Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Broszka wrote:A ja nie wytrzymałam i pojechałam rano po wyniki. I tak bym się spóźniła do pracy to co to za różnica godzina w tą czy w tą
A więc:
TSH 2,718 > 0,35-4,94
FT4 1,11 > 0,70-1,48
Progesteron 19,8 > I trymestr 2,8-147,3
Beta HCG 527,69
Tylko waham się czy powtarzać betę, bo po wczorajszym wkłuciu wyglądam jak ćpunka- mam mega siniaka i do tej pory boli mnie ręka. Ale chyba pójdę dla spokoju własnego, mam jeszcze jedną rękę przecieżBroszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBroszka wrote:A ja nie wytrzymałam i pojechałam rano po wyniki. I tak bym się spóźniła do pracy to co to za różnica godzina w tą czy w tą
A więc:
TSH 2,718 > 0,35-4,94
FT4 1,11 > 0,70-1,48
Progesteron 19,8 > I trymestr 2,8-147,3
Beta HCG 527,69
Tylko waham się czy powtarzać betę, bo po wczorajszym wkłuciu wyglądam jak ćpunka- mam mega siniaka i do tej pory boli mnie ręka. Ale chyba pójdę dla spokoju własnego, mam jeszcze jedną rękę przecież
Gratulacjeeee przepiękna beta! Dokładnie, możesz jeszcze z raz powtórzyć dla spokoju i finito. Może jakąś luteinę włączyć na tego proga?Broszka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny:) Lekarz mówił, żeby badań nie robić, ale jak widać mój progesteron dupy nie urywa za przeproszeniem. Ja taki niespokojny człek jestem, że muszę wiedzieć wcześniej, więc znając życie jutro znów polecę się pokłuć. W czwartek wizyta, więc pokaże mu wynik i pewnie mnie wspomoże czymś. A jak wszystko będzie ok i będzie mi dane być mamą to przez te 9 miesięcy będę tak kłuta igłami, że latem będę się wstydziła chodzić w krótkim rękawku:P
-
nick nieaktualny
-
Cudna beta który to był Twój dpo?
Koniecznie powtórz od wartości ważniejszy jest wzrost Prog mógłby być wyższy, ale jest to hormon, który wyrzucany jest skokowo mogłaś akurat trafić na jego niższe stężenie we krwiBroszka lubi tę wiadomość
-
Marleni wrote:Ewelinka spójrz na to z tej strony, że może to jest problem i go można łatwo rozwiązać
Z progesteronem jest tak, iż jak lekarz widzi że coś jest nie tak to zleca aby zrobić np jednego dnia, poziom z rana i z wieczora.
Ale widzisz tu trzeba trafić na dobrego lekarza, który zajmie się Tobą jako jednostką i podejdzie do przypadku indywidualnie
Marleni dziękuje Ci za wsparcieMarleni lubi tę wiadomość
-
Marleni wrote:Ewelinka spójrz na to z tej strony, że może to jest problem i go można łatwo rozwiązać
Z progesteronem jest tak, iż jak lekarz widzi że coś jest nie tak to zleca aby zrobić np jednego dnia, poziom z rana i z wieczora.
Ale widzisz tu trzeba trafić na dobrego lekarza, który zajmie się Tobą jako jednostką i podejdzie do przypadku indywidualnie
Mój gin-przystojniak jak mu ostatnio pokazałam wynik proga w 7dpo to nawet nie spojrzał. Powiedział tylko, że takie badanie jest bez sensu, bo powinno się badać proga 3 razy po owulacji między jedenastym a czwartym dniem przed miesiączką (w cyklach 28 dniowych i fl równej 14 dni). Wylicza się sumę i średni poziom-dopiero wtedy można wyciągać wnioski.
ewelinka2210 wrote:No właśnie... A ta moja ewidentnie spoko, ale yslała, że szybko zajde i podchodzi jednak a zasadzie - w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:29
-
littleladybird wrote:Jakbym czytała o mojej gince "U pani szybko się uda, super wyniki estradiolu" - w pierwszym cyklu z clo, a w drugim przy poziomie estradiolu 118 w 15dc stwierdziła, że owu MOGŁA BYĆ i ma nadzieję, że działaliśmy w święta a owu prawdopodobnie była po nowym roku. Lekarz ma badać i leczyć, a nie wróżyć z fusów
Eh... Męczące to wszystko - no nic trzeba dzialać dalej, choć czasem to takie trudne... -
littleladybird wrote:Cudna beta który to był Twój dpo?
Koniecznie powtórz od wartości ważniejszy jest wzrost Prog mógłby być wyższy, ale jest to hormon, który wyrzucany jest skokowo mogłaś akurat trafić na jego niższe stężenie we krwi
To był ok 14-15 dpo, tak mi się wydaje:) -
O jak super - Ksosia gratulacje
A ja jestem wstępnie umówiona do lekarza napro, ale termin na początek maja... A ten jest najbliżej nas, ma dobre opinie, nie chcę szukać jeszcze dalej, ale naprawdę fajny czlowiek, rozmawiałam z nim pół godziny prawie, powiedział, żeby jednak zrobić badania w poradni genetycznej, bo skoro były 3 pronienia, to mogą być też jakieś mutacje, ogólnie na dużo pytań odpowiedział, no mam nadzieję, że to jeszcze pomoże.
A Wy miałyście badania genetyczne robione? Jaki to jest koszt?
Male Ty miałaś jakieś robione? Bo masz ta mutacje wpisaną, ale to Ci tylko przy badaniu zespolu antyfosfolipidowym wyszło? Robiłaś prywatnie?
Pozdraiwam Was wszystkie i równiez miłego dnia życzęMarleni lubi tę wiadomość
-
Ewelinka, ja nie miałam jak tak analizuje to bardzo mało miałam badań.
18.01.2016 mam wizytę w klinice leczenia niepłodności to pewnie dostanę cała listę do zrobienia. Ciekawe tylko jak dostanę @. Mam nadzieję, że nie pokrzyżuje mi planów...Ginka
-
nick nieaktualny
-
Ginka wrote:Ewelinka, ja nie miałam jak tak analizuje to bardzo mało miałam badań.
18.01.2016 mam wizytę w klinice leczenia niepłodności to pewnie dostanę cała listę do zrobienia. Ciekawe tylko jak dostanę @. Mam nadzieję, że nie pokrzyżuje mi planów...
No i może paradoksalnie to brzmi, ale może po badaniach coś znajdą, wyprosuja i szybciutko zaskoczy, nie?