni temu dopiero połączyłam kiedy powinna do mnie przyjść @. Jak się uda i zajdę w ciążę to super ale mam do tego duży dystans jak nie ja normalnie :-)

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio czytałam Was i doszłam do 290 strony. Zaraz doczytam resztę

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jest sporo nowych osób i avatarki nowe :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) niedawno wstałam zabrałam pieseła na specer, zaraz wypije kawkę i biorę się za ogarnięcie chaty. U mnie pogoda fajna. Jest pogodnie tylko wietrznie, po wczorajszym oberwaniu chmury i ciągłym deszczu, dziś akby luksusowo. Za kilka dni do pracy, kończy się zwolnienie. W pracy może lać i lać, a najlepiej jak jest jakies gradobicie :/ U mnie 5 dpo, ciekawe co tam przyniesie ten cykl, szczerze mówiąc nie liczę, że uda mi się zaciążyć zaraz po poronieniu.. choć też jestem z sierpnia i może bocian będzie tak łaskawy ;)

Amelia też Cię nie poznałam ;) no i oczywiście polecam brazylijki, tak mi weszły w krew, że sięgam po nie zaraz po przebudzeniu.

Owocnych owulek dziewczyny, OV jest fajne, ale ja np. nie pogardziłabym fioletową BBF ;)

littleladybird, PrimaSort lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Prima, że masz takie pozytywne podejście <3 ja na razie jestem na etapie pomiarów i wszelkich obserwacji. Jedyne co, to nie zwracam uwagi na dzień cyklu podczas <3, bo tego mamy zawsze mało i wykorzystujemy każdy dzień kiedy jesteśmy razem :D bardziej liczę na sam fakt wystąpienia owulki i potwierdzenie tego na wykresie ;) gdyby w tym cyklu znów się pojawiła owulka, to wiedziałabym dokładnie co mi szkodzi :D a za miesiąc wizyta u specjalisty od PCOS ;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent wrote:
    U mnie 5 dpo, ciekawe co tam przyniesie ten cykl, szczerze mówiąc nie liczę, że uda mi się zaciążyć zaraz po poronieniu.. choć też jestem z sierpnia i może bocian będzie tak łaskawy ;)

Owocnych owulek dziewczyny, OV jest fajne, ale ja np. nie pogardziłabym fioletową BBF ;)

Ja też liczę, że bociek przyniesie mi sierpniowy prezent urodzinowy :P chociażby w postaci ładnej zdrowej owulki :) Jeśli nie masz problemu z zajściem i organizm dobrze się oczyścił to szansa jest :) i trzymam kciuki za Twój prezent urodzinowy <3 Życzę wszystkim staraczkom szybkiego przejścia na BBF :D

Maleficent, PrimaSort lubią tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podobno miesiąc urodzin jest tym, w którym kobieta jest najbardziej płodna, więc mocno trzymam kciuki za pozytywne testy :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z poradnika ojca Sroki :) nie poprę faktami naukowymi, ale dobre i takie informacje :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Truskaweczko jak problem leży w głowie, to żadne preparaty nic nie dadzą.

Little, rozumiem Cię bo przecież sama jeszcze nie dawno się tak czułam. Oszukiwanie siebie tez nie jest dobre, tylko całkowite odpuszczenie coś pomoże-może ;) Zrymowałam. I myślę ze w moim przypadku gdyby nie długa rozmowa z ginem i jego opieprz to też bym sie teraz dręczyła.

100krota to ładne zakupy :) Ja też sie i wczoraj jeszcze obkupiłam, takie promocje że musiałam skorzystać. Też szukałam sukienki a kupiłam śliczną różowiutką spódniczkę, rozkloszowana jest. A i pare stron temu odpisałam Ci na temat gazu.

W ogóle znacie jakieś fajne strony internetowe gdzie są sukienki? Chciałabym malinową albo neon pomarańcz :(

My to wczoraj wieczorem juz byliśmy w domu. Wyjazd miał być przedłużony a został skrócony. Pogoda już masakra, wiało strasznie i padało. Nie było co robić. Zwiedziliśmy tylko dwa razy park, zakupy, obiad i 12 minut szalonego dzikiego pływania motorówką 300koni :) Ale było EKSTRA! :)
    Ta motorówka jest obłędna! Ekstra! My mieliśmy nią płynąć ale oczywiście czasu brakło bo mieliśmy całe dnie zaplanowane a wyjazd za krótki :-( bo tylko 4 dni :-( ale w przyszłym roku na 100 % się skusimy z mężem!

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ