Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Hej dziewczyny! :)

Prima po cichu gratuluję, daj znać co powie lekarz, trzymam kciuki :)

Truskaweczka na Twoim miejscu zgłosiłabym się o pomoc, skoro nie macie pieniędzy, a Ty wydajesz więcej niż możecie, to coś jest nie tak. Chyba, że sama coś zaradzisz, a co Twój mąż na to? Może nie powinnaś mieć dostępu do konta?

Maleficent nie martw się na zapas, lekkie bóle przy ciąży to normalne. Niepotrzebne zamartwianie może tylko zaszkodzić ciąży. Bądź dobrej myśli, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :)

A ja dziś mam wolne i bardzo mnie to cieszy :D
    Nie ma czego :-( beta za niska jak na 3-4 dni po terminie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że zabieg nie bedzie u mnie potrzebny :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może odżałuję i powtórzę jeszcze dziś badanie a jutro dodatkowo? :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 14:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima nie denerwuj się! Tyle razy mi tu dziewczyny mówiły, teraz ja mówię Tobie. Jeśli to ma być biochemiczna to zabrzmi to brutalnie, ale szybko zejdzie. Za chwilę dostaniesz okres i możesz normalnie się starać od następnego cyklu bez konieczności zabiegu (zobacz u mnie doszło do zapłodnienia w następnym cyklu po takiej ciąży. Nie wykluczone, że tak jak ewelinka mówi, owulacja mogła się przesunąć, nie pozostaje nic innego jak tylko powtórzyć wynik. Może Cię pocieszy, że jutro rano startuje z Tobą z tą betą, musze wiedzieć co się dzieję, jak wiesz u mnie z betą też szału teraz nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobię betę i jutro też. Jak będzie spadek to nie pójdę do ginekologa prywatnie tylko na nfz a jak bedzie przyrost to pojde prywatnie. Bo wole na bete kase wydac niz na wizyte gdzie lekarz zs 150 zl powie mi ze mam czekac okresu

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima to tak zrób, trzymaj się Kochana :*

Maleficent to Ty też o nas nie zapomnij i daj znać jutro znać jaki będzie wynik :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, nie wiem co powiedzieć. A może jeszcze zrób test i zobacz jak krecha, czy słabsza czy mocniejsza. Beta to podstawa w tym momencie no i może jakies leczenie.

A ja wychodzi na to bede musiała zrobić we wrześniu hsg. Gin powiedział że jak do września nie zajdę, to trzeba. Jeszcze się zastanawiam, bo się boję, ale jeśli ma pomóc, jeśli coś nie tak... Tym bardziej że w narkozie to na miękko raczej. Najchętniej to nic już bym nie robiła co związane z ciążą, żadnych badań. Tylko bzykanie :)

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię i wieczorem dam znać o wyniku. Będę miała jasność. Bo taka sama nie może wyjść prawda? Będzie albo niższa albo wyższa???

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Będzie wyższa :) <3
    Ja już na to nie liczę. Wolałabym wcale nie być w ciąży niż znów poronić. Ale taka sama nie może wyjść prawda? Musi wynik się różnić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to koło 21 dam znać

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Dobrze Prima :* Życzę Ci wzrostu :*
    :-*

Amelia San lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cho;erka nie mam siły do tego wszystkiego - Prima ja też wiedząc, że poronię to wolałabym nie być w ciąży.
    Niska beta jeszcze nie przesądza najgorszego.
    Faktycznie zrób znów betę - będziesz miała jakąś jasność w tej kwestii.

Czemu ciągle w życiu jest pod górę?
    To wszystko przekonuje mnie aby odpuścić sobie drugie dziecko na zawsze...

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Pewnie to trudne ale spróbuj się czymś zająć żeby nie myśleć o wynikach. Mąż już wrócił z pracy? Może idźcie na spacer czy do kina? :)
    Idę na zakupy a potem wezmę się za obiad. Mąż zaraz wróci z pracy. Staram się o tym nie myśleć. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po obiadku. Wyników jeszcze nie ma. Co pół godziny będę sprawdzała. Teraz odpoczniemy z mężem bo się wyjedliśmy a później na lody :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta spadła 11,61 :-( mam dość tego życia! !!!!

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Beta spadła 11,61 :-( mam dość tego życia! !!!!

oj - ogromnie współczuje, nie wiem co wiecej napisać...

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima strasznie przykro :(.
    Coraz częściej zadaję sobie pytanie czemu natura dla niektórych jest taka niesprawiedliwa i podła. Wiem, że to pytania bez sensu :(
    Trzymaj się kochana.

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima tak mi przykro... ale teraz porozmawiaj z lekarzem o możliwych przyczynach kolejnej biochemicznej - dalsza diagnostyka pewnie pomoże i doczekacie sie dzidziusia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 06:33

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Prima, przykro mi. Teraz powinnaś pogadać z ginem o przyczynach czemu tak sie kurdę dzieje. Wierzę że masz już dość takich chwil, bo coś tam cyka, ale odbiera nadzieję...

Dziewczyny, ja też mam dość, ale to już wiecie. Nie piszę o tym i nie myślę, ale wyczekując kolejnej @ straciłam już nadzieję całkowicie że kiedys będziemy mieć swoje maleństwo. Po prostu już nie widzę tego i nie wierzę, już za długo, wszystko wygasło. Pogodziłam się z tym, a hsg bede musiała zrobić. Bardziej ten zabieg (gin mowi operację haha) przeżywa mój mąż i nie chce bym robiła :(

A tera optymistycznie :) Nie naspałam się, śniły mi się głupoty że szok!
    Zaraz się maluję, zmieniam pościel, wstawiam pranie i spieprzam do matki, ale najpierw te zakupy :D Będę w rosmanie i Top Secret, a potem wracam i robie nową sałatkę dla męża, bo w nocy musi wyjechać i jednak nasze plany się popsuły na czwartek...:/ Kolega ma problemy finansowe i trzeba zaradzić. A sałatka ocencie czy bedzie dobra-kurczak w kawałkach, kukurydza, ryż smażony w curry (?)-bedzie pasowało?, majonez i dużo pora. Czy może jakieś inne dodatki?

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ