Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrima spij do woli niech dziedzic rosnie w sile u mnie tez barwy w tv.
Jagah luz w dupie najwazniejszy a jednak czasem o niego ciezko.. jednak tak czy siak wino sie nie marnuje, jak nie potrzebne na starania to moze pomoc w produkcji luzu:) byle wchodzenie w krew (i to doslownie) nie stalo sie rytualem a okazjonalnym luzodupcemPrimaSort, littleladybird lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarleni wrote:Wklejam wyniki męża po 2 miesiącach suplementacji:
wyniki po lewej z 21.08.2015 po prawej wynik z 22.10.2015
abstynencja płciowa 4 dni (norma 2-7 dni)
abstynencja alkoholowa 4 dni - 5 dni
ciągliwość (lepkość) – nieprawidłowa - prawidłowa
objętość 3,7 ml (norma >=1,5 mln) 2,1 ml
upłynnienie <30 min (norma do 60 min)
ph 7,8 (norma >=7,2) ph 7,8
Ilość plemników w 1 ml 27 mln (norma >=15 mln) 28,3 mln
całkowita ilość plemników w ejakulacie 99,9 mln (norma >=39 mln) 59,4 mln
Ruch postępowy 22 % (norma >= 32%) 51%
w tym postępowy szybki 9% 27%
Ruch całkowity 25% (norma >=40%) 60 %
Plemniki prawidłowe 4 % (norma >=4%) 3%
Plemniki patologiczne 96% 97%
patologia główki 96% 97%
patologia wstawki 37% 37%
patologia witki 24% 46%
plemniki niedojrzałe 1% 3%
Żywotność
VIABILITY (plemniki żywe) 60 % (norma >=58%) 85%
HOST 40 % (norma >=58%) 90%
Koncentrajca komórek okrągłych < 5mln/ml (norma < 5 mln/ml)
w tym komórek spermatogenezy <0,1 mln/ml
w tym leukocytów <0,1 mln/ml
Widać, że jest poprawa, a co mężu bierze za suple?
Hej Goszu! Opowiedz o sobie, ile się staracie? jakieś badanka zrobione?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGoszu wrote:Hejka,
Jestem tu świeżakiem, chciałam się przywitać oraz powiedzieć, że też jestem tą "szczęściarą" której póki co nie jest dane zostać maminką
Od kilku miesięcy jestem częstym gościem na tym forum i jest super! Rozgość się! -
nick nieaktualny
-
Hej,
Powiedzmy, że "staramy się" od kiedy odstawiłam anty czyli wychodzi okrągły rok."Staramy się" ponieważ, mam mega nieregularne cykle (w ciągu roku miałam może 6 razy @),prawdopodobnie nie miałam do tej pory owu i dopiero w ostatnim miesiącu działamy ze wspomagaczami (clo,monitoring, prengyl). Nie prowadzę kalendarza, bo nie ma sensu w moim przypadku. Przebadana jestem dość dokładnie chyba. Trochę za wysoką prolaktynę mam (46 przy normie max 25) i na to odstała dostinesx 0,5 tabletki na tydzień przez miesiąc. Aby rozpocząć "leczenie" z clo, przez 2 miechy wróciłam do anty, żeby się wstrzelić z braniem tabletek i zrobienie badań.
Czasem do Was zaglądam jak szukam info na temat jakichś leków/ objawów itp ALe dopiero dziś zdecydowałam się napisać coś (może też dlatego, że wczoraj byłam na usg i pęcherzyk nie pękł po piątkowym pregnylu, ma juz 30mm i raczej dupa blada...). Lekarz powiedział, żeby nie odpuszczać tematu wczoraj/dziś, więc mąż jedzie z Colą do whiskyPrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGoszu wrote:Hej,
Powiedzmy, że "staramy się" od kiedy odstawiłam anty czyli wychodzi okrągły rok."Staramy się" ponieważ, mam mega nieregularne cykle (w ciągu roku miałam może 6 razy @),prawdopodobnie nie miałam do tej pory owu i dopiero w ostatnim miesiącu działamy ze wspomagaczami (clo,monitoring, prengyl). Nie prowadzę kalendarza, bo nie ma sensu w moim przypadku. Przebadana jestem dość dokładnie chyba. Trochę za wysoką prolaktynę mam (46 przy normie max 25) i na to odstała dostinesx 0,5 tabletki na tydzień przez miesiąc. Aby rozpocząć "leczenie" z clo, przez 2 miechy wróciłam do anty, żeby się wstrzelić z braniem tabletek i zrobienie badań.
Czasem do Was zaglądam jak szukam info na temat jakichś leków/ objawów itp ALe dopiero dziś zdecydowałam się napisać coś (może też dlatego, że wczoraj byłam na usg i pęcherzyk nie pękł po piątkowym pregnylu, ma juz 30mm i raczej dupa blada...). Lekarz powiedział, żeby nie odpuszczać tematu wczoraj/dziś, więc mąż jedzie z Colą do whisky
Co do Clo i innych specyfików są tu mądre dziewczęta co chętnie podzielą się wiedzą. Od siebie powiem, że zbijałam prolaktynę dostinexem, jest skuteczny dość szybko poszło Znajdziesz tu napewno grono wsparcia i wiedzy, więc zaglądaj częściejPrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrimaSort wrote:Ja już uciekam spać. Do jutra kobietki
Ps. Piersi mam takie gorące i napięte, nie wspominając o tym jak bolą, że boję się że wybuchną
Dobranoc :-* pamietaj kciuki zacisniete -
No naprawde, zazdroszcze Wam jak diabli, ze mozecie chodzic na monitoring, etc. Mieszkam w Holandii i tam jest wszystko takie naturalne i wydluzone, zwlaszcza w zachodzeniu w ciaze. Tamtejszy lekarz sprawdzal moje wyniki tarczycowe, i stwierdzil - rewelacja. No tak, w normach sie mieszcze, ale samopoczucie bylo fatalne. W PL - endokrynolog od razu zapisal leki i witaminy wspomagajace tarczyce, jest zdania zeby leczyc rowniez objawy, nie tylko wartosci wynikow.
W przyszlym cyklu mam powtorzyc tsh oraz prolaktyne. Ostatnio w 5dc-byla na poziomie 17, a lekarz zasugerowal ze moze sie obnizyc, wiec znow czekanie.
A przed chwila dzwonil Maz, i dopiero jutro wieczorem przyjedzie, ohh rany.. A staranka i wino czekaja -
nick nieaktualnyLittle Twoja bezsenność przeszła na mnie
obejrzałam sobie film ,,Mój przyjaciel Hachico,, - poryczałam się
wypiłam Carlsberga x2 - zrobił się szum w głowie a sen nie przychodzi
z tego powodu aż.. zmieniłam zdjęcie, ku pokrzepieniu serc wszystkich kobit na tym wątku - uruchamiam moc do wysikania na patyk tego co się na nim znaleźćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:23
PrimaSort lubi tę wiadomość