X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dupka na uregulowanie cykli i rozwalił mi je jeszcze bardziej :/ w pierwszym miesiącu tydzień przed @ plamiłam a okres zamiast po 2-3 dniach od odstawienia pojawił się po 2 tygodniach :/ duphaston to jest coś w rodzaju progesteronu i ma pomagać w ewentualnym zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży (od tego jest ten hormon). Też mi trochę tego zostało i w dwóch cyklach sama go brałam, ale do rzekomej owulacji jadłam też donga.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Mi luteina wyregulowała, nie mam plmień przed, ładnie wydłuzyła lutealną, same plusy :)
    Po euthroxie 25 też nie mam problemów, ale ja mam małą dawkę.

Milego dnia wam życzę :)

Aaa, Marleni co to za dieta? :) opisz coś więcej :)

Wysłany: 16 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Luteina ponoć lepsza od dupka, który w wielu krajach europejskich jest wycofany z obiegu ;)

Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)

U mnie tez slonce cieplo a nawet duszno ;/ i jakos tak mi ble;/

Marleni powinnam zastosowac taka diete :)

Tez wam zycze milego dnia:)

Marleni lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Wiesz co, dieta cud :P
    Dowiedziałam się na wizycie że do tej pory jak byłam na dietach to miałam za małą kaloryczność (1200 kalori) - a mój organizm potrzebuje 1500 - 1600 kalorii. Trochę ciężko się przestawić, bo w głowie mam zakodowane - żryj mniej...żryj mniej.

Rano rozruch z owsianką z owocoami (polecam z gruszką, borówką, orzechy włoskie i szczypta cynamonu, oczywiście owsianka gotoowana na mleku 1,5) (6:30) później różnej maści sałateczki (10:00); jakiś jogurt z musli (13:00), łobiad (wczoraj miałam pysznego kurczaka w pomidorach z mizerią z ryżem brązowym); i kolacja o 20:00

Dużo pełnoziarnistych produktów, dużo owoców, olej lniany do picia na surowo.
    A to spoko - ja tak już jem :P Tylko sobie jeszcze bilans kaloryczny i makroskładniki rozpisuję :) To masz mądrą dietetyczkę, że Cię na diecie 1000 kcal nie chce trzymać :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Czesc:)

U mnie tez slonce cieplo a nawet duszno ;/ i jakos tak mi ble;/

Marleni powinnam zastosowac taka diete :)

Tez wam zycze milego dnia:)

No u nas też się jakoś duszno robi... Również życze miłego dnia :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    bilans kaloryczny i makroskładniki oh oho jak to złowieszczo brzmi :)
    Ja nic nie rozpisuję, mam rozpisane w książce która otrzymałam hi hi. Tylko muszę zaznaczać czy się zastosowałam. I ona wpuszcza to w komputer i wychodzi gdzie robie dobrze źle itp.
    Ogólnie jestem zadowolona, bo dostałam książkę, z przepisami na cały miesiąc + listę zakupów, na 2 dni (pogrupowane na działy) i szybciutko wchodzę na sklep internetowy i dowożą i cudnie pięknie. Fajnie bo przepisy nie są czasochłonne a tego sie obawiałam.
    No no taka reklama, zaraz mnie zablokują he he :P

1000 kalorii to bym umarła, zwłaszcza jak ciągnę: pracę, dwie szkoły, dom, siłownia, gitara, basen... i jeszcze w międzyczasie inne rzeczy. 1200 kalorii już mnie zabijało ha ha ha
    No to fajnie masz to wszystko rozpracowane :) Ja samouk, sama szukałąm co i jak, ile jeść, co robić żeby zdrowo schudnąć. No posżło w zeszłym roku 10 kg, ale jeszcze by się przydało :) Mnie gubi piwo, bo uwielbiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie pogoda jest super, slonce swieci, cieplo.
    Czekam juz trzecia godzinę, zeby mi te szwy zdjeli a oni nie maja wolnych gabinetów (!?). Szlag mnie zaraz trafi.
    Ewela przybij piontke piwoszu :) mnie tez gubi piwo ;)
    Oglądałyście nowy program na tvp: 600 gramow.szczescia, jest o wczesniakach. Oglądałam wczoraj i ryczalam jak bobr :/
    Miłego dnia

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmalia, ja brałam duphaston i tez mi rozwalił cykle. Odstawiłam i nigdy więcej, chyba że W CIĄŻY lekarz zaleci. Możesz brać sama ale musisz iedziec dokładnie kiedy była owu, bo jeśli weźmiesz przed zablokujesz owulację duphastonem (bo tak działa) i starania będą bez sensu. Po stwierdzonej owulacji należy odczekać 3-4 dni i bieriii.

Am, kurdę, ale mi się popieprzyło. Skąd mi się umaniło że bierzesz 25 dawkę? :D I jeszcze jedno bo mówiłaś że bierzesz pół tabletki. Więc jeśli bierzesz pół to masz dawkę 37,5, nie 75. Ja biorę też połowę tablety. Kapiszyn? :) Daj znać co i jak po usg. Trzymam kciuki.

Marleni, widzę że podobnie jemy. Ja też na rozruch owsiane rano i na kolację też jem, bo mi smakuje. Ale u mnie jelita ciężko pracowały. Jem na wodzie i z mlekiem.

Maleficent, nie oglądałam tego,za to oglądam Porody na Polsat Cafe. Jak tylko zaczyna się program, ta nastrojowa muzyka... gadka lektora... to zaczynam ryczeć :D A na finiszu, czyli narodziny, to mam zasmarkaną całą kordłe :D Mam nadzieję że szwy zdjęte i wszystko gra.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, jak juz o procentach-ja pijam Jacka Danielsa, no uwielbiam!

Marleni, bo cos nie doczytałam chyba. A czemu musisz schudnąć te 8? Chcesz czy to zalecenie lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 15:33

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka jeju teraz zobaczylam ze sie udalo ajaj gratuluje :) ja akurat poronilam w lipcu a teraz bym byla w 20 ty ;( eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 dziekuje :) i jednoczesnie bardzo mi przykro:/ tule mocno

• elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ja brałam dupka na uregulowanie cykli i rozwalił mi je jeszcze bardziej :/ w pierwszym miesiącu tydzień przed @ plamiłam a okres zamiast po 2-3 dniach od odstawienia pojawił się po 2 tygodniach :/ duphaston to jest coś w rodzaju progesteronu i ma pomagać w ewentualnym zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży (od tego jest ten hormon). Też mi trochę tego zostało i w dwóch cyklach sama go brałam, ale do rzekomej owulacji jadłam też donga.

Ooo, to już na pewno go nie wezmę sama z siebie! Nie chcę mieć rozwalonego cyklu.

Dzięki za info.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ja na początku brałam od 16 dc. A później jak zaczęłam robić wykresy + monitoring to dwa dni po owulacji przez 10 dni.
    Mi nie rozregulował cyklu, @ jak w zegarku po odstawieniu przychodziła 2 dni po.

Hmmm, to już sama nie wiem. Pewnie na każdego działa inaczej.
    Jak to z tymi hormonami bywa:/

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Elmalia, ja brałam duphaston i tez mi rozwalił cykle. Odstawiłam i nigdy więcej, chyba że W CIĄŻY lekarz zaleci. Możesz brać sama ale musisz iedziec dokładnie kiedy była owu, bo jeśli weźmiesz przed zablokujesz owulację duphastonem (bo tak działa) i starania będą bez sensu. Po stwierdzonej owulacji należy odczekać 3-4 dni i bieriii.

No to lepiej samemu nie ryzykować :) Dziękuję za doedukowanie :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że poruszony został temat preferencji alkoholowych, więc skoro jesteśmy w temacie to ja obecnie mam fazę na piwo. Niestety, bo tuczy :/ No ale jak tu się nie napić piwa w weekend, zwłaszcza gdy się wie, że z ciązy raczej nici? :) to przynajmniej na pocieszenie to 1 piwko się należy ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif

Wysłany: 16 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pokochałam czerwone wino wytrawne :D zawsze piłam tylko słodkie, ale odkąd odrzuciłam cukier to smakuje mi wytrawne :) nawet gorzka czekolada okazała się pyszna, a nigdy jej nie lubiłam :P

Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po winie miewam bóle głowy więc raczej nie pije. Poza tym mi nie smakuje ;p

Ja jakoś nie umiem odstawić cukru. Próbowałam kilka razy, ale bez skutku.

Za to odstawiłam kawę. Już drugi tydzień nie pije! A piłam codziennie ;p Taki tam mini sukces osobisty hihi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 17:38

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio alkoholu właściwie wcale nie pije. Od czasów dzieciństwa chyba nie piłam tak mało :P.
    Kawy za to nie umiem odstawić ale ograniczam, ograniczam też herbatę bo tam jest kofeina.

Amelia San, elmalia, littleladybird lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię rum. Tzn. w postaci mojito :) lub czegoś podobnego. Oczywiście najbardziej ze spritem, bo słodki... aj, ten cukier to zguba ma :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ