X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zrobić zapas wina na przyszły cykl :D
    chyba sen mnie jednak łapie ;) uciekam. Paaaa <3

Monika, trzymam kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:44

PrimaSort lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a ja mam carlsberga ;) zdrowko za pozytywne bety, krechy na patolach, dobre wyniki badan i kochanych bezklotniowych mezow ! :)

PrimaSort, Jagah, Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam dwa razy w dzień więc teraz jeszcze posiedzę i obejrzę Barwy Szczęścia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent wrote:
    Haha a ja mam carlsberga ;) zdrowko za pozytywne bety, krechy na patolach, dobre wyniki badan i kochanych bezklotniowych mezow ! :)
    O tak!!!

• Jagah Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie każdy cykl podlewany czerwonym winem, a tymczasem urlop i rozłąka z Mężem, i totalna susza.. Lada dzień będę nadrabiać endo i luz w dupie ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima spij do woli niech dziedzic rosnie w sile :) u mnie tez barwy w tv.
    Jagah luz w dupie najwazniejszy a jednak czasem o niego ciezko.. jednak tak czy siak wino sie nie marnuje, jak nie potrzebne na starania to moze pomoc w produkcji luzu:) byle wchodzenie w krew (i to doslownie) nie stalo sie rytualem a okazjonalnym luzodupcem :D

PrimaSort, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe Maleficent czy młodzież wskaże swoich kolegów jako tych co potrącili Zenka :-)

Marleni lubi tę wiadomość

• Goszu Znajoma

Wysłany: 27 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Jestem tu świeżakiem, chciałam się przywitać oraz powiedzieć, że też jestem tą "szczęściarą" której póki co nie jest dane zostać maminką :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Ciekawe Maleficent czy młodzież wskaże swoich kolegów jako tych co potrącili Zenka :-)

Muszą ! bo pójdzie na Bogu ducha winnego Borysa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Wklejam wyniki męża po 2 miesiącach suplementacji:
    wyniki po lewej z 21.08.2015 po prawej wynik z 22.10.2015

abstynencja płciowa 4 dni (norma 2-7 dni)
    abstynencja alkoholowa 4 dni - 5 dni

ciągliwość (lepkość) – nieprawidłowa - prawidłowa
    objętość 3,7 ml (norma >=1,5 mln) 2,1 ml
    upłynnienie <30 min (norma do 60 min)
    ph 7,8 (norma >=7,2) ph 7,8

Ilość plemników w 1 ml 27 mln (norma >=15 mln) 28,3 mln
    całkowita ilość plemników w ejakulacie 99,9 mln (norma >=39 mln) 59,4 mln

Ruch postępowy 22 % (norma >= 32%) 51%
    w tym postępowy szybki 9% 27%
    Ruch całkowity 25% (norma >=40%) 60 %
    Plemniki prawidłowe 4 % (norma >=4%) 3%
    Plemniki patologiczne 96% 97%
    patologia główki 96% 97%
    patologia wstawki 37% 37%
    patologia witki 24% 46%
    plemniki niedojrzałe 1% 3%

Żywotność
    VIABILITY (plemniki żywe) 60 % (norma >=58%) 85%
    HOST 40 % (norma >=58%) 90%

Koncentrajca komórek okrągłych < 5mln/ml (norma < 5 mln/ml)
    w tym komórek spermatogenezy <0,1 mln/ml
    w tym leukocytów <0,1 mln/ml

Widać, że jest poprawa, a co mężu bierze za suple?

Hej Goszu! Opowiedz o sobie, ile się staracie? jakieś badanka zrobione?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ogólnie się poprawiły oprócz tej morfologii nieszczęsnej, która z wyniku na wynik się zmniejsza :/
    Nie znam się na tym, ale trzymam kciuki za Was!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goszu wrote:
    Hejka,

Jestem tu świeżakiem, chciałam się przywitać oraz powiedzieć, że też jestem tą "szczęściarą" której póki co nie jest dane zostać maminką :/
    Witaj :-)

Od kilku miesięcy jestem częstym gościem na tym forum i jest super! Rozgość się! ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goszu wrote:
    Hejka,

Prowadzisz kalendarz cyklu? Udostępnij go nam :-)

• Goszu Znajoma

Wysłany: 27 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Powiedzmy, że "staramy się" od kiedy odstawiłam anty czyli wychodzi okrągły rok."Staramy się" ponieważ, mam mega nieregularne cykle (w ciągu roku miałam może 6 razy @),prawdopodobnie nie miałam do tej pory owu i dopiero w ostatnim miesiącu działamy ze wspomagaczami (clo,monitoring, prengyl). Nie prowadzę kalendarza, bo nie ma sensu w moim przypadku. Przebadana jestem dość dokładnie chyba. Trochę za wysoką prolaktynę mam (46 przy normie max 25) i na to odstała dostinesx 0,5 tabletki na tydzień przez miesiąc. Aby rozpocząć "leczenie" z clo, przez 2 miechy wróciłam do anty, żeby się wstrzelić z braniem tabletek i zrobienie badań.

Czasem do Was zaglądam jak szukam info na temat jakichś leków/ objawów itp :) ALe dopiero dziś zdecydowałam się napisać coś (może też dlatego, że wczoraj byłam na usg i pęcherzyk nie pękł po piątkowym pregnylu, ma juz 30mm i raczej dupa blada...). Lekarz powiedział, żeby nie odpuszczać tematu wczoraj/dziś, więc mąż jedzie z Colą do whisky :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goszu wrote:
    Hej,

Powiedzmy, że "staramy się" od kiedy odstawiłam anty czyli wychodzi okrągły rok."Staramy się" ponieważ, mam mega nieregularne cykle (w ciągu roku miałam może 6 razy @),prawdopodobnie nie miałam do tej pory owu i dopiero w ostatnim miesiącu działamy ze wspomagaczami (clo,monitoring, prengyl). Nie prowadzę kalendarza, bo nie ma sensu w moim przypadku. Przebadana jestem dość dokładnie chyba. Trochę za wysoką prolaktynę mam (46 przy normie max 25) i na to odstała dostinesx 0,5 tabletki na tydzień przez miesiąc. Aby rozpocząć "leczenie" z clo, przez 2 miechy wróciłam do anty, żeby się wstrzelić z braniem tabletek i zrobienie badań.

Czasem do Was zaglądam jak szukam info na temat jakichś leków/ objawów itp :) ALe dopiero dziś zdecydowałam się napisać coś (może też dlatego, że wczoraj byłam na usg i pęcherzyk nie pękł po piątkowym pregnylu, ma juz 30mm i raczej dupa blada...). Lekarz powiedział, żeby nie odpuszczać tematu wczoraj/dziś, więc mąż jedzie z Colą do whisky :)

Co do Clo i innych specyfików są tu mądre dziewczęta co chętnie podzielą się wiedzą. Od siebie powiem, że zbijałam prolaktynę dostinexem, jest skuteczny dość szybko poszło ;) Znajdziesz tu napewno grono wsparcia i wiedzy, więc zaglądaj częściej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już uciekam spać. Do jutra kobietki :-)

Ps. Piersi mam takie gorące i napięte, nie wspominając o tym jak bolą, że boję się że wybuchną :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Ja już uciekam spać. Do jutra kobietki :-)

Ps. Piersi mam takie gorące i napięte, nie wspominając o tym jak bolą, że boję się że wybuchną :-P
    Pamiętam moje cycory ciazowe, tez takie byly..ehh wspominki <powrocil lekki zal>
    Dobranoc :-* pamietaj kciuki zacisniete

• Jagah Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No naprawde, zazdroszcze Wam jak diabli, ze mozecie chodzic na monitoring, etc. Mieszkam w Holandii i tam jest wszystko takie naturalne i wydluzone, zwlaszcza w zachodzeniu w ciaze. Tamtejszy lekarz sprawdzal moje wyniki tarczycowe, i stwierdzil - rewelacja. No tak, w normach sie mieszcze, ale samopoczucie bylo fatalne. W PL - endokrynolog od razu zapisal leki i witaminy wspomagajace tarczyce, jest zdania zeby leczyc rowniez objawy, nie tylko wartosci wynikow.

W przyszlym cyklu mam powtorzyc tsh oraz prolaktyne. Ostatnio w 5dc-byla na poziomie 17, a lekarz zasugerowal ze moze sie obnizyc, wiec znow czekanie.
    A przed chwila dzwonil Maz, i dopiero jutro wieczorem przyjedzie, ohh rany.. A staranka i wino czekaja ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Ten to pamiątka rodzinna :-/ w dodatku bardzo drogi :-( Ten pierścionek to pierścionek zaręczynowy mojej mamy.
    Oj :( to lepiej niech się znajdzie. Gdzieś musi być!

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Twoja bezsenność przeszła na mnie :/
    obejrzałam sobie film ,,Mój przyjaciel Hachico,, - poryczałam się
    wypiłam Carlsberga x2 - zrobił się szum w głowie a sen nie przychodzi
    z tego powodu aż.. zmieniłam zdjęcie, ku pokrzepieniu serc wszystkich kobit na tym wątku - uruchamiam moc do wysikania na patyk tego co się na nim znaleźć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:23

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ