X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Pirelka u nas coś ok 60m2.

Mi osobiście metraż wystarcza ale to 4. piętro dobija!

60 m to fajne, 3 pokoje?

4 piętro to faktycznie wysoko,

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak 3 pokoje tylko ubolewam, że kuchnia bardzo mała, bo uwielbiam kuchnie i sprzęty kuchenne, które niestety już się nie mieszczą.
    a 4 piętro cóż... zdobyłam kondycję odkąd tu mieszkam, widoki mam całkiem ładne, ale mimo to nikomu nigdy nie polecę. Szczególnie, gdy dziecko miałoby być.

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    tak 3 pokoje tylko ubolewam, że kuchnia bardzo mała, bo uwielbiam kuchnie i sprzęty kuchenne, które niestety już się nie mieszczą.
    a 4 piętro cóż... zdobyłam kondycję odkąd tu mieszkam, widoki mam całkiem ładne, ale mimo to nikomu nigdy nie polecę. Szczególnie, gdy dziecko miałoby być.

No my jak na takie małe mieszkanie to mamy sporą kuchnię. ALe jak zauważyłam miejsca jest zawsze mało ile by go nie było :)

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Dokładnie tak, mam identycznie. Jak nie planować skoro tak się czeka na ciąże, a każdy miesiąc to nadzieja.

A która liczy sobie co miesiąc w jakim miesiącu urodzi? Ja teraz troche mniej. ALe wcześniej to sobie liczyłam, że to będzie np w maju więc będzie cieplo albo styczeń to zimno i kurtka ciążowa będzie potrzebna. Jeja ale głupia jestem dociera to do mnie jak wyrzuciłam z siebie.
    Ja też liczyłam, tak chciałam chodzić latem w ciąży i sukienkach..a potem już przestałam, teraz to może raz na kilka mies. zdarzy mi się policzyć kiedy by to były, gdyby się udało. Ale już się nie nakręcam.

My też mamy swoje, ale jedynie 38 m, więc malutkie bo jest salon z aneksem kuchennym, mały pokoik, łazienka i ta garderoba, mały przedpokój generalnie połączony z salonem i aneksem kuchennym. Najważniejsze jednak, że własne i super się tu czuję. Piętro 10-te :P

Duże macie te mieszkania, dwa pokoje i salon/kuchnia to już wystarczająco dla mnie, bo właśnie tego jednego osobnego pokoju mi brakuje ;) ale póki jesteśmy we dwoje nie trzeba Nam więcej, we troje też damy radę.

Moja koleżanka z pracy ma 3-ke dzieci i męża :P i mają coś koło 43 m. Dają radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:22

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, dokładnie. Kiedyś ludzie mieszkali w jeszcze więcej osób w dwu pokojowych mieszkaniach w bloku i żyli :)

pirelka lubi tę wiadomość

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka masz rację :) teraz każdy się do dobrobytu przyzwyczaił, ale mało kogo stać, a najważniejsze to mieć swój kąt i być razem !
    Ja nie mam jakiegoś wielkiego parcia na duże mieszkanie, choć marzy mi się kiedyś takie większe mieszkanie.. wierzę, że kiedyś się uda, ale teraz najważniejsze jest dla mnie to, że mam swoje i nie daję do kieszeni obcym ludziom ;)

• elmalia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też liczyłam kiedy urodzę, ale teraz przestałam żeby się nie nakręcać.
    Co do mieszkania to nie jesteśmy na swoim, ale też nie wynajmujemy. To skomplikowane. Zamieszkujemy piętro domu, który tylko w części należy do rodziców Męża. Wychodzi mniej więcej jakieś 70mkw. Nie będziemy tu pewnie mieszkać wiecznie, więc też nie chcemy nie wiadomo jak się urządzać, ale wydaje nam się, że jeszcze jakiś czas skorzystamy z uprzejmości rodziny - dopóki nie wymyślimy czegoś innego. Jest nam tu dobrze, bo jesteśmy sami. Do rodziców nie chcemy iść, a na własne mieszkanko nas nie stać.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia wrote:
    Ja na początku też liczyłam kiedy urodzę, ale teraz przestałam żeby się nie nakręcać.
    Co do mieszkania to nie jesteśmy na swoim, ale też nie wynajmujemy. To skomplikowane. Zamieszkujemy piętro domu, który tylko w części należy do rodziców Męża. Wychodzi mniej więcej jakieś 70mkw. Nie będziemy tu pewnie mieszkać wiecznie, więc też nie chcemy nie wiadomo jak się urządzać, ale wydaje nam się, że jeszcze jakiś czas skorzystamy z uprzejmości rodziny - dopóki nie wymyślimy czegoś innego. Jest nam tu dobrze, bo jesteśmy sami. Do rodziców nie chcemy iść, a na własne mieszkanko nas nie stać.
    Dobrze, że macie swoje piętro, kuzynka męża tak mieszka z mężem i fajnie im, chociaż ja tak samo jak Ty na zawsze bym tak nie chciała ;)

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Chwilę mnie nie było ale widzę , że trwa zagorzała dyskusja na temat mieszkań :)
    My wynajmujemy 42m' ale szukamy wiadomo czegoś większego, najlepiej 2-3 pokoje i oddzielna duża kuchnia i łazienka żeby nie było tak na ścisk ;)
    Niestety większość mieszkań to kuchnia z aneksem i jednym pokojem. My tak nie chcemy bo jak dziecko podrośnie chcielibyśmy mieć trochę prywatności, wiadomo ;D

My jak kupowaliśmy to nie śmiałam marzyć o większym i tak braliśmy kredyt i trzęśliśmy portkami jak to będzie.

Z perspektywy czasu stwierdzam, że mogliśmy zaryzykować.

Jeśli o mnie chodzi to pokój z aneksem to nie jest dobre rozwiązanie. DLa mnie oddzielna kuchnia to podstawa. Jak gotuje to jest bałagan, że hoho

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Chwilę mnie nie było ale widzę , że trwa zagorzała dyskusja na temat mieszkań :)
    My wynajmujemy 42m' ale szukamy wiadomo czegoś większego, najlepiej 2-3 pokoje i oddzielna duża kuchnia i łazienka żeby nie było tak na ścisk ;)
    Niestety większość mieszkań to kuchnia z aneksem i jednym pokojem. My tak nie chcemy bo jak dziecko podrośnie chcielibyśmy mieć trochę prywatności, wiadomo ;D

Zgadza się, większość niestety mieszkań w nowym budownictwie ma salony połączone z aneksem, ciężko znaleźć by kuchnia była osobno. Jak My szukaliśmy i patrzyliśmy też na mieszkania 40-50 m. to był taki sam rozkład 1 pokój + salon z aneksem tyle, że powierzchnia większa więc stwierdziliśmy, że szkoda przepłacać jak ani pokoju więcej nie ma. A tak spłacimy to i może kiedyś zmieni się na większe, na razie jest Nam wystarczające :)

• elmalia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, bo zawsze jest ta świadomość, że to nie jest w 100% Twoje :) Plus taki, że mamy do dyspozycji podwórko i latem możemy robić grille, albo chillować się na leżaczkach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:40

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia to plus :) ale też trzeba się liczyć z teściami, a ja na chwilę lubię..ale na dłuższa metę wolę mieszkać osobno i tak na 2 tyg. czuję piętno ich planowania czasu itd. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    My jak kupowaliśmy to nie śmiałam marzyć o większym i tak braliśmy kredyt i trzęśliśmy portkami jak to będzie.

Z perspektywy czasu stwierdzam, że mogliśmy zaryzykować.

Jeśli o mnie chodzi to pokój z aneksem to nie jest dobre rozwiązanie. DLa mnie oddzielna kuchnia to podstawa. Jak gotuje to jest bałagan, że hoho
    Ja też mam podobne odczucia, ale cieszę się z tego co mamy :)

• elmalia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sporą i oddzielną kuchnie - plusy starego budownictwa :) I ogromną łazienkę.

Minusy takie, że wszystko urządzone w stylu lat 50-60-70. Totalny mix stylów w mieszkaniu :)Ale w sumie to się przyzwyczaiłam i lubię ten miszmasz :) Jest przytulnie.
    Oczywiście najchętniej to bym miała domek prosto z katalogu Cztery Kąty, no ale... :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam w swoim mieszkaniu - kuchnia + salon. Założenie cieniutkiej ścianki gipsowej pozwolila na oddzielenie, a praca trwała 2 dni, także wszystko da się rozwiązać :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    elmalia to plus :) ale też trzeba się liczyć z teściami, a ja na chwilę lubię..ale na dłuższa metę wolę mieszkać osobno i tak na 2 tyg. czuję piętno ich planowania czasu itd. :D

No my mieszkamy sami. Dom jest pusty :) Teściowie mieszkają w innym domu. Możemy się do nich wprowadzić, ale nie chcemy :)
    A ten dom w którym mieszkamy jest w części teściów więc zajmujemy tylko część domu - 1 piętro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:46

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja też mam podobne odczucia, ale cieszę się z tego co mamy :)

Ja też się bardzo cieszę, tak sobie czasem leżymy i patrzymy i mówimy, ale mamy pięknie...

Czasem sobie myślę mam super męża, super mieszkanie, cudownych rodziców, lubięswpoją pracę... I sobie myślę, że może dziecko nie jest mi już dane. ehhh

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia sooorrry :) sprzątam kuchnie, wycieram podłogi i staram się być na bieżąco w rozmowie.
    I kto powiedział, ze kobieta nie potrafi? :D

Ginka nie możesz tak myśleć... bo dziecko będzie tym, co zamknie piękny krąg i dopełni szczęście :)))

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia, to zupełnie osobno mieszkacie. Super !

Ginka, wiesz że mam podobne odczucia?! Mam mieszkanie, dużo mi się w życiu udało, dużo jest Nam po drodze, po myśli tylko dziecka Nam brakuje i czasem myślę, że może nie można mieć wszystkiego ? !

Co do mieszkań jeszcze to faktycznie ścianka działowa to jest coś co można zrobić, u mnie jednak malutko miejsca więc raczej sobie nie wyobrażam jeszcze tego podzielić bo kuchnia/aneks malusi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ten wiek.. też mnie to dobija i nie mogę jakoś wybaczyć M., że wcześniej nie zaczęliśmy bo ja byłam gotowa wcześniej, ale nie chciałam nic na siłę... no ale obiecałam sobie Go nie obarczać winą i nie myśleć w ten sposób.
    facet jednak jak to facet, myślał że to nie problem skoro oboje zdrowi jesteśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:58

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ