X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak mam jak napije sie gorzkiej;/ herbate jescze przelkne ale kawa ble;/

• Ginka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent wrote:
    Kiedyś nie wyobrażałam sobie nie słodzić, a jak widac można się oduczyć ;)
    Ja kawę uwielbiam, ciężko mi było w ciąży jej nie pić, Inka mi wchodziła super, ale o kawie prawdziwej marzyłam. Wiecie po pierwszym poronieniu, to normalnie odrzuciłam wszystko - co ,potencjalnie, mogło mi zaszkodzić, w skrócie chuchałam na siebie.. i wychuchałam :/ także będę chyba mieć ten lęk o dziecko już zawsze, bez względu na jakim etapie ciąży będę i o ile będę.
    Ale dość o tym. Marleni, kiedy testujesz?

Ginka, że tak spytam.. skąd pomysł na ten nick? ;) jesteś dokturem? ;>

Haha nie nie jestem :) Od od ksywki mojego męża ze szczniackich czasów:)

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhym. No coz juz tak to jest. Dziś mi doktor oznajmił, ze mam depresję..bynajmniej jej poczatkowe stadium. Hmm.. ale siknij na patola Marleni, no nie moze sie zmarnować taki piekny pęcherzyk, no nie.

Ginka byloby to zbyt piekne. Nasz prywatny forumowy gin.. zycia bys nie miala, tylko odpisywslabys.na pytania: D

• elmalia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, bardzo się cieszę, że jednak nie uciekłaś! :)

Marleni, gratuluję!! Fajnie, że pękł. Teraz trzymam kciuki za dalszy rozwój sprawy :)

Co do kawy to już chyba z miesiąc nie piję. Niestety lubię słodką. Ale kawę to ewentualnie jeszcze bez cukru mogłam wypić, gorzej z herbatą. Dla mnie herbata bez cukru jest okropna :/ także niestety, ale słodzę.

P.S. mam kolejną część wyników badań.
    Toksoplazmozy brak.

Witamina 25(OH)D Total - 22 ng/ml

Tolerancje:
    Niedobór < 10
    Poziom niewystarczajacy 10-30
    Poziom wystarczajacy 30-100
    Toksycznosc > 100
    wg. Polskiego Zespołu Ekspertów:
    dzieci i młodziez: 20-60
    dorosli: 30-80

Marleni lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    humorki dopisują widzę, i dobrze :)

A ja siedzę pod kocem, opatulona czym się dało i zasmarkana. Jakieś przeziębienie mnie dopadło :/ buuu. Plus taki, że jutro mam wolne!! hihihi

Marleni lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia ja właśnie kończę kurację antyprzeziębieniową :)
    3dniowe zwolnienie w pracy potrafi działać kojąco i uzdrawiająco, a do tego codzienna witamina C i rutinoscorbin.
    Polubiłam też herbitusin na kaszel i gardło :)

Zawsze się boję łykać cokolwiek mocniejszego w obawie przed zaszkodzeniem w staraniach...
    Oprócz witamin rozgrzewałam się z R. pod kołdrą.

Najlepsza terapia! :)

• elmalia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marleni :)

Ksosia, no ja wiem wiem, ale na moją osobistą terapię muszę jeszcze poczekać ;)
    A właśnie, dobrze że mi o rutinoscorbinie przypomniałaś :) zaraz łyknę.
    I herbatkę sobie zrobię gorącą :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Maleficent mordeczko moja, po czym dochtor tak wywnioskował? PO rozmowie? A od czego ten lekarz, gin?

TO od jutra robimy sesje, każda jeden dzień - i od razu odechcę się tej depresji pozostać w pięknym ciele i umyślne naszej kochaniutkiej Czarownicy :*

Jakby nie patrzeć dużo przeżyłaś jak na jedną osóbkę, ale silna baba z CIebie. I zawsze masz prawo do słabosci ale zapewne charakter nie pozwoli CI stać w miejscu a będziesz szła do przodu,

Mąż bezpośrednio a my pośrednio CI pomożemy :**

Aj warjjatko, ale mi humor poprawilas :) kochaniutkiej a i owszem, ale czy w pieknym ciele- polemizowała by ja, zjadajac kolejna parowke na kolacyje :D dziekujeeee:* to doktur od glowy byl.

Am jak tam zdzialas cos z terminem?

Elmalio ja tez pod kocem z big gilonem. Malz.mi sie rozlozyl i chyba powoli mnie bierze. Latam kolo niego, herbatki, budyniek, pigułki a ten jeczy. To prawda, ze chory chlop to jakby jego kres nadchodzil :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 20:34

Amelia San lubi tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent, nie daj się tej depresji! Zresztą, CZO JA PISZE - nie ma żadnej depresji i już. :*

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, dobrze, że jesteś <3

Mal, a ten doktur od głowy to miał podstawy by podejrzewać deprechę? Ja się nie znam, dokturką nie jestem, ale nie wyglądasz mi na popadającą w depresję. Masz w sobie duuużo siły. Oczywiście po takich przeżyciach masz prawo być trochę podłamana, ale Ty przecież z uniesioną głową idziesz naprzód, prawda? <3 <3 <3

A ja już spakowana. Mąż w końcu wrócił :) szkoda tylko, że nie mogę go wykorzystać :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Little, to Ty jutro idziesz do szpitala, tak?? Trzymam kciuki :*

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little proszę o systematyczne sprawozdania. Trzymaj się buziaczki!!

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście od wczoraj. Ja dziś wróciłam z pracy o 20 i gdy wreszcie zasiadam to już chyba nie dam rady wszystkiego nadrobić.
    Cieszę się, że Am jednak zostaje :).
    Trzymam kciuki za badania little.
    U nas zaczynają się dni płodne. Będzie akcja ;). Oby skutecznie!

• elmalia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuaaa :) super :):) Działajcie Płatku, działajcie.
    A ja się boję, że moje płodne wypadną na wyjazd służbowy Męża :/ Oby nie! Choć znając moje szczęście to właśnie tak będzie.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif

Wysłany: 1 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas. A jakby rzeczywiście tak było zadziałajcie przed wyjazdem, może plemniki przetrwają w razie czego. Czytałam, że plemniki mogą przetrwać nawet 5, 7 dni. Myślę, że to dużo i pewnie nie każdy ma takie przyjazne środowisko ale nigdy nic nie wiadomo...

• elmalia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chodzą słuchy o legendarnym, 5-dniowym plemniku :D masz rację, nie ma co się martwić na zapas.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif

Wysłany: 1 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, ginka ma rację. Wiele dziewczyn ma jakieś "cuda" w piersiach. Ja też to przerabiałam. Na początku starań poszłam na usg kontrolne i okazało sie, że jest guz. Powiało grozą, oczywiście biopsja jak najszybciej, potem onkolog.
    Okazało się, że guz nie jest złośliwy ale co pół roku teraz mam kontrolę i jak urośnie większy to trzeba będzie wyciąc. Staranek nie przerywaliśmy z tego powodu, lekarz mówił, że nie ma co, bo nie wiadomo kiedy ta operacja okaże się konieczna. Także nie martw się. Na pewno okaże się, że to jakaś torbiel albo łagodny guzek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 21:43

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 na pewno się odezwę ;) buziaki :*

Płatek szkarłatny, Amelia San, Marleni, Ginka, 100krotka:) lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. Płatku zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Mi tylko powiedziano żebym koniecznie w pierwszym miesiącu ewentualnej ciąży zrobiła usg żeby sprawdzić, czy to rośnie czy nie.

Ginka lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Dziewczyny!
    Ja zbieram się do pracy.. :*

Ginka lubi tę wiadomość

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ