Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny :*
Ja zaczęłam od zmiany lekarza, 5 maja idę na wizytę (pierwszy wolny termin prywatnej wizyty). Mam nadzieję, że lekarka jest dobra i warto czekać. To będzie mój 19dc więc może dowiem się czy jestem przed czy po owulacji zamierzam też poprosić o spis badań, chciałabym zrobić chociaż podstawowe, a za bardzo nie wiem które to są. Jestem dobrej myśli -
Hej panie.
U mnie dół jak skur.... Wczoraj pracowałam 8-20. Miałam tak koszmarny dzień że gorszego chyba nie miałam. Nieźle zostałam podsumowana. Rozmowa z komendantem na dywaniku, zjeby...potem publiczne ośmieszenie. Kurdę myślałam że mnie coś strzeli. Potem pomyślałam o ciaży. Jak mam w nia zajść jak mam tyle stresów w robocie. I to ie małych ostatnio jakoś. Odebrałam tez wynik tsh i dalej jest zawyżone-6,6. Niedługo ide do endokrynologa i chyba zmiana tabsów na mocniejsze. O zajściu w ciążę już tylko mogę pomarzyć bo nie chce mi się wierzyc już że zajde z taką pracą. Nie zdziwi mnie @ i tak w sumie na nia czekam. -
nick nieaktualny
-
Sarenko bądź silna i nie daj się światu. Pokaż im wszystkim, że nie tak łatwo Cię złamać. Am dobrze radzi. Urlop i trochę odpoczynku czasem dają takiego kopa, że można wszystko
Am ja chcę się dokładnie od lekarza dowiedzieć, które badania mam zrobić. Jeśli się nie dowiem, to też zrobię na własną rękę. Na pewno mi doradzicie, które hormony powinnam zbadać Jednak mam dobre przeczucie co do tej lekarki, mam nadzieję, że intuicja mnie nie zawiedzie
100krotko jesteś coraz bliżej 14 z każdą minutą. Trzymaj się i nie daj się :* -
Ja właśnie byłam u jednego na NFZ i wizyta trwała max 10 minut (wywiad, badanie palpacyjne, usg, cytologia). Miesiąc później poszłam do tego samego lekarza, ale już prywatnie. Myślałam, że za kasę mnie potraktuje poważnie, w końcu płacę to wymagam. Nic się nie zmieniło oprócz tego, że za 10 minut, które spędziłam w jego gabinecie (i te same badania) zapłaciłam 150zł! Dodatkowo tylko zlecił mi badanie prolaktyny i testosteronu. Nic nie wyjaśnił, a na odchodne powiedział: jeśli wyniki będą w normie proszę przyjść za pół roku.
I może być pewny, że się już u niego nie zjawię.
Ostatnia szansa na lekarza w miejscu zamieszkania. Jeśli znów się zawiodę pojadę do Poznania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:11
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Dopiero zaczynam sie starac (2cs) chcialabym sobie zrobic badania juz na poczatku zeby potem nie bylo zaskoczenia I mysli czemu nie zrobilam tego wczesniej. Niestety nie wiem co dokladnie mialabym zrobic.wyczytalam ze morfologie badania tarczycy proby watrobowe ale chcialabym wiedziec czy cos wiecej?
Aha I jeszcze jedno...czy partner ktorejs z was testowal nasienie na tych testach ktore sa dostepne do zrobienia w domu? Czy sa one wiarygodne?
Z Gory dziekuje za pomoc :*Kasika -
http://m.i-apteka.pl/product-pol-28495-FERTILITYSCORE-test-plodnosci-dla-mezczyzn-x-2szt-.html
W sensie ze ten test wskaze tylko aktywnosc plemnikow.
Jesli chodzi o badania to chodzilo mi o takie ktore moge zrobic przed wizyta u ginekologa zeby nie tracic czasu zanim on mnie na nie skieruje (niestety ale musze czekac prawie miesiac na wizyte) I jak juz bedzie wizyta zeby juz miec wyniki do pokazania
tak wiem doskonale ze 2 miesiace to nic ale wole "dmuchac na zimne" - taki moj charakter (stety - niestety )
Kasika -
nick nieaktualnyjejciu dziewczynki az wstyd mi przyznac ale przyznac ale przespalam prawie cale popoludnie ;/ nie moglam dacsobie rady i na chwilke sie położyłam i usnelam przed chwila sie obudzilam ;/ chyba pezez sen bardzo duzo biegalam bo strasznie bola mnie miesnie ud;/
Kasika witam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny