X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nadrabiam Was od 286 strony :-P bo nie pamiętam odkąd mam zaległości :-P

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little, te testy owulacyjne są naprawdę głupie. Ja to nigdy nie wiem kiedy można uznać, że jest pozytywny. Więc działajcie bo temperatura ładnie wygląda i jeszcze złualnie dzieckuapiecie jajeczko!

U mnie angina i antybiotyk. Dzwoniłam do lekarza i kazał kontynuować starania. Ale kolejny strach dochodzi, czy to wszystko nie zaszkodzi ewentualnie dziecku a poza tym, szanse podobno mamy mniejsze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sierpniu wybija data narodzin dzieciątka, które straciłam :-( Mam nadzieję, że do końca roku uda nam wszystkim zajść w ciążę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Cieszę się Prima, że masz takie pozytywne podejście <3 ja na razie jestem na etapie pomiarów i wszelkich obserwacji. Jedyne co, to nie zwracam uwagi na dzień cyklu podczas <3, bo tego mamy zawsze mało i wykorzystujemy każdy dzień kiedy jesteśmy razem :D bardziej liczę na sam fakt wystąpienia owulki i potwierdzenie tego na wykresie ;) gdyby w tym cyklu znów się pojawiła owulka, to wiedziałabym dokładnie co mi szkodzi :D a za miesiąc wizyta u specjalisty od PCOS ;)
    Trzymam kciuki za wizytę. Ciężko dzisiaj o dobrego specjalistę a przy tym jeszcze lekarza z powołaniem...

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Zachciało mi się zmiany :P

Prima, dobre podejście :) A po urlopie super tylko jak zwykle za szybko minęło :) Ale narobiłam mnóstwo zdjęć i znowu będę przez cały rok sobie oglądać aż do następnego wyjazdu :P
    Też zawsze przejmuję inicjatywę i kręcę i fotografuję. Mąż zawsze mówi jak coś zwiedzamy: "przez te zdjęcia to nic nie będziesz wiedziała z tej wycieczki" :-P ale ja mam podzielną uwagę :-P

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    A podobno miesiąc urodzin jest tym, w którym kobieta jest najbardziej płodna, więc mocno trzymam kciuki za pozytywne testy :)
    To u mnie wrzesień :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:

littleladybird napisała:
    Zapraszam, wpadajcie do nas wszystkie :D na parapetówe :D

Amelia San napisała:
    Tylko na to czekałam! :D Kupię dobre wino :D

No to przegapiłam parapetówkę :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenia wrote:
    Hejka :) widze de sie dziewczyny weekenduja :) dajcie szybko znac jak testy??? Wlasnie jestem po owulacji - trzymajcie kciuki! Ja ză was oczywiscie trzymam caly czas :)
    Witam nową koleżankę :-) Właśnie nadrabiam wszystkich i już 289 strona za mną :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Hej Sarenko ;) My chcemy wszystko jak najtaniej, wiec malarz nie wchodzi w grę ;) Jeden pokój będzie chyba tylko dwukolorowy: trzy ściany jasny brąz/beż (nie do końca umiem określić ten kolor :P ) a czwarta ściana będzie w tej samej tonacji, ale trochę ciemniejsza ;)

Jeszcze tylko kolory będą się łączyć kuchnia-przedpokój, bo nie ma tam drzwi. Kuchnia będzie delikatnie żółta, a przedpokój popielaty ;) tylko musimy wymyślić jakieś fajne przejście, ale nie możemy się w tej kwestii dogadać :P

A co myślicie o błękitnej sypialni? Mój mąż koniecznie chce błękit a według mnie ten kolor nie pasuje do sypialni. Wolałabym jakiś delikatny fiolet ;) Tu też nie możemy się na razie dogadać :P

Mnie też dobijała bezczynność. Dlatego poczytałam trochę o moich (nadal nie potwierdzonych, ale bardzo prawdopodobnych) schorzeniach i od początku cyklu zaczęłam brać niepokalanka, a ok. 2 tygodnie temu wprowadziłam sobie nową dietę - bezcukrową. I nie wiem co pomogło, ale doczekałam się pierwszej owulacji w karierze staraczki :D

Także Płatku głowa do góry i do dzieła. Ważne, że biorąc stymulanty będziesz pod opieka lekarza ;) Trzymam kciuki i dziękuję za kciuki trzymane za mnie :D <3
    Ja chcę pomalować na czerwono ale remont dopiero w przyszłym roku bo w tym pół mieszkania wyremontowaliśmy i z kasy się wypłukaliśmy. 2 pokoje nam zostały- sypialnia i...dziecięcy, który mam nadzieję nie będzie stał długo pusty :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga wrote:
    100krotko :) kiedyś wspominałaś, że masz już upatrzony wózek dizecięcy. Można wiedzieć jaki? Ja na punkcie wózków miałam już świra chyba w liceum :) do dziś jestem zorientowana w tym temacie i co jakiś czas przeglądam modele :)jestem specem od wózków i moje bratowe i przyjaciółki "brały" mnie do wybierania :) hehe może kiedyś otworzę jakiś sklepik i zacznę handlować... :P

mnie osobiście podobają się niektóre modele Rafpol na allegro, ale on ma słabiutkie opinie...a szkoda, bo wózki naprawdę ciekawe.. A Ty co tam myślisz?? :)
    Oooo :-) dobrze wiedzieć. Napewno będę korzystała z Twojej rady

JaJaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Płatek szkarłatny
    czemu długo? to już 10 dpo, jakie długie masz cykle? ovu była, wiec wszystko ok.

dziewczyny mnie przynajmniej 1 raz skusi testowanie w cyklu, a kupuje od razu po 10 testów z allegro po 1zł lub 2 zł, zawsze mi się sprawdzały :)
    była ciąża to test wychodził dodatni (nawet 6 testów) a nie było jej to ze 100 testów negatywnych :/
    w jednym cyklu, w którym wszystko wskazywało na ciążę zrobiłąm ich aż 4 szt
    w tym ostatnim 1 szt, jak mi temp skoczyła do góry, oczywiśnie nic z tego, @ przyszła w terminie, wiec wniosek prosty - jak się opóźnia = testujemy.
    ale to nie takie proste w praktyce ;)
    Racja! "Testujemy tylko jak się spóźnia " to moje motto!

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    W sierpniu wybija data narodzin dzieciątka, które straciłam :-( Mam nadzieję, że do końca roku uda nam wszystkim zajść w ciążę!
    przytulam :( U mnie była w lipcu, będzie we wrześniu i grudniu... Ale październik zakończony urodzinami synka jak i moimi, więc może wtedy to będzie mój płodny miesiąc również :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testować musze wcześniej, bo jak się uda, to nie mogę leków przerywać, tzn. tak pod koniec cyklu i wtedy jak negatyw, to odstawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh wrote:
    A ja staram się już ponad pół roku i jestem w pierwszym cyklu momnitorowanym i z pomocą leków, jest tu ktoś taki??
    Witaj :-) ja jestem po poronieniu. W styczniu straciłam dziecko do dziś nie mogę zajść w ciążę :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amcia zainspirowalas mnie do zmiany zdjecia :):D

littleladybird, PrimaSort, Amelia San, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    little, te testy owulacyjne są naprawdę głupie. Ja to nigdy nie wiem kiedy można uznać, że jest pozytywny. Więc działajcie bo temperatura ładnie wygląda i jeszcze złualnie dzieckuapiecie jajeczko!

U mnie angina i antybiotyk. Dzwoniłam do lekarza i kazał kontynuować starania. Ale kolejny strach dochodzi, czy to wszystko nie zaszkodzi ewentualnie dziecku a poza tym, szanse podobno mamy mniejsze :(

Ja pytałam lekarzy o to, gdy brałam prawie trzy tygodnie antybiotyki. Internistka mi powiedziała, żeby odpuścić starania, a ginka, że to wcale nie przeszkadza, a zarodek dopiero po całkowitym zagnieżdżeniu pobiera wszystko od matki ;) dodam jeszcze, ze internistka kazała mi 8dpo robić test ciążowy, bo przecież niektóre wyłapują ciążę już 6dpo O.o więc jej informacje nie są wiarygodne. Może jest dobrym lekarzem ogólnym, ale nie zna się kompletnie na staraniach, mimo że to kobieta :P
    PrimaSort wrote:
    No to przegapiłam parapetówkę :-(

Nie przegapiłaś ;) jeszcze nie było, bo cały czas mamy remont :P

PrimaSort lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Szczerze przyznam, że nie wiedziałam, że jest coś takiego jak full lips ;) Wybacz Sarenka ale ja tego nie popieram. Nie rozumiem tej mody na zasysanie ust by były większe.

Co do tel to kolorek ekstra :) Na pewno wygląda obłędnie. Widzę, że już dzień zaplanowałaś? :) Ja muszę przejrzeć ubrania i buty. I koniecznie muszę kupić nową suszarkę do włosów.
    Co to full lips?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Amcia zainspirowalas mnie do zmiany zdjecia :):D
    Super zdjęcie :-)

100krotka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem na 296 stronie. Resztę nadrobię później albo jutro w pracy :-P teraz muszę troszkę popracować :-)

• MoniGb Debiutantka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie witaminy bierzecie?
    Oczywiście Folik i Wit.C,ale czy któraś z Was wbierze kompleksy witaminowe. Swojemu kupiłam AndroVit Plus i Folik :) a ja zastanawiam sie nad kupnem: Femibio lub Prenatale lub FertilCare lub FemiFertil
    Macie swoje zdanie, preferencje... chętnie "posłucham"

starania od 2014
    3 cykle z CLO
    problem nieokreślony - niepłodność pierwotna
    Hashimoto
    01.02.2016 HSG - oba jajowody drożne
    03.03.2016 1 IUI :(
    30.04.2016 2 IUI :(
    05.2016 zdiagnozowane Hashimoto - Letrox 50
    27.07.2016 3 IUI
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ