Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do ginekologa. W środę na 17:40 mam przyjść a dziś zrobić bete i do niego z wynikiem aby mógł ustalić co jest powodem braku miesiączki jeśli niebyłaby to ciąża. Boję się :-( po pracy jadę na badanie to wieczorem koło 22 będę miała wynik

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima - mój błąd - ostatnia @ to dziś :/

Ja już straciłąm całkowicie nadzieję, a mierzyłąm temp i w tym cyklu miałam monitoring, i dupa, mam dość. Ważne, że mam córkę bo bym oszalałą z tego wszystkiego.

Od tego cyklu koniec - tym razem koniec z 2 dzieckiem, przykro mi ale już nie chcę, za dużo mam problemów, nie śpie, serce mnie boli często, za dużo tego wszystkiego!

Muszę najpierw stała pracę znaleźć - a to może zająść mi nawet z 8 lat, wiec koniec!

Ale trzymam kciuki i pomalutku gratuluje :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Prima - mój błąd - ostatnia @ to dziś :/

Ja już straciłąm całkowicie nadzieję, a mierzyłąm temp i w tym cyklu miałam monitoring, i dupa, mam dość. Ważne, że mam córkę bo bym oszalałą z tego wszystkiego.

Od tego cyklu koniec - tym razem koniec z 2 dzieckiem, przykro mi ale już nie chcę, za dużo mam problemów, nie śpie, serce mnie boli często, za dużo tego wszystkiego!

Muszę najpierw stała pracę znaleźć - a to może zająść mi nawet z 8 lat, wiec koniec!

Ale trzymam kciuki i pomalutku gratuluje :)
    Truskaweczko to @ też Ci się w tym cyklu spóźniała ale przyszła? Bo my zwykle tego samego dnia dostawałyśmy @?

Kurcze trzymaj się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane :-)

Właśnie wróciła do domku nareszcie :-) powiem wam że normalnie zdycham moje nogi od kolan do port wyglądają tak samo :-\ spuchniete bola jak cholera:'( wiem jedno ją chrzciny swojego maluszkamebde robić w lokalu a nie sama

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Czesc Kochane :-)

Właśnie wróciła do domku nareszcie :-) powiem wam że normalnie zdycham moje nogi od kolan do port wyglądają tak samo :-\ spuchniete bola jak cholera:'( wiem jedno ją chrzciny swojego maluszkamebde robić w lokalu a nie sama
    :-*

100krotka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Wynik ma być koło 20-21.
    Dam znać o wyniku. Strasznie się boję, ale i tak już nie mam wpływu na jego wynik, więc staram się o tym nie myśleć.

Teraz czekam na męża i idziemy na pizzę i piwko. Tzn. mąż na piwko a ja na jakiś napój tak na wszelki wypadek jakby co miało być...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima czekam i ja niecierpliwie .:-) musi być dobrze:-)

Am siostra robiła chrzciny na 50 osób w takiej remizie że swoją kucharka której trzeba było pomagać...
    Wiem że puchna...opuchlizne jeszcze bym zniosła ale ja nawet chodzić nie mogę każde położenie stóp sprawia taki ból :'(
    Przez to wszystko musieliśmy odwołać wyjazd:'(

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Prima Jestem z Tobą <3 Będzie dobrze kochana :* Koniecznie napisz o wynikach bo umieram z ciekawości. Kciuki zaciśnięte cały czas :*
    Dziękuję dziewczyny! Ja już po pizzy :) Wyjediśmy się z mężem, że szkoda gadać!

Jeśli chodzi o strach to boję się, że jak to nie ciąża to musi dziać się ze mną coś bardzo złego skoro nie ma @ a nie mam PCOS, cykle zawsze regularne, owulacje również...

Boję się, że nie będę mogła mieć dzieci :(

No dobra już nie smutam. Patrzyłam przed chwilą, jeszcze wyników nie ma. Ale co pół godzinki będę sprawdzała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Prima czekam i ja niecierpliwie .:-) musi być dobrze:-)

Am siostra robiła chrzciny na 50 osób w takiej remizie że swoją kucharka której trzeba było pomagać...
    Wiem że puchna...opuchlizne jeszcze bym zniosła ale ja nawet chodzić nie mogę każde położenie stóp sprawia taki ból :'(
    Przez to wszystko musieliśmy odwołać wyjazd:'(
    Oj nasza biedna... Może jakieś okłady sobie rób? Albo kąpiel dla stóp i siedź przed TV z nogami w misce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Prima nie pisz czarnych scenariuszy, trzeba myśleć pozytywnie :)
    Wiem... Ale sama wiesz jak to jest z tymi staraniami... Ciągle pod górkę i ciągle nie wychodzi więc trudno już w cokolwiek wierzyć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyników nadal brak

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wynik :-( 16.65 :-( 4 dni mi się już @ spóźnia i to nie ciąża albo już poroniłam :-(

• Alisss Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Poczytalam troszke i zazdroszcze Wam dziewczyny takiej sily... Ja juz dawno przestalam wierzyc, ze sie uda i juz nawet nie mysle o rodzenstwie dla synka...

599c7ad6b8396062e00cd33ba75a0b2c.png

Mama Natanka (20.07.09) mojego sloneczka oraz aniolka (22.03.14) 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Jest wynik :-( 16.65 :-( 4 dni mi się już @ spóźnia i to nie ciąża albo już poroniłam :-(

Prima ale wynik jest ciążowy? mam karteczkę przed sobą i odpowiada normom 3-4 tygodnia z mojego lab. Choć podobny wynik w tym czasie po okresie, miałam miesiąc temu przy biochemicznej.. Idź do gina koniecznie i rozstrzygnij wątpliwośći :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent wrote:
    Prima ale wynik jest ciążowy? mam karteczkę przed sobą i odpowiada normom 3-4 tygodnia z mojego lab. Choć podobny wynik w tym czasie po okresie, miałam miesiąc temu przy biochemicznej.. Idź do gina koniecznie i rozstrzygnij wątpliwośći :/
    O matko... :-( najpierw poronienie a teraz biochemiczna? I ile Ci się okres spóźniał przy biochemicznej? I jak to się skończyło?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent wrote:
    Według norm to od 5 do 25 może być ciąża, a od 25 ciąża

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    O matko... :-( najpierw poronienie a teraz biochemiczna? I ile Ci się okres spóźniał przy biochemicznej? I jak to się skończyło?

Miesiąc temu betę zrobiłam trzy dni po miesiączce wyniosła niewiele ponad 30, za kolejne dwa dni miała już coś około 14, następne 8 :( Około tygodnia przyszedł okres, raczej normalny tylko z dużą ilością skrzepów...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 4 dni po @ i mam 16,65 :-(

A lekarz Ciebie badał nim beta spadła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może w środę powtórzę wynik przed pracą?

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss

ile lat ma Twój synek?
    moja córcia 12,5 roku
    ja też się dziś poddałam - poważnie, to już mnie przerosło, w sumie prawie 5 lat starań z poronieniem w tle, monitoringi, badania, cuda niewidy i nic, nie ma szans, na około wszyscy w ciąży tylko nie ja :(

Dodatkowo odnowił mi się chyba zakupoholizm :/
    Walczyłąm z nim od dawna - chyba z 7 lat już, poprawiło mi się, a od marca wpadam w szał zakupowy co pewien czas :/
    załamka totalna - jeszcze mi gorzej jest po tym wszystkim.
    chyba bez psychologa sie nie obejdzie - masakra - bo nie mam za co???
    wszystko wydałąm na ciuchy dla siebie i córki i pierdoły dla męża.
    Długi sięgają 5 tyś zł (tzn raty za laptopa i meble) spłacam je systematycznie, ale jeszcze minimum 15 mieś bede to spłącać przy mojej mini wypłącie :/ ( w tym momencie - bezrobocie)
    dziś zły dzień - zrobiłąm zakupów za ok 300zł, w tym ciuchy +dla męża= 200zł
    i na koncie do 01 PAŹDZIERNIKA bedzie 0zł, tak jak pójdę do pracy to pierwsza wypłąta - 1300zł w październiku :/
    mąż dostanie na 5go września 1500zł - tyle zarabia, a tu córce trzeba popłacić wszystko w szkole, raty, rachunki, to nawet braknie -tragedia, ciągle coś kupuje przez internet - te wyprzedaże mnie wykończą....
    jestem taka zła na siebie.... miesiąc po poronieniu się odnowiło i pogrążam się :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 22:21

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ