X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam miłego dnia i udanego weekendu :)
    Male jak tam po powrocie do pracy? <3 Moc Bavarii musi pomóc :D

Ale u nas ładnie śnieg sypie :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Little mam nadzieje ze na hsg wcale nie bedziesz musiala isc:) Trzymam kciuki! A mialas w tym cyklu usg, czy tylko badanie estradiolu?

Dziękuję <3
    Miałam tylko usg w 9dc, potem w 15dc badałam estradiol, a resztę odpuściłam ;)

100krotko, suwaczek super ;)

Marleni lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Little, jak wyniki?:)

Milego dnia wszystkim i trzymajcie kciuki zebym jutro nie zapomniala zatestowac:P

o14882c3tzwz2hbc.png

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, trzymam kciuki :D

Mój wynik etsradiolu w porównaniu z poprzednim cyklem był słaby - 118 pg/ml w 15dc (poprzednio 186pg/ml w 9dc)

Między innymi przez ten wynik twierdzę, że owulacja była później ;)

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny progesteron ;) estradiol też ładny i wg moich norm nie jest za wysoki :D suplementujesz w tym cyklu hormony?
    Prolaktyna jak marzenie :D ciekawe jaka jest u mnie, chyba sobie zbadam i sprawdzę czy niepokalanek pomógł :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Piękny progesteron ;) estradiol też ładny i wg moich norm nie jest za wysoki :D suplementujesz w tym cyklu hormony?
    Prolaktyna jak marzenie :D ciekawe jaka jest u mnie, chyba sobie zbadam i sprawdzę czy niepokalanek pomógł :D

Ja biere luteine - i progesteron dwukrotnie wyższy niż w cyklu naturalnym (23 w cyklu naturalnym)
    Estradiol wyższy bo biere estrofem
    Prolaktynę zbadałam bo biorę cyclodynon (niepokalanek) i chciałam sprawdzić jak na niego reaguję - bo wcześniej brałam castagnusa. I za niska prolaktyna też nie jest dobra, na czystym cyklu mam ok 15.

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie na Ciebie wszystko działa ;) jeszcze niech tylko efekt będzie w postaci ciąży <3
    Ja w czystym cyklu miałam prolaktynę w 3dc na poziomie 23.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoki mam estradiol bo miałam więcej niż jeden pęcherzyk a wtedy jest wyższy, są tam jeszcze jakieś drobnicowe a one podwyższają wynik :)
    Albo jak jest torbiel, ale tego się nie obawiam bo w poniedziałek miałam dokladne usg :)

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko sprawdzone, więc pozostaje tylko zaciskać kciuki i czekać na dwie kreski ;) mógłby się trochę rozruszać nasz wątek, coś za mało tu zaciążonych ;)

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) i na Twoją (bo Ciebie miałam na myśli <3 )
    U mnie nic nie jest sprawdzone :P tylko ten słaby estradiol :P nie mam pojęcia, czy owu była. Nie wiem, czy jakieś torbiele się nie przypałętały, z moim szczęściem to bardzo możliwe ;) Tylko cycki mnie bolą-to jest pewne ;) gram w rosyjską ruletkę :D

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a jaki estriadol jest dobry i wskazuje o przebytej owulacji a jaki za słaby? :) Bo ja tez chce iśc zbadac razem z progesteronem w poniedziałek.

• Ginka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie badałam, trochę żałuje ale może lepiej dla mnie, będę spokojniejsza :) a takto bym schizowała, że znowu źle, w następnym cyklu nie mierze temperatury. Teraz miałam nie mierzyć ale mierzyłam. i powoli znów ogarnia mnie strach przed rozczarowaniem, którego jestem pewna :(

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    No właśnie a jaki estriadol jest dobry i wskazuje o przebytej owulacji a jaki za słaby? :) Bo ja tez chce iśc zbadac razem z progesteronem w poniedziałek.

Mój gin-przystojniak powiedział, ze estradiol od 200-400 świadczy o owulacji ;) (badany w czasie okołoowulacyjnym)
    Marleni wrote:
    Kiedy miałas początek cyklu?
    14 grudnia ;) dziś 26 dc i w pierwszej wersji za 2 dni miała być @, ale na 95% wiem, że jej nie będzie ;)

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    A ja nic nie badałam, trochę żałuje ale może lepiej dla mnie, będę spokojniejsza :) a takto bym schizowała, że znowu źle, w następnym cyklu nie mierze temperatury. Teraz miałam nie mierzyć ale mierzyłam. i powoli znów ogarnia mnie strach przed rozczarowaniem, którego jestem pewna :(

Ginka, ja podjęłam decyzję o niemierzeniu i przyznam szczerze, że wkurzało mnie to na początku. Walczyłam sama ze sobą, by nie sięgnąć po termometr. Teraz jest łatwiej :) chociaż nadal zastanawiam się co rano: "ciekawe jaką mam temperaturę?" :P ale nie mierzę i jednak jestem spokojniejsza. Z czystym sumieniem: POLECAM :D

Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jaki powinien byc wynik po owulacji, około 7dpo?

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    A wiecie jaki powinien byc wynik po owulacji, około 7dpo?

Mogę sprawdzić na normach labo jak wrócę do domu ;)

• Ginka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni- skarbnica wiedzy :)

Marlenuś do którego dnia bierzesz estrofem?

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marleni, te normy to znam, ale myslałam, że wiecie jaki powinien być najlepiej, bo ja np. tsh też mam "w normie" , a w sumie za wysokie na starania. A kiedyś miałam estriadol około 75 po owu i że to niby za niski, żeby świadczył o dobrze przebytej owulacji.

• Ginka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam skończyć razem z duphastonem czyli 27 dc.

Ginka

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Kotuś ja biorę estrofem do testowania, i jak okaże się że jest ciąża to jeszcze będę brała.

aaa, Ewelinka ja napisałam wcześniej, że najlepiej mieć powyżej 200
    No ale to 200 to zaraz po owu, czy właśnie 7 dpo? Bo ja mialam w 7 dpo 75, a w 10 dpo 10, także średnio chyba było. To 200to zaraz po owu czy właśnie wtedy co progesteron badać mamy?

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ