Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, Moje Drogie, mam pytanie, w którym dniu cyklu albo ile przed owulacją iść na usg, żeby zmierzył pęcherzyk itp albo sprawdzić czy owulacja była. Słynne CLO to nazwa leku czy jakiś skrót? W grudniu wybieram się do ginekologa. Uwazam, że mądry z niego Pan i zna się na rzeczy, wczuwa w sytuację ale żebym wiedziała o co chodzi
-
Kobietki ja dzisiaj z samymi pytaniami :> Czy są jakieś badania, na które możemy wybrać się bez skierowania ? np. idę do prywatnej przychodni robić anty TPO i TG i chciałabym zrobić jeszcze raz TSH bo ta, którą mam ma ze 2 tygodnie. Mogę sobie do kompletu zażyczyć i takie badanie i za nie zapłacić ?
-
Ginka, ja gotuję kleik z całych ziaren siemienia a potem z pomoca blendera miksuję wszystko z jakimś owocem, np dziś z czerwonym grejpfrutem. Robię sobie taki a'la owocowy kisiel
Broszka wrote:Tarczyca, progesteron, prolaktyna, razem chyba 12 badan. Mam sie stawic jak bede miala wyniki:) chcialam dzisiaj zbadac progesteron bo to moj 23 dc ale kolejka byla masakryczna, do tego we wtorki dzieci maja pierszenstwo. Zrezygnowalam.
Sporo tych badań, bardzo dobrze
madziaw88 wrote:Witam, Moje Drogie, mam pytanie, w którym dniu cyklu albo ile przed owulacją iść na usg, żeby zmierzył pęcherzyk itp albo sprawdzić czy owulacja była. Słynne CLO to nazwa leku czy jakiś skrót? W grudniu wybieram się do ginekologa. Uwazam, że mądry z niego Pan i zna się na rzeczy, wczuwa w sytuację ale żebym wiedziała o co chodzi
Na monitoringu USg się nie znam. a CLO to skrót od leku, w moim przypadku jest to clostillbegyt, ale jest również clomid i jakieś inne
kissoflife wrote:Kobietki ja dzisiaj z samymi pytaniami :> Czy są jakieś badania, na które możemy wybrać się bez skierowania ? np. idę do prywatnej przychodni robić anty TPO i TG i chciałabym zrobić jeszcze raz TSH bo ta, którą mam ma ze 2 tygodnie. Mogę sobie do kompletu zażyczyć i takie badanie i za nie zapłacić ?
Jak zaplacisz to zrobią Ci praktycznie wszystkie badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:07
-
madziaw88 wrote:Witam, Moje Drogie, mam pytanie, w którym dniu cyklu albo ile przed owulacją iść na usg, żeby zmierzył pęcherzyk itp albo sprawdzić czy owulacja była. Słynne CLO to nazwa leku czy jakiś skrót? W grudniu wybieram się do ginekologa. Uwazam, że mądry z niego Pan i zna się na rzeczy, wczuwa w sytuację ale żebym wiedziała o co chodzi
Wszystko zależy Madziu kiedy masz owulacje. Ja bym radziła się udać około 13-14 dc. Clo podaje się na początku cyklu i ma pobudzić jajnik do produkowwania pęcherzyków.madziaw88 lubi tę wiadomość
Ginka
-
Marleni wrote:Pamiętaj że nie z każdej kobiety musi się wylewać, możesz mieć śluz szyjkowy. Zapytaj się na usg czy dochtor widzi śluz i tyle, bo powiedz że masz problem z odczytaniem bo na zewnątrz nic nie ma
-
Ginka wrote:Little, ja już dziś 0 śluzu płodnego. Więc myślę że owu albo nie będzie mimo CLo albo będzie jak ja już będe wogóle sucha jak pustynia...
-
littleladybird wrote:Ginka, u Ciebie czasem owu mogła być/będzie dzisiaj. Niby do owulacji dochodzi w dniu po szczycie śluzu. U Ciebie szczyt śluzu był wczoraj. USG wszystko wyjaśni
Daj znać koniecznie po wizycie
No szczyt był wczoraj, 2 dni był wodnisty, a wczoraj bardzo płodny na wieczórdam znać po
Ginka
-
ewelinka2210 wrote:A może ten magiczny żel jeszcze dokup? To drogie w sumie, ale podobno dobrze imituje śluz kobiecy. Conceive Plus - ja ni estosowąłam, ale mże pomoże na ten brak śluzu?
Mam jeszcze jedną TubkęTak myślałam właśnie, że w razie czego w weeken uzyje ale zobacze co dziś wyjdzie na USG
Ginka
-
Marleni wrote:Pamiętaj że nie z każdej kobiety musi się wylewać, możesz mieć śluz szyjkowy. Zapytaj się na usg czy dochtor widzi śluz i tyle, bo powiedz że masz problem z odczytaniem bo na zewnątrz nic nie ma
Marleni, kiedyś na USG mówil i pokazywał jak śluz rozpiera coś tam...,
wczoraj był płodny na zewnątrz wieczorem.
A Ty byłaś wczoraj u dochtorka?Ginka
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny ,mam pytanie... dziś zamiast okresu okazało się że mam torbiel na jajniku 7 cm na 4 cm, urosła mi w miesiąc ,dodatkowo wypełniony krwią... na dodatek uciska narządy i bardzo boli.. orientujecie się czy taka torbiel musi być usuwana operacyjnie czy są jakieś inne możliwości?
-
Marleni wrote:Byłam byłam, dostałam estrofem na poprawę endo, żeby było grubsze, dziś w nocy zastrzyk z otrivelle - w brzuchol
Littel tak się zastanawiam nad tokiem rozumowania Twego lekarza, ja tez miałam pierwsze cykle z CLO bez monitoringu, ale z perspektywy czasu żałuje, bo przecież wiem że CLO mi osobiście upośledza endo. Wiem że estradiol da pogląd czy owulacja była, ale nei da poglądu jaka jest śluzówka . Tylko nie gniewaj się, tak głośno sobie myślę, jak to dają to CLO jak lekarstwo na całe zło.
A zwłaszcza że w ciągu max można 6 cykli z CLO robić.
Nie gniewam sięnie mam powodu
Ja właśnie coraz bardziej żałuję, że nie mam monitoringu. Głupia mogłam chociaż spróbować na początku cyklu umówić się w jakiejś przychodni na usg. Chociaż u mnie w mieście to nawet na nfz są kolejki do lekarzya prywatnie wywalają cenę 150zł
próbowałam zadzwonić do mojej poprzedniej gin, ona bierze 70zł za wizytę, ale cały czas jest nieosiągalna
Mam swiadomość, że clo upośledza śluz i endo. Sluz miałam nawet ładny a endo systematycznie podlewam wińskiem
Felicja, ja w temacie torbieli jestem zielona i niestety nie pomogęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:38
-
Felicja wrote:cześć dziewczyny ,mam pytanie... dziś zamiast okresu okazało się że mam torbiel na jajniku 7 cm na 4 cm, urosła mi w miesiąc ,dodatkowo wypełniony krwią... na dodatek uciska narządy i bardzo boli.. orientujecie się czy taka torbiel musi być usuwana operacyjnie czy są jakieś inne możliwości?
Ja kiedyś miałam torbiel, wypełnioną gęstą treścią i wchłonęła się sama, nie pamiętam jakie wymiary miałą ale chyba była mała.
Powinnaś jak najszybciej skonsultować się z lekarzem !
Ginka
-
nick nieaktualny