Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    to myślisz, że jak dziś mam 9 dc to jeszcze tego wiesiołka ruszać czy juz lepiej nie?
    Ja bym ruszała, przecież owu jeszcze nie było, więc na śluz pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:53

• Ginka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wezmę dziś wieczorem :)

Dobrze, że Was mam :* <3 <3

ewelinka2210, Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Moje Drogie, mam pytanie, w którym dniu cyklu albo ile przed owulacją iść na usg, żeby zmierzył pęcherzyk itp albo sprawdzić czy owulacja była. Słynne CLO to nazwa leku czy jakiś skrót? W grudniu wybieram się do ginekologa. Uwazam, że mądry z niego Pan i zna się na rzeczy, wczuwa w sytuację ale żebym wiedziała o co chodzi :P

16ud43r8bgfa44ek.png
  • kissoflife Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja dzisiaj z samymi pytaniami :> Czy są jakieś badania, na które możemy wybrać się bez skierowania ? np. idę do prywatnej przychodni robić anty TPO i TG i chciałabym zrobić jeszcze raz TSH bo ta, którą mam ma ze 2 tygodnie. Mogę sobie do kompletu zażyczyć i takie badanie i za nie zapłacić ?:)

20150905290117.png

Staramy się ! :)
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka, ja gotuję kleik z całych ziaren siemienia a potem z pomoca blendera miksuję wszystko z jakimś owocem, np dziś z czerwonym grejpfrutem. Robię sobie taki a'la owocowy kisiel :)
    Broszka wrote:
    Tarczyca, progesteron, prolaktyna, razem chyba 12 badan. Mam sie stawic jak bede miala wyniki:) chcialam dzisiaj zbadac progesteron bo to moj 23 dc ale kolejka byla masakryczna, do tego we wtorki dzieci maja pierszenstwo. Zrezygnowalam.

Sporo tych badań, bardzo dobrze :)
    madziaw88 wrote:
    Witam, Moje Drogie, mam pytanie, w którym dniu cyklu albo ile przed owulacją iść na usg, żeby zmierzył pęcherzyk itp albo sprawdzić czy owulacja była. Słynne CLO to nazwa leku czy jakiś skrót? W grudniu wybieram się do ginekologa. Uwazam, że mądry z niego Pan i zna się na rzeczy, wczuwa w sytuację ale żebym wiedziała o co chodzi :P

Na monitoringu USg się nie znam. a CLO to skrót od leku, w moim przypadku jest to clostillbegyt, ale jest również clomid i jakieś inne :)
    kissoflife wrote:
    Kobietki ja dzisiaj z samymi pytaniami :> Czy są jakieś badania, na które możemy wybrać się bez skierowania ? np. idę do prywatnej przychodni robić anty TPO i TG i chciałabym zrobić jeszcze raz TSH bo ta, którą mam ma ze 2 tygodnie. Mogę sobie do kompletu zażyczyć i takie badanie i za nie zapłacić ?:)

Jak zaplacisz to zrobią Ci praktycznie wszystkie badania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:07

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • kissoflife Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A one będą w takiej samej cenie jak w prywatnej ?

20150905290117.png

Staramy się ! :)
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kissoflife wrote:
    A one będą w takiej samej cenie jak w prywatnej ?

Każda przychodnia ma swój cennik. Wypisz sobie co chcesz zrobić i niech Ci podadzą ceny. Pamiętaj, że różne badania robi się w różnych diach cyklu

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Ginka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 wrote:

Wszystko zależy Madziu kiedy masz owulacje. Ja bym radziła się udać około 13-14 dc. Clo podaje się na początku cyklu i ma pobudzić jajnik do produkowwania pęcherzyków.

madziaw88 lubi tę wiadomość

Ginka

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

• Ginka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, ja już dziś 0 śluzu płodnego. Więc myślę że owu albo nie będzie mimo CLo albo będzie jak ja już będe wogóle sucha jak pustynia...

Ginka

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka, u Ciebie czasem owu mogła być/będzie dzisiaj. Niby do owulacji dochodzi w dniu po szczycie śluzu. U Ciebie szczyt śluzu był wczoraj. USG wszystko wyjaśni ;) Daj znać koniecznie po wizycie ;)

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Pamiętaj że nie z każdej kobiety musi się wylewać, możesz mieć śluz szyjkowy. Zapytaj się na usg czy dochtor widzi śluz i tyle, bo powiedz że masz problem z odczytaniem bo na zewnątrz nic nie ma :)
    O włąśnie, ja zawsze miałam śluz tylko przy szyjce, a w tym cyklu pojawiał sie również na papierze po toalecie ;)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Little, ja już dziś 0 śluzu płodnego. Więc myślę że owu albo nie będzie mimo CLo albo będzie jak ja już będe wogóle sucha jak pustynia...
    A może ten magiczny żel jeszcze dokup? To drogie w sumie, ale podobno dobrze imituje śluz kobiecy. Conceive Plus - ja ni estosowąłam, ale mże pomoże na ten brak śluzu?

• Ginka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ginka, u Ciebie czasem owu mogła być/będzie dzisiaj. Niby do owulacji dochodzi w dniu po szczycie śluzu. U Ciebie szczyt śluzu był wczoraj. USG wszystko wyjaśni ;) Daj znać koniecznie po wizycie ;)

No szczyt był wczoraj, 2 dni był wodnisty, a wczoraj bardzo płodny na wieczór :) dam znać po :)

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    A może ten magiczny żel jeszcze dokup? To drogie w sumie, ale podobno dobrze imituje śluz kobiecy. Conceive Plus - ja ni estosowąłam, ale mże pomoże na ten brak śluzu?

Mam jeszcze jedną Tubkę :) Tak myślałam właśnie, że w razie czego w weeken uzyje ale zobacze co dziś wyjdzie na USG

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Pamiętaj że nie z każdej kobiety musi się wylewać, możesz mieć śluz szyjkowy. Zapytaj się na usg czy dochtor widzi śluz i tyle, bo powiedz że masz problem z odczytaniem bo na zewnątrz nic nie ma :)

Marleni, kiedyś na USG mówil i pokazywał jak śluz rozpiera coś tam...,
    wczoraj był płodny na zewnątrz wieczorem.

A Ty byłaś wczoraj u dochtorka?

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ,mam pytanie... dziś zamiast okresu okazało się że mam torbiel na jajniku 7 cm na 4 cm, urosła mi w miesiąc ,dodatkowo wypełniony krwią... na dodatek uciska narządy i bardzo boli.. orientujecie się czy taka torbiel musi być usuwana operacyjnie czy są jakieś inne możliwości?

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Byłam byłam, dostałam estrofem na poprawę endo, żeby było grubsze, dziś w nocy zastrzyk z otrivelle - w brzuchol :P

Littel tak się zastanawiam nad tokiem rozumowania Twego lekarza, ja tez miałam pierwsze cykle z CLO bez monitoringu, ale z perspektywy czasu żałuje, bo przecież wiem że CLO mi osobiście upośledza endo. Wiem że estradiol da pogląd czy owulacja była, ale nei da poglądu jaka jest śluzówka . Tylko nie gniewaj się, tak głośno sobie myślę, jak to dają to CLO jak lekarstwo na całe zło.
    A zwłaszcza że w ciągu max można 6 cykli z CLO robić.

Nie gniewam się <3 nie mam powodu ;)
    Ja właśnie coraz bardziej żałuję, że nie mam monitoringu. Głupia mogłam chociaż spróbować na początku cyklu umówić się w jakiejś przychodni na usg. Chociaż u mnie w mieście to nawet na nfz są kolejki do lekarzy :/ a prywatnie wywalają cenę 150zł :/ próbowałam zadzwonić do mojej poprzedniej gin, ona bierze 70zł za wizytę, ale cały czas jest nieosiągalna :/
    Mam swiadomość, że clo upośledza śluz i endo. Sluz miałam nawet ładny a endo systematycznie podlewam wińskiem :)

Felicja, ja w temacie torbieli jestem zielona i niestety nie pomogę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:38

• Ginka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja wrote:
    cześć dziewczyny ,mam pytanie... dziś zamiast okresu okazało się że mam torbiel na jajniku 7 cm na 4 cm, urosła mi w miesiąc ,dodatkowo wypełniony krwią... na dodatek uciska narządy i bardzo boli.. orientujecie się czy taka torbiel musi być usuwana operacyjnie czy są jakieś inne możliwości?

Ja kiedyś miałam torbiel, wypełnioną gęstą treścią i wchłonęła się sama, nie pamiętam jakie wymiary miałą ale chyba była mała.
    Powinnaś jak najszybciej skonsultować się z lekarzem !

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ;) ide na 20.30 właśnie ale boje się żeby mnie na żadne operacyjne nie skierował :-/

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ