Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A ja nie wytrzymałam i pojechałam rano po wyniki. I tak bym się spóźniła do pracy to co to za różnica godzina w tą czy w tą:P
    A więc:
    TSH 2,718 > 0,35-4,94
    FT4 1,11 > 0,70-1,48
    Progesteron 19,8 > I trymestr 2,8-147,3
    Beta HCG 527,69

    Tylko waham się czy powtarzać betę, bo po wczorajszym wkłuciu wyglądam jak ćpunka- mam mega siniaka i do tej pory boli mnie ręka. Ale chyba pójdę dla spokoju własnego, mam jeszcze jedną rękę przecież:P
    Super beta :) Ja bym powtarzała właśnie dla spokoju...

    Broszka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A ja nie wytrzymałam i pojechałam rano po wyniki. I tak bym się spóźniła do pracy to co to za różnica godzina w tą czy w tą:P
    A więc:
    TSH 2,718 > 0,35-4,94
    FT4 1,11 > 0,70-1,48
    Progesteron 19,8 > I trymestr 2,8-147,3
    Beta HCG 527,69

    Tylko waham się czy powtarzać betę, bo po wczorajszym wkłuciu wyglądam jak ćpunka- mam mega siniaka i do tej pory boli mnie ręka. Ale chyba pójdę dla spokoju własnego, mam jeszcze jedną rękę przecież:P


    Gratulacjeeee :) przepiękna beta! Dokładnie, możesz jeszcze z raz powtórzyć dla spokoju i finito. Może jakąś luteinę włączyć na tego proga?

    Broszka lubi tę wiadomość

  • Broszka Autorytet
    Postów: 842 675

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) Lekarz mówił, żeby badań nie robić, ale jak widać mój progesteron dupy nie urywa za przeproszeniem. Ja taki niespokojny człek jestem, że muszę wiedzieć wcześniej, więc znając życie jutro znów polecę się pokłuć. W czwartek wizyta, więc pokaże mu wynik i pewnie mnie wspomoże czymś. A jak wszystko będzie ok i będzie mi dane być mamą to przez te 9 miesięcy będę tak kłuta igłami, że latem będę się wstydziła chodzić w krótkim rękawku:P

    o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:32

  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna beta :D który to był Twój dpo? ;)
    Koniecznie powtórz od wartości ważniejszy jest wzrost ;) Prog mógłby być wyższy, ale jest to hormon, który wyrzucany jest skokowo ;) mogłaś akurat trafić na jego niższe stężenie we krwi ;)

    Broszka lubi tę wiadomość

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ewelinka spójrz na to z tej strony, że może to jest problem i go można łatwo rozwiązać :)

    Z progesteronem jest tak, iż jak lekarz widzi że coś jest nie tak to zleca aby zrobić np jednego dnia, poziom z rana i z wieczora.
    Ale widzisz tu trzeba trafić na dobrego lekarza, który zajmie się Tobą jako jednostką i podejdzie do przypadku indywidualnie :)
    No właśnie... A ta moja ewidentnie spoko, ale yslała, że szybko zajde i podchodzi jednak a zasadzie - w normie. No zobaczymy co mi Ci z napro powiedzą. Zaraz idę dzwonić sie na wizytę umówić :)

    Marleni dziękuje Ci za wsparcie <3 <3 <3

    Marleni lubi tę wiadomość

  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ewelinka spójrz na to z tej strony, że może to jest problem i go można łatwo rozwiązać :)

    Z progesteronem jest tak, iż jak lekarz widzi że coś jest nie tak to zleca aby zrobić np jednego dnia, poziom z rana i z wieczora.
    Ale widzisz tu trzeba trafić na dobrego lekarza, który zajmie się Tobą jako jednostką i podejdzie do przypadku indywidualnie :)

    Mój gin-przystojniak jak mu ostatnio pokazałam wynik proga w 7dpo to nawet nie spojrzał. Powiedział tylko, że takie badanie jest bez sensu, bo powinno się badać proga 3 razy po owulacji między jedenastym a czwartym dniem przed miesiączką (w cyklach 28 dniowych i fl równej 14 dni). Wylicza się sumę i średni poziom-dopiero wtedy można wyciągać wnioski.
    ewelinka2210 wrote:
    No właśnie... A ta moja ewidentnie spoko, ale yslała, że szybko zajde i podchodzi jednak a zasadzie - w normie.
    Jakbym czytała o mojej gince :/ "U pani szybko się uda, super wyniki estradiolu" - w pierwszym cyklu z clo, a w drugim przy poziomie estradiolu 118 w 15dc stwierdziła, że owu MOGŁA BYĆ i ma nadzieję, że działaliśmy w święta :/ a owu prawdopodobnie była po nowym roku. Lekarz ma badać i leczyć, a nie wróżyć z fusów :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:29

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Jakbym czytała o mojej gince :/ "U pani szybko się uda, super wyniki estradiolu" - w pierwszym cyklu z clo, a w drugim przy poziomie estradiolu 118 w 15dc stwierdziła, że owu MOGŁA BYĆ i ma nadzieję, że działaliśmy w święta :/ a owu prawdopodobnie była po nowym roku. Lekarz ma badać i leczyć, a nie wróżyć z fusów :/
    No zgadzam się - powinien leczyć, a nie gdybać. Tylko moja już nie ma rzeczywiście pomysłu, a jak widać wcześniej też miała średni, bo nie ogarnęła tematu, bo przeciez skoro tyle razy zaszłam, to teraz tez się szybko uda.
    Eh... Męczące to wszystko - no nic trzeba dzialać dalej, choć czasem to takie trudne...

  • Broszka Autorytet
    Postów: 842 675

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Cudna beta :D który to był Twój dpo? ;)
    Koniecznie powtórz od wartości ważniejszy jest wzrost ;) Prog mógłby być wyższy, ale jest to hormon, który wyrzucany jest skokowo ;) mogłaś akurat trafić na jego niższe stężenie we krwi ;)

    To był ok 14-15 dpo, tak mi się wydaje:)

    o14882c3tzwz2hbc.png
  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

    Miłego dzionka!

    Broszka gratuluję pięknej bety!

    Broszka, Marleni lubią tę wiadomość

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie Ksosię? Jest w ciąży!

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • Broszka Autorytet
    Postów: 842 675

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!:)

    Ja rowniez zycze Wam milego i pogodnego dnia:)

    A ja wlasnie widzialam u Ksosi suwaczek, tylko nie pamietalam skad ja kojarze:)

    o14882c3tzwz2hbc.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Pamiętacie Ksosię? Jest w ciąży!

    Pamiętam ;) w końcu się jej udało ;)

    Miłego dnia <3

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba miesiąc temu pisała, że maż ma bardzo złe wyniki nasienia! a tu proszę!

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak super - :) Ksosia gratulacje :)

    A ja jestem wstępnie umówiona do lekarza napro, ale termin na początek maja... A ten jest najbliżej nas, ma dobre opinie, nie chcę szukać jeszcze dalej, ale naprawdę fajny czlowiek, rozmawiałam z nim pół godziny prawie, powiedział, żeby jednak zrobić badania w poradni genetycznej, bo skoro były 3 pronienia, to mogą być też jakieś mutacje, ogólnie na dużo pytań odpowiedział, no mam nadzieję, że to jeszcze pomoże.
    A Wy miałyście badania genetyczne robione? Jaki to jest koszt?
    Male Ty miałaś jakieś robione? Bo masz ta mutacje wpisaną, ale to Ci tylko przy badaniu zespolu antyfosfolipidowym wyszło? Robiłaś prywatnie?

    Pozdraiwam Was wszystkie i równiez miłego dnia życzę :)

    Marleni lubi tę wiadomość

  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, ja nie miałam jak tak analizuje to bardzo mało miałam badań.

    18.01.2016 mam wizytę w klinice leczenia niepłodności to pewnie dostanę cała listę do zrobienia. Ciekawe tylko jak dostanę @. Mam nadzieję, że nie pokrzyżuje mi planów...

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka
    Gratuluje, piękny winik !!!

    Będę się za was modlić żeby wszystko zakończyło się szczęśliwie :)

    Broszka lubi tę wiadomość

  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Ewelinka, ja nie miałam jak tak analizuje to bardzo mało miałam badań.

    18.01.2016 mam wizytę w klinice leczenia niepłodności to pewnie dostanę cała listę do zrobienia. Ciekawe tylko jak dostanę @. Mam nadzieję, że nie pokrzyżuje mi planów...
    No ja troche miałam, ale pewnie i tak za mało...
    No i może paradoksalnie to brzmi, ale może po badaniach coś znajdą, wyprosuja i szybciutko zaskoczy, nie? :)

  • Ginka Autorytet
    Postów: 960 528

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy, daje sobie czas tylko do kwietnia i skłdam broń :(

    Marleni lubi tę wiadomość

    Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


  • Broszka Autorytet
    Postów: 842 675

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka dziekuje!:) dzisiaj bylam powtorzyc badanie, wyniki jutro.

    Ginka trzymam kciuki zeby w klinice znalezli powod dlaczego sie nie udaje:*

    o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego