WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja prawie od początku naszych starań chodzę do mojej pani dr i muszę powiedzieć, że jestem z niej meeega zadowolona. Pierwsze badania zleciła mi juz po 6 mies starań- gdy moje wyszły ok, prosiła męża na wizytę i tłumaczyła, że teraz kolej na jego badania.
    Generalnie widać,że zależy jej tak samo jak nam...zleca wiele różnych badań, zabiegów. Ogólnie nie ustaje w szukaniu przyczyny.. Jest świetnym fachowcem, liczą się z nią na oddziale położniczo-ginekologicznym...a przy tym wszystkim jest bardzo delikatna, z wyczuciem taktu. Wydaje mi się, że lepiej nie mogłam trafić.

Ladybird, a jak się nazywa ten prof z Poznania..ja jestem z okolic...może kojarzę

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Hej dziewczynki!
    Nawiążę jeszcze do snów bo chce wam powiedzieć, że mi się nie raz już śniło, że jestem w ciąży i że mam dziecko i nic się nie sprawdza.
    Dziś tempka spada i nie mam już złudzeń, że @ przyjdzie. Testy leżą w szufladzie do następnego cyklu :(

Kokaina, to bardzo smutna wiadomość. a to pierwsze badania? Może da się poprawić. A jak reszta parametrów?

Ja dziś rano miałam poważną rozmowę z moim P. Zastanawiam sie nad badaniem drożności jajowodów. Boję się strasznie. I myślę, że mojego P te też to trochę przeraża. pierwszy raz przyznał, że sie tym wszystkim trochę martwi. Poprosił, żebym spróbowała się na razie tak nie stresować.

Tak,pierwsze badanie, reszta parametrów w normie. Ale prawda jest taka,że Mój słabo dbał o siebie, lubi dużo imprezowac przy mocnym alkoholu. Dlatego teraz czeka nas zmiana życia, i powtórzymy badania za jakiś czas

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokainka mam nadzieje ze nastepne wyniki beda lepsze icie do lekarza moze jakas kuracja pomoze.

Oj tak sie rozleniwilam przez te dwa dni ze nie wiem jak wstane jutro o 4.30 :( juz lezymy sobie na lozeczku :)

Milegowieczorku wam zycze :*

Mala poprawka wlasnie sie dowiedzialam ze jade na 7.30 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 20:17

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am bądź spokojna o wyniki, ja trzymam kciuki bardzo mocno :)
    my spędziliśmy dzień na leniuchowaniu - chociaż może to było bardziej w stylu "powrót do świata żywych" :P raz nie zawsze :) kolega miał wczoraj 30 urodziny :D

Dzięki i Tobie również życzę miłego wieczoru :)

Amelia San lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moze ktos zechce zerknac na moj wykres?
    Gin gadala,ze owu nie bylo raczej.. eh eh..

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula, nie widać twojego wykresu.

Jajaga zazdroszczę ci takiej ginekolog. To naprawdę rzadkość.

My też dzis byliśmy na spacerze i na obiadku. Tylko jakoś zimno było. a jutro znów poniedziałek :/

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula: owulacja wyszła bardzo wcześnie, zawsze tak miałaś? Wykres bardzo ładnie wygląda.

Am było grubo, ale chyba ktoś nam robił psikusy i dolewał wódki do drinków, bo miałam wrażenie, że są coraz mocniejsze ;/

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Kokainka mam nadzieje ze nastepne wyniki beda lepsze icie do lekarza moze jakas kuracja pomoze.

Oj tak sie rozleniwilam przez te dwa dni ze nie wiem jak wstane jutro o 4.30 :( juz lezymy sobie na lozeczku :)

Milegowieczorku wam zycze :*

Mala poprawka wlasnie sie dowiedzialam ze jade na 7.30 :)

Oby, ja też na to liczę, zaczynamy kuracje witaminowe, zobaczymy czy to pomoże :/ miłego wieczoru dziewczynki :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja prawie od początku naszych starań chodzę do mojej pani dr i muszę powiedzieć, że jestem z niej meeega zadowolona. Pierwsze badania zleciła mi juz po 6 mies starań- gdy moje wyszły ok, prosiła męża na wizytę i tłumaczyła, że teraz kolej na jego badania.
    Generalnie widać,że zależy jej tak samo jak nam...zleca wiele różnych badań, zabiegów. Ogólnie nie ustaje w szukaniu przyczyny.. Jest świetnym fachowcem, liczą się z nią na oddziale położniczo-ginekologicznym...a przy tym wszystkim jest bardzo delikatna, z wyczuciem taktu. Wydaje mi się, że lepiej nie mogłam trafić.

Ladybird, a jak się nazywa ten prof z Poznania..ja jestem z okolic...może kojarzę

Muszę zapytać koleżankę jeszcze raz, bo za pierwszym razem nie zanotowałam :P

Do jutra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 21:11

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, dobrze, że wiecie co zmienić. Może ten tryb życia to rzeczywiście powód słabej morfologii.
    powodzenia!

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Kokaina, dobrze, że wiecie co zmienić. Może ten tryb życia to rzeczywiście powód słabej morfologii.
    powodzenia!

Oj, nie dziękuję żeby nie zapeszyc :) okaże się za 3 miesiące co udało się poprawić, powtarzamy wtedy badanie.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry zmykam do pracy ;/ proszę trzymać dziś za nie kciuki:-)

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonko trzymam mocno :D miłego dnia

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga wrote:

Dr hab. n. med. Michał Pawlaczyk przyjmuje na ul. Wawrzyniaka w Poznaniu. Znasz?

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am trzymam kciuki za wyniki :* bądź dobrej myśli <3
    a badania faktycznie wyszły drogo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:02

Amelia San lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziwię się, że tak drogo. Orientowałam się jakie są ceny u nas i jest prawie o połowę taniej. TSH 18zł, LH 22zł, FT3 i FT4 po 19zł.

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w laboratorium przyszpitalnym? Może tam będzie taniej?

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję, w miarę dobrze. Martwi mnie tylko fakt, że cały czas myślę o ciąży i całej reszcie. Próbuję sobie jakoś przetłumaczyć, że jest ok. Jeszcze nie minął rok starań i muszę wyluzować. I tłumaczę sobie, że nawet dobrze, że teraz się nie udało, bo nie chciałabym rodzić w grudniu i takie tam inne...
    W przyszłym tygodniu idę do nowego gina, ponoć bardzo dobry, ma indywidualne podejście do pacjentek i traktuje je poważnie. Mam nadzieję, że wtedy się trochę uspokoję :)

A Ty jak się czujesz? Pewnie myślisz o tych wynikach, prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :-)
    Am strasznie drogo zaplacilas ;(ale mam nadzieje ze wyjdą dobrze :-)
    ja dopiero wrocilam z pracy i zaraz jade dalej :-). Potrzymajcie jeszcze te kciuki:-) ale się denerwuje ;( odezwę się później :-)

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Mi się wydaje, że im bardziej chcę mieć dziecko tym gorzej dla mojej psychiki.

Na pewno w tym tkwi problem. Mam tak samo :/
    100krotka trzymam mocno cały czas :D

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ