X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe domyslam sie :) a pies tylko pieknie wyglada;/ tak naprawde jest nieddobry niegrzeczny i kopie wielkie doly na podworku po zlosci jak ja zostawiamy w domu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, że Twój to aniołek w porównaniu do mojego ;) każdy spacer kopie doły (na szczęście nie w ogródku, bo go nie mam) - teraz przy takiej pogodzie całe łapy w błocie = odkurzanie dwa razy dziennie lub ciągłe mycie łap. Do tego jakieś okazjonalne umorusanie się w kupce znalezionej na spacerze do tego trzeba z nim chodzić na wybieg, bo inaczej jest nie do zniesienia - nie potrafi na spacerku wokół bloku się sklopsić, bo to dla niej za krótki czas. Musi być minimum 20 minut na wybiegu, żeby załatwić potrzebę ;) Do tego ma psie adhd - ale nie zamieniłabym jej na żadnego innego mega grzecznego pudelka domowego ;) może dlatego, że ją znalezliśmy i przygarnęliśmy - taka nasza mała znajda a tyle radości choć czasem i nerwów kosztuje ;)

Ciekawe jak się Lenka urodzi jak zareaguje. Gdzieś czytałam, że dzieci dorastające wśród zwierząt lepiej się adoptują w świecie, są bardziej odpowiedzialne, otwarte na ludzi i szybciej się uczą ;)

Amelia San, 100krotka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent nasz tez przygarnieta:) maz ja znalaz w miejscowosci obok jak sie blakala i przywiozl do domu ja nie mialam serca powiedziec nie choc wiedzialam ze to za duzy pies jak na nasze metraze;/ tak juz z nami jest od 3 lat i choc czesto mnie denerwuje nie oddam jej nikomu:) siedzi na mini podworku bo ja jakos nie moge z pieskiem w domu ale i tak potrafi tam niezle nakopac:)ostatno jak bylismy u moich rodzicow a ona zostala w domu to wykopala taki dol ze jak w niego weszlam to po kolana...

Ona bardzo lubi dzieci :) wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemu :) Maz juz sie nie moze doczekac spacerkow z Lenka i Arielka:)

Amelia San lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima ja powlutku gratuluje :) Na każdym teście widac kreskę, nawet na tym pierwszym :) Mocno kciuki za betę trzymam <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Maleficent nasz tez przygarnieta:) maz ja znalaz w miejscowosci obok jak sie blakala i przywiozl do domu ja nie mialam serca powiedziec nie choc wiedzialam ze to za duzy pies jak na nasze metraze;/ tak juz z nami jest od 3 lat i choc czesto mnie denerwuje nie oddam jej nikomu:) siedzi na mini podworku bo ja jakos nie moge z pieskiem w domu ale i tak potrafi tam niezle nakopac:)ostatno jak bylismy u moich rodzicow a ona zostala w domu to wykopala taki dol ze jak w niego weszlam to po kolana...

Ona bardzo lubi dzieci :) wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemu :) Maz juz sie nie moze doczekac spacerkow z Lenka i Arielka:)

Niesfornik, dołokopacz ale kochany :) dobrze, że są ludzi o takim sercu do zwierząt. Jak widzę w tv, że ktoś porzucił psa lub przywiązał do drzewa to bym poobcinała te wstrętne łapska :/ Jak nasza była mała, świeżo po przygarnięciu, na spacerze sąsiad mówił, że będzie taka wdzięczna za to i mamy zagrać w lotka ;) zagraliśmy - była czwórka - jak dotąd nasza najwyższa wygrana w lotto ;P a wdzięczna jest niesamowicie. Potrafi godzinami siedzieć a pysk mieć oparty o jakąkolwiek naszą część ciała - taka przylepa :) Widzisz zagnasz chłopa na spacer z Leną i psem a Ty będziesz miała chwilę dla siebie - a mężaty - cały w skowronkach ;)

Amelia San, 100krotka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Prima wida widac...na pierwszym tez tylko trzeba sie przypatrzec:) jedz jedz zaciskamy kciuki:)
    Już wróciłam. Wieczorem będzie wynik.

100krotka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Prima ja powlutku gratuluje :) Na każdym teście widac kreskę, nawet na tym pierwszym :) Mocno kciuki za betę trzymam <3
    Kochana słabo się znamy, ale dziewczyny mogą potwierdzić, że ja często mam drugą kreskę i albo nie ma ciąży albo poronię w ciągu tygodnia. Stąd te moje obawy. Staram się o tym nie myśleć. Wracam do pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent dawno się nie odzywałaś. Fajnie, że postanowiłaś napisać :) Brakowało tutaj Ciebie :)

Maleficent, Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Maleficent dawno się nie odzywałaś. Fajnie, że postanowiłaś napisać :) Brakowało tutaj Ciebie :)

Dziękuję :) musiałam poogarniać swoje sprawy. Wieeelkie kciuki! Nie przewiduje takiej sytuacji jak wtedy kiedy pisałyśmy ostatnio, analizując wynik Twej ostatniej bety! Nie ma opcji :) teraz ma być sama radość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent wrote:
    Dziękuję :) musiałam poogarniać swoje sprawy. Wieeelkie kciuki! Nie przewiduje takiej sytuacji jak wtedy kiedy pisałyśmy ostatnio, analizując wynik Twej ostatniej bety! Nie ma opcji :) teraz ma być sama radość.
    Dziękuję, ale nie nastawiam się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Prima <3 Trzymam kciuki z całych sił aby tym razem wszystko skończyło się dobrze <3 <3 <3
    Dziękuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Musiałam jechać załatwić mniejszą kartę bo dziś mi przysłali nowy tel z umową, a ja głupia psita nie zgodziłam się od razu na nową kartę (moja jest zwykła SIM a tu potrzebna MicroSIM) ;D
    Ale już wszystko załatwione i ogarnięte, a tak miałam pięknie dziś siedzieć w domu i odpoczywać ;)
    Maleficentusia cieszę się, że odwiedziłaś nas już dzisiaj a nie w listopadzie :) Big hugs 4U!!! :)

Noo kochana nowy telefon - super ;) u mnie od rana, dosłownie leje się u mnie śluz płodny, test owu big czerwone krechy, więc chyba normalnie owuluje(pamiętasz jak Ci pisałam). Ale, że nie skorzystam w tym miesiącu z dobrodziejstwa pani owulacji to i tak czułam jakieś dobre wieści w powietrzu - patrzę na monitor a tu Prima wrzuciła zdjęcie testu - no nie mogłam - nie napisać ;) ale i też mi Was brakowało nie ukrywam ;) Kciuuki za wyniki! szanowna Pani tarczyco i Pani pochodne bądźcie żeś łaskawe dla Am i szanowny leku niech Pan tam czyni swą powinność, bo inaczej nakopiemy do dupki:)

PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Trzymam kciuki! Dasz radę, oby plan dziś był rozpisany ! :))

Prima, leć na betę i szybko do lekarza <3 trzymam mocno kciuki, by wszystko było dobrze <3

Zrobiłaś betę :) trzymam kciuki za wynik. I skontaktuj się możliwie szybko z lekarzem :*

Mal <3 jesteś :) dobrze Cię tu widzieć/czytać ;)

Ja własnie wróciłam od lekarza :) mamy plan! jupi :D wywołujemy miesiączkę i w przyszłym cyklu CLO. Lekarka jest dobrej myśli, narobiła mi trochę nadziei, bo powiedziała, że u mnie powinno szybko zaskoczyć. Oby ;)

PrimaSort, Amelia San, Maleficent lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Prima, leć na betę i szybko do lekarza <3 trzymam mocno kciuki, by wszystko było dobrze <3

Zrobiłaś betę :) trzymam kciuki za wynik. I skontaktuj się możliwie szybko z lekarzem :*

Mal <3 jesteś :) dobrze Cię tu widzieć/czytać ;)

Ja własnie wróciłam od lekarza :) mamy plan! jupi :D wywołujemy miesiączkę i w przyszłym cyklu CLO. Lekarka jest dobrej myśli, narobiła mi trochę nadziei, bo powiedziała, że u mnie powinno szybko zaskoczyć. Oby ;)
    Kochana to super wieści!
    Powodzenia!

Ja staram się o tym nie myśleć tyko bezgranicznie oddaję się domowym porządkom i pracy.

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale milo mi sie tu zaglada i czyta sie dobre wiesci :)

Prima czekamy niecierpliwie:)

Litelku super ze jest plan:) Mam nadzieje ze clo pomoze :) ale jak mi pomoglo to Tobie tez napewno :)

Maleficent takie to sa teczworonogi :)na to licze ze maz bedzie spacerowala ja bede odpoczywala:) Moj bardzo kocha psy i koty i papugi:) ogolnie kocha zwierzeta i jak by mogl przygarna by wszystkie:) Jak Lenka pojdzie w niego to bede miala przesra.... ze tak powiem :)

Amciu nowy tel...hmm:) jaki masz pochwal sie :)

PrimaSort, littleladybird lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam <3
    Mam tylko nadzieję, że moje jajniki wzorowo zareagują na CLO i trafimy z owulacją ;)

Amelia San, PrimaSort lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Pamiętam, pamiętam.
    Dzięki za kciki :) <3 Przydadzą się :) Mam przeczucie, że będzie bardzo wysokie TSH coś koło 8 nie wiem czemu ale coś tak... No zobaczymy, obym się myliła :)
    Moj stary tel już swoje wysłużył a że akurat kończyła mi się umowa to skorzystałam ;) Właśnie się uczę nim obsługiwać ;)
    Cieszę się, ze Jesteś, Ty wiesz <3 ;)

Dziękuję :*
    Obyś się myliła, ale Pan lek już wie co ma robić,bałabym się na jego miejscu o ten kop w dupkę z mojej strony i myślę, że nie tylko z mojej a każdej tutaj;)
    Naciesz się fonem, ściągnij sobie jakąś fajną apkę kalendarzykową - ja wczoraj zassalam kalendarzyk kobiecy z playowego sklepu - jest kozak - wpisuję sobie różne akcje:) Myślę, też czy by nie zacząć mierzyć pierwszy raz tempki od listopada - tak, żeby wiedzieć co i jak.
    Amelia San wrote:
    No Kochana! <3 I to mi się podoba! Wreszcie jakieś porządne światło w tunelu a nie jakiś promyk ;D Czuję, że niedługo zmienisz swój stan <3 <3 <3 Życzę Ci tego całym serduchem :)

Podpisuję się całą sobą Litte pod słowami Am !!!
    Niedługo zawita małe Littelbirdziątko zwane potem dumnie Littlebirdem władcą świata mamy Little i Littlowego małżonka :-)
    100krotka wrote:
    Maleficent takie to sa teczworonogi :)na to licze ze maz bedzie spacerowala ja bede odpoczywala:) Moj bardzo kocha psy i koty i papugi:) ogolnie kocha zwierzeta i jak by mogl przygarna by wszystkie:) Jak Lenka pojdzie w niego to bede miala przesra.... ze tak powiem :)

Miałabyś mnóstwo przesranego szczęścia i dołów w ogródku :-) Lenka będzie napewno miała dobre serce, ale faktycznie niech będzie umiar, dziecku ciężej odmówić. Niech się skupi narazie na jednym czworonogopupilu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nazywa ta aplikacja?

Wysłany: 26 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal, jesteś przecudowna <3 Jednym zdaniem potrafisz wywołać szeroki uśmiech :D jesteś bardzo pozytywną osobą <3

Maleficent, Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Jak się nazywa ta aplikacja?

Prima, nazwa to kobiecy kalendarz z nota chyba 4.5, z ikonką kalendarza przy którym jest kwiat. Jestem naprawdę zadowolona. Wcześniej miałam kalendarz miesiączka, ale znudziła mi się, nie była tak przejrzysta i kolorowa jak ta nowa ;)
    littleladybird wrote:
    Mal, jesteś przecudowna <3 Jednym zdaniem potrafisz wywołać szeroki uśmiech :D jesteś bardzo pozytywną osobą <3

Baaa ;) ostatnio nabrałam nowej mocy ;)

PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ