X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Pirelko mam dokładnie takie same objawy... tylko bez bólu piersi...
    czuje bóle jak na @, ale mam przy tym lekką biegunkę, a do @ mam jeszcze 4 dni...
    dziś nawet obudziłam się o 5.45 (!!!) i zaczełam sobie wkręcać że to jajniki i bóle jak na zagnieżdżenie... zwariuję... ja już wariuję.... niedługo ciążę urojoną będę miała...
    No mnie piersi też nie bolą, zawsze mnie bolały ok. 7 dni wcześniej do @, a teraz mam 3 dni i dzisiaj nie bolą, ale już przy dotyku jakby w środku robiły się twarde i lekko bolące. Ale to tak znikome na razie, że śmiało mogę powiedzieć, że jeszcze nie bolą.
    Te jajniki i podbrzusze to też mam. Teraz mam jakieś rozpalenie znowu, ale też zmarzła dzisiaj więc może dlatego i dużo emocji dzisiaj ze mną. Biegunki często miewam z rana, ale to po chlebie chyba ;)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Dzięki :) Zobaczymy jak wygląda na żywo ;) Trzymaj kciuki <3
    Cieszę, się że już lepiej się czujesz :) <3
    Mi też pomaga gdy "prześpię się z problemami" :)

Trzymam mocno <3

Amelia San lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia to widzę, że z pracą mamy podobnie ;)
    Ja coś się czuję od środka rozpalona, w stopy mi zimno..chyba ta zmiana pogody. U nas strasznie zimno, jakbym miała gorączkę, a mierzyłam temp. i mam 36,09.. mój termometr jednak chyba zaniża bo nie raz mamy po 35-36 :P
    Zaraz idę się myć i pod kocyk z książką.

Ps. Jak mierzy się do kalendarza to mierzycie w ustach? Bo ja nie chcę już dopochwowo :/ Temp. pod pachą nie jest miarodajna?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:29

Emma80 lubi tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Amelia to widzę, że z pracą mamy podobnie ;)
    Ja coś się czuję od środka rozpalona, w stopy mi zimno..chyba ta zmiana pogody. U nas strasznie zimno, jakbym miała gorączkę, a mierzyłam temp. i mam 36,09.. mój termometr jednak chyba zaniża bo nie raz mamy po 35-36 :P
    Zaraz idę się myć i pod kocyk z książką.

Ps. Jak mierzy się do kalendarza to mierzycie w ustach? Bo ja nie chcę już dopochwowo :/ Temp. pod pachą nie jest miarodajna?!

Marleni mierzy w buzi. Ja od następnego cyklu tez będę w buzi mierzyła. Tak jest w instrukcji mojego nowego termometra :)

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka ja też w takim razie w kolejnym cyklu zacznę mierzyć w buzi i zobaczymy ;)
    A to w jakimś określonym miejscu? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:-)

Przepraszam nie jestem w stanie was dziś nadrobić:-(

U mnie ciężki dzień cieszę się że już się konczy:-) mam nadzieję że jutro będzie lepiej:-) życzę miłego wieczoru:-)

Marleni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ksosia nie będziesz miała potwierdzonej owulacji jeśli:
    1. Nie mierzysz temperatury codziennie.
    2. Wszystkie temperatury sprzed owulacji są zakłócone (inny czas mierzenia).

Ten wykres nie da CI dużego obrazu, od przyszłego miesiąca postaraj się mierzyć o tej samej porze, różnica może być max +/- 1h.
    Ja nawet w sobote/niedziele nastawiam sobie budzik żeby mieć miarodajnie.

Mój pierwszy wykres wyglądał podobnie hi hi, też jak niemota we mgle zaznaczałam, mierzyłam różnie. Niby jest opisane jak to się robi ale jak ma się taki natkłot info naraz to można zdurnieć :P
    Tak więc następny cykl bierz się rzetelnie do roboty i wtedy będziemy dumać kiedy to owulacja, i jak to z tą fazą lutealną u Ciebie :)

Amelioo powodzenia przy wyborze mieszkania, pamiętaj zwróć uwagę na sypialnię :)) hi hi hi

Dziekuje Ci bardzo!:)
    Obiecuje poprawe mam szal przedslubny wiec troszke zaniedbuje ale bedzie lepiej:)

Dobrej nocy dziewczyny.
    Biore narzeczonego w serduszkowe obroty:)

• Ginka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy ten ślub? Myslałam ze w sobotę był

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• elmalia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem, choć w sumie to wypadałoby napisać dobranoc ;) zaraz Was poczytam i jak nie zasne to coś napiszę ;) hihi

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, trochę tego było do przeczytania, ale dałam radę.

Ja też mierze temperaturę w ustach. Nie wiedziałam, że trzeba po tej samej stronie mierzyć, ale w sumie za każdym razem wychodzi u mnie prawa strona pod językiem :)

Co do monitoringu cyklu to ja jeszcze się z tym wstrzymam. Lekarz mi dała czas na zajście w ciąże do późnej jesieni więc wtedy dopiero się zgłosze i zapytam, czy to potrzebne w moim przypadku.
    W ogóle zobaczę co mi zaproponuje. I będę działać dalej.

Tymczasem zrobił się nowy dzień więc dzień dobry!;)

Am, powodzenia w wyborze mieszkania.

Płatku, Little, dołączam do klubu płaczek.
    Wypowiadanie przed lekarzem zdania "staramy się, ale nie wychodzi" wywołuje mimowolnie łzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 00:06

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

U mnie temperatura spadła do 5 st. i potwornie wieje więc odczuwalna jest chyba 0 lub poniżej :/ a jeszcze w niedziele można było w krótkim rękawku chodzić.

U mnie nie razie wszystko bez zmian, zobaczymy później. Piersi nie bolą nic, a nic jakby się wczoraj wydawało, że zaczynają i powoli mam schiza, że może progesteron za niski i wtedy nawet ciąża by się nie utrzymała :(

Szykuję się do pracy właśnie, na szczęście tylko do 14 mam.

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Ja juz w pracy - tak i się nie chce...
    Ale jakoś trzeba do weekendu przeżyć :)
    U mnie na razie bez zmian, ale wczoraj ostatni dzień luteiny, więc pewnie @ jutro. No ale ten mój najbardziej płodny miesiąc ;), więc może w końcu się uda :)
    Miłego dnia Wam życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)
    Życzę miłego dnia:-) wczoraj co nieco doczytalam troszkę tylko:-\

Am kciukamy za mieszkanie:-)

Ja mam pytanie do naszych dziewczynek co już maja dzieci może głupie ale zapytam...otóż chodzi mi o bóle brzucha w ciąży? Wczoraj od południa do nocy czulam kucie na dole brzucha po lewej stronie nie bolalo to bardzo ale było męczące i gdzyby nie to że czulam ruchy małej to napewno pojechała bym na IP mąż mnie uspokajal cały czas mówił że skoro czuje mała to wszystko dobrze jest a ja i tak się boje:-\ w nocy jak wstawalam sikac nie czulam teraz też nie czuje...
    Mam nadzieję że w miarę z sensem napisalam. Ogólnie chodzi mi o to że ja nie wiem kiedy mam się artwic że boli martwie się cały czas jak boli:-\

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Dzien dobry:-)
    Życzę miłego dnia:-) wczoraj co nieco doczytalam troszkę tylko:-\

Am kciukamy za mieszkanie:-)

Ja mam pytanie do naszych dziewczynek co już maja dzieci może głupie ale zapytam...otóż chodzi mi o bóle brzucha w ciąży? Wczoraj od południa do nocy czulam kucie na dole brzucha po lewej stronie nie bolalo to bardzo ale było męczące i gdzyby nie to że czulam ruchy małej to napewno pojechała bym na IP mąż mnie uspokajal cały czas mówił że skoro czuje mała to wszystko dobrze jest a ja i tak się boje:-\ w nocy jak wstawalam sikac nie czulam teraz też nie czuje...
    Mam nadzieję że w miarę z sensem napisalam. Ogólnie chodzi mi o to że ja nie wiem kiedy mam się artwic że boli martwie się cały czas jak boli:-\
    A kiedy masz wizytę? Jak siępowtórzy to pojechałabym to sprawdzić, może isę macica stawiać, ja tak miałam od 13 tc i musiałam brać leki na podtrzymanie, bo się skurcze zaczynały. Ale mogą to być też braxtona-hicksa - normalne na tym etapie, ale lepiej sprawdzić u lekarza co się dzieje, jeżeli się niepokoisz po co się stresować. ale na pewno wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam dopiero 19 pazdziernika;/ a z samego rana juz zapowiedzialam mezowi ze jak sie mi dzis powtorzy to co wczoraj to jedziemy to sprawdzic wiec ma tel miec przy sobie...
    Ze mna to taki problem ze mnie niepokoi wszystko;/ jak pozno poczulam ruchy, jak mala sie teraz nie rusza, jak rusza sie duzo...gdyby nie moj maz i w sumie lekarz toja byla bym bardzo ale to bardzo upierdliwa;/
    Dzis rano zanim maz pojechal do pracy to mi tak smiesznie tlumaczyl ze Lenka jest juz spora a ja mam maly brzuch i ze ma malo miejsca i dlatego czasem zaboli i ze to normalne i tak sie pyta prawda? a ja muz placzem nie wiem bo nigdy wczesniej w ciazy nie bylam i nie wiem jak to jest;/

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Wizyte mam dopiero 19 pazdziernika;/ a z samego rana juz zapowiedzialam mezowi ze jak sie mi dzis powtorzy to co wczoraj to jedziemy to sprawdzic wiec ma tel miec przy sobie...
    Ze mna to taki problem ze mnie niepokoi wszystko;/ jak pozno poczulam ruchy, jak mala sie teraz nie rusza, jak rusza sie duzo...gdyby nie moj maz i w sumie lekarz toja byla bym bardzo ale to bardzo upierdliwa;/
    Dzis rano zanim maz pojechal do pracy to mi tak smiesznie tlumaczyl ze Lenka jest juz spora a ja mam maly brzuch i ze ma malo miejsca i dlatego czasem zaboli i ze to normalne i tak sie pyta prawda? a ja muz placzem nie wiem bo nigdy wczesniej w ciazy nie bylam i nie wiem jak to jest;/
    Stokrotka spokojnie :) Pamiętaj, że to Twoje prawo sprawdzać wszystko, to Ty masz byc spokojna i lepiej od lekarza isę dowiedzieć, że to nic poważnego, nic stresować. Na pewno wszystko jest ok, odpoczywaj dziś, ale jak tylko Cię coś bardzo zanipokoi to do lekarza.

Ginka, 100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, wszystkie Twoje obawy są zrozumiałe, martwisz się o Lenkę, nie byłaś w ciąży więc wszystko dla CIebie jests nowe. Wszystko co Cię niepokoi jedźx i sprawdź :*

Będziesz spokojniejsza :*

100krotka:) lubi tę wiadomość

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ewelinka :) napewno tak zrobie :) narazie nic nie kuje,zjadlam sjadanie i teraz co jakis czas mala kopnie :)

Ginka Ty tez nasz racje dla mnie wszystko jest nowe...mam nadzieje ze jest dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Am :) napewno masz racje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ja nie swiruje ufff...jak dobrze:P

Liczymy Ja i Lenka na zaproszenie na herbatke w nowym mieszkanku:)wiec zaciskamy kciuki:)

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ