Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Amelko ale przecież nie spadła poniżej podstawowej, mierzyłaś za wcześnie itd. Poza tym nie chce nikogo nkrecać, ale taki spadek to może tez byc implantacyjny. Ja Wam wrzucę kiedys mój wykres z typowym spadkiem implatnacyjnym z którejś ciąży. Ale oczywiście jak bedziesz się czuła spokojniejsza jak przestaniesz mierzyć, to jest to dobre wyjście Po co się nakręcać, jeżeli takna Ciebi eto działa, to rzeczywiście bez sensu.
No i kolejna wizyta - Marleni kciuki trzymam za jutro
A ja testuję za parę dni, mam mdłości od kilku dni., ale to juz miałam w poprzednich cyklach - w tym jedyna różnica to kłujące jajniki Może to znak? Niektóre zaciążone tez kłują A tak serio - to jak zwylke na nic się nie nastaiwiam
Amelia San, Marleni, PrimaSort, littleladybird lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Hej wszystkim
Też kciukam za wizytujące dzisiaj :* I miłego dnia życzę
Prima domyślam się, że się obawiasz i nie umiesz się jeszcze cieszyć z ciąży, to zrozumiałe po Twoich przeżyciach ale Jesteśmy z Tobą :* Będzie dobrze! Zobaczysz!
U mnie poniedziałek nie zaczął się dobrze. Mąż pojechał -dziś nie wróci, do tego temperatura nie pozostawia żadnych złudzeń. Chce mi się ryczeć ale nie będę. Biorę się za naleśniki i za zrobienie sałatki warzywnej, właśnie wstawiłam i już się gotują. Taki mój sposób na doła..
Mój sposób na doła to jedzenie. Chociaż ostatnio to jedzenie jest sposobem na wszystko nawet na mdłości.
Nie chcę żebyś się smuciła! :-*Amelia San lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarleni wrote:Am dlatego ja przestałam mierzyć temperaturę przez parę cykli mierzyłam zobaczyłam jak tam funkcjonuje mój orgaznim. A teraz jestem spokojna, serio po prostu rozczaruję się w dni pierwszym naszej mendy a nie już 2 dni przed, i drżenie o co chodzi dlaczego spada, co robiłam, może źle spałam, wypiłam, stresowałam się itp
Pierwsze dziecko miałam bez kalendarzyka i jest, a ile wpadek jest bez kalendarzyka
Zresztą czytałam fajny artykuł, że z owulacją to różnie bywa, i czasem potrafi organizm jeszcze raz owulować w 1 cyklu Ja to mówie, że natura zawsze jest o jeden krok przed nami, a my tak próbujemy ją dogonić i próbuje i mamy co mamy co miesiąc ale to nei znaczy że nie trzeba walczyć, bo trzeba, tylko trzeba być świadomym z jakim przebiegłym przeciwnikiem
Littel - ja to trzymam kciuki za Twój cykl z CLO ta temp może być od CLO, zwłaszcza że bierzesz pierwszy raz, i wzięłaś pełną serię, teraz zaczynają się dziać cuda buzialuję :*
Dlatego przestałam to robić.
Widzę, że robisz testy owulacyjne. Ja opierałam się tylko na nich w wyznaczaniu dni płodnychAmelia San, Marleni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewelinka2210 wrote:Amelko ale przecież nie spadła poniżej podstawowej, mierzyłaś za wcześnie itd. Poza tym nie chce nikogo nkrecać, ale taki spadek to może tez byc implantacyjny. Ja Wam wrzucę kiedys mój wykres z typowym spadkiem implatnacyjnym z którejś ciąży. Ale oczywiście jak bedziesz się czuła spokojniejsza jak przestaniesz mierzyć, to jest to dobre wyjście Po co się nakręcać, jeżeli takna Ciebi eto działa, to rzeczywiście bez sensu.
No i kolejna wizyta - Marleni kciuki trzymam za jutro
A ja testuję za parę dni, mam mdłości od kilku dni., ale to juz miałam w poprzednich cyklach - w tym jedyna różnica to kłujące jajniki Może to znak? Niektóre zaciążone tez kłują A tak serio - to jak zwylke na nic się nie nastaiwiamMarleni, Amelia San lubią tę wiadomość
-
Ja musze poczekac do środy conajmniej, bo stosuje pregnyl, a po 14 dniach od zastrzyku można testować, bo inaczej może wyjśc fałszywie dodatni. No i wtedy ostatni dzień po luteinie
Ja tyle juz tych testów robiłam, że wolę dłużej poczekać, w 13 dpo pownnio juz wyjść, jak się udało, a szkoda mi kasy na ciągłe testy, jak tak trudno mi zajść A na betę pójde dopiero po pozytywnym teście, bo dopiero szkoda kasy
-
nick nieaktualnyewelinka2210 wrote:Ja musze poczekac do środy conajmniej, bo stosuje pregnyl, a po 14 dniach od zastrzyku można testować, bo inaczej może wyjśc fałszywie dodatni. No i wtedy ostatni dzień po luteinie
Ja tyle juz tych testów robiłam, że wolę dłużej poczekać, w 13 dpo pownnio juz wyjść, jak się udało, a szkoda mi kasy na ciągłe testy, jak tak trudno mi zajść A na betę pójde dopiero po pozytywnym teście, bo dopiero szkoda kasy
Środa już za dwa dniWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 10:43
ewelinka2210 lubi tę wiadomość
-
PrimaSort wrote:Ja też jak miałam taki cień cienia na teście to zrobiłam betę. Czyli najpierw test potem beta :-*
Środa już za dwa dni -
nick nieaktualny
-
Marleni wrote:ja pierwszy raz będę miała w 9 dc monitoring - więc nie będę miała odniesienia. Ale tak jak mi tłumaczył 9 dc jest najlepszym dniem do ewentualnego włączania dodatkowych leków. Jest rozstrzał dni od 8-10 dc w braniu CLO na pierwszy monitoring.
Dobrze że z rana mam ten monitoring
Trzymam kciuki za CIebie :*
Daj znać odrazu. Ja mam wizyte razem z monitoringiem.
Ja brałam CLo 2 dni później niż Ty, ciekawe od czego to zależy, może od lekarza? jedne dostają od 3 inne od 5 dc
Ginka
-
Ginka wrote:Daj znać odrazu. Ja mam wizyte razem z monitoringiem.
Ja brałam CLo 2 dni później niż Ty, ciekawe od czego to zależy, może od lekarza? jedne dostają od 3 inne od 5 dc
Marleni a czemu teraz nowy lekarz? Ty teraz zmieniłaś klinikę? -
ewelinka2210 wrote:Ginka z tego co sie orientuję, to od tego kiedy zazwyczaj wystepuje owulacja, ja mam wczesnie, więc biorę od 3, Ty pewnie zazwyczaj później?
Marleni a czemu teraz nowy lekarz? Ty teraz zmieniłaś klinikę?
No może od tego, ja mam późne albo wcale chybaGinka
-
Marleni wrote:Ano dlatego, że moja prof skierowała mnie do swojego kolegi, który u nas w mieście ma klinikę od niepłodności (nie lubie dziada - ale co się nie robi dla dziecka) i jest b.dobry w inseminacjach i dlatego
Ja to na tą chwilę chodzę do 3 lekarzy - tylko w tamtym miesiącu miałam dylemat którą drogą podążać hi hi hi
W życiu bym sie nie spodziewała, że ja będę latać po dochtorach. Ale robię wszystko aby nie stać w miejscu, i jak na razie po kroczku po kroczku
Marleni normalnie jesteś dla mnie wzorem. Podziwiam CIę bardzo!!!Marleni lubi tę wiadomość
Ginka
-
nick nieaktualnyJa wpadłam w wir pracy. Właśnie zobaczyłam, która godzina i przygotowałam sobie na szybko makaron ze szpinakiem. Po powrocie od ginekologa zrobie porządny obiad
Zjem i zacznę szykować się do ginekologa bo za godzinę mąż po mnie przyjedzie.
Trzymajcie kciuki
Dam znać po wizycieMarleni, madziaw88, littleladybird lubią tę wiadomość
-
Witam, odebrałam wyniki, pomożecie?
TSH (koniec września 3,4), po 6 tyg. brania euthyroxu 25 spadło do 2,95
FT3 2,27 norma (2-4,40) pg/mL
aTPO 2,10 norma <10 IU/mL
Żlazo dla wlasnej kontroli 67,8 norma 50-170
Tsh ładnie spada, natomiast czy niskie ft3 i ATPO sprzyja zajsciu w ciążę?
W środę idę do endokrynologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:56
-
nick nieaktualny
-
Prima, dobrze, ze masz dziś wizytę kciuki zaciśnięte.
Amcia, ja tez niby już nauczyłam sie nie nakręcać, nie nastawiac na sukces itp itd, ale tak naprawdę jednak się nie nauczyłam
Marleni, Ginka, jak tak czytam o Waszych monitoringach, to coraz bardziej mi żal, że moja ginka nie chce mnie podejrzeć w następnym cyklu na pewno zapisze się gdzies na USG.
I chciałabym nie mierzyć temp, ale przy moim braku owulacji, chcę zobaczyć, czy po clo coś ruszyło. Tym bardziej, że nie będę miała usg, więc wykres będzie moją kolejną wskazówkąWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:07
Amelia San lubi tę wiadomość