Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Am, no właśnie bo ta dawka jest malutka a lekarze przeważnie od niej zaczynają. Ja też nie czułam poprawy w ogóle na takiej. Ale bedą Ci dawac sukcesywnie wiekszą i będzie lepiej. Nawet nie wiedziałam że nie masz @. Chyba jutro was doczytam, bo dziś nie mam kiedy.
Maleficent, sporo o Tobie ostatnio myślałam. Dobrze że jestes znowu z nami.
Little, Am, 100krotka pamiętacie jak dawałyśmy sobie czas do 250 strony? Mi też często przed @ śnią się pozytywne testy, albo mój wielki brzuch i poród.
Ale dziś mam doła. Wieczór mógłby byc taki fajny, a tu do roboty trzeba zapier.... Bzykać mi się strasznie chce. Z chęcią zostałabym w domu w łóżku z mężem, tym bardziej że jest tak zimno i wieje. Dołek totalny -
ewelinka2210 wrote:Witaj elmalia a po poronieniu nie robiłaś badań? Zadnych Ci lekarka nie zleciła?
Tzn. Mam zlecone badania typowe dla osób planujących ciąże, tarczyca, witamina D, mocz, toksoplszmoza itp. Ale jeszcze się na nie nie wybrałam... Tak tak wiem, że powinnam ale zawsze coś mi wypada. Albo myślę, że już jestem w ciąży i stwierdzam, że nie ma co iść do laboratorium, albo nadchodzi @ i .... mówię sobie, że pójdę po.
Gin mi powiedziała, że takie poronienia się zdarzają i często kobieta nawet o nich nie wie.
TP 31.07.2016
-
nick nieaktualnyLittlel ale sen o ja cie chyba bala bym sie takiego pobierania krwi hehe:) ja nie wiem z kad w glowie biora sie takie rzeczy
Kurcze aja marudze ze moj maz cale dnie w pracy a mam go chociaz w nocy przy sobie:) choc on teraz pożytku ze mnie nie ma hehe iw weekendy te jest;/
Nie dziwie sie ze jest Ci smutno jak jestes sama. Biedulka:( ale pamietaj masz nas zawsze mozesz sie wyzalic
Pochwale sie wam jeszcze ze sobotnie zakupy sie udaly wydalismy ok 40zl i do kupienia coraz mniej
Sarenko ja pamietam a my tu mamy juz 360 strone i mam nadzieje ze sie pojawia male Babelki:)
Biedaczka ja nie wiem co za debil wymyslil zmiany nocne:( to napewno byl ktos bez drugiej polowki...!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle ja nie moge już słuchać o pobieraniu krwi, wogóle o krwi, także nie skomentuje Twego snu wybacz ps. dobrze, że jesteś wogóle tutaj! a w weekendy to się ciesz mężem, dbajcie o siebie i sio wtedy z forum hehe
Sarenko jak miło, że ktoś kogo nie znam osobiście o mnie myśli, super takie coś przeczytać współczuję mała tej tyry, ale już posezonowo, petenci zatroleni w chacie, domówek będzie przybywać. Ja do pracy tak szybko nie wrócę chyba, że ugram przenosiny a jak nie to dopiero po Nowym Roku, zdrowie najważniejsze!
100krotko widziałam wpisy w pamiętniku - śliczny brzuchol, Lenka się mała rozpycha co Wogóle jak z jedzeniem? odczuwasz zwiększony głód, że musisz sporo chrupać? jak z sennością, dalej trwa czy minęła. Pytam, bo ciekawi mnie ten magiczny II trymestr, do którego jak narazie nie było mi dane dojść a zastanawiałam się jak to będzie (będąc jeszcze w ciąży). -
Sarenka2015 wrote:Little, Am, 100krotka pamiętacie jak dawałyśmy sobie czas do 250 strony?
Pamiętam czas leci, strony lecą krew leci i nie ma dzieci... Tak mi się jakoś skojarzyło. U Was w podstawówce też chłopcy biegali i krzyczeli: "krew leci będą dzieci"? U mnie zaczęli tak wołać jak dziewczynki były w okresie pierwszych miesiączek. Mieli ubaw po pachy, a dla nas to było zwyczajnie głupie, tak samo jak strzelanie ze staników
Sarenko, nie zazdroszczę nocek.
Am, niech będzie 500 może się uda Też już się przyzwyczaiłam do dziwnych snów które rzekomo też są objawem ciążowym
100krotko, zakupy udane, więc pochwal się, co kupiliścieAmelia San lubi tę wiadomość
-
Hej Amelia San:) No teoretycznie staramy sie rok niebawem minie. Ale tylko na podstawie kalendarzyka plus jakiś tam moich subiektywnych znaków . Dopiero w tym miesiącu zaczęłam mierzyć temperaturę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 20:10
TP 31.07.2016
-
Maleficent wrote:Little ja nie moge już słuchać o pobieraniu krwi, wogóle o krwi, także nie skomentuje Twego snu wybacz ps. dobrze, że jesteś wogóle tutaj! a w weekendy to się ciesz mężem, dbajcie o siebie i sio wtedy z forum hehe
Nie dziwię się, że masz dość i całkowicie rozumiem. I już nie będę wspominać o tej cieczy na k :*
Cieszę się, że trafiłam na OF. Znalazłam tu wiele życzliwych osób, które przede wszystkim rozumieją a takich brakuje mi w realu.
Maleficent, myśl o sobie i nie martw się pracą. Tak jak napisałaś, zdrowie najważniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 20:34
Maleficent lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmcia kupilismy wanienke,stojak do wanienki,smoczki, termometr do wanienki, zawieszke do smoczka, kocyk gruby(ale misie nie podoba wiec kupie jeszcze inny)recznik z kapturkiem, szczoteczke i grzebtk, zesraw do paznokci, czape gruba z napisem LENKA:D pieluszki flanelowe(2szt bo byly drogie kupie wiecej na alegro) skarpetki(3pary) gruszke do noska,majtki jednorazowe dla mamy i podklady na lozko do lozeczka i male pieluszki flanelowo-ceratkowe (tez 2 bo byly drogie) no chyba tyle:)
Maleficent dzieki zobaczysz zanim sie obejrzysz i Ty taki bedziesz nisic Mala czuc coraz bardziej czasami jak sie wypchnie to mam w jednym miejscu taki twardy brzuch:) i troche boli. Z jedzeniem bywa roznie raz mam taki apetyt ze konia z kopytami bym wciagnela a raz na nic nie mam ochoty;/ Z sennoscia tez roznie glownie zalezy to od tegoile razy w nocywstaje siku, czasami zdaza sie raz na cala noc a czasami co dwie godziny:) ogolnie czoje sie lepiej niz w pierwszym choc jest troche ciezej szybciej sie mecze ale ogolnie nie moge narzekac:) choc czesto to robie hihi:)Amelia San, Maleficent lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Cieszę się, że trafiłam na OF. Znalazłam tu wiele życzliwych osób, które przede wszystkim rozumieją a takich brakuje mi w realu.
Kochana mam tak samo znalazlam tu wiele zyczliwych osob z ktorymi mozna porozmawiac a w realu hmm mam mame siostry i siostry meza i tesciowa a kolezanek brak;/
-
littleladybird wrote:Nie dziwię się, że masz dość i całkowicie rozumiem. I już nie będę wspominać o tej cieczy na k :*
Cieszę się, że trafiłam na OF. Znalazłam tu wiele życzliwych osób, które przede wszystkim rozumieją a takich brakuje mi w realu.
Maleficent, myśl o siebie i nie martw się pracą. Tak jak napisałaś, zdrowie najważniejsze
Miło to słyszeć! Jestem tu nowa, ale nie ukrywam, że szukam takiej grupy wsparcia na codzień nie bardzo mam z kim rozmawiać o tych problemach, a męża nie chce dreczyc. I tak uważa, że za bardzo się stresuje, a to na pewno mi nie pomaga zajść w ciąże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 20:28
TP 31.07.2016
-
Elmalia zrób te badania, czasem coś może wyjść, co ułatwi starania, możliwe, że coś trzeba podleczyć, lepiej dmuchać na zimne. Jak nie masz w zaleceniach, to jeszcze cytomegalię zrób. No i badania na zespół antyfosfolipidowy. No i pisz tu ile potrzebujesz, myślę, że każda z nas, która stara się już dłuższy czas odczuwa braki zrozumienia w realu, ale tu możemy na siebie liczyć
A co do snów dziwnych, to ja mam praktycznie co cykl w II fazie - na początku tez miałam nadzieję, że ciążowe, ale teraz myślę, że to chyba tylko hormony Oczywiście w Waszym przypadku życzę, żeby to fasoleczki się zagnieżdżały
Sarenka miłej nocy życzę, oby było spokojnie
Little a Ty już chyba po owulacji?
No i też zaraz się kładę, wczoraj się nie wyspałam - może dziś się uda nadrobić
Co do hsg to mnie na serio nic nie bolało, ale miałam wszystko drożne - podobno ten ból się odczuwa w przypadku niedrożności i często samo badanie "przepycha" jajowody. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle tu naskrobałyście
Little pisz śmiało, a jak to już wogóle ma coś znaczyć proroczo ciążowego to zalewaj tymi wpisami caly wątek
100krotko to rośnijcie dalej a do stycznia zleci w mgnieniu oka
Hej elmalio witaj w gronie
Ewelinko czyli różnie bywa. Tak myślę, że podczas tej ektopowej tyleee zniosłam, że chyba sobie poradzę z tym hsg a juz wogóle jak zakładają cewnik to jest odjazd ból okrutny brrr:/ tak mi się nasunęło.. (sorka)
Dobranoc dziouchy ;*