Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJuz po dzis bylo tylko usg IIItrymestru. Wszystko jest w porzadku mala rozwija sie prawidlowo wszystko na swoim miejscu dostalam kaeteczke ze zdjeciami glowki brzuszka nozki i opisy ale malo co kumam a z tego co kumam to widze ze mala ma sporasna glowke bo jej wielkosc odpowiada 35.2 tyg ciazy a my dopiero w 33 weszlysmy
No czyli takt to wyglada za 2tyg sprawdzamy szyjke i kolejny mocz bo ten znowu wyszed tragicznie...nastepne oddanie moczu z tamponem;/ ma moze ktoras poratowac jednymAmelia San, Marta29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrima, bardzo, ale to bardzo mi przykro, niewiem co powiedzieć, dlatego nie będę nic mówić. Masz rację to jest czas dla Ciebie i Twojej rodziny, a jeśli kiedykolwiek uznasz, że chcesz z nami porozmawiać, o coś zapytać, wiesz, że tutaj jesteśmy czy na priv. Puki co nie będę nic komentować, bo Ci to nie pomoże. Myślę o Tobie kochanie, każda tutaj myśli.
-
madziaw88 wrote:Witam, odebrałam wyniki, pomożecie?
TSH (koniec września 3,4), po 6 tyg. brania euthyroxu 25 spadło do 2,95
FT3 2,27 norma (2-4,40) pg/mL
aTPO 2,10 norma <10 IU/mL
Żlazo dla wlasnej kontroli 67,8 norma 50-170
Tsh ładnie spada, natomiast czy niskie ft3 i ATPO sprzyja zajsciu w ciążę?
W środę idę do endokrynologa. -
Ewelinka2210, dziękuję za odp. Te badania były na prośbę p. Endokrynolog, w środę na wizycie dowiem się czegoś więcej. Muszę się też ponownie wybrać się do ginekologa po żelazo bo też nie jest zadowalające i może zleci jeszcze inne badania. Od jutra biorę duphaston, 4 cykl...
Trzymajcie sięWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 21:34
-
Tak sobie myślę, jaki los jest przewrotny.. my tu chuchamy dmuchany, podaję przykład mojej koleżanki, starali się 6 lat, z czego kilka jej mąż był za granicą, był w domu "od święta". Po Wielkanocy tamtego roku koleżanka zrobiła betę, na drugi dzień znów, pięknie podwojona. Mimo, że test nie wskazywał jeszcze 2 kresek, nie była u lekarza, wiedzieli już wszyscy, facebook, znajomi, rodzina za granicą. Cały czas pozytywne myślenie, dziś mają pięknego synka. Ogólnie koleżanka jest bardzo pozytywną osobą, miewali problemy wiadomo ale zawsze twardo i do przodu. Może coś w Tym jest..?
Miłego dnia wszystkim -
Tak, los jest przewrotny. I nigdy nie wiadomo na kogo trafi. Kobiety, które palą, piją i ćpają, rodzą zdrowe dzieci, a moja sąsiadka w ciąży nawet tabletki przeciwbólowej nie wzięła, by nie zaszkodzić i urodziła syna niewidomego i opóźnionego w rozwoju jak się później okazało w I trymestrze miała różyczkę bezobjawowo
Niestety na to wszystko nie mamy wpływu. Możemy jedynie w miarę możliwości unikać ryzyka, nastawić się pozytywnie i nie przerabiać w myślach czarnych scenariuszy. Czas i tak wszystko sam zweryfikuje...madziaw88 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem właśnie dlaczego ostatnio to powiedziała, ja czasem w 15 dc miałam 16 mm, więc myślałam ze 14mm w 12 dc są super. Ale coś musiało być nie tak skoro tak powiedziała i owu raczej nie było bo miałam strasznie niski progesteron i śluzu nic prawie. Kiedy masz kolejne USG?Ginka
-
No ja miałam cystę na prawym usuwaną, to go chyba upośledziło i przestał produkowac jajeczka. Wcześniej czułam oulacje z dwóch stron. No mówła, że tak może być. W sumie niby dobrze, że co cykl ta owulacja jest, bo by to inaczej wszystko jeszcze dłużej trwało pewnie