Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am problemy ze spaniem moga byc zwiazane z czyms innym...stres nerwy emocje wszystko moze miec wplyw:)
    Z takim wynikiem tsh mozna zajsc w ciaze trzeba go kontrolowac tylko :)

    Amelia San lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litelku nie daj sie chorobie...widzisz ja zdrowieje a Ty robisz sie chora nie tym mialas sie zarazic:D zdrowka:) i spij dobrze<3

  • elmalia Autorytet
    Postów: 545 248

    Wysłany: 26 października 2015, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chwilkę mnie tu nie bylo, ale starałam się Was trochę czytać :)

    Am, cieszę się, ze masz dobre wyniki :)

    100krotko, co Ty mówisz? Jaka zła passa? Ty nam tu dajesz nadzieję, jesteś żywym przykładem, ze nie wolno się poddawać! Fajnie,że nadal się tu udzielasz pomimo przejścia na fioletowa stronę :)

    Powiedzcie mi, bo gdzieś mi to umknęło, czekamy na wyniki Primy, tzn. na wyniki bety? Trzymam kciuki!!!!

    A ja dziś się dowiedziałam o kolejnej ciąży, która para planowala na ... za rok-dwa. No i jak tu sobie nie pochlipac pod nosem? :(

    W każdym razie zapisuję się do gin, już jej wysłałam sms (ciężko się dodzwonić) ale mam napisać w piątek żeby się umówić konkretnie. Chce na przyszły tydzień, także trzymajcie kciuki! Może mi coś mądrego powie.

    Amelia San lubi tę wiadomość

    TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmalia w takim razie trzymamy kciuki za wizyte :)
    Bardzo mi milo jak piszecie ze jestem przykladem i wogole :) kochane jestescie <3

    Am nie ma co dziekowac :) brac sie do robotki jak maz wroci :) czekamy na relacja z wizyty :)

    Amelia San lubi tę wiadomość

  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 26 października 2015, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima nie dziwię się, że się boisz, ja też jestem po kilku poronieniach i jak w końcu zobaczę dwie kreski, to pewnie będę umierać ze strachu. Ale Tobie mocno życzę, aby tym razem wszystko było dobrze <3 Cały czas czekamy na wyniki :*

    Mel jak tam po wizycie? Fajnie, że organizm się już zbiera, teraz niech tylko szybciutko zaskoczy w listopadzie <3

    Elmalia niech lekarka coś mądrego poradzi - kciuki trzymam :)

    Little dużo zdrówka życzę <3

    Stokrotka mam nadzieję, że szybko do Ciebie coraz więcej z nas dołączy :)

    Am gratuluje wyników :) Ja muszę też w końcu iść te badania zrobić, ale coś się zebrać nie mogę. Tzn. to laboratorium do którego mam zlecenie od lekarza późno zaczyna pracę, a nie chcę się u siebie zwalniać i kiedyś po pracy muszę iść. Ile muszę nie jeść przed badaniem? Około 4 godzin?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest beta. Przed chwilą dopiero pojawił się wynik: 36,78. Dzisiaj 11 albo 12 dzień po owulacji.

    Maleficent, Marleni, ewelinka2210, Amelia San, 100krotka:), elmalia, littleladybird lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Mam wyniki :)
    TSH 1,927 ulU/ml (norma 0,550-4,780)
    FT4 1,23 ng/dl (norma 0,89-1,76)
    Piękne TSH!!!

    Amelia San lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amciaaa super wynik tsh :) a widzisz, mówiłam teraz już będzie z górki :)
    Primaaaa super beta!!!!! jak na te dpo - naprawdę extra. Teraz prawidłowy przyrost i czekamy na kolejnego dziedzica ;) Po cichu gratuluję :**

    PS. Ja właśnie wróciłam od lekarza. Wyniki super, tarczyca super, będę brała clexane przy następnej ciąży profilaktycznie :):) nie mogę się doczekać tego hsg - jeśli będze wszystko okej, bierzemy się do roboty i niech będzie jak pisała Am - grupowe zaciążanie :)

    PrimaSort, ewelinka2210, Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 26 października 2015, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Jest beta. Przed chwilą dopiero pojawił się wynik: 36,78. Dzisiaj 11 albo 12 dzień po owulacji.
    Prima a powtarzasz za dwa dni? To ładny wynik jak na tak wczesną ciążę, cały czas mocno kciuki za Was trzymam <3

    PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero się boję

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Prima a powtarzasz za dwa dni? To ładny wynik jak na tak wczesną ciążę, cały czas mocno kciuki za Was trzymam <3
    Tak za dwa dni powtarzam i jak będę miała wynik to zadzwonię do lekarza. Tak się z nim umówiłam na ostatniej wizycie. I od dziś biorę duphaston 2x1

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent wrote:
    Amciaaa super wynik tsh :) a widzisz, mówiłam teraz już będzie z górki :)
    Primaaaa super beta!!!!! jak na te dpo - naprawdę extra. Teraz prawidłowy przyrost i czekamy na kolejnego dziedzica ;) Po cichu gratuluję :**

    PS. Ja właśnie wróciłam od lekarza. Wyniki super, tarczyca super, będę brała clexane przy następnej ciąży profilaktycznie :):) nie mogę się doczekać tego hsg - jeśli będze wszystko okej, bierzemy się do roboty i niech będzie jak pisała Am - grupowe zaciążanie :)
    A Ty jaką miałas jak byłaś w ciąży i w którym dniu po owulacji?

  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 26 października 2015, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Teraz dopiero się boję
    <3 Spróbuj być dobrej myśli, choć wiem jakie to trudne...

    PrimaSort lubi tę wiadomość

  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 26 października 2015, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Dziękuję :) Spadło z 3,2 na 1,9 to już coś :) Może spadnie jeszcze bardziej? :)
    Ja dziś się zmusiłam żeby iść bo rano jest tak zimno.. Ale Michał mnie o 7 podrzucił i zaraz wróciłam. Nawet nie zdążyłam zmarznąć :) Mi lekarz kazała być na czczo zupełnie tzn. bez śniadania. Więc nie wiem Ewelka czy 4 godziny wystarczą.

    100krotko wezmę się, wezmę ;D Ale i tak chyba poczekamy na zielone światło.
    Poprzednio robiłam właśnie po posiłku kilka godzin. Tutaj na forum o tsh dziewczyny pisały, ze do badania tarczycy nie trzeba być na czczo, tylko leku nie brać przed badaniem :)

    PrimaSort lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    A Ty jaką miałas jak byłaś w ciąży i w którym dniu po owulacji?

    Oj marniutką :/ przy pierwszej 12 dpo - około 20, w drugiej też około tego dpo - nie pamiętam 16? jakoś tak..ale ta druga była ektopowa, więc rosła minimalnie, potem opadała i znów rosła..
    Główka do góry, wiem, że się boisz, ale powiem dosadnie, że już nic nie zrobisz, musisz myśleć pozytywnie. Jak będzie dobry przyrost, uspokoisz się trochę, a kobietom po poronieniu niestety ten lęk będzie towarzyszył, musimy się nauczyć z tym żyć w okresie ciąży i starać sie mysleć pozytywnie.
    Trzymam kciuki :)

    Amelia San, ewelinka2210, elmalia lubią tę wiadomość

  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 26 października 2015, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, nadrobiłam wszystko. Nie odniosę się do wszystkiego bo tyle tego, że nie pozapamiętywałam :) Ja w sobotę wyszłam z przyjaciółkami i wróciłam po 4 rano, trochę pomieszłam różnych alkoholi i w niedzielę umierałam... AL e dziś już jest ok. Cały dzień spędziliśmy na zakupach i włąśnie leżymy i będziemy oglądać film.

    Jeśli chodzio ciąże to w sobotęsąsiadka przyszła i powiedziałą, że zrobiła test i wyszły 2 kreski ale plami. Ma szescioletniego syna a rok temu poroniła w terminie miesiączki ale i tak nie uważam, że znając moją sytuację powinna mi jako pierwszej to obwieścić. Było mi przykro i płakałam nie dlatego, że ona jest tylko dlatego, żę ja nie mogę już ponad 2 lata!
    Maleficent dziękuję mam nadzieje, że się uda

    W środę ide do lekarza to będzie 12 dc dziś już 10 dc i zaczyna się już śluz płodny...owulacje mam późne więc ten śluz znów jest kilka dni za wcześnie.
    Najprawdopodobniej dostanę już receptę na CLo na następny cykl

    Prima kiedy idziesz do lekarza?

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima kciuki zaciskniete:) bede sie za Ciebie modlic:) za was wszystkie sie modle :) bedziesz sie kontaktowac z ginem?

    To prawda do tsh nie trzeda byc nadczo i nie powinno sie lykac leku przed pobraniem:)


    Nie zgadniecie co wlasnie chrupie:D platki z suszonymi truskawkami :) hehe:)

    Amelia San, PrimaSort lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Male mądrze mówi, popieram <3

    Hah :*
    Tobie też światełko zaświeci, nam wszystkim, te dobre wyniki to pierszy sygnał :)
    Wycuwam pozytywne przyrosty i dwie kreski na testach dam sikających na patyk :P
    W pierwszej kolejności Little a potem reszta dziewczyn jak to napisałaś :)
    No i my dwie staraniowo-oczekujące :>


    Edit: Oj ta Prima mi tu humor poprawiła swoją betą. Ja Ci mówię, że będzie OKEJ! Gęba sama mi się cieszy!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 20:42

    Amelia San, 100krotka:) lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Prima piękna beta! <3 Teraz trzymam kciuki za piękny przyrost <3 Szczęścia Kochana!!!! <3 <3 <3
    Czyli jest prawidłowa? Ja się na tym nie znam. Pisze tylko że >25 ciąża. Ale jak na ten tydzień to nie wiem czy prawidłowa

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2015, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Uffff, nadrobiłam wszystko. Nie odniosę się do wszystkiego bo tyle tego, że nie pozapamiętywałam :) Ja w sobotę wyszłam z przyjaciółkami i wróciłam po 4 rano, trochę pomieszłam różnych alkoholi i w niedzielę umierałam... AL e dziś już jest ok. Cały dzień spędziliśmy na zakupach i włąśnie leżymy i będziemy oglądać film.

    Jeśli chodzio ciąże to w sobotęsąsiadka przyszła i powiedziałą, że zrobiła test i wyszły 2 kreski ale plami. Ma szescioletniego syna a rok temu poroniła w terminie miesiączki ale i tak nie uważam, że znając moją sytuację powinna mi jako pierwszej to obwieścić. Było mi przykro i płakałam nie dlatego, że ona jest tylko dlatego, żę ja nie mogę już ponad 2 lata!
    Maleficent dziękuję mam nadzieje, że się uda

    W środę ide do lekarza to będzie 12 dc dziś już 10 dc i zaczyna się już śluz płodny...owulacje mam późne więc ten śluz znów jest kilka dni za wcześnie.
    Najprawdopodobniej dostanę już receptę na CLo na następny cykl

    Prima kiedy idziesz do lekarza?
    Umówiona jestem z lekarzem że biorą duphaston 2x1 i po 48 godzinach powtarzam betę a potem do niego dzwonię i umawiam się na wizytę jeśli wynik wzrośnie

    Amelia San lubi tę wiadomość

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ