X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj też ok. tydzień przed @ mam objawy zbliżającej się @, ale tym razem nic :/ zobaczymy bliżej..obawiam się, że wszystko się poprzesuwa i narobię sobie tylko nadziei.

Ja niepokalanka, ani innych tego typu rzeczy nie brałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hejo :-)

My dopiero wrocilismy do domku:-) byliśmy u mam na kawie później na spacerze długim...spotkalismy pomdrodze męża kuzynkę więc zostaliśmy pogadalismy...nogi mi odpadają:-\ jeszcze zrobić kolację muszę eh....

Ja też chce iść do kina na chemię ale moz gada żebym wybrała coś innego bo w ciąży nie powinna tego oglądać...

Tak właśnie sobie uświadomiła że jutro mam USG tarczycy:-)

Am ją się w przyszła niedzielę wybieramy na zakupy:-) kurtka jakieś portki i bluzki bo już nie mam w czym chodzić:-\

Elmalia znam ten bol:-\ wspolczoje ja w tamtym roku aż u ortopedyczne się znalazłam tak bilalo nic nie przechodziło:-\

Sarenko jak mąż zawinił masz rację nie odpuszczaj :-) z bukietem kwiatów powinien przyjść do Ciebie:-)

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej idź 100krotka na coś weselszego w tym stanie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka wyjścia nie będę miała:-) jeżeli chce iść do kina mam wbrac inny film:-)

Dosatalam wczoraj od męża mały prezencie:-) tunikę a na niej 3 stokrotki:-D

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem :-) poszukam jakiegoś innego:-)

Jak ja zobaczyła to aż się usmiechnelam :-)

• Ginka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Dziękuję DZiewuszki za życzonka :))
    Ksosia miałaś wymarzoną pogodę - dużo cierpliwości na nowej drodze życia :))) I szcześcia i w ogóle wszystkiego naj naj naj , niech WAm się darzy :)

Ps. dopiero wróciłam z weekendu - było boskooo :))

To super że było fajnie :) Po to pojechałaś- dobrze się bawić i odpocząć!

Ja zaraz kładę się spać, męczący dzień za mną, a jutro znowu poniedziałek.

Kolorowych snów dziewczynki :)

Amelia San, Marleni lubią tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Ginka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka pomocy, temperatura nie wzrosła, dziś 18dc, powinnam od jutra brać luteine? Na następny cykl zmieiam termomentr... oby to była wina termometra

Miłego poniedziałku dziewczynki!

oby tydzień szybko zleciał i weekend :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 07:17

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, życzę Wam miłego dnia !
    Ja zbieram się do pracy, piersi nadal nie bolą.. wczoraj jedynie bolał mnie lekko brzuch jak na @ po kąpieli i krzyż, ale też jestem przetrenowana chyba trochę :P

Dzisiaj krótko pracuje, więc aż chciało się wstać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)

My chwilowo nie spimy :-)

Ginka nie pomoge w sprawie temp:-(

Życzę miłego poniedziałku :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amcia 12 godz w pracy ? Oj biedaczku Ty mój:-( oby szybko zlecialo

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wiem co to znaczy, też czasami mam 12 godzinne zmiany :( ostatnio mniej klientów to pracujemy krócej, ale bywało, że kilka dni pod rząd po 10-12 godz. Powodzenia Kochana :*

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka coś tam drgnęlo, ale rzeczywiście słabo - a jaki masz teraz śluz? Z ta luteina to się boję, żebyś sobie nie zablokowała owulacji. Bo jak teraz weźmiesz, a jej nie było to już w tym cyklu nie będzie raczej, bo luteina ją zablokuje. A przypomnisz mi czemu Ty ją masz brać? Za niski progesteron w 7 dpo? Kup dziś jeszcze termometr i mierz dwomoa po kolei - stracisz troszke więcej czasu, ale zobaczymy czy to wina termometru, czy po prostu Ci nie rośnie temperatura. A robiaś testy owulacyjne?

Amelka przytulam - żeby Ci te 12 godzin szybciutko zleciało <3

Życzę miłego dnia wszystkim.

Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Ginka coś tam drgnęlo, ale rzeczywiście słabo - a jaki masz teraz śluz? Z ta luteina to się boję, żebyś sobie nie zablokowała owulacji. Bo jak teraz weźmiesz, a jej nie było to już w tym cyklu nie będzie raczej, bo luteina ją zablokuje. A przypomnisz mi czemu Ty ją masz brać? Za niski progesteron w 7 dpo? Kup dziś jeszcze termometr i mierz dwomoa po kolei - stracisz troszke więcej czasu, ale zobaczymy czy to wina termometru, czy po prostu Ci nie rośnie temperatura. A robiaś testy owulacyjne?

Amelka przytulam - żeby Ci te 12 godzin szybciutko zleciało <3

Życzę miłego dnia wszystkim.

Ewelinka, jeśli chodzi o śluz to trudno stwierdzić bo użyłam ostatnio tego żelu :) Ale raczej już kremowy zupełnie. A luteina zalecona bo za niski poziom progesteronu był. Termomentr zamówiłam w aptece i odbieream jutro dopiero. I cóż ja mam począć? Może poszukam na dziś USG? w końcu to już 18 dc

Ginka

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Amelciu dasz radę :)

Dzień dobry wszystkim, w ten słoneczny dzionek.

A mi po błogim weekendzie nie chce się siedzieć w pracy, jeszcze od dzis zaczyna mi się englisz i jeszcze w tym tygodniu mam zjazd. CZyli 7 dni wytężonego umysłu "jupii" na samą myśl położyłabym się do łóżka pod kołdrą i bym przeleżała :P

Pogodę miałam super, ludzie też spoko, ale nie mogłam zapominać że byłam jakby nie patrzeć w pracy - bo mieliśmy zaproszonych gości biznesowych. Ale i tak zabiegi relaxujące, super jedzenie, piękne widoki na jaworzynie - serce rośnie, buzia raduję :)
    To dobrze, że odpoczęłaś :) I jaki słoneczny? :) U mnie brzydko... Dawaj tego słonka jeszcze :) Wczoraj się podładowałam, ale to chyba i tak za mało :)
    Ginka wrote:
    Ewelinka, jeśli chodzi o śluz to trudno stwierdzić bo użyłam ostatnio tego żelu :) Ale raczej już kremowy zupełnie. A luteina zalecona bo za niski poziom progesteronu był. Termomentr zamówiłam w aptece i odbieream jutro dopiero. I cóż ja mam począć? Może poszukam na dziś USG? w końcu to już 18 dc
    Kochana jak możesz to jak najbardziej leć na usg. No bo możesz też wziąść po prostu, ale to zawsze szkoda cykli - jak możesz to sprawdź na usg co się tam podziało. Bo może też być tak, że po prostu nie rośnie Ci temperatura po owulacji? Jak się okaże, że nie uda Ci się umówić na usg, to jutro jeszcze zmierz i weź od jutra najwyżej. Zawsze to na nastepny cykl lepiej hormonom zrobi, a jeżeli śluz już był, to myśle,że można założyć, że owu również. Choć dziwna ta temperatura... Ale jak zaczynasz mierzyć dopiero, to troszkę potrwa, zanim się swój organizm na podstawie temeratury nauczysz obserwować. Ale damy radę :)

Marleni lubi tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Kochana jak możesz to jak najbardziej leć na usg. No bo możesz też wziąść po prostu, ale to zawsze szkoda cykli - jak możesz to sprawdź na usg co się tam podziało. Bo może też być tak, że po prostu nie rośnie Ci temperatura po owulacji? Jak się okaże, że nie uda Ci się umówić na usg, to jutro jeszcze zmierz i weź od jutra najwyżej. Zawsze to na nastepny cykl lepiej hormonom zrobi, a jeżeli śluz już był, to myśle,że można założyć, że owu również. Choć dziwna ta temperatura... Ale jak zaczynasz mierzyć dopiero, to troszkę potrwa, zanim się swój organizm na podstawie temeratury nauczysz obserwować. Ale damy radę :)

Umówiłam się do lekarza do którego kiedyś chodziłam, niezbyt przyjemny ale jakoś zniosę, idę dziś na 16:45. dziękuję :*

Ginka

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Umówiłam się do lekarza do którego kiedyś chodziłam, niezbyt przyjemny ale jakoś zniosę, idę dziś na 16:45. dziękuję :*
    No i super, będziesz wiedzieć co i jak na sto procent i zobaczymy tez jak się to na tą Twoją temperaturę przekłada :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Przesyłam piękne słońce lubelskie :)
    a Ty skąd jesteś?
    Ze śląska :) Ale blisko granicy z małopolskim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wciaż wilgotno i lekko boli brzuch małpowo chwilami. Poza tym nic a nic...

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A mi wciaż wilgotno i lekko boli brzuch małpowo chwilami. Poza tym nic a nic...
    A kiedy masz @ dostać? Ja w sumie nic chyba nie czuję, ostatnio jakoś chwilę okresowo brzuch bolał, ale nie wiem czy to jelita nie były :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    A kiedy masz @ dostać? Ja w sumie nic chyba nie czuję, ostatnio jakoś chwilę okresowo brzuch bolał, ale nie wiem czy to jelita nie były :P
    Ja planowo mam dostać za 4 dni. Ale zawsze już pierwsze objawy mam tydzień wcześniej,zwłaszcza piersi ;/

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ