X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin @ mam na najbliższą środę :)strasznie się boję, tego co wyjdzie...
    Tyle miesięcy starań i za każdym razem raczej nastawiałam się na "nie", żeby nie "zapeszyć" i żeby się przykro nie rozczarować. W tym cyklu nakręciłam się pozytywnie, jakoś sobie wkręcam, że po tylu przejściach i po tylu różnych zabiegach musi się udać... I tego się boję, że zbyt pewnie tym razem do tego podchodzę. Z drugiej strony mam kalendarz z sentencjami i w tym mies jest napisane "czarne myśli zostaw na czarną godzinę". Może coś w tym jest :)

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    czesc
    pisałam tu kiedyś że u nas wszystko ok a zajsc nie moge

kiedyś marzyłam o bliźniakach i jak najdłużej byłam na clo bo to zwiększa szanse
    próbowałam wszystkiego... clo z dupkiem, zioła o sroki, dong, inofolic i nie pamiętam co jeszcze... testy owu

moje mama zachorowała... zmieniły mi sie myśli i priorytety
    zapominałam nawet brac bromergon, kwas foliowy wcale
    po smierci mamy miałam żal i swierdziałam że nie chce się leczyc i juz nie chce zadnych dzieci
    i pach ! pierwszy miesiąc i jest ciąża
    kiedyś nie wierzyłam że problem może leżec w psychice

pozdrawiam !!

To wszystko co piszesz jest smutne i niesamowite. Ale najwazniejsze, że spotkało Cię w końcu szczęście.

Dziewczyny, myślicie, że te niewyluzowane mają szansę :(?

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, ja zajmuje się ubezpieczeniami i niestety to prawda, że jeśli ta koleżanka postępowała niezgodnie z BHP to nie dostanie odszkodowania:(. Tylko z ZUS ewentualnie.

Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, żeby pracodawca zachował sie empatycznie i jej trochę pomógł. Niestety to pewnie mało prawdopodobne.

Współczuje ci takich przeżyć. Rzeczywiście nie najlepsza ta twoja praca kiedy powinnaś być zrelaksowana przy staraniach. Obyś znalazła lepszą.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    To wszystko co piszesz jest smutne i niesamowite. Ale najwazniejsze, że spotkało Cię w końcu szczęście.

Dziewczyny, myślicie, że te niewyluzowane mają szansę :(?

na to że zaszłam mogło miec wpływ wiele czynników
    jeden dzien dzwoniłam do gina umówić się na laparoskopie a na następny dzwoniłam mu że test mi wyszedł pozytywny
    w tym cyklu byłam chora, brałam aspiryne
    może dlatego że wyluzowaliśmy
    ale najwiekszy udział ma w tym moja mama :) wiedziała jak bardzo chce dzidziusia i przysłała mi go z nieba :)

• karola387 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    na to że zaszłam mogło miec wpływ wiele czynników
    jeden dzien dzwoniłam do gina umówić się na laparoskopie a na następny dzwoniłam mu że test mi wyszedł pozytywny
    w tym cyklu byłam chora, brałam aspiryne
    może dlatego że wyluzowaliśmy
    ale najwiekszy udział ma w tym moja mama :) wiedziała jak bardzo chce dzidziusia i przysłała mi go z nieba :)
    Łzy mi w oczach stanęły jak to przeczytałam ;/

• karola387 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ae sluz ja tez mam taki gesty, grudkowaty bialy, pierwszy raz taki widzialam i oczywiscie czytalam ze dziewczyny taki mialy po zaplodnieniu :P

Amelia San lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja też czytałam, że na początku ciąży jest dużo sluzu, więc kto wie.

Ja też ciągle sobie coś wmawiam. Hitem było jak w którymś miesiącu zimą wyczułam poziomki na korytarzu w pracy...

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kiedyś szukałam tego na forach i większość dziewczyn pisze, że jest dużo białego albo przeźroczystego śluzu.

Może cię to powstrzyma i trochę czasu zaoszczędzisz ;)

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Amelio!
    Ciągle na niego spoglądam i cieszę się, że może udało nam się wstrzelić :).
    Ale uwaga, już się nakręcam chyba!

Zresztą każda pozytywna rzecz, objaw, które dają nadzieję przecież są pożądane.
    A może ten Twój śluz jednak coś znaczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po pracy jestem zmeczona zla i chce mi sie plakac:( :( ale bede twarda i nie bede plakac:)
    Mnie znowu dzisiaj jakies plamienie zlapalo |:/ nie wiem co myslec i robic :/

Kolezanka ma zlamana reke w 4 miejscach:( biedaczka

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia Płatek Dziewczyny trzymam kciuki, nie stresujcie sie!!
    Odpuście:) i samoa przyjdzie.
    Nie szukajcie na forach obiawów bo zgłupiejecie:)

Ania14 gratuluje!!!
    Ja jestem w 6 tyg 1 dzień:)
    dziś ide powtórzyć bete,

100krotka nie zalamuj się proszę:(

kurcze to ta kobieta bedzie miala długą drogę przed sobą rehabilitacji.

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laleczki moje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) a ja juz sama nie wiem ;/ wszystko mnie boli a najbardziej plecy na wysokosci lopatek glowa mi peka ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie umowilam sie na usg w pon na 15 do kobitki :(nie lubie chodzic do kobiet ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem ciekawa :) on ale trzeba czekac do pon :/ tak sobie myslalam ze w przyszlym tygodniuwezme sobie 2-3 dni wolnego bedzie mniej nocy nieprzespanych a przysiade do szukanie pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie zycze wam milego dnia :) a ja zmykam do mojej mordowni :/

• karola387 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny,
    Tak tak nie nakręcac się Ale ja nie umiem... boli mnie brzuch Jak na okres więc nic z tego nie będzie: (

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet chciałabym sobie coś powymyślać, ale nawet nie mam z czego :) nic nadzwyczajnego nie obserwuję :) czyli standard- bo dolegliwości na okres zaczynają mi się na ok 2-3dni przed, więc po prostu pozostaje tylko czekanie. Choć jak wracałam z pracy, to kusiło mnie wstąpić po test-ale jakoś nie było nawet miejsca na parkingu :)

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co też nie mam się jak nakręcić bo zero objawów.
    dmuchawiec ja już chyba do reszty zgłupiałam :)

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30, 31, 32 czasem zdarzy się jakieś odstępstwo.
    Raz był 36 i wtedy to dopiero było nakręcanie mimo, że wszystkie testy wychodziły negatywne.

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ