Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dupka na uregulowanie cykli i rozwalił mi je jeszcze bardziej :/ w pierwszym miesiącu tydzień przed @ plamiłam a okres zamiast po 2-3 dniach od odstawienia pojawił się po 2 tygodniach :/ duphaston to jest coś w rodzaju progesteronu i ma pomagać w ewentualnym zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży (od tego jest ten hormon). Też mi trochę tego zostało i w dwóch cyklach sama go brałam, ale do rzekomej owulacji jadłam też donga.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Mi luteina wyregulowała, nie mam plmień przed, ładnie wydłuzyła lutealną, same plusy :)
    Po euthroxie 25 też nie mam problemów, ale ja mam małą dawkę.

Milego dnia wam życzę :)

Aaa, Marleni co to za dieta? :) opisz coś więcej :)

Wysłany: 16 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Luteina ponoć lepsza od dupka, który w wielu krajach europejskich jest wycofany z obiegu ;)

Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)

U mnie tez slonce cieplo a nawet duszno ;/ i jakos tak mi ble;/

Marleni powinnam zastosowac taka diete :)

Tez wam zycze milego dnia:)

Marleni lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Wiesz co, dieta cud :P
    Dowiedziałam się na wizycie że do tej pory jak byłam na dietach to miałam za małą kaloryczność (1200 kalori) - a mój organizm potrzebuje 1500 - 1600 kalorii. Trochę ciężko się przestawić, bo w głowie mam zakodowane - żryj mniej...żryj mniej.

Rano rozruch z owsianką z owocoami (polecam z gruszką, borówką, orzechy włoskie i szczypta cynamonu, oczywiście owsianka gotoowana na mleku 1,5) (6:30) później różnej maści sałateczki (10:00); jakiś jogurt z musli (13:00), łobiad (wczoraj miałam pysznego kurczaka w pomidorach z mizerią z ryżem brązowym); i kolacja o 20:00

Dużo pełnoziarnistych produktów, dużo owoców, olej lniany do picia na surowo.
    A to spoko - ja tak już jem :P Tylko sobie jeszcze bilans kaloryczny i makroskładniki rozpisuję :) To masz mądrą dietetyczkę, że Cię na diecie 1000 kcal nie chce trzymać :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Czesc:)

U mnie tez slonce cieplo a nawet duszno ;/ i jakos tak mi ble;/

Marleni powinnam zastosowac taka diete :)

Tez wam zycze milego dnia:)

No u nas też się jakoś duszno robi... Również życze miłego dnia :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    bilans kaloryczny i makroskładniki oh oho jak to złowieszczo brzmi :)
    Ja nic nie rozpisuję, mam rozpisane w książce która otrzymałam hi hi. Tylko muszę zaznaczać czy się zastosowałam. I ona wpuszcza to w komputer i wychodzi gdzie robie dobrze źle itp.
    Ogólnie jestem zadowolona, bo dostałam książkę, z przepisami na cały miesiąc + listę zakupów, na 2 dni (pogrupowane na działy) i szybciutko wchodzę na sklep internetowy i dowożą i cudnie pięknie. Fajnie bo przepisy nie są czasochłonne a tego sie obawiałam.
    No no taka reklama, zaraz mnie zablokują he he :P

1000 kalorii to bym umarła, zwłaszcza jak ciągnę: pracę, dwie szkoły, dom, siłownia, gitara, basen... i jeszcze w międzyczasie inne rzeczy. 1200 kalorii już mnie zabijało ha ha ha
    No to fajnie masz to wszystko rozpracowane :) Ja samouk, sama szukałąm co i jak, ile jeść, co robić żeby zdrowo schudnąć. No posżło w zeszłym roku 10 kg, ale jeszcze by się przydało :) Mnie gubi piwo, bo uwielbiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie pogoda jest super, slonce swieci, cieplo.
    Czekam juz trzecia godzinę, zeby mi te szwy zdjeli a oni nie maja wolnych gabinetów (!?). Szlag mnie zaraz trafi.
    Ewela przybij piontke piwoszu :) mnie tez gubi piwo ;)
    Oglądałyście nowy program na tvp: 600 gramow.szczescia, jest o wczesniakach. Oglądałam wczoraj i ryczalam jak bobr :/
    Miłego dnia

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmalia, ja brałam duphaston i tez mi rozwalił cykle. Odstawiłam i nigdy więcej, chyba że W CIĄŻY lekarz zaleci. Możesz brać sama ale musisz iedziec dokładnie kiedy była owu, bo jeśli weźmiesz przed zablokujesz owulację duphastonem (bo tak działa) i starania będą bez sensu. Po stwierdzonej owulacji należy odczekać 3-4 dni i bieriii.

Am, kurdę, ale mi się popieprzyło. Skąd mi się umaniło że bierzesz 25 dawkę? :D I jeszcze jedno bo mówiłaś że bierzesz pół tabletki. Więc jeśli bierzesz pół to masz dawkę 37,5, nie 75. Ja biorę też połowę tablety. Kapiszyn? :) Daj znać co i jak po usg. Trzymam kciuki.

Marleni, widzę że podobnie jemy. Ja też na rozruch owsiane rano i na kolację też jem, bo mi smakuje. Ale u mnie jelita ciężko pracowały. Jem na wodzie i z mlekiem.

Maleficent, nie oglądałam tego,za to oglądam Porody na Polsat Cafe. Jak tylko zaczyna się program, ta nastrojowa muzyka... gadka lektora... to zaczynam ryczeć :D A na finiszu, czyli narodziny, to mam zasmarkaną całą kordłe :D Mam nadzieję że szwy zdjęte i wszystko gra.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, jak juz o procentach-ja pijam Jacka Danielsa, no uwielbiam!

Marleni, bo cos nie doczytałam chyba. A czemu musisz schudnąć te 8? Chcesz czy to zalecenie lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 15:33

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka jeju teraz zobaczylam ze sie udalo ajaj gratuluje :) ja akurat poronilam w lipcu a teraz bym byla w 20 ty ;( eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 dziekuje :) i jednoczesnie bardzo mi przykro:/ tule mocno

• elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ja brałam dupka na uregulowanie cykli i rozwalił mi je jeszcze bardziej :/ w pierwszym miesiącu tydzień przed @ plamiłam a okres zamiast po 2-3 dniach od odstawienia pojawił się po 2 tygodniach :/ duphaston to jest coś w rodzaju progesteronu i ma pomagać w ewentualnym zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży (od tego jest ten hormon). Też mi trochę tego zostało i w dwóch cyklach sama go brałam, ale do rzekomej owulacji jadłam też donga.

Ooo, to już na pewno go nie wezmę sama z siebie! Nie chcę mieć rozwalonego cyklu.

Dzięki za info.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ja na początku brałam od 16 dc. A później jak zaczęłam robić wykresy + monitoring to dwa dni po owulacji przez 10 dni.
    Mi nie rozregulował cyklu, @ jak w zegarku po odstawieniu przychodziła 2 dni po.

Hmmm, to już sama nie wiem. Pewnie na każdego działa inaczej.
    Jak to z tymi hormonami bywa:/

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Elmalia, ja brałam duphaston i tez mi rozwalił cykle. Odstawiłam i nigdy więcej, chyba że W CIĄŻY lekarz zaleci. Możesz brać sama ale musisz iedziec dokładnie kiedy była owu, bo jeśli weźmiesz przed zablokujesz owulację duphastonem (bo tak działa) i starania będą bez sensu. Po stwierdzonej owulacji należy odczekać 3-4 dni i bieriii.

No to lepiej samemu nie ryzykować :) Dziękuję za doedukowanie :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że poruszony został temat preferencji alkoholowych, więc skoro jesteśmy w temacie to ja obecnie mam fazę na piwo. Niestety, bo tuczy :/ No ale jak tu się nie napić piwa w weekend, zwłaszcza gdy się wie, że z ciązy raczej nici? :) to przynajmniej na pocieszenie to 1 piwko się należy ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif

Wysłany: 16 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pokochałam czerwone wino wytrawne :D zawsze piłam tylko słodkie, ale odkąd odrzuciłam cukier to smakuje mi wytrawne :) nawet gorzka czekolada okazała się pyszna, a nigdy jej nie lubiłam :P

Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po winie miewam bóle głowy więc raczej nie pije. Poza tym mi nie smakuje ;p

Ja jakoś nie umiem odstawić cukru. Próbowałam kilka razy, ale bez skutku.

Za to odstawiłam kawę. Już drugi tydzień nie pije! A piłam codziennie ;p Taki tam mini sukces osobisty hihi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 17:38

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio alkoholu właściwie wcale nie pije. Od czasów dzieciństwa chyba nie piłam tak mało :P.
    Kawy za to nie umiem odstawić ale ograniczam, ograniczam też herbatę bo tam jest kofeina.

Amelia San, elmalia, littleladybird lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię rum. Tzn. w postaci mojito :) lub czegoś podobnego. Oczywiście najbardziej ze spritem, bo słodki... aj, ten cukier to zguba ma :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ