Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja brałam dupka na uregulowanie cykli i rozwalił mi je jeszcze bardziej w pierwszym miesiącu tydzień przed @ plamiłam a okres zamiast po 2-3 dniach od odstawienia pojawił się po 2 tygodniach duphaston to jest coś w rodzaju progesteronu i ma pomagać w ewentualnym zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży (od tego jest ten hormon). Też mi trochę tego zostało i w dwóch cyklach sama go brałam, ale do rzekomej owulacji jadłam też donga.
-
nick nieaktualny
-
Marleni wrote:Wiesz co, dieta cud
Dowiedziałam się na wizycie że do tej pory jak byłam na dietach to miałam za małą kaloryczność (1200 kalori) - a mój organizm potrzebuje 1500 - 1600 kalorii. Trochę ciężko się przestawić, bo w głowie mam zakodowane - żryj mniej...żryj mniej.
Rano rozruch z owsianką z owocoami (polecam z gruszką, borówką, orzechy włoskie i szczypta cynamonu, oczywiście owsianka gotoowana na mleku 1,5) (6:30) później różnej maści sałateczki (10:00); jakiś jogurt z musli (13:00), łobiad (wczoraj miałam pysznego kurczaka w pomidorach z mizerią z ryżem brązowym); i kolacja o 20:00
Dużo pełnoziarnistych produktów, dużo owoców, olej lniany do picia na surowo.Marleni lubi tę wiadomość
-
Marleni wrote:bilans kaloryczny i makroskładniki oh oho jak to złowieszczo brzmi
Ja nic nie rozpisuję, mam rozpisane w książce która otrzymałam hi hi. Tylko muszę zaznaczać czy się zastosowałam. I ona wpuszcza to w komputer i wychodzi gdzie robie dobrze źle itp.
Ogólnie jestem zadowolona, bo dostałam książkę, z przepisami na cały miesiąc + listę zakupów, na 2 dni (pogrupowane na działy) i szybciutko wchodzę na sklep internetowy i dowożą i cudnie pięknie. Fajnie bo przepisy nie są czasochłonne a tego sie obawiałam.
No no taka reklama, zaraz mnie zablokują he he
1000 kalorii to bym umarła, zwłaszcza jak ciągnę: pracę, dwie szkoły, dom, siłownia, gitara, basen... i jeszcze w międzyczasie inne rzeczy. 1200 kalorii już mnie zabijało ha ha haMarleni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
U mnie pogoda jest super, slonce swieci, cieplo.
Czekam juz trzecia godzinę, zeby mi te szwy zdjeli a oni nie maja wolnych gabinetów (!?). Szlag mnie zaraz trafi.
Ewela przybij piontke piwoszu mnie tez gubi piwo
Oglądałyście nowy program na tvp: 600 gramow.szczescia, jest o wczesniakach. Oglądałam wczoraj i ryczalam jak bobr
Miłego dnia
-
Elmalia, ja brałam duphaston i tez mi rozwalił cykle. Odstawiłam i nigdy więcej, chyba że W CIĄŻY lekarz zaleci. Możesz brać sama ale musisz iedziec dokładnie kiedy była owu, bo jeśli weźmiesz przed zablokujesz owulację duphastonem (bo tak działa) i starania będą bez sensu. Po stwierdzonej owulacji należy odczekać 3-4 dni i bieriii.
Am, kurdę, ale mi się popieprzyło. Skąd mi się umaniło że bierzesz 25 dawkę? I jeszcze jedno bo mówiłaś że bierzesz pół tabletki. Więc jeśli bierzesz pół to masz dawkę 37,5, nie 75. Ja biorę też połowę tablety. Kapiszyn? Daj znać co i jak po usg. Trzymam kciuki.
Marleni, widzę że podobnie jemy. Ja też na rozruch owsiane rano i na kolację też jem, bo mi smakuje. Ale u mnie jelita ciężko pracowały. Jem na wodzie i z mlekiem.
Maleficent, nie oglądałam tego,za to oglądam Porody na Polsat Cafe. Jak tylko zaczyna się program, ta nastrojowa muzyka... gadka lektora... to zaczynam ryczeć A na finiszu, czyli narodziny, to mam zasmarkaną całą kordłe Mam nadzieję że szwy zdjęte i wszystko gra. -
Ej, jak juz o procentach-ja pijam Jacka Danielsa, no uwielbiam!
Marleni, bo cos nie doczytałam chyba. A czemu musisz schudnąć te 8? Chcesz czy to zalecenie lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 15:33
-
nick nieaktualny
-
littleladybird wrote:Ja brałam dupka na uregulowanie cykli i rozwalił mi je jeszcze bardziej w pierwszym miesiącu tydzień przed @ plamiłam a okres zamiast po 2-3 dniach od odstawienia pojawił się po 2 tygodniach duphaston to jest coś w rodzaju progesteronu i ma pomagać w ewentualnym zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży (od tego jest ten hormon). Też mi trochę tego zostało i w dwóch cyklach sama go brałam, ale do rzekomej owulacji jadłam też donga.
Ooo, to już na pewno go nie wezmę sama z siebie! Nie chcę mieć rozwalonego cyklu.
Dzięki za info.TP 31.07.2016
-
Marleni wrote:Ja na początku brałam od 16 dc. A później jak zaczęłam robić wykresy + monitoring to dwa dni po owulacji przez 10 dni.
Mi nie rozregulował cyklu, @ jak w zegarku po odstawieniu przychodziła 2 dni po.
Hmmm, to już sama nie wiem. Pewnie na każdego działa inaczej.
Jak to z tymi hormonami bywa:/TP 31.07.2016
-
Sarenka2015 wrote:Elmalia, ja brałam duphaston i tez mi rozwalił cykle. Odstawiłam i nigdy więcej, chyba że W CIĄŻY lekarz zaleci. Możesz brać sama ale musisz iedziec dokładnie kiedy była owu, bo jeśli weźmiesz przed zablokujesz owulację duphastonem (bo tak działa) i starania będą bez sensu. Po stwierdzonej owulacji należy odczekać 3-4 dni i bieriii.
No to lepiej samemu nie ryzykować Dziękuję za doedukowanie
TP 31.07.2016
-
Widzę, że poruszony został temat preferencji alkoholowych, więc skoro jesteśmy w temacie to ja obecnie mam fazę na piwo. Niestety, bo tuczy No ale jak tu się nie napić piwa w weekend, zwłaszcza gdy się wie, że z ciązy raczej nici? to przynajmniej na pocieszenie to 1 piwko się należy
TP 31.07.2016
-
A ja pokochałam czerwone wino wytrawne zawsze piłam tylko słodkie, ale odkąd odrzuciłam cukier to smakuje mi wytrawne nawet gorzka czekolada okazała się pyszna, a nigdy jej nie lubiłam
Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość
-
Po winie miewam bóle głowy więc raczej nie pije. Poza tym mi nie smakuje ;p
Ja jakoś nie umiem odstawić cukru. Próbowałam kilka razy, ale bez skutku.
Za to odstawiłam kawę. Już drugi tydzień nie pije! A piłam codziennie ;p Taki tam mini sukces osobisty hihi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 17:38
Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016