Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
little, te testy owulacyjne są naprawdę głupie. Ja to nigdy nie wiem kiedy można uznać, że jest pozytywny. Więc działajcie bo temperatura ładnie wygląda i jeszcze złualnie dzieckuapiecie jajeczko!
U mnie angina i antybiotyk. Dzwoniłam do lekarza i kazał kontynuować starania. Ale kolejny strach dochodzi, czy to wszystko nie zaszkodzi ewentualnie dziecku a poza tym, szanse podobno mamy mniejsze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Cieszę się Prima, że masz takie pozytywne podejście ja na razie jestem na etapie pomiarów i wszelkich obserwacji. Jedyne co, to nie zwracam uwagi na dzień cyklu podczas , bo tego mamy zawsze mało i wykorzystujemy każdy dzień kiedy jesteśmy razem bardziej liczę na sam fakt wystąpienia owulki i potwierdzenie tego na wykresie gdyby w tym cyklu znów się pojawiła owulka, to wiedziałabym dokładnie co mi szkodzi a za miesiąc wizyta u specjalisty od PCOS
littleladybird lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Zachciało mi się zmiany
Prima, dobre podejście A po urlopie super tylko jak zwykle za szybko minęło Ale narobiłam mnóstwo zdjęć i znowu będę przez cały rok sobie oglądać aż do następnego wyjazduAmelia San lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Hej Sarenko My chcemy wszystko jak najtaniej, wiec malarz nie wchodzi w grę Jeden pokój będzie chyba tylko dwukolorowy: trzy ściany jasny brąz/beż (nie do końca umiem określić ten kolor ) a czwarta ściana będzie w tej samej tonacji, ale trochę ciemniejsza
Jeszcze tylko kolory będą się łączyć kuchnia-przedpokój, bo nie ma tam drzwi. Kuchnia będzie delikatnie żółta, a przedpokój popielaty tylko musimy wymyślić jakieś fajne przejście, ale nie możemy się w tej kwestii dogadać
A co myślicie o błękitnej sypialni? Mój mąż koniecznie chce błękit a według mnie ten kolor nie pasuje do sypialni. Wolałabym jakiś delikatny fiolet Tu też nie możemy się na razie dogadać
Mnie też dobijała bezczynność. Dlatego poczytałam trochę o moich (nadal nie potwierdzonych, ale bardzo prawdopodobnych) schorzeniach i od początku cyklu zaczęłam brać niepokalanka, a ok. 2 tygodnie temu wprowadziłam sobie nową dietę - bezcukrową. I nie wiem co pomogło, ale doczekałam się pierwszej owulacji w karierze staraczki
Także Płatku głowa do góry i do dzieła. Ważne, że biorąc stymulanty będziesz pod opieka lekarza Trzymam kciuki i dziękuję za kciuki trzymane za mnie -
nick nieaktualnyJaJaga wrote:100krotko kiedyś wspominałaś, że masz już upatrzony wózek dizecięcy. Można wiedzieć jaki? Ja na punkcie wózków miałam już świra chyba w liceum do dziś jestem zorientowana w tym temacie i co jakiś czas przeglądam modele :)jestem specem od wózków i moje bratowe i przyjaciółki "brały" mnie do wybierania hehe może kiedyś otworzę jakiś sklepik i zacznę handlować...
mnie osobiście podobają się niektóre modele Rafpol na allegro, ale on ma słabiutkie opinie...a szkoda, bo wózki naprawdę ciekawe.. A Ty co tam myślisz??JaJaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTruskaweczka83 wrote:Płatek szkarłatny
czemu długo? to już 10 dpo, jakie długie masz cykle? ovu była, wiec wszystko ok.
dziewczyny mnie przynajmniej 1 raz skusi testowanie w cyklu, a kupuje od razu po 10 testów z allegro po 1zł lub 2 zł, zawsze mi się sprawdzały
była ciąża to test wychodził dodatni (nawet 6 testów) a nie było jej to ze 100 testów negatywnych
w jednym cyklu, w którym wszystko wskazywało na ciążę zrobiłąm ich aż 4 szt
w tym ostatnim 1 szt, jak mi temp skoczyła do góry, oczywiśnie nic z tego, @ przyszła w terminie, wiec wniosek prosty - jak się opóźnia = testujemy.
ale to nie takie proste w praktyce -
PrimaSort wrote:W sierpniu wybija data narodzin dzieciątka, które straciłam Mam nadzieję, że do końca roku uda nam wszystkim zajść w ciążę!
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Płatek szkarłatny wrote:little, te testy owulacyjne są naprawdę głupie. Ja to nigdy nie wiem kiedy można uznać, że jest pozytywny. Więc działajcie bo temperatura ładnie wygląda i jeszcze złualnie dzieckuapiecie jajeczko!
U mnie angina i antybiotyk. Dzwoniłam do lekarza i kazał kontynuować starania. Ale kolejny strach dochodzi, czy to wszystko nie zaszkodzi ewentualnie dziecku a poza tym, szanse podobno mamy mniejsze
Ja pytałam lekarzy o to, gdy brałam prawie trzy tygodnie antybiotyki. Internistka mi powiedziała, żeby odpuścić starania, a ginka, że to wcale nie przeszkadza, a zarodek dopiero po całkowitym zagnieżdżeniu pobiera wszystko od matki dodam jeszcze, ze internistka kazała mi 8dpo robić test ciążowy, bo przecież niektóre wyłapują ciążę już 6dpo więc jej informacje nie są wiarygodne. Może jest dobrym lekarzem ogólnym, ale nie zna się kompletnie na staraniach, mimo że to kobieta
PrimaSort wrote:No to przegapiłam parapetówkę
Nie przegapiłaś jeszcze nie było, bo cały czas mamy remontPrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Szczerze przyznam, że nie wiedziałam, że jest coś takiego jak full lips Wybacz Sarenka ale ja tego nie popieram. Nie rozumiem tej mody na zasysanie ust by były większe.
Co do tel to kolorek ekstra Na pewno wygląda obłędnie. Widzę, że już dzień zaplanowałaś? Ja muszę przejrzeć ubrania i buty. I koniecznie muszę kupić nową suszarkę do włosów. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jakie witaminy bierzecie?
Oczywiście Folik i Wit.C,ale czy któraś z Was wbierze kompleksy witaminowe. Swojemu kupiłam AndroVit Plus i Folik a ja zastanawiam sie nad kupnem: Femibio lub Prenatale lub FertilCare lub FemiFertil
Macie swoje zdanie, preferencje... chętnie "posłucham"starania od 2014
3 cykle z CLO
problem nieokreślony - niepłodność pierwotna
Hashimoto
01.02.2016 HSG - oba jajowody drożne
03.03.2016 1 IUI
30.04.2016 2 IUI
05.2016 zdiagnozowane Hashimoto - Letrox 50
27.07.2016 3 IUI