X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Co Ty taka przytulisia dzisiaj? :) <3

Nie mam pojęcia :P to chyba przez to, że od ponad 18 godzin nie śpię, spałam dziś tylko 4h, mam katar, boli mnie głowa, mam stan podgorączkowy i jutro idę do lekarza po zwolnienie :D :D :D
    A tak naprawdę to ja bardzo lubię się przytulać ;) no i po moim lekkim depresyjnym stanie przyszedł czas na wielki powrót optymizmu :D

Amelia San lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:) to znowu ja :) mam takie pytanie, dzisiaj test owulacyjny wyszedł pozytywny, wczoraj były starania i zastanawiam się czy dzisiaj też się starać czy lepiej jutro? dodam że mój mąż pracuje do 22 więc starania mogą być dopiero jak wróci

PrimaSort lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    mówił ze że mną stworzy Dom (duchowo) :)

Piękne <3

miałam zamiar położyć się wcześniej, ale za bardzo nie chce mi się spać, a z drugiej strony boję się, że jak za wcześnie się położę, to będzie powtórka z wczoraj :/

Dzięki za tulaski (tak mówi mój 6-letni chrześniak ;) )

Monia, według mnie możecie starać się dzisiaj i jutro ;) teorie są różne:
    -kochac sie co drugi dzień,
    -kochac się codziennie itp.

Ja mam jedną zasadę: kochać się wtedy, kiedy oboje macie ochotę i tak często jak Wam się chce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Znajdzie się, jak przestaniesz go szukać i będziesz szukać czegoś innego :P złośliwość rzeczy martwych :)
    Prima, bierzesz bromergon nadal? Ten lek jest na zbicie prolaktyny, dobrze kojarzę?
    Tak na zbicie prolaktyny. Biorę pół tabletki dziennie. I mam go brać dalej

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze właśnie nie wiem :) dzisiaj ma 21 dc, a jutro ide na usg, zobaczymy co powie lekarz:) ostatnio umówiłam sie na laparoskopie ale dopiero na 07.03.16r. więc mam nadzieję że do tego czasu się uda :)raczej staramy się w tym cyklu przytulać co 2 dzień, ale teraz to już sama nie wiem

Wysłany: 27 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że się go odstawia w ciąży.

Doczytałam w opisie leku, że nie ma negatywnego wpływu na dziecko :) codziennie dowiaduję się nowych informacji :)

Ciebie też tulę mocno <3 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55monika5 wrote:
    Cześć wszystkim:) to znowu ja :) mam takie pytanie, dzisiaj test owulacyjny wyszedł pozytywny, wczoraj były starania i zastanawiam się czy dzisiaj też się starać czy lepiej jutro? dodam że mój mąż pracuje do 22 więc starania mogą być dopiero jak wróci
    Test owulacyjny pozytywny oznacza że w ciągu 24 do 36 godzin nastąpi jajeczkowanie dlatego starania najlepiej rozpocząć po 12 godzinach od uzyskania pozytywnego wyniku.

Więc dzisiejszy wieczór należy do Was :-)

• 55monika5 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55monika5 wrote:
    dzięki Dziewczyny :)
    Powodzenia!

• elmalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primko, pierścień teraz jest nieważny, olej, a się znajdzie:) A jak nie to powiedz Mężowi żeby Ci kupił nowy, bo ponoć niektóre kobiety dostają pierscionki za każde dziecko :) A ze wiem, ze Twoja fasolka zda kolejny test bety i będzie rosła przez 9 miesięcy to pierścionek Ci się należy jak nic! :):)

P.S. mi Mąż obiecał pierścionek jak urodze ;) mam nadzieję, ze przynajmniej jeden taki pierścionek dostanę :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif

Wysłany: 27 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55monika5 wrote:
    kurcze właśnie nie wiem :) dzisiaj ma 21 dc, a jutro ide na usg, zobaczymy co powie lekarz:) ostatnio umówiłam sie na laparoskopie ale dopiero na 07.03.16r. więc mam nadzieję że do tego czasu się uda :)raczej staramy się w tym cyklu przytulać co 2 dzień, ale teraz to już sama nie wiem

Hmm, co by Ci tu doradzić... Masz ochotę na męża dzisiaj? Jak wróci wybadaj, czy nie jest za bardzo zmęczony, zadbaj o nastrój i jeśli okoliczności są sprzyjające to wskakuj i rób swoje :D laparoskopia nie będzie Ci potrzebna :) i korzystaj z seksu dopóki możesz, panowie z reguły nie chcą się kochać, gdy ich partnerka jest w ciąży, bo boją się, że dziecku krzywdę zrobią :P

Jeśli nie masz/nie macie ochoty. To nic się nie stanie :) Jutro też jest dzień :)

Amelia San, PrimaSort lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia wrote:
    Primko, pierścień teraz jest nieważny, olej, a się znajdzie:) A jak nie to powiedz Mężowi żeby Ci kupił nowy, bo ponoć niektóre kobiety dostają pierscionki za każde dziecko :) A ze wiem, ze Twoja fasolka zda kolejny test bety i będzie rosła przez 9 miesięcy to pierścionek Ci się należy jak nic! :):)

P.S. mi Mąż obiecał pierścionek jak urodze ;) mam nadzieję, ze przynajmniej jeden taki pierścionek dostanę :)
    Ten to pamiątka rodzinna :-/ w dodatku bardzo drogi :-( Ten pierścionek to pierścionek zaręczynowy mojej mamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Hmm, co by Ci tu doradzić... Masz ochotę na męża dzisiaj? Jak wróci wybadaj, czy nie jest za bardzo zmęczony, zadbaj o nastrój i jeśli okoliczności są sprzyjające to wskakuj i rób swoje :D laparoskopia nie będzie Ci potrzebna :) i korzystaj z seksu dopóki możesz, panowie z reguły nie chcą się kochać, gdy ich partnerka jest w ciąży, bo boją się, że dziecku krzywdę zrobią :P

Jeśli nie masz/nie macie ochoty. To nic się nie stanie :) Jutro też jest dzień :)
    O to to! Najważniejsze żeby dwoje chciało :-)

Wysłany: 27 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Polejcie jej ;D

Hehe, właśnie kończę winko :D z racji tego, że dzisiaj nie szprycuję się proszkami, uraczyłam się lampką wina :D jutro pewnie dostanę od lekarza jakiś mocniejszy lek, więc abstynencja murowana :P

Amelia San, PrimaSort, Maleficent lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Polejcie jej ;D
    Już lecę po whisky do lodówki ;-)

Nie mówiłam Wam, ale w tym miesiącu miałam straszną ochotę na whisky. Jak dostałam @ to postanowiliśmy z mężem kupić jakiś dobry trunek. I kupilismy ukochanego Ballantines-a ;-) ;-) ;-) aż mi ślinka cieknie jak o nim piszę. Do tego cola i lód pyszne!!!
    I tak co drugi wieczór po jednym drinku delektowaliśmy się owym trunkiem.
    Może on pomógł?

Ps. Nie jestem alkoholiczką ;-) rzadko piję alkohol ale whisky uwielbiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:30

littleladybird, Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Hehe, właśnie kończę winko :D z racji tego, że dzisiaj nie szprycuję się proszkami, uraczyłam się lampką wina :D jutro pewnie dostanę od lekarza jakiś mocniejszy lek, więc abstynencja murowana :P
    Jak czerwone to dobre na endometrium! Twoje zdrowie! ;-)

Wysłany: 27 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ballantines-uwielbiam, ale odkąd jestem na detoksie cukrowym nie piję nic innego oprócz czerwonego wytrawnego. Whisky, brandy itp bez coli nie przełknę :P

I żadna tu nie jest alkoholiczką :) % są lekiem i środkiem rozluźniającym odpowiednie partie ciała i umysł :D idealnie przygotowują ciało na przyjęcie potomka :D

PrimaSort, elmalia lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Jak czerwone to dobre na endometrium! Twoje zdrowie! ;-)

Tak, dobre na endo ;)
    Dziewczyny Wasze zdrowie :D

Amelia San, PrimaSort, elmalia lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie <3 <3 <3

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam wino dobre na endo :) sam lekarz tak powiedział :) oby nie była potrzebna :) dzięki:)

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ