X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeny!!! Ile ja się muszę o taki masaż naprosić... Chyba napiszę list do św. Mikołaja o masaż :)

Swoją drogą kiedyś byłam na kamieniach. Tak rewelacyjnego odprężenia nigdy nie mialam....

• Ginka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Dzięki Ginka - ja już sobie nie mogę miejsca znaleźć a o pracy niestety nie ma mowy, co rusz coś czytam szukam. Już chce być po, nie lubię na takiej bombie siedzieć - cierpliwość to cecha w którą nie zostałam obdarzona - ja muszę już wszystko :P no i nabawię się wrzodów przez to.

Marleni, ale ja mam to samo, zawsze musze wiedzieć natychmiast i się niecierpliwie. Jedynie co to bałam się jechać po opis HSG, pojechałam po dwóch dniach dopiero bo sie bałam, że będzie niedrożnie i dostanę załamki strasznej

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmmm.. czytam i czytam i się rozmarzyłam już drugi raz :D

Marleni Pięknego wieczoru, zapłodnienia bliźniaków i meeegaaa czułości! :*

• Ginka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Siedze przed gabinetem i zaraz jajko zniose cos mnie sie zdaje...

Trzymam kciuki i czekam na wieści <3

Marleni lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni czekamy w napieciu :) i trzymamy kciuki :)

Chalupinka ogarnieta, obiad czeka na kolacje:P a ja hmmm leniuchuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 14:32

Ginka, Marleni lubią tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni, jak ja się denerwuje normalnie jakbym siedziała i czekałą na Ciebie pod gabinetem!!!!

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Marleni czekamy w napieciu :) i trzymamy kciuki :)

Chalupinka ogarnieta, obiad czeka na kolacje:P a ja hmmm leniuchuje:)

A ja jeszcze w pracy :)

Ginka

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni i jak tam? No i oczywiście też życzę fasoleczki na urodzinki :)

Ginka ja też w pracy - już nie mogęęęęę!!! :) Chcem do domku...

Marleni ale czego mąż miał usg? A właśnie - co Ty mu podajesz? Bo chyba nie tylko androwit, prawda?

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni, jestem z Tobą. Dawaj szybko znać, co i jak :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ginka, Ewelinka coz wam powiedziec...mam nadzieje ze ten czas w pracy szybko zleci :)

Ja z nudow poszlam na dwor :) zrobilam porzadek(prawie)w moim wypasoinym ogrodku:) Powyrywalam chwasty i takie tam :) teraz maz tylko przkopie iociepi roze :)

Marleni jak tam?

Littlel a Ty co porabiasz? dobrze kojarze ze dzis masz wolne? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Maleficent nie boj sie hsg! Tak owszem jest to bolesne ale da sie wytrzymac ja mialam robione bez znieczulenia i juz zapomialam nie trzeba o tym myslec. Kochana mi czasem oczyska wychodza jak dziewczyny dyskutujao temperaturach, proszkach itp. juz nie raz mowilam ze staralam sie 3 lata a ciemna jestem jak bym 1 miesiac sie starala...cos tam wiem ale w porownaniu z Sarenka Littel to nic :) parzysz kawke? tez poprosze :)
    Dziekuje za kometarza:D kochana<3

A ja przezywam katorgi;/ tak mnie boli brzuch;/ nie bede bardzo panikowac bo wiem ze to jelita ale meczy bardzo juz nie wiem co robic;/ az sie poplakalam;/

Nie bojeeee się tego haesgiee ;)właśnie wróciłam od doktora i zjem sobie drożdzówkę i zaparzę nową, oczywiście chociaż telepatycznie ze mną wypij ;) ale dla Ciebie Inka, inne dobrocie jak np. zwykła kawa, to dopiero jak Leniątko się rozpakuje ;) Biedaku trzymaj się tam dzielnie, popij meliski, pomasuj brzuchola.

Sarenko przyślij mnie tego gina na Pomorze, powiedz, że uboga, potrzebująca czeka aż jakiś sprawny gin ładnie jajowody przedmucha ;)

Marleniuszku oczywiście wszystkiego dobrego na badaniu, niech wszystko będzie po Twojej myśli, napewno tam jajcor ładnie pracował ;)

100krotka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    CZe i czołem - znowu lekarz który nie lubi takich kobiet jak ja :) czyli jak się dopytuje o rzeczy istotne dla mnie :) (ale pies go ganiał :P ) pytam się go o wzgórek jajonośny - a on a po co mi to (i się wkurwił ) h aha h jak mnie to rozbawiło - może nie wiedział co to :P

Tak więc był dla mnie średnio miły po pytaniach :P Ale z tego co to okazało się że pękł :
    Dzień cyklu: 16 dzień cyklu
    Endometrium grubości 11,7mm.
    Jajniki obustronnie usytuowane typowo.
    Jajnik prawy z pęcherzykami o średnicy 6,4mm oraz 6,7mm oraz ciałkiem żółtym.
    Jajnik lewy z pęcherzykami o średnicy 7mm, 6mm oraz 15mm.
    Mierna ilość płynu w Zatoce Douglasa.

Zuch dziewczyna! aż gina wyprowadziła z równowagi warjjatka ;>
    Ładne endo no i pękł dziad jeden. O looosie ile tych pęcherzyków masz. W sumie się nie znam, bo nigdy nie miałam monitoringu, ale co, to co napisałaś jest oł rajt?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni jak pekl to dobrze :) teraz czekamy na efekty:)

Maleficent a dziekuje :) to Ty pij kawke a ja dopije herbatke po obiedzie:) Inki nie lubie;/ ale raz na jakis czas pozwalam sobie na capucino :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że tak. Lepiej niech specjalista się wykaże, bo to co my czytamy przekazując sobie różne informacje to już dużo daje. Generalnie wiemy więcej od dziewczyn, które bazują tylko na tym co im lekarz powie, dlatego jeśteśmy bardziej wymagającymi pacjentkami ;) No nic trzeba czekać ale..coś mój czarownicowy nos mówi, że chyba będzie kolejne bejbe na wątku :P

100krotko ja kiedyś tez nie lubiłam Inki. Zaczęłam ją pić jak nie mogłam się zwlec do sklepu, żeby kupić zwykłą, której nie miałam :P Tak samo odzwyczaiłam się od cukru - nie miałam go w domu , niechciało mi się iść go kupić. Inkę polubiłam, cukier odrzuciłam ;)

100krotka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni ja w szczesliwym cyklu mnialam 4 pecherzyki na jednym i 3 na drugim jakos takos nie panietam juz dokladnie:) popekaly i bach Maly lobuziak wierci sie w brzuchu :) Trzymam kciuki :)

U mnie inka stoi w szawce bardzo dlugo az wkoncu wyrzucilam:) a jak nie ma cukru u mnie to i nie ma picia herbaty;/ nie lubie bez;/

• Ginka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    CZe i czołem - znowu lekarz który nie lubi takich kobiet jak ja :) czyli jak się dopytuje o rzeczy istotne dla mnie :) (ale pies go ganiał :P ) pytam się go o wzgórek jajonośny - a on a po co mi to (i się wkurwił ) h aha h jak mnie to rozbawiło - może nie wiedział co to :P

Tak więc był dla mnie średnio miły po pytaniach :P Ale z tego co to okazało się że pękł :
    Dzień cyklu: 16 dzień cyklu
    Endometrium grubości 11,7mm.
    Jajniki obustronnie usytuowane typowo.
    Jajnik prawy z pęcherzykami o średnicy 6,4mm oraz 6,7mm oraz ciałkiem żółtym.
    Jajnik lewy z pęcherzykami o średnicy 7mm, 6mm oraz 15mm.
    Mierna ilość płynu w Zatoce Douglasa.

Marleni, tak czułam !!! Nawet pisałam Ci pod wykresem, że może coś z tego będzie <3

Suuuuper :)

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś nie wyobrażałam sobie nie słodzić, a jak widac można się oduczyć ;)
    Ja kawę uwielbiam, ciężko mi było w ciąży jej nie pić, Inka mi wchodziła super, ale o kawie prawdziwej marzyłam. Wiecie po pierwszym poronieniu, to normalnie odrzuciłam wszystko - co ,potencjalnie, mogło mi zaszkodzić, w skrócie chuchałam na siebie.. i wychuchałam :/ także będę chyba mieć ten lęk o dziecko już zawsze, bez względu na jakim etapie ciąży będę i o ile będę.
    Ale dość o tym. Marleni, kiedy testujesz?

Ginka, że tak spytam.. skąd pomysł na ten nick? ;) jesteś dokturem? ;>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kawa generalnie nic a nic nie daje w sensie energia czy rozbudzenie, ale lubię jej smak i koniecznie musi być z dużą ilością mleka i słodka :) tylko na śniadanie pijam kawkę.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni, a jednak pękł :D wiedziałam, czułam :D :D :D normalnie chyba dlatego mnie jajniki już od tygodnia bolą :P biedrona czuwa and Wami :D

Ja uwielbiam kawę, też mi nic nie daje, mogę wypić wieczorem filiżankę i iść od razu spać :P piję tylko jedną dziennie rano w pracy, po południu ewentualnie inkę ;)

i nigdy nie słodziłam ani kawy, ani herbaty, ani nic :P kiedyś przez przypadek napiłam się kawy męża. Sam cukier bleeeeee, musiałam szybko biec do łazienki :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    JA też już nie lubie słodkiej kawy - słodzę koniuszek łyżeczki cukru brązowego. A kiedyś obowiązkowo 2 łyżki białego :) Dorastam :P

Mali nie zrobię testu nigdy :P

Czyli czekamy na @ a jak nie przyjdzie, to wtedy sikanko na patola? Bo nie kumam :/

Littlebirdzie ja tez tak mam :) jak wypije od meza czy mamy a oni slodza dwie lyzeczki, musze ja wypluc, nie moge przelknac :d

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ