X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych zakupów, Am :) Trzymajcie za mnie kciuki: muszę poprosić znowu o urlop i boję się, że nie dostanę :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje również zaciśnięte :-) ja przyjęłam w tym cyklu postawę bojową, zrobię wszystkie badania i zobaczymy ;-)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :*

Ja zaczęłam od zmiany lekarza, 5 maja idę na wizytę (pierwszy wolny termin prywatnej wizyty). Mam nadzieję, że lekarka jest dobra i warto czekać. To będzie mój 19dc więc może dowiem się czy jestem przed czy po owulacji :) zamierzam też poprosić o spis badań, chciałabym zrobić chociaż podstawowe, a za bardzo nie wiem które to są. Jestem dobrej myśli :)

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littleladybird to daj później znać jakie badania kazała zrobić Ci lekarka :-) ja w sobotę idę na FSH,LH, TSH, prolaktyne i estradiol, chciałbym wiedzieć czy zrobić coś więcej ;-) zrobię też chyba normalną morfologie żeby sprawdzić ogólny stan zdrowia

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej hormonalne :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej panie.

U mnie dół jak skur.... Wczoraj pracowałam 8-20. Miałam tak koszmarny dzień że gorszego chyba nie miałam. Nieźle zostałam podsumowana. Rozmowa z komendantem na dywaniku, zjeby...potem publiczne ośmieszenie. Kurdę myślałam że mnie coś strzeli. Potem pomyślałam o ciaży. Jak mam w nia zajść jak mam tyle stresów w robocie. I to ie małych ostatnio jakoś. Odebrałam tez wynik tsh i dalej jest zawyżone-6,6. Niedługo ide do endokrynologa i chyba zmiana tabsów na mocniejsze. O zajściu w ciążę już tylko mogę pomarzyć bo nie chce mi się wierzyc już że zajde z taką pracą. Nie zdziwi mnie @ i tak w sumie na nia czekam.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki ja mam przerwe w pracy ledwo juz stoje :-( oby do 14

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko bądź silna i nie daj się światu. Pokaż im wszystkim, że nie tak łatwo Cię złamać. Am dobrze radzi. Urlop i trochę odpoczynku czasem dają takiego kopa, że można wszystko :)

Am ja chcę się dokładnie od lekarza dowiedzieć, które badania mam zrobić. Jeśli się nie dowiem, to też zrobię na własną rękę. Na pewno mi doradzicie, które hormony powinnam zbadać :D Jednak mam dobre przeczucie co do tej lekarki, mam nadzieję, że intuicja mnie nie zawiedzie :P

100krotko jesteś coraz bliżej 14 z każdą minutą. Trzymaj się i nie daj się :*

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie byłam u jednego na NFZ i wizyta trwała max 10 minut (wywiad, badanie palpacyjne, usg, cytologia). Miesiąc później poszłam do tego samego lekarza, ale już prywatnie. Myślałam, że za kasę mnie potraktuje poważnie, w końcu płacę to wymagam. Nic się nie zmieniło oprócz tego, że za 10 minut, które spędziłam w jego gabinecie (i te same badania) zapłaciłam 150zł! Dodatkowo tylko zlecił mi badanie prolaktyny i testosteronu. Nic nie wyjaśnił, a na odchodne powiedział: jeśli wyniki będą w normie proszę przyjść za pół roku.
    I może być pewny, że się już u niego nie zjawię.
    Ostatnia szansa na lekarza w miejscu zamieszkania. Jeśli znów się zawiodę pojadę do Poznania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dozylam konca :) juz jestem w domku :)

Sarenko nie poddawaj sie

littleladybird rowniez trzymam kciuki zeby bylo oki :)
    Ja chodze od poczatku prywatnie bo niestety na nfz isc do lekarza z problemem nie moge zajsc w ciaze prycha smiechem :)

• kasika Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dopiero zaczynam sie starac (2cs) chcialabym sobie zrobic badania juz na poczatku zeby potem nie bylo zaskoczenia I mysli czemu nie zrobilam tego wczesniej. Niestety nie wiem co dokladnie mialabym zrobic.wyczytalam ze morfologie badania tarczycy proby watrobowe ale chcialabym wiedziec czy cos wiecej?
    Aha I jeszcze jedno...czy partner ktorejs z was testowal nasienie na tych testach ktore sa dostepne do zrobienia w domu? Czy sa one wiarygodne?
    Z Gory dziekuje za pomoc :*

Kasika
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jakieś testy do zrobienia w domu? A ja myślałam, że przerobiłam już wszystko...
    2cs to malutko ale wiem jak to jest jak się bardzo chce :).

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drożność jajowodów zdecydowanie za wczesnie. Rzadko komu udaje się po 2 miechach ;) Ale hormony jak najbardziej.
    Dzięki za miłe słowa dziewczyny :*

img-2014062101101130.png
  • kasika Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.i-apteka.pl/product-pol-28495-FERTILITYSCORE-test-plodnosci-dla-mezczyzn-x-2szt-.html
    W sensie ze ten test wskaze tylko aktywnosc plemnikow.
    Jesli chodzi o badania to chodzilo mi o takie ktore moge zrobic przed wizyta u ginekologa zeby nie tracic czasu zanim on mnie na nie skieruje (niestety ale musze czekac prawie miesiac na wizyte) I jak juz bedzie wizyta zeby juz miec wyniki do pokazania ;)
    tak wiem doskonale ze 2 miesiace to nic ale wole "dmuchac na zimne" - taki moj charakter (stety - niestety :/)

Kasika
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika zrób tsh, lh, fsh, testosteron, prolaktynę, progesteron.

img-2014062101101130.png
  • kasika Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje sarenka 2015 :*

Kasika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu dziewczynki az wstyd mi przyznac ale przyznac ale przespalam prawie cale popoludnie ;/ nie moglam dacsobie rady i na chwilke sie położyłam i usnelam przed chwila sie obudzilam ;/ chyba pezez sen bardzo duzo biegalam bo strasznie bola mnie miesnie ud;/

Kasika witam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie jak jutro wstane ale ostatni dzien dam rade :)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te testy kosztują prawie 100 zł i badają tylko jeden parametr. My za testy w laboratorium zapłaciliśmy 100 zł i była ilość, ruchliwość, morfologia i dokładnie było policzone ile ich jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez tak placil w labolatorium i wyniki tez od reki :)

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ