Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja brałam dupka na uregulowanie cykli i rozwalił mi je jeszcze bardziej
w pierwszym miesiącu tydzień przed @ plamiłam a okres zamiast po 2-3 dniach od odstawienia pojawił się po 2 tygodniach
duphaston to jest coś w rodzaju progesteronu i ma pomagać w ewentualnym zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży (od tego jest ten hormon). Też mi trochę tego zostało i w dwóch cyklach sama go brałam, ale do rzekomej owulacji jadłam też donga.
-
nick nieaktualny
-
Marleni wrote:Wiesz co, dieta cud
Dowiedziałam się na wizycie że do tej pory jak byłam na dietach to miałam za małą kaloryczność (1200 kalori) - a mój organizm potrzebuje 1500 - 1600 kalorii. Trochę ciężko się przestawić, bo w głowie mam zakodowane - żryj mniej...żryj mniej.
Rano rozruch z owsianką z owocoami (polecam z gruszką, borówką, orzechy włoskie i szczypta cynamonu, oczywiście owsianka gotoowana na mleku 1,5) (6:30) później różnej maści sałateczki (10:00); jakiś jogurt z musli (13:00), łobiad (wczoraj miałam pysznego kurczaka w pomidorach z mizerią z ryżem brązowym); i kolacja o 20:00
Dużo pełnoziarnistych produktów, dużo owoców, olej lniany do picia na surowo.Tylko sobie jeszcze bilans kaloryczny i makroskładniki rozpisuję
To masz mądrą dietetyczkę, że Cię na diecie 1000 kcal nie chce trzymać
Marleni lubi tę wiadomość
-
Marleni wrote:bilans kaloryczny i makroskładniki oh oho jak to złowieszczo brzmi
Ja nic nie rozpisuję, mam rozpisane w książce która otrzymałam hi hi. Tylko muszę zaznaczać czy się zastosowałam. I ona wpuszcza to w komputer i wychodzi gdzie robie dobrze źle itp.
Ogólnie jestem zadowolona, bo dostałam książkę, z przepisami na cały miesiąc + listę zakupów, na 2 dni (pogrupowane na działy) i szybciutko wchodzę na sklep internetowy i dowożą i cudnie pięknie. Fajnie bo przepisy nie są czasochłonne a tego sie obawiałam.
No no taka reklama, zaraz mnie zablokują he he
1000 kalorii to bym umarła, zwłaszcza jak ciągnę: pracę, dwie szkoły, dom, siłownia, gitara, basen... i jeszcze w międzyczasie inne rzeczy. 1200 kalorii już mnie zabijało ha ha haJa samouk, sama szukałąm co i jak, ile jeść, co robić żeby zdrowo schudnąć. No posżło w zeszłym roku 10 kg, ale jeszcze by się przydało
Mnie gubi piwo, bo uwielbiam
Marleni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
U mnie pogoda jest super, slonce swieci, cieplo.
Czekam juz trzecia godzinę, zeby mi te szwy zdjeli a oni nie maja wolnych gabinetów (!?). Szlag mnie zaraz trafi.
Ewela przybij piontke piwoszumnie tez gubi piwo
Oglądałyście nowy program na tvp: 600 gramow.szczescia, jest o wczesniakach. Oglądałam wczoraj i ryczalam jak bobr
Miłego dnia
-
Elmalia, ja brałam duphaston i tez mi rozwalił cykle. Odstawiłam i nigdy więcej, chyba że W CIĄŻY lekarz zaleci. Możesz brać sama ale musisz iedziec dokładnie kiedy była owu, bo jeśli weźmiesz przed zablokujesz owulację duphastonem (bo tak działa) i starania będą bez sensu. Po stwierdzonej owulacji należy odczekać 3-4 dni i bieriii.
Am, kurdę, ale mi się popieprzyło. Skąd mi się umaniło że bierzesz 25 dawkę?I jeszcze jedno bo mówiłaś że bierzesz pół tabletki. Więc jeśli bierzesz pół to masz dawkę 37,5, nie 75. Ja biorę też połowę tablety. Kapiszyn?
Daj znać co i jak po usg. Trzymam kciuki.
Marleni, widzę że podobnie jemy. Ja też na rozruch owsiane rano i na kolację też jem, bo mi smakuje. Ale u mnie jelita ciężko pracowały. Jem na wodzie i z mlekiem.
Maleficent, nie oglądałam tego,za to oglądam Porody na Polsat Cafe. Jak tylko zaczyna się program, ta nastrojowa muzyka... gadka lektora... to zaczynam ryczećA na finiszu, czyli narodziny, to mam zasmarkaną całą kordłe
Mam nadzieję że szwy zdjęte i wszystko gra.
-
Ej, jak juz o procentach-ja pijam Jacka Danielsa, no uwielbiam!
Marleni, bo cos nie doczytałam chyba. A czemu musisz schudnąć te 8? Chcesz czy to zalecenie lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 15:33
-
nick nieaktualny
-
littleladybird wrote:Ja brałam dupka na uregulowanie cykli i rozwalił mi je jeszcze bardziej
w pierwszym miesiącu tydzień przed @ plamiłam a okres zamiast po 2-3 dniach od odstawienia pojawił się po 2 tygodniach
duphaston to jest coś w rodzaju progesteronu i ma pomagać w ewentualnym zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży (od tego jest ten hormon). Też mi trochę tego zostało i w dwóch cyklach sama go brałam, ale do rzekomej owulacji jadłam też donga.
Ooo, to już na pewno go nie wezmę sama z siebie! Nie chcę mieć rozwalonego cyklu.
Dzięki za info.TP 31.07.2016
-
Marleni wrote:Ja na początku brałam od 16 dc. A później jak zaczęłam robić wykresy + monitoring to dwa dni po owulacji przez 10 dni.
Mi nie rozregulował cyklu, @ jak w zegarku po odstawieniu przychodziła 2 dni po.
Hmmm, to już sama nie wiem. Pewnie na każdego działa inaczej.
Jak to z tymi hormonami bywa:/TP 31.07.2016
-
Sarenka2015 wrote:Elmalia, ja brałam duphaston i tez mi rozwalił cykle. Odstawiłam i nigdy więcej, chyba że W CIĄŻY lekarz zaleci. Możesz brać sama ale musisz iedziec dokładnie kiedy była owu, bo jeśli weźmiesz przed zablokujesz owulację duphastonem (bo tak działa) i starania będą bez sensu. Po stwierdzonej owulacji należy odczekać 3-4 dni i bieriii.
No to lepiej samemu nie ryzykowaćDziękuję za doedukowanie
TP 31.07.2016
-
Widzę, że poruszony został temat preferencji alkoholowych, więc skoro jesteśmy w temacie to ja obecnie mam fazę na piwo. Niestety, bo tuczy
No ale jak tu się nie napić piwa w weekend, zwłaszcza gdy się wie, że z ciązy raczej nici?
to przynajmniej na pocieszenie to 1 piwko się należy
TP 31.07.2016
-
A ja pokochałam czerwone wino wytrawne
zawsze piłam tylko słodkie, ale odkąd odrzuciłam cukier to smakuje mi wytrawne
nawet gorzka czekolada okazała się pyszna, a nigdy jej nie lubiłam
Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość
-
Po winie miewam bóle głowy więc raczej nie pije. Poza tym mi nie smakuje ;p
Ja jakoś nie umiem odstawić cukru. Próbowałam kilka razy, ale bez skutku.
Za to odstawiłam kawę. Już drugi tydzień nie pije! A piłam codziennie ;p Taki tam mini sukces osobisty hihi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 17:38
Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016