X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co wziasc zeby przestalo bolec gardlo;/ moje pastylki zawiodly;(

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga neo angin. A najlepsze to jest płukanie wodą z solą. Tylko soli musi być dużo, aż obżydliwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam kiedys takich plukanek i niestety skonczylo sie to zle:(

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój P robi mi miksturkę do picia: letnie mleko z miodem i cynamonem i drobniutko posikany czosnek. Łykasz czosnek i popijasz lekiem, żeby złagodzić smak (dla tych co nie lubią czosnku).

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Platku :) mialam jeszcze teraflu wypilam ale czy to pomoze nie wiem pewnie bede musiala sprobowac czegos innego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos czuje ze nici z odwiedzin u siostrzenicy ale będę walczyć z bólem aż go zniszczeń hihi:-)
    Zmykam spać :-) dobrej nicki Kochane :-)

• kasika Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka no wlasnie nie dokladnie wiem ale sprobuje sie do poniedzialku wszystkiego dowiedziec. Akurat powoli zaczynam nowy cykl takze narazie wszystko sie dobrze sklada.

Witam 100krotka :)

Wogole dzieki dziewczyny za rady :*
    Pozostaje mi jeszcze znalezc laboratorium w mojej okolicy ktore wykonuje takie badania nasienia.

Kasika
  • kasika Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to jest jakas masakra z tymi badaniami spermy :/ Im wiecej czytam tym moja glowa robi sie wieksza. Wszedzie pisze ze to zwykle (podstawowe) badanie spremy nie daje pewnosci ze jest ok :/
    Ide spac bo przeciez zwariuje :(
    Dobranoc wszystkim :*

Kasika
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie
    Wiec moja fasolka ma 8 mm i serduszko 140 uderzen na minute:D
    Słyszałam jak bije i widziałam je ale czad:D
    jestem 6t6d jutro zaczynam 7 tydzien:) wiec bell pomyliła sie od 1 dzien
    ciąża rozwija się prawdidłowo termin 11 grudnia:)
    gin był zdziwiony że owu miałam wcześniej mimo ze cykle zazwyczaj 32-33

:)

Amelia San, 100krotka:), nataliano lubią tę wiadomość

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza :)

Ja to pewnie będę ryczeć jak wół ze szczęścia, jeśli kiedyś będzie mi dane usłyszeć serduszko mojego maleństwa :)
    Agnieszko dużo zdrowia dla Ciebie, dla Dzidziusia i dla Tatusia też :) <3

A ja wróciłam z rozmowy o pracę i wypadłam raczej kiepsko. Nie liczyłam, że będzie inaczej :P Pracę mam, więc spoko luzik :D Widocznie mam pozostać przy obecnej :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak makiem zasiał :P weekend za pasem, piękna pogoda, więc wszystkich pewnie wygnało z domu pooddychać świeżym powietrzem :) Żal siedzieć w czterech ścianach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze tu mi powiecie bo za bardzo nigdzie nie wiedza, owu mi wyznazylo 9dc, 12 dc bylam na usg endo mialo 14mm i bylo trojlinijne. Gin powiedziala ,ze piekne, a potrafilo miec u mnie w tym czasie 2-3 mm wiec 14 to szok. Tyle,ze na jajnikach stwierdzila ze owu nie widzi chcoc po endo myslala ,ze bedzie, ale i ja jej nie mowilam ,ze 3 dni wstecz wyznaczylo owu. Na jedno bylo by cialko zolte? Bo plyn to sie utrzymuje krotko po owu. Niby z owu u mnie problem ale powiedziala,ze jeden jajnik nie wyglada na pcos tylko ma ladne pecherzyki roznej wielkosci. Ciekawa jestem jak z tym endo bo jesli bylo owu nawet to jak sie powinno endo zmienic i ile linijne byc? Bo nigdzie nic nie moge odszukac na ten temat, a napewno w kazdej fazie cyklu jest inne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz bylam na spacerku i moj 4-o latek padl i chrapie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie grzebie w necie bo ciekawi mnie moje endo , na usg mialam w 12 dc 14 mm i trolinijne. "toretyczna owu w 9dc byla" no i tak sprzecznosci znalazlam, trojlinijne jest tylko do owu pozniej sie zmienia, i trojlinijne w ciazy, wiec jaki tu sens?
    i endo jest marne jak nie ma owu, a skoro mialam az 14 mm to powinna byc na bank?
    I wez tu czlowieku zrozum co kolwiek..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) ja tez juz po spacerku taka piekna pogoda :) a do tego jeszcze dzis piateczek :)

Dmuchawiec serdecznie Ci gratuluje to musi byc cos wspanialego uslyszec bicie serduszka wlasnego dziecka :) duzo zdrowka dla was :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierunek dom rodzinny :)

Am masz racje pieknie cieplo :) tylko kozystac:)

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis czytam o chlamydii i już po prostu wariuję. Trafiłam przypadkiem na artykuł, że jesli masz problemy z zajsciem w ciążę zrób test na chlamydię.
    Robiłyście kiedyś?
    Ja juz oczywiście kupiłam przez internet. Coraz gorzej z moją głową :(

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek nie czytaj za dużo. To jest tak samo jak z ulotkami od leków. Raz przeczytasz skutki uboczne i później strach brać taki lek.

Jest jeszcze coś takiego jak wmówiona choroba. Nie daj się zwariować <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 20:15

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta! Dziś byłam na I monitoringu.10 dzień cyklu. 3 pęcherzyki na lewym jajniku: 15 mm, 18mm, 19mm. Endometrium 7mm. Śluz szyjkowy +. Do owu jeszcze ok 2-3 doby, więc endo na pewno jeszcze podskoczy. A tak się bałam, że przy większej dawce Clo będzie kiepskie- tymczasem jak na 10ddc jest niezłe.

Hmmm oby do poniedziałku. Teraz odpoczynek, przyjemności, pozytywne myślenie...i wstrzemięźliwość....a tak nas "nęci" hihi :)

Życzę Wam również pozytywnego myślenia i cieplutkich dni :)

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, niestety znow przyszedl okres, znow sie zalamalam i chce mi sie plakac:( pozostaje nadzieje na kolejny cykl:(

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ