X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, gdyby nie ta zbliżająca się 30tka to może bym żyła w mniejszym stresie? Nigdy nie chciałam być super młoda mamą, ale starą też być nie chcę.

pirelka lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia, a Ty walczysz o pierwsze dziecko ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradźcie już 5 dzień test owu (Vitam) wskazuje mi owulację. Co to znaczy?
    Z Vitam dopiero się poznaję, bo tylko to było w atrakcyjnej cenie, ale nie ufam mu do końca....

• elmalia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, tak. Walczę o 1 dziecko. Byłam już w ciąży biochemicznej w czerwcu tego roku, ale oprócz tego nic. Staramy się 13 cykl.

Am, ja też myślałam, że wystarczy wcelować w te dni i już. A to jednak nie takie proste ;/

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak u mnie, 2 lata do 30-stki, ani jednego dziecka i mam obawę, że braknie mi czasu na drugie, zwłaszcza, że nie chcę rok po roku..

Amelia, powiem Ci że ja też nigdy bym nie pomyślała, że będę mieć problem z zajściem. Każdy z rodziny zachodził po ślubie, ja nie chciałam aż tak.. i zawsze czułam, że jak zechcemy to będzie i tyle.. a tu się okazuje, że to nie takie łatwe jak się wydaje.

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ta 30 ka. Ja w przyszłym roku kończę ;/

Pirelko ja też chciałam wcześniej, ale mój się uparł ,że najpierw ślub, po ślubie jesteśmy 2,5 roku a mieszkamy ze sobą 5, a razem jesteśmy 11 lat!!! A po ślubie zaczęliśmy i o takie efekty są :) :)

No cóż kochana Amcia nie pozwala mi wątpić, że się uda i stawia mnie do pionu co chwilę :) Więc Pirelko pozostało nam walczyć :)

Amelia San, pirelka lubią tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• elmalia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 30 mam 3 lata, no ale czas tak szybko mija, że ledwo się obejrzę a ten dzień nadejdzie. A co do dzieci rok po roku to sama nie wiem. Najchętniej to miałabym bliźniaki i już by było z głowy ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie takie łatwe jak się wydaje niestety.

Jejka od rana sprzątam ale tak na raty, jak nie ja

Zrobię coś i na forum, odśwież. I tak wychodzi, że więcej na forum niż sprzątam :)

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia wrote:
    Ja do 30 mam 3 lata, no ale czas tak szybko mija, że ledwo się obejrzę a ten dzień nadejdzie. A co do dzieci rok po roku to sama nie wiem. Najchętniej to miałabym bliźniaki i już by było z głowy ;)

Też chcę bliżniaki :)

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę kończyć łazienkę :)

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki też rozważałam jak brałam CLO i miałam po 3 pęcherzyki ;) ale ani jedynak z tego nie wyszedł :P
    Ja właśnie robię lasagne..

• elmalia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie Męża są bliźniaczki. Ale dwujajowe więc takie oszukane ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj siostra robiła ravioli i mi dała trochę więc pewnie to zjemy na obiad :) Właściwie obiado-kolację. A jutro zrobię jakieś kurczę z warzywami.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie pracujecie jeśli można zapytać? :) i skąd jesteście :)

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z województwa Łodzkiego, i pracuję w korporacji

Ginka

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzieje :)
    Ginka ja też na raty sprzątam, ale jakaś slaba dzis jestem, poszłam nawet spac z synkiem :)
    Co do lozka my mamy rozkładane, ale bardzo wygodne, w agacie kupilismy, chcieliśmy jak najszersze, bo wczesniej mielismy 135 cm i jak zaczęliśmy spać w trójkę to miejsca brakowało ;) także Ginka jak najszersze łóżko, zebyscie się potem wszyscy zmieścili <3
    A ja uwielbiam pokoje z aneksem kuchennym, sami tak mamy, odcieta kuchnia jak się w niej duzo czasu spedza, to dla mnie masakra, bo pofem zamiast z rodziną to sie ciagle zamnknietym samemu siedzi. My mamy dwa pokoje, jeden to wlasnie z aneksem, ale dwa chcemy jeszcze wyremontować, bo na parterze domu rodzinnego męża mieszkamy.
    Ksosia z tymi testami to nie wiem, raczej jeden dzień powiniem byc chyba pozytywny, a przed tym pozytywnym wychodził Ci też negatywny? Bo chyba tez tak jest, ze jak juz wyjdzie pozytywny, to potem też moze taki pokazywać.

• elmalia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, też uważam że pokoje z aneksem kuchennym mają swoje plusy. Można gotować i równocześnie spędzać czas z rodziną, czy gośćmi. Oczywiście jest ten minus, że trzeba od razu wszystko sprzątać, żeby garów na widoku nie zostawiać, ale u mnie, mimo tego że mam osobną kuchnię, też wypada mieć porządek ;) Wchodzi się do mnie bezpośrednio przez kuchnię więc to jest taka moja wizytówka. Jak gość wejdzie i będzie bałagan, bo przed chwilą gotowałam, to co z tego że w innych pomieszczeniach porządek jak pierwsze wrażenie popsuł brudny gar ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Goscie pojechali:) ja posprzatalam meza polzylam na lozko i mam chwile zeby was nadrobic:)

elmalia lubi tę wiadomość

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię aneksy kuchenne z tego powodu, o którym pisze ewelinka. Mamy właśnie aneks i dzięki temu możemy spędzac razem czas jak np. ja gotuję a mój ukochany pracuje przy komputerze. Zawsze możemy się do siebie odezawać albo jak coś robię to zerkam na film w pokoju. Aneksy są super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytane:)

A ja mieszkam na wsi oddalonej o 60 km od wawy okolice Wilomina :) mamy dostawiona przybudowke do domu meza mamy czyli lacznie ok 100/120m. Duzy salon dwa male pokoje, duza lazienke i kuchnie:) wszystko w wierzy :) wiec i jest duzo schodow:)
    Pomimo tego co mamy marzy mi sie swoj duzy dom:) ale wszystkiego miec nie mozna:)

Do 30tki zostalo mijeszcze 4 lata :)
    Cos jeszcze mialam napisac ale skleroza robi swoje :)

Amelia San lubi tę wiadomość

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ