Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Am nie pamiętam a na długo Twój maz wyjechal? Zobaczysz szybko zlecił :-) a poza tym teraz masz nas:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:34

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am ja Cie rozumiem bo jak pracuje na noce to malo sie widzimy i tez mi sie teskni a w sobote malo spie zebyspedzic z nim jak najwiecej czasu :)

Ja juz po malych zakupach po sjadaniu procha lyknelam i jak zwykle stana w gardle ;/ teraz hmm czekam do 13 i do pracy :(

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami 4 dni to "aż" 4 dni, które ciągną się w nieskończoność. Doskonale Cię rozumiem. Ja długo musiałam się uczyć, by zasnąć bez niego. W jego ramionach odpływam od razu. Jest tak przyjemnie i cieplutko :D mnie czekają kolejne 3 samotne nocki :( dobrze, że wróci w czwartek :)

100krotko niech czas w pracy upłynie szybko i w miarę możliwości przyjemnie :) ja mam dzisiaj raczej spokojny dzień, chociaż nie mogę znaleźć jednej ważnej rzeczy i będzie z tego wielki problem :( ale staram się tym nie stresować, szefa dzisiaj nie ma, więc odrobinę ściemniam :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird taka mam madzieje ze czas szybko i wmiare spokojnie zleci :) ja raczej sciemniac nie bede mogla choc na razieniewiem na jaki dzial ide wiec moze :)

Siedze sobie na lozeczku przy laptopie i tv a tu dzwonek do drzwi schodze na dol otwieram i szok policjant;/ zacza mnie wypytywac o sasiada jak sie zachowuje czy czesto puszcza glosno muzyke chcialam powiedziec ze tak ze czasami mamy juz dosc ale nie moglam :( ten sasiad to taki nie zaciekawy i lepiej nie mniec go za wgoga...po wszystkim przyszedl i podziekowal ze nic zlego nie powiedzialam...moze przez jakis czas bedzie spokoj....

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amcia Amcia pisz smialo ja w domku od 22 do 13 :)

teraz tak sie awanturuje ze swoja siostra i matka ze u mnie w domu wszystko slychac ;/ grozi ze je pozabija Boze az boje sie z domu wyjsc mam nadzieja ze sie zaraz uspokoi;/ I dziwic sie ze chce sie budowac swoj dom i uciekac stad jak najdalej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie to on jest alkoholikiem ;/ ale od kilku miesiecy nie pije za to cpa pali...bardzo wspolczuje tej pani i chcielbysmy jej pomoc ale poprostu sie boimy i siedzimy cicho...dobrze ze ona to rozumie...maz kazal mi wszystko dobrze pozamykac ;/

Szybko na swoje....marzenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz racje i nie będę miała sąsiadów :-) hihi a takim miejscu mam działkę ze tam jeszcze nie ma domów :-). Kochaniutkie zmykam juz papa miłego dnia :-)

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacy sąsiedzi też potrafią napsuć człowiekowi krwi. Nie zazdroszczę.
    Dzięki Am, karton z płytami się nie znalazł, ale chyba nie będzie z tego żadnej draki :D Chwilowo nie mogłam pisać, bo szef się jednak pojawił, ale już go znowu nie ma :P
    Pisz kiedy masz ochotę, jak jesteś smutna, jak jesteś radosna. Będziemy wspólnie przeżywać dobre i złe chwile :)

Zawsze byłam sceptycznie nastawiona do internetowych znajomości, ale dzięki Wam wiem, że w sieci można spotkać również życzliwych ludzi :)

Dzięki 100krotko, miłego dnia :)

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

Jagódko co u Ciebie? Czekamy z niecierpliwością na jakieś informacje :)

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, wszystko jest możliwe. Może owulka przyszła wcześniej, a cykl będzie odrobinę krótszy. Jak dużo wzrosła?

Nie widziałam, że udostępniłaś wykres :) zaczęłyśmy nowy cykl tego samego dnia :D

Ta Twoja temperatura to tak trochę sobie skacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 15:25

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Teraz udostępniłam Ale Tylko moim Super przyjaciółkom :)
    <3 <3 <3

Poczekajmy kilka dni, może się wyjaśni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 15:42

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo szybko mi ucieka czas :) Właśnie siedzę z moim chrześniakiem. Będziemy oglądać bajkę, więc za chwilę znikam i pojawię się dopiero wieczorem.
    Aaa i mężuś mi zrobił niespodziankę :D dzwonił przed chwilą, że prawdopodobnie dzisiaj wróci, bo musi jakieś materiały zabrać z firmy i zawieźć na budowę :D
    A ogólnie to jestem taka rozbita trochę. Czytałam dzisiaj pamiętnik jednej z forumowiczek i tak się wzruszyłam, że nie mogłam przestać płakać.

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i za szybko się ucieszyłam :( jednak nie przyjedzie ;(

U nas niestety pada i tak jakoś grzmi. Czyżby pierwsza burza w sezonie?

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Ja mialam bardzo aktywny weekend więc trochę mnie nie było.
    Dziś odebrałam wyniki tsh i jest 1,93, więc jak na mnie to całkiem dobrze.

W środe zaczynam urlop więc już się cieszę.
    Szkoda tylko że owulacja nam nie trafi na wyjazd, podobno na wyjeździe robienie dzieci wychodzi lepiej ;).

Bądź dzielna Am. poniedziałek już prawie za tobą i do czwratku coraz bliżej.
    Rozumiem cię, ja też nie lubię bardzo się z moim P rozstawać.

JaJaga, jak tam inseminacja?

• Mallen Nowa

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Mam małe pytanie i mam nadzieję, że któraś z Was będzie mogła zaspokoić moją ciekawość... Otóż 6.marca poroniłam w 10tc. Od tamtego momentu mija już 8 tydzień, a nadal nie mam @. Badania kontrolne wypadły dobrze, USG również. Po 4 tyg od poronienia zaczęliśmy znowu się kochać. Dwa tygodnie temu miałam lekkie plamienie (ale nie krew, tylko taką brunatną wydzielinę). W zeszłym tygodniu byłam na kolejnej wizycie u gina i kolejnym USG, bo gin obawiała się, że mogę być w ciąży. Niestety USG nic nie wykazało, poza tym, że wszystko wygląda jakby było w II fazie cyklu... Badanie betaHCG wyniosło 4,1, gdzie po 5 tyg od poronienia było poniżej 4. Czy spotkałyście się może z taką sytuacją? Objawów ciąży jako takich nie mam, poza szyjką macicy, która jest wysoko, jest miękka i lekko otwarta. Moje cykle przed miesiączką były regularne, ale z owu coś chyba nie tak, ponieważ zaszłam w ciążę w pierwszym dniu po zakończeniu @.
    Wiem, że zajście w ciążę tak szybko po poronieniu będzie niebezpieczne dla dziecka, ale czy to jest w ogóle możliwe jak nie pojawił się nawet pierwszy @?
    Dodam jeszcze, że moją Fasolkę było widać na USG dopiero w 4tc.
    Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!! :) mega zwariowany dzień, bardzo aktywny i jestem "padnięta".

Co do inseminacji...wszystko poszło książkowo- nasienie męża ma świetne parametry (zawsze takie miał, ale baliśmy się, czy nie opadły...), u mnie też wszystko przepisowo.

Ale byłam krótko przed i po zabiegu emocjonalnie rozbita. Jakaś taka "nieswoja". Po odebraniu nasienia prawie płakałam, później przy lekarzu aż dwa razy mi się zbierało na płacz, no i po wszystkim w aucie się już na dobre popłakałam... chyba ze smutku, że Pan Bóg doprowadził nas do takiego momentu, gdzie to wszystko odbywa się tak mechanicznie i przedmiotowo... :(

Ale cieszymy się z mężem ogromnie, że jesteśmy po stresie. Nie wiem, co będzie- boję się myśleć. Wiem, że za 30 lat nie będę miała wyrzutów sumienia, że nie spróbowałam...

Amelia San, 100krotka:) lubią tę wiadomość

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym, narozrabiałam i zawirusowałam sobie laptopa. Mamy teraz tylko stacjonarny- taki bardziej roboczy mojego męża i jest mi mniej wygodnie. Parę dni będę pewnie "ograniczona" hehe

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzcie mi, już to wcześniej też wiele razy pisałam, że ja również chciałabym, aby każdej z nas po kolei się udało :)

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu Mamy burzę :) w końcu- zasialiśmy trawkę i czekaliśmy na deszczyk. Ale teraz muszę powyłączać sprzęt :( Do "sklikania się" ! Samych przyjemności :)

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    JaJaga super, że wszystko poszło dobrze :) teraz czekamy na zielony finał :)

Mallen, ja niestety też nie pomogę :( Przykro mi z powodu poronienia. Tak jak Am radzi popytaj lekarza, ewentualnie spróbuj na innym wątku. Może tam dziewczyny coś więcej wiedzą.

Płatek, ładny wynik :) na urlopie wypoczywajcie i bawcie się dobrze :)

A ja wiem, że każdej z nas się uda :D

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ